Het imiteren van zoekalgoritmen voor een succesvolle linkbuildingstrategie - DeLaatbusiness

Het imiteren van zoekalgoritmen voor een succesvolle linkbuildingstrategie

12 min


131
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bij het maken van een strategie voor het opbouwen van een link – of een ander type SEO-gerelateerde strategie – zou je de enorme hoeveelheid gegevens die we tot onze beschikking hebben tegen relatief lage kosten, behoorlijk verbluffend kunnen vinden.

Dat kan echter op zich soms een probleem vormen; het selecteren van de beste gegevens die moet worden gebruikt en het vervolgens op een dusdanige manier te gebruiken dat het bruikbaar en bruikbaar wordt , kan een stuk moeilijker zijn.

Het is van essentieel belang om een ​​linkbuilding-strategie te maken en deze juist te krijgen: koppelingen behoren tot de twee belangrijkste signalen voor Google.

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar om ervoor te zorgen dat u een linkstrategie opbouwt die voordeel zal halen uit dit belangrijke ranking-signaal en dat het voortdurend zal worden gebruikt, moet u meer doen dan alleen statistieken aan uw concurrenten verstrekken. U moet mogelijkheden bieden voor linkbuilding en PR die u op de sites leiden die u moet aanschaffen om het meeste voordeel te behalen.

Voor ons bij Zazzle Media, is de beste manier om dit te doen door het uitvoeren van een grootschalige link tussen concurrenten.

In plaats van je alleen maar te laten zien hoe je een grootschalige koppeling kunt implementeren, wat al vele malen eerder is gedaan, ga ik een slimmere manier uitleggen door een bekende na te bootsen door bekende zoekalgoritmen te gebruiken.

Als je je link op deze manier kruist, krijg je altijd betere resultaten. Hieronder staan ​​de twee algoritmen die we zullen proberen te repliceren, samen met een korte beschrijving van beide.

Onderwerpgevoelige PageRank

Onderwerpgevoelige PageRank is een geëvolueerde versie van het PageRank-algoritme dat een extra signaal afgeeft bovenop de traditionele autoriteit en betrouwbare scores. Dit extra signaal is actuele relevantie.

De basis van dit algoritme is dat de zaadpagina’s zijn gegroepeerd op het onderwerp waartoe ze behoren. Het sportgedeelte van de BBC-website zou bijvoorbeeld worden gecategoriseerd als zijnde over sport, de politieke sectie over politiek, enzovoort.

Alle externe links van die delen van de site zouden vervolgens de sport of politiek gerelateerde actuele PageRank doorgeven aan de gekoppelde site. Deze actuele score zou vervolgens via externe links over het web worden doorgegeven, net zoals het traditionele PageRank-algoritme gezag zou hebben.

U kunt meer lezen over de onderwerpsgevoelige PageRank in dit artikel door Taher Haveliwala. Niet lang na het schrijven ging hij naar een Google-software-engineer. Matt Cutts ook vermeld Topical PageRank in deze video hier .

Hub- en autoriteitspagina’s

Het idee dat het internet vol staat met hub (of expert) en autoriteitspagina’s bestaat al een tijdje en Google zal een of andere vorm van dit algoritme gebruiken.

Je kunt zien dat dit onderwerp wordt beschreven in dit artikel over het Hilltop-algoritme van Krishna Bharat of Authoritative Sources in een Hyperlinked Environment van Jon M. Kleinberg.

In het eerste artikel van Krishna Bharat wordt een expertpagina gedefinieerd als een ‘pagina die over een bepaald onderwerp gaat en links bevat naar veel niet-gelieerde pagina’s over dat onderwerp’.

Een pagina is gedefinieerd als een autoriteit als ‘een paar van de beste experts op het vraagonderwerp ernaar verwijzen’. Hier is een diagram van het Kleinberg-document dat een diagram van hubs en autoriteiten laat zien en vervolgens ook niet-gerelateerde pagina’s die linken naar een site:

789E8E78-AE7B-4E4A-B50C-434F74329E31-1

We zullen het bovenstaande diagram repliceren met backlink-gegevens later!

Uit dit artikel kunnen we opmaken dat we een autoriteit moeten worden die goed scoort op een bepaalde term of onderwerp, en dat we op zoek moeten naar links van deze expert / hub-pagina’s.

