Hoe influencer marketing ten goede kan komen aan uw SEO-strategie

4 min


122

Influencer-marketing is een krachtige tactiek om toe te voegen aan uw SEO-toolbox.

Met links die toonaangevend blijven op het gebied van SEO, maar de moeilijkheid om deze te vergroten , kan influencer marketing u helpen gezaghebbende links te genereren die het extra voordeel hebben van een toename van uw gebruikersbetrokkenheidssignalen , verkeer en zichtbaarheid.

In dit artikel zullen we enkele manieren verkennen waarop influencer marketing uw SEO-campagnes in digitale krachtpatsers kan veranderen.

Influencer marketing bouwt inkomende links op

Het probleem met het gebruik van influencers voor inkomende links is dat velen de links als gesponsord zullen bekendmaken. Een manier om dit te omzeilen is om inhoudgestuurde influencer-campagnes te maken. Traditioneel gebruiken merken influencers om ‘commercials’ voor hun merken te maken. Ze zijn erg verkoopgedreven en richten zich op het rechtstreeks duwen van een product of merk.

Maak bij het werken met influencers geen campagnes die gerelateerd zijn aan specifieke problemen in uw branche? In plaats van ze tot een uitbreiding van uw verkoopteam te maken, moet u ervoor zorgen dat ze video- of tekstcontent maken op basis van hun mening over een specifiek onderwerp, waarbij u uw site als een hulpmiddel aanhaalt. Dit kan een manier zijn om de noodzaak van openbaarmaking te omzeilen.

Afhankelijk van uw budget moet u mogelijk beginnen met micro-influencers (influencers met een kleiner, maar zeer betrokken publiek) om die inkomende links te verdienen.

Influencer-marketing verhoogt merkzichtbaarheid en betrokkenheid

De grootste uitdaging waarmee veel merken en marketeers worden geconfronteerd, is om gehoord te worden over de buzz. De concurrentie in de digitale markt van vandaag is hevig. In feite waren betrokkenheid en verkeer de nummer vijf van de belangrijkste rankingfactoren, volgens Moz .

Eenvoudig gezegd, hoe meer u uw doelgroep betrekt, hoe meer verkeer u naar uw site, producten en diensten zult leiden. Dit maakt influencer marketing een essentiële troef in elke branche.

Volgens een advertentieonderzoek van Nielsen vertrouwt 92 procent van de mensen op aanbevelingen van anderen over merkadvertenties. En wie weten de consumenten? De beïnvloeders die ze volgen op sociale media. In feite bleek uit een onderzoek van Annalect en Twitter dat gebruikers net zoveel vertrouwen hebben in influencers als zij hun vrienden doen.

Beïnvloeders verzamelen volgers die hun productbeoordeling of aanbeveling ophangen. Je kunt profiteren van hun community om de zichtbaarheid van je merk te vergroten via sociale media, blogs en vlogs.

Het verkeer dat uw influencers naar uw site rijden, zal uw SEO-rangschikking een boost geven, zodat betaalde advertenties dit gewoon niet kunnen. Maar vergeet niet de betrokkenheid van content. Een influencer met één miljoen volgers is misschien niet zo krachtig als een micro-influencer in jouw niche met 20.000 volgers.

“Posten van mensen met een klein gehoor krijgen een sterke betrokkenheid en brengen een sfeer van authenticiteit en vertrouwen”, aldus Business Insider.

Een groot voorbeeld van bereik versus betrokkenheid is het verschil tussen het publiek van Jimmy Fallon en Jimmy Connor Franta. Falon heeft misschien een groter bereik, maar Franta heeft een veel grotere betrokkenheid.

Verbeter uw sociale zichtbaarheid met influencer-marketing en houd ook uw betrokkenheid hoog. Dit is een marketingtip voor influencers die veel marketeers en merken over het hoofd zullen zien.

Influencer-marketing houdt uw inhoud vers

Het creëren van nieuwe content kan een uitdaging zijn voor marketeers en merken, waardoor de noodzaak van influencer marketing wordt benadrukt. De enige taak van influencers is het ontwikkelen van unieke en boeiende inhoud die uw doelgroep niet kan weerstaan.

Beïnvloeders kunnen ook hun volgers gebruiken om content voor je te maken. Ze kunnen een sociale campagne maximaliseren door hun community aan te moedigen unieke afbeeldingen of gedachten te delen die verband houden met uw merk of campagne.

Een uitstekende casestudy voor influencer-marketing is wanneer het merk Gloria Ferrer influencer-marketing gebruikte om hun merkbekendheid te vergroten door de campagne #GloriousBites te lanceren. Beïnvloeders gebruikten de hashtag om buzz rond de campagne te creëren, en genereerden 44 miljoen sociale impressies.

Het genereren van miljoenen sociale indrukken via influencer marketing zal uw sociale zichtbaarheid en merkbetrokkenheid zeker vergroten.

Influencer-marketing leidt tot content voor samenwerking en publicatie

Het kweken van zinvolle relaties met influencers is een krachtige manier om uw SEO-inspanningen te maximaliseren. Een goed partnerschap met je influencers zorgt voor uitzonderlijke content met samenwerkingsmogelijkheden verderop.

Dit is een langetermijndoel, maar zodra jij en je beïnvloeder een wederzijds voordeel hebben, kan een gezamenlijke inhoud zoals een interviewreeks of een bedrijfsrapport in de mix zitten.

Jij en jouw beïnvloeder kunnen veel baat hebben bij het lenen van elkaars autoriteit, omdat ze bewijzen dat ze meer zichtbaarheid aan beide kanten geven. Als partners kunt u meer links verdienen om aan uw robuuste linkprofiel toe te voegen voor een boost in SEO.

De relaties die u via influencer-marketing ontwikkelt, kunnen u en uw merk ook een mogelijkheid bieden om hoog-gezaghebbende uitgevers anderszins te beperken. Je netwerk van influencer kan deuren openen en die deuren kunnen leiden tot sociale zichtbaarheid op wereldschaal.

Relevante gezaghebbende beïnvloeders vinden

Het vinden van relevante gezaghebbende beïnvloeders is het belangrijkste aspect van influencer marketing. U wilt dat uw influencer-inhoud uw doelgroep bereikt met betrokkenheid. Dit maakt uw influencers SEO-assets voor uw merk.

Belangrijke beïnvloedende statistieken zijn …

  • Controleer de domeinbevoegdheid van de beïnvloeder
  • Hoeveel unieke bezoekers krijgt de influencer per dag, week en maand?
  • Hoe ziet de betrokkenheid van de influencer per post eruit?
  • Wat zijn demografische gegevens van het publiek, zoals leeftijd, locatie en geslacht?

Ondanks de trending aard van influencer marketing, komen veel marketeers, SEO’s en merken nog steeds tekort. Gebruik de echte kracht van een goed ontwikkelde influencer-campagne niet.

Gebruik de bovenstaande voorbeelden om uw SEO-strategie te maximaliseren en een Google-rankingop de eerste pagina voor uw merk te krijgen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format