Hoe profiteren de recente updates van Google Data Studio voor marketeers? - DeLaatbusiness

Hoe profiteren de recente updates van Google Data Studio voor marketeers?

3 min


130
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In een reeks recente berichten op hun Google Analytics-blog heeft Google aangekondigd dat de rapportlimiet van 5 in Data Studio in de VS is verwijderd, integratie met Search Console en, meest recent, verbeterde ondersteuning voor AdWords MCC-accounts.

Dus wat is Data Studio, waarom heeft Google zoveel aandacht besteed aan het verbeteren ervan en welke voordelen biedt het voor marketeers?

Data Studio: een korte samenvatting

Data Studio is in bèta gelanceerd als onderdeel van Google’s Analytics 360-suite in mei 2016. Het doel van het platform was (en blijft) duidelijk: Analytics-gebruikers een intuïtieve, deelbare dashboardoplossing bieden waarmee ze hun gegevens kunnen interpreteren.

De functionaliteit weerspiegelt dit doel. Gebruikers kunnen een bereik van grafieken en diagrammen slepen en neerzetten op een leeg canvas en ze vervolgens invullen met de dimensies, statistieken en doelen uit hun GA-account. Als zodanig moet iedereen die bekend is met Google Analytics gepolijste professionele dashboards kunnen maken om hun zakelijke beslissingen te helpen bepalen.

Data Studio levert die belofte waar, maar de beperkende 5 dashboardlimiet en een gebrek aan platformintegraties beteugelden de wijdverspreide introductie vorig jaar voorbij de dure 360 ​​Suite.

Deze recente aankondigingen zijn echter een manier om een ​​oplossing met een universele aantrekkingskracht te creëren.

Data Studio-integraties

Na de aankondiging van Search Console- integratie en verbeterde MCC-ondersteuning ziet de lijst met connectors (verbindingen met een specifiek type of gegevensbron) er nu als volgt uit:

Marketeers die het volledige pakket met Google-producten hebben gebruikt, vinden hier een breed scala aan nieuwe mogelijkheden voor gegevensanalyse en rapportage. De toevoeging van Search Console-ondersteuning brengt ook SEO in de fold, waardoor de mogelijkheid wordt toegevoegd prestaties op zoekwoordniveau te tonen via vertoningen, clicks en CTR-gegevens.

Bovendien bieden de MCC-updates twee nieuwe voordelen:

  • Gebruikers kunnen nu maximaal 75 subaccounts selecteren om op te nemen in hun dashboard, in plaats van dat ze het hele account moeten verbinden
  • Valutavelden worden verwijderd als ze verschillen tussen subaccounts en enkele van de problemen wegnemen die optreden wanneer Google meerdere valuta’s samenvoegt in één rapport.

De toevoeging van Search Console-ondersteuning aan Google Data Studio voegt de mogelijkheid toe om prestaties op zoekwoordniveau te tonen door middel van vertoningen, klikken en CTR-gegevens

Maar hoe zit het met niet-Google-producten? Integreert het met Data Studio?

Ja, zij het op een enigszins roterende manier.

Oplettende lezers hebben mogelijk Google Spreadsheets opgemerkt in de lijst met beschikbare connectors. Als gegevens van Facebook bijvoorbeeld automatisch worden geëxporteerd naar Spreadsheets, wordt deze informatie dan naadloos in uw Data Studio-dashboard opgenomen.

Hoewel niet zo direct een integratie als andere rapportagesuites op bedrijfsniveau kunnen bieden, is dit nog steeds een enorm nuttige mogelijkheid. Bovendien moet de aanpasbare, intuïtieve aard van Data Studio deze inefficiëntie van een groot gebruikersbestand compenseren.

Betekent dit de democratisering van data-analyse?

Op een basisniveau kan het misschien wel – en dit is een platform dat is ontworpen om beginners toch te engageren. Maar als de verbeteringen in het recente tempo blijven komen, zouden we ook een zeer krachtige kandidaat kunnen zijn voor meer geavanceerde data-analisten.

Deze zeer aanpasbare rapporten stellen gebruikers ook in staat om veel van de inefficiënties die voortvloeien uit het zoeken in GA te omzeilen om gegevens te verzamelen, te synthetiseren en vervolgens overtuigende visualisaties te produceren.

Dit is duidelijk goed nieuws voor zowel marketeers als ondernemers, waardoor enkele van de toegangsdrempels voor nuttige, dagelijkse gegevensanalyses worden verwijderd.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *