Hoe te optimaliseren voor de aanbevolen fragmenten (featured snippets) van Google

5 min


138

Google- fragmenten zijn een geweldige kans voor marketeers om op pagina één boven de concurrentie omhoog te schieten, paginabezoeken te vergroten en conversies te stimuleren.

Maar wat is een fragment van Google? En werkt deze manipulatie van de SERP echt?

Wat is precies een fragment van Google?

De kans is groot dat je een fragment van Google hebt gezien terwijl je op Google zoekt. Als u een vraag-gebaseerde vraag heeft gesteld, heeft Google deze gretig beantwoord met een fragment. Deze aanbevolen fragmenten zijn de antwoorden op vragen van gebruikers, weergegeven in een vak in de zogeheten ” positieval ” op pagina één.

Stel dat u bijvoorbeeld heeft gezocht naar: ” Hoe optimaliseer ik mijn website? “Uw vraag-gebaseerde vraag zal worden beantwoord met een fragment dat uw vraag beantwoordt. In de meeste gevallen worden deze uit de resultaten van pagina één gehaald, maar fragmenten kunnen van pagina twee, drie en misschien zelfs nog verder naar beneden in de SERP-regel worden getrokken.

Google-uitgelichte fragmenten zijn inderdaad zoekvriendelijk en u krijgt antwoorden zonder op een pagina te hoeven klikken.

Gekenmerkte fragmentindelingen variëren van opsommingsstippen tot getallen, maar er zijn in feite een aantal fragmenten die Google waardig zal achten en zal weergeven.

Fragmenten kunnen query’s op basis van zoekopdrachten in alinea-indeling beantwoorden, zoals:

U vraagt ​​zich misschien af: Waarom is dit belangrijk voor mijn bedrijf, producten, services of blog? Door positie nul te behalen op pagina één van Google, rank je boven de nummer 1 organische lijst . Het pure onroerend goed dat wordt gegeven aan aanbevolen fragmenten is enorm.

Ze domineren in essentie de resultatenpagina en geven jou en je merk maximaal, boven de vouw, belichting. En dat allemaal zonder in uw AdWords-budget te duiken. Wat kan beter zijn?

Waarschijnlijk het meest aansprekende aspect van fragmenten is dat ze onverschillig staan ​​ten aanzien van de merken van de krachtige merken in de industrie en sites die normaal gesproken SERP’s domineren. Elk merk, groot of klein, van corporate tot boutique, van start tot conglomeraat, kan een felbegeerde position zero, page one spot krijgen.

De SEO-waarde voor uw merk en bedrijf omvat:

  • Fragmenten zorgen voor meer verkeer naar uw site.
  • Snippets verbeteren de zichtbaarheid van het merk in Google-SERP’s.
  • Fragmenten vergroten het vertrouwen en de geloofwaardigheid.

Alle geweldige dingen terzijde, het is essentieel om te begrijpen dat het krijgen van een Google Featured Snippet kan zijn als op Bigfoot jagen. Je kunt je inhoud op een dag laten zien, maar de volgende kan gewoon teruggaan naar positie drie of vier.

Hoe krijgt u een fragment met Google-functies?

Deze vraag wordt een aandachtspunt voor veel SEO’s, marketeers, contentontwikkelaars en CEO’s in bijna elke sector. Het belangrijkste aspect achter het verkrijgen van een aanbevolen fragment is kwaliteitsinhoud, op een specifieke manier opgemaakt.

U zou ervan uitgaan dat Google-algoritmen geselecteerde fragmenten kiezen op basis van de zoekresultaten op de eerste pagina. Dit is echter niet altijd het geval. SERP rang kan eigenlijk weinig te maken hebben met de beslissing.

Ons onderzoek naar aanbevolen fragmenten ontdekte dat inhoud van elke pagina kan worden gehaald, zelfs op pagina 80.

Door pagina twee of drie pagina’s inhoud te nemen om een ​​snipbaar stuk inhoud te produceren, trotseert het de traditionele rangschikkingsfactoren van Google. Dit geeft allemaal een sprankje hoop, ongeacht je rangorde op pagina twee, of pagina acht, of die sites die vastzitten in het SERP-vagevuur.

Het gaat allemaal om gezaghebbende inhoud en de indeling die u kiest om die inhoud snipbaar te maken.

