Hoe metatitel tags voor SEO te schrijven (met goede en slechte voorbeelden) - DeLaatbusiness

Hoe metatitel tags voor SEO te schrijven (met goede en slechte voorbeelden)

5 min


132
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wat is een title-tag? Hoe schrijf je er een? Waarom zijn title-tags belangrijk? Helpen ze echt met zoekmachine-optimalisatie? Kan ik een aantal goede en slechte voorbeelden zien?

In navolging van onze blockbusting guide 22 SEO essentials voor het optimaliseren van uw site , dacht ik dat ik het advies over title-tags zou opvolgen en alle bovenstaande vragen zou beantwoorden.

Als u alleen een korte handleiding wilt voor het optimaliseren van title-tags, klik dan hier om naar het gedeelte met de controlelijst te gaan .

Voor de rest van jullie praten we eerst over metatags in het algemeen:

Wat zijn metatags

Zoals Kristine Schachinger in onze vorige gids met tags  in 2012 al beschreef , zijn meta-tags HTML-elementen die informatie bieden over een webpagina voor zoekmachines en bezoekers van de website.

Deze elementen moeten als tags in het <head> -gedeelte van een HTML-document worden geplaatst. Deze elementen zijn:

  • Titel tag
  • Meta omschrijving

We hebben besproken hoe we metabeschrijvingen kunnen schrijven in een aparte post, dus laten we het nu hebben over title-tags , de belangrijkste metatags op je site.

Wat is een title-tag?

Titellabels worden gebruikt om zoekmachines en bezoekers te vertellen waar een pagina op uw site zo beknopt en nauwkeurig mogelijk over gaat.

Deze titel verschijnt dan op verschillende plaatsen op internet, waaronder het tabblad in uw webbrowser:

title-tag in de browser

De titel zal waarschijnlijk ook worden ingetrokken als ankertekst wanneer deze wordt gedeeld op andere websites en sociale mediakanalen.

Methoden Niet -ound - title-tag

En het belangrijkste is dat uw title-tag wordt weergegeven als de grote blauwe link in de resultaten van zoekmachines:

methoden ongezond Google Zoeken

Waar kan ik de title-tag toevoegen?

U kunt een title-tag toevoegen aan het <head> -gedeelte in de HTML-code van uw site. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

<head> 
<title> Voorbeeldtitel </ title> 
</ head>

In de meeste inhoudbeheersystemen (CMS), waaronder WordPress, kunt u echter een titeltag toevoegen in algemene instellingen:

Algemene instellingen tagtitel

Of gebruik je een SEO plug-in, zoals Yoast, dan kun je een title-tag toevoegen aan het gedeelte ‘SEO-titel’, en kun je een voorbeeld bekijken van hoe het eruit zal zien op de pagina’s met zoekmachine-resultaten (SERP’s):

title-tag op pagina

Wanneer u een artikel schrijft, vormt de sectie waarin u een kop schrijft automatisch het title-label.

title-tag

Als uw title-tag automatisch wordt gegenereerd op basis van de kop, moet u proberen dit op te heffen met behulp van een plug-in (zoals hierboven vermeld) of in de HTML zelf. De kop (ook wel de <h1> -tag genoemd) is een andere mogelijkheid om Google te vertellen over de inhoud van uw pagina met een iets andere zoekwoordstring, dus u kunt hier net zo goed gebruik van maken.

Waarom zijn title-tags belangrijk?

De title-tag is het meest gewaagde, meest voor de hand liggende element in een zoekresultaat en daarom een ​​belangrijk onderdeel in het besluitvormingsproces of een gebruiker op uw resultaat klikt of niet.

Worden title-tags gebruikt als een rangorde-signaal?

Volgens Moz zijn title-tags “lang beschouwd als een van de belangrijkste SEO-elementen op de pagina.” En hoe dichter bij het begin van de title-tag een bepaald zoekwoord staat, hoe waarschijnlijker het is om te rangschikken voor dat keyword op basis van query.

Hoe een geweldig title-tag te schrijven

Vanuit een SEO-oogpunt moet de title-tag alle zoekwoorden bevatten waarnaar u wilt rangschikken. En zoals ik hierboven al zei, zou het belangrijkste sleutelwoord in het begin moeten zijn, gevolgd door het op één na belangrijkste, en uiteindelijk uw merknaam.

Moz biedt deze handige referentie:

Primair sleutelwoord – secundair sleutelwoord | Merknaam

Maar één ding moet je onthouden: schrijf title-tags voor mensen.

Hoewel ze in zekere mate voor zoekmachines moeten worden geformatteerd, is het essentieel dat de tag voor mensen volkomen logisch is en als een leesbare zin leest.

