Hoe gaan bakens (beacons) de zoekmarketing beïnvloeden? - DeLaatbusiness

Hoe gaan bakens (beacons) de zoekmarketing beïnvloeden?

4 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Onlangs heb ik veel gelezen over de effecten van beacons en proximity marketing op de zoekstrategie.

Voor volledige transparantie werk ik eigenlijk voor een bedrijf dat bakens en managementsoftware maakt , niet alleen omdat ik saai ben. Maar ik heb er weinig twijfel over dat dit een aantal zeer fundamentele veranderingen zal brengen in de manier waarop we klanten bereiken en het type targeting en gegevensbeheer dat we moeten beheersen om dingen goed te doen.

Hoewel misschien niet zoals je zou denken …

edgelands barbican

Nabijheidsresultaten verbeteren

Zoekmachine Watch heeft in het verleden veel over bakens gesproken , maar voor het geval u een opfriscursus nodig hebt, is een baken een klein apparaat dat een signaal naar elk Bluetooth-apparaat binnen bereik kan overbrengen – telefoons, fitnessarmbanden, hoofdtelefoons, smartwatches enz.

Meestal gebeurt dit via een app (hoewel Google in het bijzonder stappen onderneemt om deze wrijving te verwijderen en directe apparaatcommunicatie mogelijk te maken), en voordat de privacypolitie waadt, is het allemaal volledig opt-in.

Het heeft zeker enkele voor de hand liggende vertakkingen voor lokaal zoeken.

baken

In het verleden waren we grotendeels beperkt tot gebieden die werden gedefinieerd door kaartcoördinaten voor lokalisatie. Deze zijn prima voor het lokaliseren van gebouwen, maar niet zo heet als mensen daadwerkelijk een ruimte betreden.

Bakens hebben hier een groot voordeel omdat ze die locatie naar een gebied van een paar meter breed krijgen, en ze maken het mogelijk om gegevens in realtime te verzenden en ontvangen. Als ik bij de appels in je supermarkt sta, kun je me een kortingsbon geven.

Ik gebruik dat voorbeeld trouwens met opzet, en ik zal het zo meteen uitleggen.

Bakens hoeven niet onderbroken te worden

Voor marketeers lijkt er een aanname te zijn dat bakens een onderbrekend marketinginstrument zijn .

Kleinhandelsbonus is tenslotte de meest voor de hand liggende use-case, maar net zoals vroege e-commercesites hebben geleerd, is couponing geen manier om een ​​succesvol bedrijf op te bouwen. En terwijl de uitgeverij leert, is onderbrekende marketing … gewoon niet echt goed. Mensen houden er in de meeste gevallen niet van.

Maar zoals ik al zei, dit is slechts een veronderstelling. De echte waarde van bakens is eigenlijk bijna het tegenovergestelde van interruptief.

Het gaat om contextuele interacties, die meestal berusten op een actief verzoek van een gebruiker of passieve scans en gegevensaggregatie door de persoon die de bakens gebruikt.

Met andere woorden, als ik een museum bezoek, de app download en pushmeldingen inschakel terwijl ik daar ben, dan ben ik actief op zoek naar informatie over mijn locatie.

Zo niet, dan kan ik nog steeds worden gevolgd als een anoniem apparaat dat zich in het museum verplaatst. Zodra deze gegevens zijn verzameld, is er veel potentiële waarde. Misschien is het tijd om dat Rodin-beeld naar een meer prominente positie te verplaatsen (mogelijk naast de cadeauwinkel).

Zoeken moet hyperrelevant worden op een open bakenmarkt

Dus wat betekent dit voor zoeken?

Momenteel is veel lokaal zoeken niet zo geweldig. Er zijn genoeg mooie voorbeelden, maar er is zeker een goedkeuringscurve, met name voor kleine bedrijven.

Zoek snel naar zoiets als ‘Fietswinkel, Shrewsbury’ en je kunt meestal zien welke bedrijven veel laaghangende SEO-vruchten hebben waar ze gewoon niet voor optimaliseren.

Dit is een gemiste kans, maar wordt meestal gemist vanwege een gebrek aan vertrouwdheid en tijd. Mensen die druk zijn met het runnen van een hardware-winkel hebben niet vaak tijd of geld om zich echt op goede SEO te concentreren .

Naarmate de inzet van baken op grotere schaal plaatsvindt (en dat zal zo zijn), zal deze situatie voor de gebruiker op het terrein veranderen. App-netwerken en beacons die op meer locaties als algemene infrastructuur worden gebruikt, zorgen ervoor dat lokale optimalisatie wordt opengesteld voor meer spelers, met meer middelen. Waarom zou onze lokale fietsenwinkel tijd verspillen aan het optimaliseren wanneer Raleigh het voor hen kan doen?

Lokale SEO begint een bredere zorg te worden, niet voor de locaties zelf, maar voor de bedrijven die via die locaties verkopen. En die bedrijven beschikken over de middelen en processen om echt goed te kunnen werken.

Er is echter nog steeds een plaats voor de locatie zelf in dit alles, en dat is in het toevoegen van contextuele waarde, die mogelijk niet afkomstig is van puur commerciële campagnes.

Onlangs bezocht ik Edgelands in het Barbican in Londen , waar een van onze klanten bakens heeft opgesteld die bezoekers rondleiden door de interessante (en enigszins verwarrende) interne ruimte.

Het interessante hier is dat het gebeurt door middel van geluid, zodat bezoekers hun omgeving kunnen bekijken in plaats van hun ogen op hun telefoonschermen te houden. Het voegt context toe terwijl de bezoeker bezig blijft met de fysieke ruimte, in plaats van dat de twee om aandacht vragen.

Met de opkomst van experience stores zal dit de komende jaren een belangrijker differentiatiepunt worden. Klanten willen geen storende meldingen en pop-ups, ze willen iets dat een rijkere ervaring biedt.

Van de marketingkant, zal het bieden van deze een manier worden om de merkaffiniteit te verdiepen en de directe verkoop te vergroten.

Zoeken staat op het punt zijn silo’s achter te laten

Dit maakt van locatie een vreemde, gemixte tas voor zoeken. Aan de ene kant merken die reclame aanbieden via app-netwerken en beacon-vloten die eigendom zijn van derden (naar mijn mening zijn telco’s op dit moment het best geplaatst om te profiteren van grootschalige implementatie, omdat ze al grote datanetwerken en fysieke locaties hebben).

In veel gevallen gaat het om hypergelokaliseerde PPC-campagnes. Aan de andere kant locaties die realtime SEO bieden, met een verschuivende reeks zoekwoorden op basis van wat er momenteel in de winkel gebeurt (of in-museum of in-restaurant bijvoorbeeld).

Het betekent dat we beter moeten worden in het afstemmen van onze gegevens en uitzoeken welke signalen er echt toe doen, en we zullen waanzinnig goed moeten worden in management en targeting.

Ik haat het om dit woord te gebruiken, maar zoeken moet meer holistisch worden en zelfs meer op marketing worden afgestemd. Er is hier een enorme kans voor zoekmarketeers, klantervaring, gegevensbeheer en meer.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format