Handleiding voor 301-omleidingen en canonieke tags - DeLaatbusiness

Handleiding voor 301-omleidingen en canonieke tags

5 min


107
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wanneer u een website of individuele webpagina naar een andere locatie moet omleiden, zijn er een aantal verschillende tactieken die u kunt gebruiken.

Elke versie heeft zijn voordelen en problemen, maar als het correct wordt geïmplementeerd met de beste werkwijzen in gedachten, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken.

In deze gids zullen we ons concentreren op 301-omleidingen, 302-omleidingen en canonieke tag-opties, bespreken wat elke persoon doet, hoe je dubbele inhoudsproblemen kunt overwinnen  en hoe je deze kunt implementeren zonder dat dit invloed heeft op je bestaande zoekzichtbaarheid.

Een deel van het advies is afkomstig van een eerder artikel  gepubliceerd op SEW geschreven door Brad Miller, met bijgewerkte begeleiding van Moz, Google en onze eigen medewerkers.

Wat is een omleiding?

Een omleiding stuurt een gebruiker eenvoudigweg vanaf de oorspronkelijke URL naar een andere webpagina. Dit werkt voor zowel bezoekers als zoekmachines .

Waarom zou u een omleiding gebruiken?

Volgens Hubspot zijn er drie belangrijke redenen waarom u een omleiding zou gebruiken.

1) Algemene webconventies koppelen aan één URL om domeinautorisatie te maximaliseren

Dus als er meerdere versies van uw domeinnaam zijn (bijvoorbeeld http://www.example.com en gewoon oud example.com), bestaat de kans dat u dubbele inhoudsproblemen tegenkomt. Door een permanente omleiding (een 301-omleiding) van de ene versie van uw site naar de gewenste versie in te stellen, weten zoekmachines het juiste domein om te indexeren.

2) Een naam wijzigen of een nieuwe naam geven aan een website met een andere URL

U wilt een permanente omleiding instellen als de naam van uw website verandert.

3) Om verkeer naar een website te leiden vanuit andere URL’s die eigendom zijn van dezelfde organisatie

Af en toe kunnen merken website-URL’s kopen die variaties op hun bestaande merken zijn om ze te beveiligen. Deze URL’s kunnen worden omgeleid naar het juiste merkdomein.

Er zijn talloze andere redenen waarom u een omleiding zou instellen, en het kan gewoon om een ​​individuele webpagina gaan in plaats van om een ​​heel domein.

Wat is een 301-omleiding?

Zoals eerder vermeld, is een 301-omleiding een permanente omleiding. In feite vertelt het gebruikers en zoekmachines: “Die informatie bevindt zich nu ergens anders.”

Voordelen van 301-omleiding

Volgens onze eigen  handleiding voor antwoordcodes  geschreven door Aimee Jarboe …

Een 301-antwoord is ideaal voor het corrigeren van bezoekers die naar de verkeerde versie van uw domein komen, zoals niet-www-omleiding naar www. Deze code moet ook worden gebruikt wanneer u inhoud op uw site bijwerkt en verplaatst.

In termen van SEO mag een link van een 301 omgeleide pagina geen rankingvermogen verliezen in vergelijking met een link van een niet-301 omgeleide pagina.

Er werd eerder aangenomen dat er een verlies van PageRank zou zijn (ongeveer 15%), maar dit is niet langer het geval. Zoals gemeld door Moz in augustus 2016 :

  • In februari kondigde John Mueller van Google aan dat er geen PageRank verloren gaat voor 301- of 302-omleidingen van HTTP naar HTTPS .
  • Gary Illyes van Google verklaarde dat het Google niets kan schelen welke omleidingsmethode je gebruikt, of het nu 301, 302 of 307 is. Google komt erachter en ze passeren allemaal PageRank.
  • Gary Illyes heeft ook aangekondigd dat alle 300 omleidingen überhaupt geen PageRank meer verliezen.

Problemen met 301-omleiding

Omleidingen kunnen problemen veroorzaken wanneer de nieuwe locatie niet relevant is voor de oude locatie. Dit kan worden gezien als een verkeerd gebruik van de functie en is daarom een ​​veel voorkomende spamindicator en kan een handmatige boete tot gevolg hebben.

Vooral als je meerdere irrelevante websites koopt en ze allemaal op je site wijst.

Moz vermeldt ook het volgende om in gedachten te houden:

  • PageRank vormt slechts een klein deel van de rankingfactoren die door Google worden gebruikt
  • Probeer elk element op de pagina hetzelfde te houden, behalve natuurlijk voor de URL
  • Als u een site naar HTTPS migreert, verliest u minder vaak de PageRank dan voorheen, maar er zijn nog vele andere problemen die het crawlen en indexeren kunnen beïnvloeden, dus wees voorzichtig.

