Hoe test je een website voordat je hem start: een checklist van 28 punten - DeLaatbusiness

Hoe test je een website voordat je hem start: een checklist van 28 punten

6 min


130
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Drie jaar geleden schreef Mark Knowles een grondige checklist voor het testen van een website voorafgaand aan de live-lancering. Het was een zeer nuttige gids, dus we dachten dat we het zouden updaten voor het huidige digitale landschap.

Hier presenteren we een handleiding voor het testen van een website, vol met bijgewerkte informatie en tips om ervoor te zorgen dat alles er op de dag van lancering precies zo uitziet als het zou moeten. Iedereen heeft hier een rol en zo zijn de taken verdeeld: voor redacteurs, ontwerpers, ontwikkelaars, SEO’s en netwerkbeheerders.

Let op: veel van de onderstaande tips zijn van Mark Knowles, maar zijn bijgewerkt om eventuele wijzigingen aan te geven.

Voor de redacteur en schrijvers …

1. Spelling, grammatica, interpunctie

Controleer de hele site op de juiste spelling, typfouten en grammatica. Niet alleen in artikeltekst en koppen, maar ook in de navigatie, call-to-action, knoppen, formulieren etc.

2. Formulieren

Vul de formulieren op de site in en bekijk de volgende vragen:

  • Kan de stroom worden verbeterd?
  • Loop je vast?
  • Zijn de instructies correct?
  • Wordt het ingevulde formulier verzonden naar de juiste persoon of persoon?

3. Controleer afbeeldingen

Zorg ervoor dat uw afbeeldingen allemaal zijn geoptimaliseerd voor internet . Ervoor zorgen dat ze niet te groot zijn en dat de site snel leegloopt. Alsmede goed geëtiketteerd met titels en alt-tekst.

Een Wodpress-venster met de velden die de beeldoptimalisatie verbeteren

4. Context

Wanneer u kritisch kijkt naar de pagina’s van de site, vraag dan:

  • Waarom zou ik deze pagina bezoeken?
  • Is de inhoud klaar voor de bezoeker?
  • Spreekt de pagina het publiek aan?

Voor de webontwerper

5. Sitesnelheid

Controleer de grootte van uw paginaformaten en hun laadtijd. U kunt hiervoor de eigen site-snelheidstest van Google gebruiken . Sitesnelheid is een rangordefactor, dus volg de verbeteringen die Google aanbeveelt zo goed als je kunt.

6. Mobiele vriendelijkheid

Is uw website mobielvriendelijk. Eerlijk gezegd is het erg moeilijk om in 2016 geen website met meerdere apparaten te bouwen, maar voor het geval, hier is een handige checklist om de mobielvriendelijkheid van je website te garanderen .

mobiel-vriendelijke test

7. Compatibiliteit

Controleer of de pagina’s van uw website goed worden weergegeven in gewone browsers. Browser delen is een bewegend doel, dus om prioriteiten te helpen stellen, hier is een site  die het continu onderzoekt.

8. Lettertypen

Soms worden lettertype-codes per ongeluk op een pagina geplaatst en een letter of een woord ziet er grappig uit. Controleer of de opmaak consistent is en zoek vreemde raps op in de kopie.

9. Navigatie

Test de navigatie naar het breekpunt. Zorg ervoor dat elke mogelijke reis door uw website leidt naar waar het bedoeld is zonder verbroken links of verkeerde pagina’s.

Zorgt ervoor dat uw on-site zoeken werkt, en het levert nauwkeurige resultaten op, en als er geen resultaten zijn, geeft u navigatie door naar andere relevante pagina’s.

Voor de webontwikkelaar

10. Live URL’s

Vaak worden sites gebouwd op een URL (uniform resource locator) die niet de uiteindelijke bestemming van de website is. Wanneer een site live gaat, worden de URL’s overgebracht van een verzamelgebied naar productie. Alle URL’s veranderen op dit moment en ze moeten worden getest.

Op kleine sites zonder gereedschap kunt u naar elke pagina navigeren om er zeker van te zijn dat ze allemaal werken. Op een site met minder dan 500 URL’s kunt u Screaming Frog SEO Spider Toolgratis gebruiken om slechte URL’s te vinden. Voor grotere sites geldt een bescheiden jaarlijkse vergoeding.

11. Meld u aan bij Google Search Console

Google Search Console (voorheen Webmasterhulpprogramma’s) is een waardevol hulpmiddel voor alle webmasters. Dit is waar Google met u zal communiceren mocht er iets misgaan (crawlfouten, handmatige boetes, toename van 404 pagina’s, gedetecteerde malware, enz.)

Search Console is ook de plaats waar u de prestaties van uw site kunt volgen, problemen kunt identificeren, inhoud kunt inzenden voor crawlen, inhoud kunt verwijderen die u niet wilt indexeren, de zoekopdrachten die bezoekers naar uw site hebben gebracht, backlinks wilt bekijken.

U moet zich ook aanmelden voor Bing Webmaster Tools .

12. verkleinen

Dit is een techniek die websitecode combineert en comprimeert tot kleinere stukjes om uw site te versnellen. U kunt er meer over lezen op Google . Kijk dan op de pre-launch van de website om te zien of de site minificeert waar dit kan.