We moeten dit doen, aangezien deze sites worden gebruikt om te beslissen wie een autoriteit is en een bepaalde positie goed moeten kunnen rangschikken. In plaats van het bovenstaande algoritme op paginaniveau te repliceren, doen we het in plaats daarvan op domeinniveau. Gewoon omdat hub-domeinen eerder hub-pagina’s produceren.

Relevantie als een verbindingssignaal

U hebt waarschijnlijk gemerkt dat beide bovenstaande algoritmen gericht zijn op het doen van zeer vergelijkbare dingen met het doorgeven van autoriteit, afhankelijk van de relevantie van de bronpagina.

U zult soortgelijke doelen vinden in andere op koppelingen gebaseerde zoekalgoritmen, waaronder op frase gebaseerde indexering . Dit algoritme is enigszins buiten het bereik van deze blogpost, maar als we links krijgen van de hub-sites, moeten we ook het vakje aanvinken om te profiteren van op frasen gebaseerde indexering.

Als er iets is, zou het lezen over deze algoritmes u moeten beïnvloeden om relaties op te bouwen met lokaal relevante autoriteitenites om rankings te verbeteren. Ga hieronder verder om erachter te komen hoe u deze sites precies kunt vinden.

1 – Uw doelonderwerp / trefwoorden kiezen

Voordat we de hub- / expertpagina’s vinden waar we naar toe willen, moeten we eerst bepalen welke pagina’s onze autoriteiten zijn.

Dit is gemakkelijk te doen omdat Google ons vertelt op welke site het een instantie binnen een onderwerp in zijn zoekresultaten vindt. We hoeven alleen zoekresultaten te schrapen voor de ranglijst van topsites voor gerelateerde zoekwoorden waarvoor u de positie wilt verbeteren. In dit voorbeeld hebben we de volgende sleutelwoorden gekozen:

  • Bruidsmeisjes jurken
  • trouwjurken
  • Bruidsjurken
  • bruids jurken
  • bruids jurken

Voor het scrapen van zoekresultaten gebruiken we onze eigen interne tool, maar de Simple SERP Scraper van de makers van URL Profiler werkt ook. Ik raad aan de top 20 resultaten voor elke term te scrapen.

serp scraper

2 – Uw autoriteiten vinden

U zou nu een lijst met URL’s moeten hebben die rangschikken voor onze doeltermen in Excel. Verwijder enkele kolommen zodat u alleen de URL heeft die rangschikt. Voeg nu in kolom B een koptekst toe met de naam ‘Root Domain’. Voeg in cel B2 de volgende formule toe:

= IF (ISERROR (FIND (“// www., A2)), MID (A2, FIND (“: “, A2,4) + 3, FIND (” / “, A2,9) -FIND (“: “, A2,4) -3), MID (A2, FIND (“: “, A2,4) + 7, FIND (” / “, A2,9) -FIND (“: “, A2,4) -7 ))

Vouw de resultaten naar beneden, zodat u het hoofddomein voor elke URL hebt. Uw spreadsheet zou er nu als volgt uit moeten zien:

spreadsheets

Voeg vervolgens een nieuwe kop toe in kolom C met de naam ‘Count’ en voeg in C2 de volgende formule toe en sleep deze naar beneden:

= AANTAL.ALS (B: B, B2)

Dit zal alleen tellen hoeveel keer dat domein wordt weergegeven voor de zoekwoorden die we hebben geschraapt. Vervolgens moeten we kolom C kopiëren en plakken als een waarde om de formule te verwijderen. Sorteer vervolgens de tabel met kolom C van grootste naar kleinste. Uw spreadsheet zou er nu als volgt uit moeten zien:

spreadsheet

Nu hoeven we alleen de dubbele domeinen te verwijderen. We doen dit door naar het tabblad ‘Gegevens’ in het lint boven aan Excel te gaan en dubbele records te verwijderen. Verwijder vervolgens duplicaten in kolom B. We kunnen kolom A ook verwijderen, zodat we alleen onze hoofddomeinen hebben en het aantal keren dat het domein wordt gevonden in de zoekresultaten.

We hebben nu de domeinen waarvan Google gelooft dat deze een autoriteit zijn op het gebied van trouwjurken.

domeinen trouwjurken

3 – Refererende domeinen exporteren voor autoriteitssites

Meestal gebruiken we Majestic om de verwijzende domeinen voor de autoriteitssites te krijgen, voornamelijk omdat ze een uitgebreide database met links hebben. Bovendien krijgt u hun statistieken zoals Citation Flow, Trust Flow en Topical Trust Flow (later meer over Topical Trust Flow).