Overlappende kruising van straatwagensporen.

Wat is een 302-omleiding?

Dit is ook een tijdelijke redirect die de aanvraag van de gebruiker bevestigt en zegt: “Ik heb de informatie gevonden die u zoekt, maar deze is op dit moment ergens anders.”

John Mueller van Google heeft verklaard dat Google niet bestraft voor 302-omleidingen, en de index zal uiteindelijk een 302 als een 301 behandelen als deze lang genoeg blijft.

Wees echter voorzichtig (zoals bij elke methode van omleiding) bij de implementatie van 302. Moz heeft verklaard dat, hoewel het gezien heeft dat 302s uiteindelijk PageRank passeren, dit pas na lange tijd gebeurt. “In tegenstelling tot 301s die linkse signalen vrij snel doorgeven, weten we nog niet hoe 302s op deze manier worden behandeld.”

Wat is een canonieke tag?

De tag rel = “canonical” kan worden toegevoegd aan de HTML van elke webpagina. Het vertelt in feite zoekmachines dat, wanneer er meerdere versies van dezelfde webpagina-inhoud zijn, alleen een specifieke versie wordt geïndexeerd.

Wanneer zou ik een canonieke tag gebruiken?

Voor inhoudssyndicatie , wat de tactische herpublicatie van een artikel op een website van een derde partij is. Dit is met name handig als u een kleinere uitgever bent of een opkomende schrijver die een groter publiek wil.

De canonieke tag op het opnieuw gepubliceerde artikel moet een link bevatten naar het oorspronkelijke artikel en zoekmachines laten weten dat die alleen moeten worden geïndexeerd.

canonieke tag

U moet ook een canonieke tag gebruiken als u dubbele inhoud op uw site heeft. Om een ​​voorbeeld van Brad Miller te gebruiken …

Als u twee (of meer) pagina’s hebt die beide dezelfde serie producten bevatten. Men somt ze alfabetisch op en de ander op prijs. Ze bevatten dezelfde inhoud, maar hebben verschillende URL’s.

Als u beide pagina’s alleen zou laten, indexeert Google beide, maar kiest u welke het meest relevant is en kunt u de pagina filteren die u daadwerkelijk op de pagina’s met zoekresultaten wilt weergeven.

Door rel = “canonical” op de alfabetische pagina te plaatsen en de zoekmachines te vertellen dat de prijspagina uw voorkeur is, vermijdt u al deze problemen.

Wat is het verschil tussen een 301-omleiding en een canonieke tag?

Met een canonieke tag zijn alle versies van een stukje content beschikbaar voor iedereen om te zien, maar deze worden niet geïndexeerd. Ook canonieke tags geven geen enkele rangschikking door aan het originele artikel.

Met een 301-omleiding bestaat de oorspronkelijke pagina niet langer (bij wijze van spreken) en wordt elke koppelingsautoriteit doorgegeven.

Het kenmerk rel = “canonical” wordt vaak ten onrechte gebruikt als vervanging voor 301. In plaats van fysiek versturen van gebruikers om een meer recente of relevante pagina, rel =”canonical” is een signaal dat is puur in het belang van de zoekmachines.

Problemen met canonieke tags

Zoals Brad Miller zegt …

Hoewel de meeste zoekmachines aangeven dat ze veel aandacht schenken aan rel = “canonical”, zijn ze niet verplicht om ze te volgen. Dit betekent dat u nog steeds ziet dat uw dubbele pagina’s af en toe worden weergegeven voor de pagina van uw voorkeur in sommige SERP’s.

Het canonieke label wordt ook vaak misbruikt. Tenzij een pagina een aanzienlijke hoeveelheid dubbele inhoud bevat, mag de tag rel = “canonical” waarschijnlijk niet worden gebruikt.

Een ander misbruik vindt plaats met meerdere, gerelateerde pagina’s. Als je een lang blogbericht hebt geschreven maar hebt besloten het op te splitsen in vijf pagina’s, kom je misschien in de verleiding om een ​​tag rel = “canonical” toe te voegen die naar de eerste pagina van de serie verwijst.

Het gebruik van rel = “canonical” vertelt de zoekmachine echter dat de inhoud op elk van de pagina’s bijna identiek is en dat u wilt dat deze altijd de eerste pagina in de zoekresultaten weergeeft. Hiermee wordt voorkomen dat pagina 2-5 ooit wordt getoond, zelfs als deze een hoge mate van relevantie en autoriteit hebben voor die specifieke zoekopdracht.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format