U kunt als volgt een voor Google geschikt fragment downloaden

Om je inhoud te optimaliseren voor aanbevolen fragmenten, of om eerdere inhoud te bewerken om een ​​fragment te krijgen, heb je een paar opmaaktechnieken nodig.

opmaak

Bij het formatteren van uw aanbevolen fragmenten moet rekening worden gehouden. . .

  • Tekst
  • tabellen
  • Genummerde lijsten
  • Kogel punten
  • Stappen
  • Grafieken
  • Afbeeldingen

We zullen met elk meer details bespreken, maar uw stoffige oude basale HTML-technieken gebruiken en deze gebruiken bij het optimaliseren van pagina’s voor aanbevolen fragmenten.

Aantal woorden

Door uw stappen, genummerde en opsommingslijsten of alinea’s bondig en strak te maken, kunnen algoritmen gemakkelijker bepalen of uw inhoud geschikt is voor de functie.

U wilt de algoritmen van Google optimaliseren en uit onderzoek is gebleken dat het tellen van woorden een groot verschil maakt. “De meest voorkomende lengte van inhoud in Featured Snippets is tussen 40-50 woorden”, aldus een analyse van SEMrush.

 

Veelgestelde vragen

Zoekopdrachten typen vaak vragen in Google en verwachten exacte antwoorden te vinden. Bij het maken van uw redactionele kalender, ambachtelijke inhoud in een FAQ-formaat. Ontwikkel volledige artikelen rond de vragen die mensen stellen en beantwoord die vragen in uw inhoud.

In plaats van al uw inhoud op een pagina met veelgestelde vragen te plaatsen, maakt u voor elke vraag een pagina en vervolgens kunt u ze allemaal aan elkaar koppelen via een FAQ-woordenlijst met links naar alle pagina’s met veelgestelde vragen.

Creëer je Q & A-lijst met behulp van een trefwoordonderzoekstool om gerelateerde vragen te identificeren. U kunt ook de trefwoorden onderaan elke SERP voor snippetoptimalisatie controleren.

Tabel, paragraaf of lijst?

Het type fragmentindeling dat u kiest voor uw inhoud kan een rol spelen in de manier waarop de algoritmen van Google snipbare inhoud kiezen. 29 procent van alle fragmenten is bijvoorbeeld tabellen.

Een “Table” met een leuk fragment ziet eruit. . .

Dit sluit echter een lijst of alinea niet uit. Sterker nog, paragrafen en lijsten lijken al gauw trending voor Google-fragmenten.

Zelfs “regels” kunnen op fragmenten worden toegepast. . .

En de standaard genummerde lijst. . .

Gebruik alinea-tags

Een andere indelingstactiek die u voor Featured Snippets kunt gebruiken, is ervoor te zorgen dat de inhoud of het antwoord zich in een alineal (<p>) tag bevindt. De tag moet ook onder de header van de zoekopdracht zijn.

Headers spelen een rol

Als u uw inhoud voor een Featured Snippet wilt optimaliseren, moet uw zoekopdracht in een h1, h2, h3-header staan.

Wees niet bang om stappen toe te voegen

Voor zoekopdrachten op basis van vragen kan Google een volledige alinea voor het fragment niet doornemen. Door stap 1, stap 2, enz. Toe te voegen voor elke subkop, h2, zal Google ze chronologisch werken.

Vergeet niet dat als het op fragmenten aankomt, Google content leuk vindt die logisch is opgemaakt.

Een snelle case study over aanbevolen fragmenten

De onderstaande post op diamanten gordels is een goed voorbeeld van een Google-uitgelicht fragment dat een superieure rangorde krijgt met een positie-nulfragment, positie één en vooral op pagina één.

Hoewel de site organisch nummer 1 is voor dit zoekwoord, steeg het verkeer met 16 procent sinds het aanbevolen fragment in de ranglijst is gestegen. Door inhoud te maken die is geoptimaliseerd voor de vragen Wie, Wat, Wanneer, Waar, Waarom en met zoekwoorden die worden weergegeven in Zoeksuggesties, heeft deze website tientallen uitgelichte fragmenten verzameld die het verkeer aanzienlijk hebben doen stijgen, maand na maand.

Waar wacht je op?

Als u een krachtige start wilt maken, voert u een audit uit van de zoekwoorden waarvoor u rangschikt en pikt u de vraaggestuurde zoekopdrachten. Beantwoord dan die vragen met behulp van de bovenstaande tips en tactieken. Optimaliseer voor positie nul en laat Google voor u werken, en uw winst!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format