Hoe Schema.org markup aan uw e-mailmarketing toe te voegen - DeLaatbusiness

Hoe Schema.org markup aan uw e-mailmarketing toe te voegen

10 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u Schema.org ooit hebt gebruikt om uw webpagina’s te markeren , weet u dat het een geweldige manier is om zoekmachines te helpen uw inhoud te interpreteren en relevantere, rijkere en aantrekkelijkere zoekresultaten te maken.

Maar het gebruik begint en eindigt niet met webpagina’s.

In deze handleiding zal ik enkele handige dingen bekijken die u kunt doen met e-mailmarkering. Dit omvat het toevoegen van snelle acties aan uw e-mails, het triggeren van Google Now-kaarten en het verrijken van de zoekresultaten van uw gebruikers met informatie uit hun inbox.

Ik zal ook laten zien hoe je kunt beginnen met het toevoegen van eenvoudige markeringen aan je e-mails.

Waarom zou u e-mailmarkering gebruiken?

Als u Schema.org gestructureerde data vocabulaire nog niet eerder hebt ontmoet , of niet duidelijk bent over wat het doet, kort gezegd: Schema.org is het resultaat van een samenwerking tussen Google, Microsoft, Yandex en Yahoo om een ​​universele ‘ taal ‘, of markup, die elke zoekmachine kan begrijpen.

Het neemt de vorm aan van code die u toevoegt aan uw webpagina om verschillende elementen zoals afbeeldingen, namen, adressen, recepten, beoordelingen en nog veel meer te labelen en identificeren.

Dit helpt zoekmachines om uw inhoud te ‘lezen’ en meer relevante informatie en rijke gegevens in de zoekresultaten te krijgen. Maar afgezien van webpagina’s kunt u ook Schema.org-markeringen toevoegen aan e-mails en deze gebruiken om Rich Pins op Pinterest te maken voor meer betrokkenheid.

Schema.org voor e-mails is een Google-initiatief en tot nu toe is de functionaliteit alleen beschikbaar voor Gmail-accounts.

Google zegt dat het “met de schema.org-gemeenschap heeft gewerkt om zijn mailgerelateerde schema’s te standaardiseren, zodat andere e-mailservices en e-mailclients er ook optimaal gebruik van kunnen maken”, maar dit lijkt nog steeds een werk in uitvoering te zijn.

Twee schermafbeeldingen naast elkaar die acties met één klik in Gmail weergeven, waarbij de actie wordt weergegeven als een grijs label en Inbox, waarbij de actie wordt weergegeven als een blauwe tekst.

Acties met één klik in Gmail en Inbox voor Gmail | Bron: Google Developers

Wat bereikt het markeren van uw e-mails met Schema.org?

Voor marketeers is het doel altijd om gebruikers te verleiden hun e-mails te openen en aan te spreken. Maar de percentages voor e- mailopeningen liggen rond de 22% (volgens MailChimp ), met een klikfrequentie van bijna 3%.

Wat als u oproepen tot actie zou kunnen doen – zoals “RSVP”, “Volledige aankoop” of “Abonnement bevestigen” – rechtstreeks in de onderwerpregel van de e-mail?

U kunt Schema.org-markeringen toevoegen aan uw e-mails waarmee u precies dat kunt doen.

E-mailbevestigingen voor evenementen, vluchtgegevens, hotelreserveringen, enzovoort, waarbij Schema.org-markeringen ook automatisch aan de Google Agenda van de ontvanger worden toegevoegd.

Je kunt e-mails markeren om als antwoordkaarten in Google-zoekopdrachten te verschijnen, waardoor details uit je e-mail boven aan de zoekopdracht worden weergegeven wanneer ze naar relevante informatie zoeken.

E-mailmarkering kan ook Google Now-kaarten activeren om updates over uw producten en services aan klanten te bezorgen.

Aan de slag met Schema.org e-mailmarkering

Voordat u aan de slag kunt gaan met Schema.org in uw e-mails, zijn er een paar hoepels die u nodig hebt om door te bladeren.

Eerst moet u zijn geregistreerd bij Google . Dit is een proces in meerdere stappen om ervoor te zorgen dat de e-mails die u verzendt veilig zijn en geen spam.

Je moet voldoen aan een reeks kwaliteitsrichtlijnen, waaronder authenticatie van je e-mails via SPF of DKIM, en ervoor zorgen dat je e-mails afkomstig zijn van een statisch e-mailadres en de Gmail Bulk Sender-richtlijnen volgen.

E-mail authenticatie

Een Gmail-bericht wordt geverifieerd als u ‘gemaild’ ziet met de domeinnaam en ‘Getekend door’ met het verzendende domein

U zou ook een zeer laag aantal spamklachten van gebruikers moeten hebben, samen met een “consistente geschiedenis van het verzenden van een hoog aantal e-mails van uw domein”, wat door Gmail wordt aangemerkt als het minimaal 100 e-mails per dag verzenden van minimaal een paar weken .