Als u Ahrefs of een andere service wilt gebruiken, kunt u een gegeven gebruiken die ze bieden en die vergelijkbaar is met Trust Flow. U zult Topical Trust Flow echter missen. We zullen dit later gebruiken.

Kies de topdomeinen met een hoge telling uit de spreadsheet die we zojuist hebben gemaakt. Voer ze vervolgens in Majestic in en exporteer de verwijzende domeinen. Nadat we het eerste domein hebben geëxporteerd, moeten we een lege kolom invoegen in kolom A. Geef deze kolom een ​​koptekst genaamd ‘Concurrent’ en voer vervolgens het hoofddomein in A2 in en sleep omlaag.

de antwoorden van mensen

Herhaal dit proces en ga verder met de volgende concurrent, behalve deze keer kopieer en plak de nieuwe export in het eerste blad dat we hebben geëxporteerd (met uitzondering van de headers), dus we hebben alle backlink-gegevens in één blad.

F23F24A3-4200-431C-97A5-2B612E20DE38

Ik raad aan dit te herhalen totdat je ten minste tien concurrenten hebt in het blad.

4 – Ruim de spreadsheet op

Nu we alle verwijzende domeinen hebben die we nodig hebben, kunnen we onze spreadsheet opschonen en onnodige kolommen verwijderen.

Ik verwijder meestal alle kolommen, behalve de kolommen concurrent, domein, TrustFlow, CitationFlow, Topical Trust Flow Topic 0 en Topical Trust Flow Value 0.

Ik hernoem de domeinheader ook als ‘URL’ en ruim de Topical Trust Flow-headers op.

69F0F75E-3C6D-484E-B886-B9D6E5DA4AC9

5 – Herhalingsdomeinen tellen en reeds verworven koppelingen markeren

Nu we de gegevens hebben, moeten we dezelfde formule gebruiken als eerder om de hub- / expertdomeinen te markeren die linken naar meerdere lokaal relevante domeinen.

Voeg een kop toe met de naam ‘Times Linked to Competitors’ in kolom G en voeg deze formule toe in G2:

= AANTAL.ALS (B: B, B2)

Dit vertelt u nu hoeveel concurrenten de site in kolom B linkt. U wilt ook domeinen markeren die al aan uw site zijn gekoppeld, zodat we niet meerdere keren koppelingen in hetzelfde domein maken.

Om dit te doen, voegt u eerst een kop toe in kolom H genaamd ‘Al koppeling aan site?’. Maak vervolgens een nieuw blad aan in uw spreadsheet met de naam ‘Mijn sitekoppelingen’ en exporteer al uw verwijzende domeinen van Majestic naar het domein van uw site. Plak de export vervolgens in het nieuw gemaakte blad.

Voeg nu in cel H2 in ons eerste blad de volgende formule toe:

= IFERROR (IF (MATCH (B2, ‘My Site Links’! B: B, 0), “Yes”,), “No”)

Hiermee wordt gecontroleerd of de URL in cel B2 in kolom B van het koppelingsblad ‘Mijn sitekoppelingen’ staat en afhankelijk van het resultaat ja of nee wordt geretourneerd. Kopieer nu de kolommen G en H en plak ze als waarden, alleen om de formules opnieuw te verwijderen.

In dit voorbeeld heb ik ellisbridals.co.uk als onze site toegevoegd.

F704BF16-6491-4FB4-8226-D11061016404

6 – Organische verkeersraming (optioneel)

Deze stap is volledig optioneel, maar op dit punt zal ik meestal ook enkele statistieken van SEMrush ophalen.

Ik gebruik graag de SEMrush’s Organic Traffic-statistiek om een ​​verdere indicatie te geven van hoe goed een website zich opmaakt voor zijn doelzoekwoorden. Als het niet erg goed scoort of een lage organische verkeersscore heeft, is dit een vrij goede indicatie dat de site bestraft of geïndexeerd is of van slechte kwaliteit is.

Ga naar stap 8 als u dit niet wilt doen.

Als u deze informatie van SEMrush wilt ontvangen, kunt u URL Profiler gebruiken. Sla uw spreadsheet gewoon op als een CSV, rechtsklik in het URL-lijstgebied in URL Profiler, importeer vervolgens CSV en voeg gegevens samen.

Vervolgens moet u ‘SEMrush Rank’ aanvinken in de gegevens op domeinniveau, uw API-sleutel invoeren en vervolgens de profiler uitvoeren.

