Google Answer Box-strategie: de do’s en don’ts

6 min


103

Er vindt vrijwel dagelijks een evolutie plaats als het gaat om de pagina met zoekresultaten van Google (SERP) .

Onlangs heeft de SERP van Google een nieuwe evolutie doorgemaakt, met de toevoeging van een uitgebreid aanbevolen fragment dat bekend staat als de antwoordbox van Google . Sinds de eerste lancering heeft het Answer Box Snippet nog steeds zijn sporen verdiend, maar het was pas in 2016 dat merken er echt gebruik van gingen maken.

Om een ​​beter begrip te krijgen van hoe bedrijven het gebruiken, heeft ons team van iQuanti  een interne analyse uitgevoerd voor meerdere organische SEO-footprints van bedrijven in meerdere sectoren en 4-6 keer de groei van zoekwoordtermen gevonden die nu een antwoordvakresultaat genereren.

Zoals we allemaal weten, probeert Google de zoekactie te interpreteren op basis van geselecteerde zoekwoorden en bijbehorende gedragsmodellen. In dit model probeert Google een relevant resultaat naar boven te krijgen en dit binnen de SERP weer te geven als een gemarkeerd ingesloten resultaat, dat een antwoordvak wordt genoemd.

Google is bekend om functies, innovaties en algoritmische updates vaak te testen, waardoor we ons afvragen of deze tests een vaste waarde worden op Google. Dus is de Google Answer Box hier om te blijven?

Op dit moment zeggen alle indicaties ja – niet het minst het patent dat Google heeft ingediend rond de intellectuele eigendom van het antwoordvak. Dit betekent dat het de moeite waard is om je tijd te besteden aan het ontwikkelen van een strategie om je kansen om een ​​antwoordbox van Google te bereiken te maximaliseren.

Waarom is het belangrijk om een ​​Google Answer Box te bereiken?

Om deze vraag te beantwoorden, kunnen we in ruil daarvoor vragen: waarom is elke organische rangpositie belangrijk?

Rangposities trekken de klikken van zoekende gebruikers aan – ook bekend als ‘click-throughs’ – die worden gemeten in CTR of Click-Through Rate . Een hogere rang verbetert de CTR, waardoor het verkeer naar uw website toeneemt.

De absolute positie van het antwoordvak bevindt zich boven alle andere rangposities en is nu verzonnen als “Rank zero”. Dus wat is beter dan op de eerste plaats te staan ​​in Google Zoeken ? In rang nul zijn.

Als dat echter niet overtuigend genoeg is, laten we ons dan verdiepen in onze data-analyse. Gemiddeld stelt de Google Answer Box een verbazingwekkende 32,3 procent CTR veilig .

Dit betekent dat voor de gegeven term (en) die worden geactiveerd binnen uw organische voetafdruk, u ofwel ongeveer 32 procent marktaandeel van dat volume veiligstelt of verliest – wat een belangrijke kans biedt.

Staat rang 1 nog steeds op de eerste plaats met Google Answer Box?

Kort antwoord: Nee. Op basis van verschillende gegevensanalyses over verschillende trefwoordensets en verticale markten, heeft ons team geconcludeerd dat als een antwoordvak niet aanwezig is, de organische positie op positie 1 gemiddeld ongeveer een CTR van 25 procent oplevert (merkgebonden en niet-merkproducten hebben een andere standaard CTR curves).

Wat gebeurt er echter wanneer een antwoordvak op hetzelfde exacte trefwoord aanwezig is? Uit onze gegevens blijkt gemiddeld dat wanneer een antwoordvak aanwezig is, de gemiddelde CTR voor datzelfde zoekwoord op dezelfde nummer 1 positie daalt tot ongeveer een 18 procent CTR.

Als we naar de onderstaande grafiek kijken, zien we dat zonder verlies van rangorde (rang 1 behouden), de CTR voor de zes zoekwoordvoorbeelden snel daalt wanneer een antwoordvakresultaat in de vergelijking terechtkomt maar niet wordt bereikt.

Zodra het antwoordvak is bereikt, stijgt de CTR weer omhoog en overschrijdt de organische rang 1-positie naar het bovenste echelon van 30-35 procent. Dit gedrag wordt zowel in merk- als niet-merkzoekwoordsets binnen de SERP weergegeven.

Dit bevestigt dat net zo belangrijk als het rangschikken van organische top is voor uw zakelijke SEO-campagnes, u de integratie van een sterke strategie om de antwoordvaktriggers aan te trekken niet over het hoofd kunt zien.

5 eenvoudige stappen om een ​​Google Answer Box-strategie te ontwikkelen

Natuurlijk is het niet erg overtuigend wat betreft het belang van dit rijke aanbevolen fragment in het landschap van Google, maar hoe begint een merk een degelijke strategie te ontwikkelen die deze resultaten kan verwerven?

In plaats van alleen maar een ander artikel te publiceren over hoe krachtig de Antwoordbox is, hebben we een eenvoudige 5-stappenstrategie bedacht waarmee merken een beter inzicht krijgen in hoe een Google Answer Box-strategie moet worden geïmplementeerd.

Stap 1. De voetafdruk wordt geactiveerd

Het eerste deel van dit plan is om te weten en te begrijpen welke trefwoorden een antwoordbox activeren. Begin met het trekken van de organische voetafdruk van het domein van uw merk, dat is elk organisch zoekwoord waar u naar zoekt, ongeacht de rangorde.