Je zou kunnen denken dat het sturen van je gebruikers honderd e-mails per dag de snelste manier is om spam-klachten te krijgen, vooral als je een klein bedrijf bent. Maar vergeet niet dat het verzenden van e-mails van uw domein niet alleen nieuwsbrieven betekent; meldingen, ontvangsten en bevestigingsmails tellen allemaal mee voor uw totaal.

U kunt het water van de e-mailmarkering zelfs gaan testen terwijl u nog bezig bent met het registratieproces, zolang u test e-mails naar uzelf stuurt.

Alle e-mails waarbij de afzender en ontvanger hetzelfde zijn, negeren de registratievereisten en kunnen dus worden gebruikt voor zelftesten. Dit betekent dat u uw opmaak kunt uitproberen en kunt zien hoe goed het werkt voordat u zich engageert voor een lange registratie.

Hoe Schema.org markup aan uw e-mails toe te voegen

Spring naar:

Als u Schema.org hebt gebruikt met webpagina’s, weet u dat er verschillende indelingen zijn die u kunt gebruiken om de markup aan uw website toe te voegen, waaronder Microdata , RDFa en JSON-LD . Met e-mailmarkering zijn er twee: Microdata en JSON-LD.

Normaal gesproken is een van de belangrijkste verschillen tussen Microdata en JSON-LD-opmaak dat Microdata inline wordt toegevoegd (waarbij de code rond de pagina-elementen gaat die worden gemarkeerd, de afbeeldingen en namen en plaatsen zelf), terwijl JSON-LD beperkt is tot de header , wat betekent dat je dingen kunt markeren die niet noodzakelijk aanwezig zijn in je inhoud, en ook je inhoud en je opmaak mooi en apart houden.

Met e-mailschema’s is het echter mogelijk om al uw Microdata-markeringen in de kop van uw e-mail te schrijven, en ik raad persoonlijk aan deze methode te gebruiken om twee redenen …

Een voorbeeld: alle actuele voorbeelden van Google Developers gebruiken Microdata in de koptekst en het enige inline-voorbeeld is enkele jaren oud. Dus als u de code zelf wilt schrijven met Google Developers als referentiepunt, moet u echt header-opmaak gebruiken.

En twee, Google’s Email Markup Tester lijkt er de voorkeur aan te geven, wat handig is als je op fouten wilt controleren. Als je absoluut op zoek bent naar inline markup, heb ik een voorbeeld toegevoegd van hoe dat eruit zou kunnen zien aan het einde van het gedeelte over Microdata.

Hoe markeer je je e-mails met Microdata

Laten we zeggen dat we willen voor het verzenden van een e-mail bevestiging van de inschrijving van een klant ticket voor onze Shift San Francisco evenement op 30 ste augustus. De HTML voor onze e-mail ziet er ongeveer zo uit:

<html>
<body>
<p>
Dear Andrea, thanks for booking your ticket to Shift San Francisco. Please find below a confirmation of your order details.
</p>
<p>
BOOKING DETAILS<br/>
Order for: Andrea Ellenby<br/>
Event: Shift San Francisco<br/>
When: August 30th 2016 8:00am PST<br/>
Venue: Park Central Hotel, 50 Third Street, San Francisco, CA 94103, US<br/>
Reservation number: SF12345<br/>
</p>
</body>
</html>

Tussen de <body> -tag en de <p> alineatag hieronder, gaan we onze Schema.org-markup toevoegen. Alle tags die we kunnen gebruiken voor een e-mail met een evenementreservering worden vermeld op de pagina ‘ Evenementreservering ‘ op Google Developers.

Het is een heel eenvoudige e-mail, dus we hebben er maar een paar nodig. In de eerste plaats moeten we identificeren voor wie de reservering is, het reserveringsnummer en de status (bevestigd) en de details van de gebeurtenis: wat is het, wanneer en waar.

Eerst plaatsen we een <div> -tag die ons e-mailtype identificeert als een gebeurtenisreservering. Dit gebruikt de tags itemscope en itemtype : itemscope geeft feitelijk aan dat de e-mail over een ding gaat en dat itemtype aangeeft wat dat ding is.

Met Microdata worden itemtypen gegeven als URL’s, in dit geval http://schema.org/EventReservation . Dus onze eerste regel zal zijn:

<div itemscope itemtype="http://schema.org/EventReservation">

Vervolgens gaan we een <meta> -tag gebruiken om het reserveringsnummer van onze klant voor het evenement op te geven. Deze tag heeft twee helften: itemprop wordt gebruikt om de afzonderlijke ‘ subitems ‘ binnen een itemtype te labelen en we zullen het gebruiken om de meeste gegevens in onze e-mail te taggen. De tweede helft van onze tag, inhoud , geeft de details.

