Hoe Google webspam aanvecht en wat u hiervan moet leren - DeLaatbusiness

Hoe Google webspam aanvecht en wat u hiervan moet leren

3 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google heeft deze week zijn jaarverslag onthuld over hoe het het internet de afgelopen 12 maanden heeft gecontroleerd. Of op zijn minst hoe het toezicht hield op het enorme deel van het internet dat het toestaat op de resultatenpagina’s.

Hoewel het zelfvoldoenende dingen zijn, en zoveel als je kunt terecht beweren met een aantal van Google’s recente straffen , moet je wel begrijpen wat Google straft in termen van ‘slechte kwaliteit’ internetervaringen, zodat je dezelfde fouten kunt vermijden.

Het is belangrijk om te onthouden dat Google voor sommige mensen internet is, of op zijn minst de ‘voordeur’ ervan (sorry Reddit ), maar het is net zo belangrijk om te onthouden dat Google nog steeds een product is; een die geld moet verdienen om te overleven en (theoretisch) de best mogelijke ervaring voor zijn gebruikers biedt, of anders is het voor DuckDuckGo dat ze … eh … gaan.

Daarom moet Google ervoor zorgen dat de resultaten die op de SERP’s worden weergegeven ( pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines ) van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. Algoritmen worden gebouwd en handmatige beoordelingen door echte mensen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat waardeloze websites met gestolen / dunne / manipulatieve / schadelijke inhoud verborgen blijven.

Dit is hoe Google op dit moment aan het trappen is en namen neemt … en hoe je kunt voorkomen dat je tussen zijn dradenkruis valt.

google webspam

Hoe Google webspam vocht

Volgens Google heeft een algoritmische update geholpen de hoeveelheid webspam in de zoekresultaten te verwijderen, met een impact op 5% van de zoekopdrachten .

De resterende spam werd handmatig aangepakt. Google stuurde meer dan 4,3 miljoen berichten naar webmasters om hen op de hoogte te stellen van handmatige acties die het had opgelegd aan sites die te maken hadden met spam.

Hierna zag Google een toename van 33% van het aantal sites dat door een spamopschoning ging “naar een succesvol heroverwegingsproces.” Het is onduidelijk of de resterende sites nog in de maak zijn of van de rest zijn opgestart. gezicht van internet.

Wie let op de wachters?

Meer dan 400.000 spam-rapporten werden handmatig ingediend door Google-gebruikers over de hele wereld. Google handelde op 65% van hen en achtte 80% van degenen die reageerden op spam.

hacking

Het aantal gehackte websites steeg in 2015 met 180% ten opzichte van het voorgaande jaar. Hacking kan verschillende vormen aannemen, of het nu gaat om spam of malware op de website, maar het resultaat zal hetzelfde zijn. Je wordt ‘in quarantaine geplaatst’ en je site wordt gemarkeerd of verwijderd .

Google heeft een aantal officiële richtlijnen om te voorkomen dat u wordt gehackt. Waaronder:

  • Versterk uw accountbeveiliging met langdurige, moeilijk te raden of crack-wachtwoorden en hergebruik die wachtwoorden niet op verschillende platforms.
  • Houd de software van uw site bijgewerkt, inclusief de CMS en verschillende plug-ins.
  • Onderzoek hoe uw hostingprovider beveiligingsproblemen aanpakt en haar beleid controleert als het gaat om het opschonen van gehackte sites. Biedt het live ondersteuning als uw site wordt gehackt?
  • Gebruik hulpmiddelen om op de hoogte te blijven van mogelijke gehackte inhoud op uw site. Aanmelden bij Search Console is een vereiste, want dit is de manier van Google om siteproblemen met u te communiceren.

google spam fighting

Dunne inhoud van lage kwaliteit

Google zag een toename van het aantal sites met dunne inhoud van lage kwaliteit, een aanzienlijk bedrag dat waarschijnlijk door scraper-sites wordt geleverd.

Helaas is er weinig dat u kunt doen als uw site wordt geschraapt, aangezien Google de rapportagetool heeft beëindigd en van mening is dat dit probleem uw eigen schuld is . U moet er gewoon zeker van zijn dat de autoriteit van uw site , de architectuur en de resterende inhoud voldoende zijn om ervoor te zorgen dat deze hoger staat dan een scrapersite.

Als je een handmatige boete hebt gekregen voor ‘dunne inhoud met weinig of geen toegevoegde waarde’, kun je dingen doen om het te corrigeren, wat meestal kan worden ingegeven door ‘stoppen met het maken van waardeloze inhoud, duh’.

1) Begin met het controleren van uw site op het volgende:

  • Automatisch gegenereerde inhoud : automatisch gegenereerde inhoud die leest alsof het is geschreven door een stukje software, omdat dit waarschijnlijk het geval was.
  • Pagina’s met dunne inhoud met gelieerde links : gelieerde links in kwaliteitsartikelen zijn prima, maar pagina’s waarop de gelieerde bedrijven beschrijvingen of recensies bevatten die rechtstreeks van de oorspronkelijke verkoper zijn gekopieerd zonder toegevoegde originele inhoud zijn slecht. In de regel moeten gelieerde ondernemingen slechts een klein deel van de inhoud van uw site vormen.
  • Inhoud gescrapt : als u een site bent die automatisch hele artikelen van andere websites schraapt en opnieuw publiceert zonder toestemming, moet u de uit-schakelaar meteen rechttrekken.
  • Doorway-pagina’s : dit zijn pagina’s die meerdere keren kunnen verschijnen voor de zoekresultaten van een bepaalde zoekopdracht, maar uiteindelijk gebruikers naar dezelfde bestemming leiden. Het doel van doorway-pagina’s is puur om rankings te manipuleren.

2) gooi ze allemaal in de prullenbak.

3) Als u er toch 100% zeker van bent dat uw site op de een of andere manier waarde heeft, kunt u deze opnieuw ter overweging indienen bij Google .

Voor meer informatie over de strijd van Google tegen webspam, lees de  officiële blogpost .

En tot slot zal ik je achterlaten met deze angstaanjagende visie van dingen die gaan komen …


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format