Hoe een strategie voor klantbeoordelingen een impact kan hebben op SEO - DeLaatbusiness

Hoe een strategie voor klantbeoordelingen een impact kan hebben op SEO

5 min


127
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Chris Bullick , Managing Director & Head of Marketing Services voor Pull Digital, heeftafgelopen weekopBrighton SEO een interessante presentatie gepresenteerdover hoe reviews beslissingen over aankopen kunnen beïnvloeden en wat dit betekent voor SEO.

Wanneer we het idee bespreken om beoordelingen toe te voegen aan de strategie van een merk, zijn hier de meest overtuigende statistieken om de beslissing te ondersteunen:

 • 90% van de consumenten leest recensies voordat ze een bedrijf bezoekt
 • 31% van de klanten zal waarschijnlijk 31% meer besteden aan een bedrijf met uitstekende recensies
 • Recensies kunnen uw resultaten verbeteren door gebruik te maken van nieuwe, door gebruikers gegenereerde inhoud
 • 72% van de consumenten zal pas actie ondernemen nadat ze een positieve beoordeling hebben gelezen

Search Engine Watch

@sewatch

“88% of consumers trust online reviews like personal recommendations” – on reviews and SEO

51 people are talking about this

De rangordefactoren van Google veranderen voortdurend en er lijkt steeds meer aandacht te zijn voor inhoud, uniciteit, apparaatvriendelijkheid en sociaal delen.

IMG_0580

Dus, elk nieuw stuk inhoud zou moeten zijn:

 • Uniek (verschijnt nergens anders op internet)
 • Relevant (bevat inhoud die door zoekmachines kan worden geïnterpreteerd als on-topic),
 • Nuttig (lost de zoekopdracht van de gebruiker op een handige en efficiënte manier op)
 • Uniek waardevol (verschaft informatie die elders niet beschikbaar is)
 • Biedt geweldige UX (is gemakkelijk en aangenaam om op elk apparaat te gebruiken)
 • Waarschijnlijk te verspreiden (antwoord overtuigend op de vraag ‘wie zou deze inhoud vergroten en waarom?’)

Naar schatting zijn beoordelingssignalen goed voor 9,8% van de totale rankingfactoren , wat betekent dat ze niet kunnen worden genegeerd tijdens SEO, vooral als een merk kan profiteren van het gebruik ervan.

beoordelingen ranking signalen seo

Zes manieren recensies kunnen SEO helpen

Creëert nieuwe, door gebruikers gegenereerde inhoud

Inhoud is nooit genoeg en recensies vormen een geweldige vorm van door gebruikers gegenereerde inhoud, rechtstreeks afkomstig van gebruikers – wat meer invloed heeft voor toekomstige klanten.

Bovendien is het een geweldige vorm van relevante inhoud en ze moeten altijd worden aangemoedigd.

Vergroot verkeer met lange staartwoorden

Aangezien reviewers kopers van uw producten zijn, is de taal die zij gebruiken vergelijkbaar met die van uw doelgroep. Zo zorgt de consistente stroom van beoordelingen ervoor dat u meer verkeer door de juiste zoekwoorden target, rechtstreeks afkomstig van uw eigen klanten.

Verbetert sociaal gesprek

Wat als een reeks indrukwekkende recensies ertoe bijdraagt ​​dat uw product populair wordt, waardoor zowel het sociale bereik als de verkoop toenemen? Hoe zit het met het opnemen van beoordelingen in uw sociale strategie als een manier om de liefde voor uw producten te bewijzen.

Google is voorstander van websites met een hoge rating

Google houdt rekening met de beoordeling van sites en geeft de voorkeur aan personen met de hoogste beoordelingen. Het is uw  sociale bewijs en autoriteit die beoordelingen kunnen verbeteren, wat betekent dat het niet alleen gaat om het toevoegen van beoordelingen aan uw site, maar u ook moet focussen op hoe u deze kunt verbeteren.

Ontvang zichtbare sterbeoordelingen

Wanneer sterbeoordelingen worden weergegeven in de zoekresultaten van Google, kunnen potentiële klanten meteen beoordelen of ze uw product voldoende kunnen vertrouwen om uw site te bezoeken. Dit helpt het verkeer en mogelijk de verkoop te vergroten, maar het is niet altijd gemakkelijk om dit te bereiken.