<meta itemprop="reservationNumber" content="SF12345"/>

In wezen zegt de itemprop “dit is een reserveringsnummer” en de inhoudstag zegt “dit is wat het reserveringsnummer is”.

De reserveringsstatus van onze klant moet worden opgegeven met een URL, waarvoor een <link> -tag nodig is:

<link itemprop="reservationStatus" href="http://schema.org/Confirmed"/>

Voor de rest van de markup kunnen we in principe de structuur van de eerste twee regels herhalen: een <div> -tag aan het begin van elke sectie, gevolgd door metatags om de componenten te markeren.

Onze afgewerkte code zou er als volgt uit moeten zien:

<html>
<body>
<div itemscope itemtype="http://schema.org/EventReservation">
<meta itemprop="reservationNumber" content="SF12345"/>
<link itemprop="reservationStatus" href="http://schema.org/Confirmed"/>
<div itemprop="underName" itemscope itemtype="http://schema.org/Person">
<meta itemprop="name" content="Andrea Ellenby"/>
</div>
<div itemprop="reservationFor" itemscope itemtype="http://schema.org/Event">
<meta itemprop="name" content="Shift San Francisco"/>
<meta itemprop="startDate" content="2016-08-30T08:00:00-08:00"/>
<div itemprop="location" itemscope itemtype="http://schema.org/Place">
<meta itemprop="name" content="Park Central Hotel"/>
<div itemprop="address" itemscope itemtype="http://schema.org/PostalAddress">
<meta itemprop="streetAddress" content="50 Third Street"/>
<meta itemprop="addressLocality" content="San Francisco"/>
<meta itemprop="addressRegion" content="CA"/>
<meta itemprop="postalCode" content="94107"/>
<meta itemprop="addressCountry" content="US"/>
</div>
</div>
</div>
</div>
<p>Dear Andrea, thanks for booking your ticket to Shift San Francisco. Please find below a confirmation of your order details.
</p>
<p>
BOOKING DETAILS<br/>
Order for: Andrea Ellenby<br/>
Event: Shift San Francisco<br/>
When: August 30th 2016 8:00am PST<br/>
Venue: Park Central Hotel, 50 Third Street, San Francisco, CA 94103, US<br/>
Reservation number: SF12345<br/>
</p>
</body>
</html>

Je vraagt ​​je misschien af ​​naar de tijdstempel op de startdatum, “2016-08-30T08: 00: 00-08: 00.” Voor zover ik weet, wanneer starttijden worden geschreven voor een evenement met Microdata-opmaak, heb je om de tijdzone in UTC te specificeren. Dus omdat ons evenement plaatsvindt in San Francisco, UTC-8, wordt onze starttijd van 8 uur geschreven van 08: 00: 00-08: 00 uur . Als het om 09.00 uur zou beginnen in UTC + 7, zou het 09: 00: 00 + 07: 00 worden enzovoort.

Zoals ik eerder al zei, is de Email Markup Tester van Google echt nuttig als je je code wilt controleren op fouten of dingen die je misschien hebt gemist. Het zal vaak een reeks “aanbevolen eigenschappen” markeren die het denkt dat je zou moeten hebben, maar je kunt ze negeren als ze niet van toepassing zijn op je e-mail.

De Opmaakhulp voor gestructureerde gegevens van Google heeft ook een ‘e-mail’-functie die het hard werken van het labelen voor je kan doen – het enige wat je hoeft te doen is het relevante deel van je inhoud te markeren en het juiste itemtype te selecteren in een vervolgkeuzemenu.

Een schermafbeelding met de Google Structured Data Markup Helper voor e-mails.

Het is echter de moeite waard om in gedachten te houden dat de markup-helper inline microdata gebruikt, en er zijn een paar elementen die Google’s e-mailmarkeringstester beschouwt als ‘vereiste’ eigenschappen die mogelijk niet in uw inhoud aanwezig zijn. In ons voorbeeld-e-mailbericht is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de reserveringsstatus inline toe te voegen, maar omdat het een verplicht element is, moeten we dit nog toevoegen in de koptekst.