75FF4071-AB24-4A19-8C29-A2FF374DE6BB

Als u dit uitvoert op een grote set gegevens en de SEMrush-statistieken wilt verzamelen, verwijder ik soms domeinen met een Trust Flow-score van 0 – 5 in Excel voordat u deze importeert. Dit is alleen maar om het grootste deel van de onbetrouwbare domeinen van lage kwaliteit te elimineren waarvan u geen links wilt opbouwen. Het bespaart ook enkele SEMrush API credits!

7 – Opschonen URL-profiler-uitvoer (nog steeds optioneel)

Nu hebben we de nieuwe spreadsheet met SEMrush-statistieken, u hoeft alleen de uitvoer op te schonen in het gecombineerde resultatenblad.

Ik verwijder meestal alle kolommen die door URL Profiler zijn toegevoegd en verlaat de nieuwe SEMrush Organic Traffic.

davids bruids

8 – Visualiseer de gegevens met behulp van een netwerkgrafiek

Meestal doe ik de stappen 8, 9, 10, dus de gegevens zijn beter presentabel dan dat het eindproduct slechts een spreadsheet is. Het maakt ook het filteren van de gegevens om uw ideale statistieken eenvoudiger te vinden.

Deze zijn heel snel en eenvoudig te maken met behulp van Google Fusion Tables, dus ik raad aan ze te doen.

Als u ze wilt maken, slaat u uw spreadsheet op als een CSV-bestand en gaat u vervolgens naar een nieuw bestand in Google Drive en selecteert u de optie ‘Meer apps koppelen’. Zoek naar ‘Fusion Tables’ en sluit de app vervolgens aan op uw Drive-account.

724DFDF9-C6B2-4150-9585-442F1F5B2BC3

Zodra dat is gebeurd, maakt u een nieuw bestand in Google Drive en selecteert u Google Fusion Tables. Vervolgens hoeven we alleen ons CSV-bestand van onze computer te uploaden en rechtsonder in de lijst te selecteren.

33BD2EA8-3ED2-46AE-A105-759328405926

Nadat het CSV is geladen, moet u de tabel importeren door opnieuw op Volgende te klikken. Geef je tafel een naam en selecteer finish.

9 – Maak een hub / expert netwerkgrafiek

Nu worden de rijen geïmporteerd die we nodig hebben om onze netwerkgrafiek te maken door op het rode + pictogram te klikken en vervolgens ‘grafiek toevoegen’.

03C75FEE-DAF3-45C5-8AA8-58D5EF475F39

Kies vervolgens de netwerkgrafiek onderaan en configureer de grafiek met de volgende instellingen:

A58DED79-A1E5-4B05-8D2A-3640921753EB

Uw grafiek zou er nu ongeveer zo uit moeten zien. Mogelijk moet u het aantal knooppunten dat wordt weergegeven, verhogen zodat er meer sites worden weergegeven. Houd er rekening mee dat hoe meer knooppunten er zijn, des te zwaarder het is op uw computer. U moet ook ‘done’ selecteren in de rechterbovenhoek van de grafiek, zodat we deze niet langer configureren.

1AA6E263-1072-4198-9066-7052D47BAEE9

Als je het nog niet hebt ontdekt, zijn de gele cirkels op de kaart onze concurrenten; de blauwe cirkels zijn de sites die linken naar onze concurrenten. Hoe groter de concurrenten zijn, hoe meer verwijzende domeinen ze hebben. De kringen van de koppelingssite worden groter, afhankelijk van hoeveel van een hubdomein het is. Dit komt omdat we bij het opstellen van de grafiek gewogen hebben met het aantal keren dat we linken naar onze concurrenten.

Hoewel de bovenstaande grafiek er redelijk goed uitziet, hebben we een behoorlijk aantal sites die op de ‘niet-gerelateerde pagina van grote’ in-degree’-categorisering passen die eerder in het Kleinberg-document werd genoemd, omdat ze alleen naar een officiële site linken.

We willen het diagram rechts draaien in het diagram links:

A54E2F62-CCB0-49C1-A8A9-FF6DF021D2C3

Dit is heel eenvoudig te doen door de onderstaande filters toe te voegen.

475D55DB-10E7-4574-9CC4-22A8E27233EB

Filteren zodat alleen sites die naar meer dan één concurrent linken alleen hub- / expertdomeinen zullen tonen; filteren door TrustFlow en SEMrush Organic Traffic verwijdert onbetrouwbare domeinen van lagere kwaliteit.