Titel tag checklist

Kristine Schachinger schreef een perfecte checklist over het schrijven van geoptimaliseerde title-tags in haar oorspronkelijke post, dus ik kopieer het hier voor je, met een paar kleine updates:

  • Lengte: titeltags moeten 50-60 tekens lang zijn, inclusief spaties.
  • Plaatsing van zoekwoorden: uw belangrijkste zoekwoorden moeten de eerste zijn in uw title-tag, met de minst belangrijke woorden als laatste.
  • Merknaam: als uw bedrijfsnaam geen deel uitmaakt van de belangrijke zinsdeelzinnen, plaatst u deze aan het einde van de title-tag.
  • Dupliceer geen title-tags: ze moeten voor elke pagina anders worden geschreven. Maak geen replicatie van uw title-tags, het heeft een negatieve invloed op de zichtbaarheid van uw zoekopdracht.
  • Maak het relevant: titellabels moeten de inhoud op de pagina nauwkeurig beschrijven.
  • Geen ‘keyword stuff’ title-tags: dit zijn slecht geschreven title-tags die proberen te rangschikken voor alles of een woord steeds weer herhalen. Het vullen van zoekwoorden is de grootste overtreding als het gaat om title-tags en je zult er voor worden gestraft.
  • Zorg dat uw kop (<h1> -tag) afwijkt van de title-tag: dit is een andere mogelijkheid om de frasering van uw pagina’s te variëren en de kans te vergroten dat ze worden weergegeven voor verschillende zoekintenties.

Kan Google uw title-tag ongedaan maken?

Af en toe wel. Soms, als Google je title-tag niet leuk vindt, zal het het herschrijven vanwege de resultaten van de zoekmachine, waarbij informatie wordt opgehaald uit je metabeschrijving en pagina-inhoud. De kans is groot dat dit niet zo goed zal zijn als degene die je hebt gemaakt, dus je moet ervoor zorgen dat je eigen title-tag volledig relevant, beschrijvend, zoekwoordrijk maar leesbaar en de juiste lengte is.

Goede voorbeelden van title-tags

Hier volgen enkele voorbeelden die voldoen aan de bovenstaande regels in onze controlelijst en die daarom aantrekkelijker lijken op de SERP.

‘beste hamburgers in Londen’

Esquire heeft alle drie sleutelwoorden aan het begin van het title-label, volgt dit vervolgens met een verleidelijk aantrekkelijke kop (iedereen houdt van een lijst) en gebruikt slim ‘broodjes’ om herhaling te voorkomen en de karakterlimiet op ongeveer 60 te houden.

beste hamburgers in Londen

‘nike trainers’

Sleutelwoorden zijn aan de voorkant, de merknaam is aan het einde en Schuh heeft zijn sleutelwoorduitdrukkingen gescheiden met pijpen | Vroeger was dit een noodzaak bij het schrijven van title-tags omdat de aanbeveling was om weg te blijven van andere interpunctie. Hoewel dit niet langer waar is, zien buizen er nog steeds geweldig uit op de pagina en zijn ze een duidelijk scheidingsteken.

nike trainers Google Zoeken

‘radiohead maanvormige pool review’

Pitchfork is weggebleven van een fout die de mijne en andere beoordelingswebsites maken bij het plaatsen van ‘review’ aan het begin. Zoekers beginnen hun zoekopdrachten niet met ‘recensie’, ze beginnen met de artiest.

radioteleforme maanvormige zwembad review

Slechte voorbeelden van title-tags

En tenslotte, met dezelfde zoektermen als hierboven, zijn hier enkele slechte voorbeelden van title-tags:

‘beste hamburgers in Londen’

Dit is ver ingegraven op pagina vier van de Google-SERP. Het is gemakkelijk te zien waarom. De merknaam en de belangrijkste zoekwoorden zijn het tegenovergestelde van waar ze zouden moeten zijn. De kop zelf mist ook een beschrijving of iets vaag overtuigend om me te laten klikken.

beste burgers in Londen slecht Google Zoeken

‘nike trainers’

Het sleutelwoord is nergens te zien. In feite is het waarschijnlijk aan het einde van de title-tag, maar omdat het zo lang is, is het weggelaten door Google. Let ook op het opzettelijk inconsistente hoofdlettergebruik, waardoor de link er echt als spam uitziet.

nike trainers slecht Google Zoeken

‘radiohead maanvormige pool review’

Hoewel Mashable moet worden toegejuicht voor het proberen van een andere kopregelaanpak, duwen de stopwoorden aan het begin van de title-tag de belangrijke zoekwoorden in het midden en dit resultaat verdwijnt op pagina 4 van Google. De kop is geweldig, maar de title-tag is identiek, dus misschien is de hele tekst van het title-tag een beetje herschikken.

radiohead moon shaped pool review bad Google Zoeken


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format