Een inline opmaakversie van onze e-mail ziet er ongeveer zo uit:

<html>
<div itemscope itemtype="http://schema.org/EventReservation">
<link itemprop="reservationStatus" href="http://schema.org/Confirmed"/>
<head>
</head><body>
<p>
Dear Andrea, thanks for booking your ticket to Shift San Francisco. Please find below a confirmation of your order details.
</p>
<p>BOOKING DETAILS<br/>
Order for:
<span itemprop="underName" itemscope itemtype="http://schema.org/Person">
<span itemprop="name">Andrea Ellenby</span></span><br/>
Event:
<span itemprop="reservationFor" itemscope itemtype="http://schema.org/Event">
<span itemprop="name">Shift San Francisco</span><br/>
When:
<span itemprop="startDate" content="2016-08-30T08:00">August 30th 2016 8:00am PST</span><br/>
Venue:
<span itemprop="location" itemscope itemtype="http://schema.org/Place">
<span itemprop="name">Park Central Hotel</span>,
<span itemprop="address" itemscope itemtype="http://schema.org/PostalAddress">
<span itemprop="streetAddress">50 Third Street</span>,
<span itemprop="addressLocality">San Francisco</span>,
<span itemprop="addressRegion">CA</span>
<span itemprop="postalCode">94103</span>,
<span itemprop="addressCountry">US</span></span></span></span><br/>
Reservation number:
<span itemprop="reservationNumber">SF12345</span><br/>
</p>
</body></html>

Hoe markeer je je e-mails met JSON-LD

JSON-LD is een webstandaard en W3C-aanbeveling die in 2013 is toegevoegd als een Schema.org-indeling. Google beveelt ontwikkelaars ook aan JSON-LD te gebruiken bij het schrijven van Schema.org-markeringen.

Het belangrijkste voordeel is dat het uw opmaak beperkt tot de kop, wat betekent dat a) u extra tags uit de body van uw e-mail kunt houden, en b) u bent niet beperkt tot alleen het markeren van elementen die in de e-mailinhoud verschijnen.

JSON-LD-notatie bevindt zich in een  scriptblok (<script> </ script>) en een paar accolades, ook accolades genoemd . Dus om onze code te starten en aan te geven dat we het JSON-LD-formaat gebruiken, voeren we het volgende in:

<script type="application/ld+json">
{

Aan het einde, om deze te sluiten, zullen we nog een } toevoegen en de scripttag sluiten met </ script> .

Vervolgens moeten we het trefwoord @context gebruiken om aan te geven dat we Schema.org-woordenschat gebruiken om onze e-mail te markeren. Elke regel code moet ook als volgt een komma bevatten:

"@context": "http://schema.org",

Het zoekwoord @type definieert het type e-mail dat we markeren, dus een evenementreservering. Dit komt overeen met de tag van het itemtype in Microdata.

"@type": "EventReservation",

In tegenstelling tot Microdata is er geen sleutelwoord dat item ‘subtypen’ of eigenschappen zoals de itemprop- tag definieert . In plaats daarvan gaan ze gewoon op een aparte regel eronder, zoals zo:

"@type": "EventReservation",
"reservationNumber": "SF12345",
"reservationStatus": "http://schema.org/Confirmed",

Als onze ‘subtypen’ verdere attributen hebben die we moeten markeren, dan kunnen we die in een ander paar accolades plaatsen. Dit soort codestructuur staat bekend als een objectstructuur . Dus als u de naamgegevens van onze klant voor de reservering opgeeft, kunnen we dit als volgt schrijven:

"underName": {
"@type": "Person",
"name": "Andrea Ellenby"
},

We kunnen de rest van onze markup op deze manier schrijven, waarbij elk attribuut op een nieuwe regel wordt geplaatst en elke ‘subproperty’ tussen accolades bevat. Onze afgewerkte markup moet er als volgt uitzien:

<script type="application/ld+json">
{
"@context": "http://schema.org",
"@type": "EventReservation",
"reservationNumber": "SF12345",
"reservationStatus": "http://schema.org/Confirmed",
"underName": {
"@type": "Person",
"name": "Andrea Ellenby"
},
"reservationFor": {
"@type": "Event",
"name": "Shift San Francisco",
"startDate": "2016-08-30T08:00:00-08:00",
"location": {
"@type": "Place",
"name": "Park Central Hotel",
"address": {
"@type": "PostalAddress",
"streetAddress": "50 Third Avenue",
"addressLocality": "San Francisco",
"addressRegion": "CA",
"postalCode": "94107",
"addressCountry": "US"
}
}
}
}
</script>

De Email Markup Tester van Google is erg handig als je je code wilt controleren op fouten of dingen die je misschien hebt gemist. Het zal vaak een reeks “aanbevolen eigenschappen” markeren die het denkt dat je zou moeten hebben, maar je kunt ze negeren als ze niet van toepassing zijn op je e-mail.

Zodra u de basisprincipes van e-mailmarkering onder de knie hebt en een paar test-e-mails hebt verzonden, heeft u een goede basis om verder te gaan met geavanceerdere markup-up-acties zoals e-mailacties, het verrijken van zoekresultaten en het triggeren van Google Now-kaarten.

In de volgende aflevering van onze beginnershandleidingen voor Schema.org zal ik kijken hoe e-mailacties kunnen worden gemarkeerd met Schema.org, van acties met één muisklik tot RSVP’s, recensies en acties. Blijf kijken!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format