Gebruik vervolgens een hulpprogramma (zoals SEMrush of ALPS ) om u te laten zien welke zoekwoorden een aanbevolen fragment activeren. Als je echt nieuwsgierig bent, kun je deze gegevenspunten in het afgelopen jaar in kaart brengen en zien hoe je eigen organische voetafdruk is gegroeid in het landschap van de Answer Box. Het ontgrendelt mogelijk enkele antwoorden voor waarom u verkeersverlies hebt ervaren zonder een duidelijke oorzaak.

Na het uitsplitsen van de gegevens voor uw eigen voetafdruk, zou ik aanraden om het ook voor uw concurrenten te doen. Alles is publieke kennis, dus geen schuldgevoelens of verbaasd zijn als ze het jou aandoen.

Door hun gegevens over de uwe heen te leggen, kunt u een dieper inzicht krijgen in uw concurrentielandschap. Van daaruit kunt u ook een gap-analyse uitvoeren om te zien welke trefwoorden binnen de competitieve voetafdruk de Answer Box activeren die u niet in uw bezit hebt. We slaan deze gegevens op voor kwadrant 4 van de prioriteitenmatrix.

Stap 2. 2 × 2 prioriteitsmatrix

De tweede stap is het prioriteren en categoriseren van al deze gegevens. Om dit te doen, raad ik een eenvoudige 2 × 2 matrix aan.

Om in aanmerking te komen voor de antwoordbox van Google, hebt u de juiste autoriteit en relevantie nodig. Kijk dus voor het eerste kwadrant naar alle zoekwoorden die momenteel in een top 5 organische rangpositie staan ​​(autoriteit die nodig is om een ​​resultaat te behalen). Dit betekent dat de webpagina op de markt voor die zoekwoorden al voldoende machtigingssignalen heeft.

Het tweede kwadrant zou zijn de zoekwoorden gefilterd op het hoogste volume en gemengde autoriteit (grootste impact op verkeer op basis van volume). Wat dit betekent is dat als u een antwoordvakresultaat verkrijgt voor zoekwoordtermen met hoog volume, dit het meeste verkeer naar uw website genereert. Maar met gemengde signalen van autoriteit, moet u mogelijk aan de autoriteit voor het bouwen van die pagina’s en belangrijke voorwaarden werken.

Het derde kwadrant zou de zoekwoordtermen zijn met machtsignalen van rang 5+, of trefwoorden voor de eerste pagina en gemengd volume. Dit betekent dat je moet proberen om de rang en relevantie te verhogen om een ​​uitbetaling te krijgen.

Ten slotte is het laatste kwadrant die zoekwoordtriggers uit uw competitieve landschap waarnaar we hierboven hebben verwezen (nieuwe pagina’s, nieuw volume). Dit zijn sleutelwoorden waarvoor u geen inhoud of een bestaande rangorde heeft, wat overeenkomt met nieuwe kansen en nieuw volume.

Stap 3. Een spel van gevaar

Nu begint het plezier. Het hebben van al deze zoekwoorden die een antwoordvak activeren, is één ding, maar belangrijker is weten hoe en waarom ze die trigger voor Google maken.

Zoals ik in het begin van dit artikel al heb vermeld, probeert Google de intentie te interpreteren en te begrijpen waarnaar u echt op zoek bent. Dus als het antwoordvak een antwoord geeft, moet je gewoon uitvinden wat de vraag is. Welkom bij Jeopardy!

Dit is echter subjectief, omdat u ook moet proberen te begrijpen welke vraag (en) Google probeert te beantwoorden en ervoor zorgt dat uw website deze beantwoordt. Dit gaat echt over de gebruikerservaring.

Stap 4. Antwoordelementen – uw inhoud op de pagina uitbreiden

Volgens het octrooi van Google dat is ingediend op de antwoordenbox, berekent het algoritme ‘antwoordelementen’ en levert het een cumulatieve score op.

Om dit in eenvoudige termen te vertalen, betekent dit dat als website A de mysterievraag beantwoordt met een alinea van tekst en een direct antwoord, deze een score krijgt.

Als website B dezelfde vraag beantwoordt, ook met alinea-tekst op een directe manier, maar ook antwoordt met uitgebreide elementen (tabellen, grafieken, grafieken, enz .), Dan heeft website B de vraag beantwoord met meer antwoordelementen, waardoor een hoger niveau is bereikt antwoord element score.

Als website B bovendien wordt uitgebreid en ‘halo’-vragen (vragen rondom of aanvullende vragen) beantwoordt, biedt het niet alleen meer antwoordelementen, maar ook een sterkere gebruikerservaring. Als het goed is voor de gebruiker, is het goed voor Google.

Om dit te illustreren, zijn hier enkele van de vele vormen die Google heeft ingevoerd in het antwoordvak, waar u verschillende soorten antwoordelementen kunt zien.

Tekstversie

Bullet-versie

Beeldversie

Tabelversie

Stap 5. De rol van autoriteit begrijpen: moet ik op nummer 1 staan?

Hoe speelt autoriteit of rang een rol? Kan alleen rang 1 een antwoordvak bereiken? Nee.

Ik heb gezien dat rang 5 positie nog steeds de Answer Box verwerft binnen de SERP van Google. Zoals met alle SEO is er een bijdrage van zowel de signalen van de autoriteiten als de relevantie die het winnende antwoord vormen.

Dus ja, u moet over voldoende actuele autoriteit beschikken om uw relevante inhoudsbesef te geven, maar het ziet er niet naar uit dat u MOET worden gerangschikt op de eerste positie om het antwoordvakresultaat te beveiligen.

Het is goed om te zien dat Google het meest relevante resultaat voor de Antwoordbox beloont, in plaats van alleen de grote gorilla in de rang 1-positie.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format