Hebben bouncepercentages invloed op de positie van een zoekmachine in een site? - DeLaatbusiness

Hebben bouncepercentages invloed op de positie van een zoekmachine in een site?

4 min


136
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het debat over het bouncepercentage gaat verder …

Bouncepercentages en hoe deze van invloed zijn op de positie van een website op Google zijn steeds opnieuw besproken, ontleed en uiteengereten.

Zoals volledig getranscribeerd op deze site, leidde een gesprek tussen Rand Fishkin, CEO van Moz, en Andrey Lipattsev, Google’s zoekkwaliteit senior strateeg, tot een verrassende discussie over klik- en bouncepercentages die van invloed zijn op de zoekresultaten.

Rand verklaarde dat hij onlangs een paar experimentele tests heeft uitgevoerd met verschillende groepen van 500 tot een paar duizend mensen.

Iedereen die meedeed, werd gevraagd om hun mobiele telefoons, laptops en digitale wat-is-u’s uit te doen en een specifieke zoekopdracht uit te voeren. Nadat de zoeklijst was verschenen, liet hij iedereen in de groep op een van de lijsten klikken onderaan de resultatenpagina en klikte vervolgens weg van die site. Vervolgens heeft hij de resultaten de komende dagen gevolgd.

Rand vond een hele hoop inconsistenties. In iets meer dan de helft van de experimenten, de rangschikking deed wijziging op de zoekmachine resultaten pagina (SERP), en in iets minder dan de helft van de experimenten, de ranglijst niet veranderen.

Dit roept de vraag op:

Hebben bouncepercentages invloed op de positie van een zoekmachine in een site? Zo ja, hoeveel?

Lipattsev is van mening dat voor elke individuele zoekopdracht in het experiment de gegenereerde interesse met betrekking tot die specifieke zoekopdrachten van invloed is op de rangschikkingen in plaats van alleen op de klikken en de bounces.

Hij zei dat als een bepaald onderwerp een aanzienlijk aantal zoekopdrachten en een toename van het aantal vermeldingen op sociale media binnenhaalt, Google daar meer aandacht aan besteedt dan dat een site meer klikken krijgt.

Lipattsev zegt dat het zeker te doen is om precies te bepalen wat de oorzaak is van een grote ranglijstsprong voor een individuele vermelding, maar internetbreed is het veel moeilijker.

Dit gezegd zijnde, wat is eigenlijk een bouncepercentage?

Het bouncepercentage is het percentage bezoekers van een bepaalde site dat navigeert of ‘wegvecht’ na alleen die individuele webpagina te hebben bekeken.

Gewoonlijk heeft de term ‘bouncepercentage’ hier een negatieve connotatie bij. Mensen denken dat als een bezoeker slechts één pagina bezoekt en vervolgens vertrekt, het slecht is voor het bedrijfsleven. Hun logica is ook niet zo gebrekkig. Een hoog weigeringspercentage zou immers aangeven dat een site niet over de hoogwaardige, relevante inhoud beschikt die Google van de best gerangschikte sites wil hebben.

Een geweldig artikel uit het Search Engine Journal toont negen negatieve redenen waarom uw website mogelijk een hoog bouncepercentage heeft, inclusief slecht webontwerp, onjuiste sleutelwoordselectie, onjuiste koppelingen en gewoon slechte inhoud. Het is waar dat deze hoge bouncepercentages slecht kunnen reflecteren op een website … soms.

Dus wat geeft het?

Het hebben van een hoog weigeringspercentage op zoiets als een ‘contacteer ons’-pagina kan in feite een goede zaak zijn. Dat is meer een call-to-action-site, waar het doel van die specifieke pagina is om de gebruiker de contactgegevens te laten vinden en dan daadwerkelijk contact op te nemen met het bedrijf. De bezoeker kreeg waarvoor ze kwamen en ging toen weg. Extra navigatie op de website betekent in dit geval niet echt iets.

Als uw site meer inhoudsgestuurd is of een product of service aanbiedt, moet u natuurlijk streven naar een hogere klikfrequentie (CTR) en meer verkeer naar elke pagina.

springkastelen

Maar hoe zit het met Google?

Kent Google uw bouncepercentage en gebruiken ze het om rankings te beïnvloeden? Dit artikel in de Rondetafel zoekmachine biedt het korte antwoord (wat “nee” is).

Veel organisaties gebruiken Google Analytics niet, dus Google heeft geen mogelijkheid om hun bouncepercentagegegevens bij te houden. En zelfs met de analyses die ze kunnen traceren, is het moeilijk om te bepalen wat ze eigenlijk betekenen, omdat elke situatie anders is.

Er zijn veel factoren die bepalen hoe lang een bezoeker op een bepaalde webpagina blijft. Als een bezoeker meer dan 20 minuten op een site verblijft, kunnen ze zo betrokken zijn bij de inhoud van uw site dat ze zich niet eens kunnen voorstellen dat u uw prachtige webpagina moet verlaten … of … het kan betekenen dat ze in slaap vielen op het scherm omdat uw website zo saai was . Het is te moeilijk om te vertellen.

Als u een van die websites gebruikt die een lager bouncepercentage zouden moeten hebben, zouden deze tips over het verlagen van dat aantal kunnen helpen. Enkele hoogtepunten zijn onder meer ervoor zorgen dat elk van uw pagina’s snel wordt geladen, gebruiksvriendelijke navigatie biedt, rommelige advertenties vermijdt en hoogwaardige inhoud biedt!

Als het bouncepercentage niet zo veel invloed heeft op Google’s ranglijst als u dacht, vraagt ​​u zich af hoe belangrijk andere rangschikkingsfactoren zijn. Nou, Google heeft onlangs die magische informatie onthuld. Ze vernauwden het tot drie factoren van topniveau die door Google worden gebruikt om zoekresultaten te genereren:

  • Links: sterke links en link-stemmen spelen een grote rol in de zoekresultaten.
  • Inhoud: kwaliteitsinhoud is belangrijker dan ooit.
  • RankBrain : het AI- klassensysteem van Google.

Het is geen schok dat links en inhoud belangrijk zijn, maar RankBrain is nog steeds relatief nieuw. Het is het nieuwe algoritme van Google om zoekresultaten te helpen bepalen (na rekening te houden met links en inhoud). RankBrain filtert meer complexe zoekopdrachten en converteert ze naar kortere zoekopdrachten, terwijl de complexiteit van de zoekopdracht behouden blijft en de resultaten worden verfijnd.

De nieuwste AI-technologie van Google – en alle andere geheime technologieën waaraan ze werken – kan het eindeloze debat over bouncepercentages oplossen, maar het zal zeker een moeilijk proces worden.

Er moet nog meer onderzoek komen en Andrey gelooft dat het een uitdaging is om click data voor bouncepercentages te maken. Een sterke en meetbare waarde is ‘gameable’, maar Google heeft nog een lange weg te gaan.

“Als we het oplossen, goed voor ons,” zei Andrey, “maar we zijn er nog niet.”

Er is geen eenduidig ​​antwoord als het gaat om SEO en al zijn fijne kneepjes. Het beste antwoord op een SEO-vraag is altijd ‘het hangt ervan af’.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format