Hoe aanbevolen fragmenten kunnen worden gemanipuleerd door privé-blognetwerken

3 min


136

Het enige doel van een privaat blognetwerk (PBN) is om gebruik te maken van de autoriteit van meerdere sites onder uw controle om de ranglijst en autoriteit van uw hoofdsite te verhogen.

U denkt misschien: heeft Google jaren geleden geen privé-blognetwerken afgeschaft? Hebben ze niet alle bevoegdheden van PBN’s verwijderd ? Het eenvoudige antwoord is ja – voor het grootste deel. Maar de waarheid is dat zelfs als Google 90% van alle particuliere blognetwerken heeft verwijderd, er nog steeds tienduizenden op het web verschijnen met autoriteit.

Dus, als deze sites nog steeds autoriteit hebben, kunnen ze bijna alles manipuleren op de zoekmachine resultatenpagina (SERP). Neem bijvoorbeeld de zoekterm ‘Beste zakelijke creditcard’ en voer snel een zoekopdracht uit op Google. De kans is groot dat de site die je rangschikking ziet de Simple Dollar is.

Veel SEO’s zouden nooit denken dat een verdienstelijke site zoals de Simple Dollar ooit backlinks zou kopen , laat staan ​​dat iemand links van zijn eigen pagina’s zou bouwen vanuit privé-blognetwerken om de autoriteit van deze pagina’s te vergroten en antwoordvakresultaten te verkrijgen.

Een eenvoudige zoekopdracht met behulp van aHrefs toont u dat deze pagina een hoge paginaclassificatie (relatief) en een hoge domeinbeoordeling heeft. De tweede call-out die ik hier zou willen bekijken, is het feit dat er een laag aantal verwijzende domeinen is in vergelijking met backlinks, wat typerend is voor een grote site zoals de Simple Dollar.

Als u nu op het pictogram “Verwijzende domeinen” klikt, vult u alle verwijzende domeinen die verwijzen naar deze pagina. Hier zijn enkele voorbeelden van privé-blognetwerken – hoewel ze er niet altijd zo uitzien en soms extreem moeilijk te herkennen zijn.

  • chwilowkiopole24.pl
  • debtandcredit.xyz
  • cashsuccess.xyz

Hoe ontdek je een privéblognetwerk?

Hier zijn een paar verklikkers die een privé blognetwerk op het werk kunnen weggeven:

  • Te veel links die naar buiten wijzen als ze slechts een paar inkomende links hebben
  • Meerdere domeinen op hetzelfde IP-blok
  • Meerdere domeinen die linken naar dezelfde sites
  • Overeenkomsten in de domeinnaam
  • Hoge link naar domeinverhoudingen

Waarom PBN’s nog steeds effectief zijn (hoewel je ze nog steeds niet zou moeten gebruiken)

Zoals ik al eerder in dit artikel heb vermeld, heeft Google behoorlijk werk gedaan door veel van de rommel van het web te verwijderen – en met rommel, bedoel ik natuurlijk privé-blognetwerken. Zoals ik al eerder heb aangegeven, zijn er sites zoals de Simple Dollar die via PBN’s rangschikken om een ​​antwoordvakresultaat te verkrijgen.

Ik begrijp dat het verleidelijk is om een ​​black hat link building-service te gaan huren om je links van privé-blognetwerken te bouwen, in de hoop dat ook jij het antwoordvak krijgt zoals de concurrentie deed.

Anders dan om het voor de hand liggende te verklaren, is de reden dat ik sterk zou aanbevelen dat mensen het gebruik van een PBN vermijden, terwijl Google hen misschien nog niet heeft gevangen, een toekomstig algoritme ongetwijfeld zal doen. En wanneer zij dit nieuwe algoritme implementeren, zult u merken dat u al uw links één voor één door elkaar haalt om verdere boetes te voorkomen door u te verbinden met dit soort sites.

Hoe black hat-linkbuilders Google ertoe kunnen brengen te denken dat hun netwerken legitiem zijn

Of ik nu een spreekbeurt heb of een klantenbijeenkomst, andere linkbuilders en stagiaires stellen me vaak dezelfde vraag: “Heb je ooit black hat-links gemaakt?” Het antwoord is altijd “Yes, tons!”

Toen ik begon met het opbouwen van een link, zou ik links naar iedereen over de hele wereld verkopen. Van C-klasse IP’s tot Link-trechters, schrijfscripts om te functioneren als mensen, ik heb het allemaal verkocht. Ik had prijzen variërend van $ 20 per link naar pakketten van $ 1.700 voor vier links.

Elke keer dat Google me betrapte, vond ik een oplossing. Totdat het te veel voor me was om te handhaven en ik een geweten groeide, wat me naar het witte hoedenpad leidde. Voor de goede orde, enkele van de beste White Hat Link-bouwers die ik heb ontmoet waren enkele van de beste Black Hat Link-bouwers in een vorig leven.

Ik zeg dit allemaal niet om op te scheppen, maar om een ​​foto te schilderen: je kunt Google wel eens voor de gek houden, maar als je gepakt wordt, stort alles ineen en blijf je achter met boze klanten.

Het verkrijgen van links is een belangrijke successtatistiek voor u om Google-fragmenten te krijgen . Ga altijd eerst op zoek naar het backlinkprofiel van uw concurrent voordat u begint met het maken van uw eigen koppelingsplannen.

Bij een aantal van onze klanten merken we dat 63% van de tijd, de persoon met een schoner en gezaghebbend koppelingsprofiel, de aanbevolen fragmenten krijgt .

Hoewel er veel andere factoren zijn die het verwerven, is linkbuilding verreweg de grootste factor die we boven alle anderen hebben gezien, wat logisch is, aangezien dit nog steeds de grootste bijdragende factor is aan het algoritme.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format