Google vertrouwt op specifieke beoordelingssites van derden om uw sterbeoordeling te bepalen. Je moet het afgelopen jaar minimaal 30 unieke recensies hebben gehad, met een gemiddelde van 3,5 of hoger.

Sterbeoordelingen kunnen leiden tot een verhoogde conversieratio van maximaal 17%, wat een grote stimulans is om meer over hen te onderzoeken, samen met de richtlijnen van Google over hoe u in aanmerking kunt komen.

Verbeter de rangorde voor producten

Naarmate meer mensen op zoek gaan naar beoordelingen van uw producten, zijn er meer mogelijkheden om hoger te scoren in SERPS, waardoor de kans dat u meer zoekopdrachten ziet in de vorm van [productnaam] + beoordeling groter wordt.

Dit kan een extra mogelijkheid zijn om uw potentiële doelgroep op de meest relevante manier te bereiken: precies wanneer ze op zoek zijn naar meer informatie over uw producten.

Hoe het beste uit beoordelingen te halen

Volgens Chris Bullick zijn hier de beste manieren om beoordelingen te gebruiken voor de strategie van uw merk:

hoe beoordelingen te gebruiken voor SEO

 1. Heb een strategie . U wilt de reputatie van uw merk niet aan het toeval overlaten.
 2. Stimuleer beoordelingen. Er zijn veel manieren om meer beoordelingen aan te moedigen, of het nu via de site, e-mailcampagnes of sociale media is. Blijf vragen om hen, nieuwe beoordelingen zijn altijd welkom.
 3. Volg en verbeter je score . Het gaat niet alleen om het verkrijgen van nieuwe beoordelingen, maar ook om het verbeteren van uw beoordelingen om de conversieratio te verhogen. Een nauwere communicatie met de klantenservice zou u helpen begrijpen wat klanten van uw producten willen, het proberen te verbeteren en streven naar betere beoordelingen.
 4. Beloning beoordelingen. Aangezien u meer beoordelingen zoekt, kan een beloning nuttig zijn voor uw klanten, maar probeer toch niet te veel door te veel beloningen te geven.
 5. Juiste tijd – juiste plaats.   Niet elke tijd en plaats is geschikt als u om beoordelingen vraagt, vooral als u rekening houdt met het aankooptraject. Zorg ervoor dat u de juiste doelgroep (klanten) target wanneer u om beoordelingen vraagt, in plaats van een generiek publiek dat mogelijk eenmalige bezoekers bevat. 
 6. Gebruik rich snippets. Rich snippets op uw productpagina’s kunnen ertoe bijdragen dat uw beoordelingen worden weergegeven in zoekresultaten, op voorwaarde dat ze de juiste informatie voor uw producten bevatten om Google te helpen deze te traceren.
 7. Antwoord op beoordelingen. Recensies maken nog steeds deel uit van uw communicatie met uw klanten, dus zelfs de slechtste beoordeling moet worden beantwoord. Onze excuses aanbieden aan een teleurgestelde klant en indien mogelijk helpen.
 8. Blijf kalm en ga door. Stel een toon in die uw merk weerspiegelt en houd u eraan. Houd in gedachten dat de toon beleefd en nuttig moet zijn, maar het kan nog steeds authentiek zijn, en de klantervaring verbeteren wanneer dat nodig is.
 9. Meld u aan met de beste beoordelingssite voor externe partijen.  Aangezien Google vertrouwt op beoordelingssites van derden om de beoordelingen van een site te bepalen, is het misschien een goed idee om meer te weten te komen over deze sites, te werken aan het opbouwen van uw reputatie, leidend tot betere SERP’s.
 10. Vergeet Facebook-beoordelingen niet. Uw beoordelingsstrategie mag recensies op sociale media niet negeren, vooral op Facebook, waar veel gebruikers massaal op af komen om meer te weten te komen over een merk of een product. 
 11. Negatieve reviews omarmen  Negatieve beoordelingen zijn nog steeds belangrijk voor uw beoordelingsstrategie, omdat ze de meest gezochte en gelezen gebruikers zijn. Houd ze in de gaten om uw klantenervaring te verbeteren, wees klaar om te reageren en verwijder ze nooit of verberg ze niet.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format