Je zult moeten spelen met de Trust Flow en SEMrush Organic Traffic-statistieken, afhankelijk van de sites die je probeert te targeten. Onze grafiek is nu gedaald naar 422 domeinen van 13.212.

Als u dat wilt, kunt u op dit moment ook nog een filter toevoegen om alleen sites weer te geven die nog niet aan uw site linken. Dit is hoe onze grafiek er nu uitziet:

D19992AF-F1FA-46A8-AA04-BC919A984868

De bovenstaande grafiek is nu veel beter beheersbaar. U kunt onze tophub / expertdomeinen zien die we relaties willen opbouwen met zwevend rond het midden van de grafiek. Hier is een close-up van enkele van die domeinen:

522D8CBB-194d-45F8-824E-54E3A9986A5A

Je PR / Outreach-team zou nu genoeg moeten hebben om door te brengen! Je ziet dat de resultaten best goed zijn, met enorm veel trouw gerelateerde sites waarmee je relaties aan het opbouwen bent.

10 – Filter om pagina’s weer te geven die een hoge actuele PageRank passeren

Voordat we beginnen met het maken van deze grafiek, ga ik eerst uitleggen waarom we Topical Trust Flow van Majestic kunnen vervangen voor topic-sensitive PageRank.

Topical Trust Flow werkt op een manier die vergelijkbaar is met de themagevoelige PageRank, omdat deze wordt berekend via een handmatige beoordeling van een reeks seed-sites. Vervolgens worden deze actuele gegevens door het hele web verspreid om een ​​actuele Trust Flow-score te geven voor elke pagina en elk domein op internet.

Dit geeft u een goed idee van welk onderwerp een individuele site een autoriteit is. In dit geval, als een site een hoge Topical Trust Flow-score heeft voor een bruiloftgerelateerd onderwerp, willen we dat een deel van die aan het huwelijk gerelateerde autoriteit via een link aan ons wordt doorgegeven.

Nu, bij het maken van de grafiek. Omdat we weten hoe deze grafieken werken, zou dit een stuk sneller moeten zijn.

Maak op dezelfde manier een nieuwe netwerkgrafiek, behalve deze keer wegen volgens de actuele Trust Flow-waarde. Maak een filter voor Topical Trust Flow-onderwerp en kies onderwerpen over uw site.

Voor deze site heb ik gekozen voor Winkelen / Bruiloften en Winkelen / Kleding. Ik gebruik gewoonlijk ook een vergelijkbaar filter als het vorige diagram voor Trust Flow en organisch verkeer om resultaten van lage kwaliteit te voorkomen.

A97D916D-851C-423B-93EA-F0248D460B4E

Er worden minder resultaten geretourneerd voor dit diagram, maar als u meer autoriteit wilt hebben die wordt doorgegeven binnen een onderwerp, zijn dit de sites waarmee u relaties wilt opbouwen.

Je kunt met de verschillende onderwerpen spelen, afhankelijk van de sites die je wilt proberen en vinden. U kunt bijvoorbeeld sites zoeken in het onderwerp Nieuws / Tijdschriften en E-zines voor PR.

11 – Filters repliceren in Google Spreadsheets

Deze stap is heel eenvoudig en heeft niet veel uitleg nodig.

Ik importeer de spreadsheet die we eerder hebben gemaakt in Google Spreadsheets en dupliceer vervolgens het blad en voeg dezelfde filters toe als degene die ik in de netwerkgrafieken heb gemaakt. Ik voeg meestal ook een ‘Outreached’ toe? header zodat het team weet of we een bestaande relatie hebben met de site.

Ik raad aan dit te doen, terwijl deze kaarten er geweldig uitzien en uw gegevens op een mooie manier visualiseren, maar het helpt bij het bijhouden van welke sites u al hebt gesproken.

Samenvatting

U zou nu moeten weten wat u voor uw site of klant moet doen om niet alleen meer link equity naar hun site te trekken, maar ook relevant relevante link equity te genereren waarvan zij het meest profiteren.

Hoewel dit een lang proces lijkt, duurt het niet lang om ze te maken – vooral niet als je het voordeel vergelijkt dat de site van hen ontvangt.

Er zijn veel meer toepassingen voor netwerkgrafieken. Ik gebruik ze af en toe voor het visualiseren van interne links op een site om gaten in hun interne koppelstrategie te vinden.

Ik zou graag andere ideeën horen die je mogelijk hebt om van deze grafieken gebruik te maken, evenals alle andere dingen die je leuk vindt om te doen bij het maken van een linkbuilding-strategie.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format