13. 404 pagina’s

Wanneer een 404 (“pagina niet gevonden”) fout optreedt, zorg er dan voor dat je een aangepaste pagina hebt om je bezoeker te helpen iets anders te gebruiken, zelfs als het niet was wat ze zochten. Heb je daar een HTML sitemap? Bevat de 404-pagina een site-zoekopdracht?

14. Favicon

Favicons zijn die kleine iconische afbeeldingen die verschijnen in de adresbalk en tabbladen van uw browser. Hoe helpt het? Het is een kleine brandingkans die uw site geloofwaardig maakt. Het is leuk om er een te hebben bij het opstarten.

favicon

Voor het SEO-team

15. 301 Doorverwijzingen

Soms wordt content opnieuw gebruikt of verplaatst naar de nieuwe navigatiestructuur van een site. Als u een bestaande site heeft en u de URL-structuur wijzigt met uw nieuwe site, moet u ervoor zorgen dat u de oude URL’s heeft toegewezen aan de nieuwe.

De eerder genoemde Screaming Frog-spider kan zowel op de oude als op de nieuwe worden uitgevoerd. Een Excel-spreadsheet is een geweldige manier om deze inspanning te documenteren. Kolom A heeft de oude URL en u plaatst de nieuwe URL in kolom B. Elke rij vertegenwoordigt een omleiding van oud naar nieuw. Op de lanceringsdag is het tijd om uit te voeren.

16. Title Tags / Meta Data

Dit klinkt misschien als oud nieuws voor sommigen, maar deze eenvoudig te repareren fout gebeurt elke dag. Zorg ervoor dat elke pagina een title-tag heeft en zorg ervoor dat ze uniek zijn.

Zorg er ook voor dat elk een metabeschrijving heeft . Hoewel deze bij het zoeken gebruikte fragmenten niet noodzakelijkerwijs een rangorde-signaal zijn, zullen ze een onderzoeker helpen beslissen of hij doorklikt of niet.

17. XML-sitemaps / HTML-sitemap

Zorg ervoor dat uw nieuwe website een nauwkeurige sitemap heeft in zowel XML- als HTML-indeling. U kunt uw sitemap uploaden naar Search Console , maar de meeste CMS’s zoals WordPress bouwen automatisch een sitemap voor u.

18. Analyse

Zorg ervoor dat Google Analytics  of het analysepakket dat u gebruikt, is ingesteld en klaar is om vanaf de eerste dag te gaan, zodat u verkeer naar uw site kunt meten en analyseren.

19. Gestructureerde markup

Als u Schema-markeringen  of andere gestructureerde gegevens gebruikt, wordt deze dan correct weergegeven in SERP’s? U kunt eventuele fouten controleren en oplossen in het gedeelte met gestructureerde markeringen van Search Console .

kapitein amerika burgeroorlog recensie Google Zoeken

20. Versnelde mobiele pagina’s

Als u het AMP-project van Google gebruikt om mobiele gebruikers sneller webpagina’s te laten laden, moet u ervoor zorgen dat deze correct worden weergegeven. Hier is een handleiding voor het implementeren van Google AMP op uw website .

21. Integratie van sociale media

Gaan de social media-iconen op de site naar de juiste pagina’s? Heb je de juiste knoppen en sociale plug-ins geïnstalleerd voor wat je probeert te bereiken en wat je wilt dat de gebruiker kan doen? (Het deelt bijvoorbeeld een bericht in plaats van ‘Vind’ uw pagina op Facebook.)

22. SERP-weergave

Zijn de zoekmachines uw pagina’s correct weergeven in de resultatenpagina’s van de zoekmachine ? Heb je de juiste metabeschrijvingen geschreven, maar deze worden niet gebruikt? Onderzoek uw zichtbaarheid grondig in Search Console.

23. PPC-instellingen

Zorg ervoor dat u PPC-campagnes gebruikt die zijn ingesteld en klaar zijn voor gebruik met het starten van de site. Als u een Google PPC-vertegenwoordiger wilt hebben om een ​​service-afloop te voorkomen, kunt u al uw campagnes instellen en onderbreken voor de nieuwe URL’s, en in plaats van dat de advertenties worden afgekeurd, kan uw vertegenwoordiger deze handmatig goedkeuren.

Voor de netwerkbeheerder

24. Monitoring

Een sitemonitor controleert pagina’s regelmatig om ervoor te zorgen dat deze beschikbaar is voor bezoekers. Basismonitoren controleren of de pagina werkt.

Belangrijke pagina’s binnen de site moeten verbeterde monitoren hebben die testen of een ingevuld formulier zich gedraagt ​​zoals het zou moeten. Verbeterde monitoren zijn duurder in te stellen en blijven draaien, dus de betreffende pagina moet de extra kosten rechtvaardigen.

25. Back-upsysteem

Heb je nagedacht over wat er gebeurt als de server uitvalt? Zorg ervoor dat het back-upsysteem correct is geconfigureerd en dat het herstelproces is getest, zodat u weet dat het werkt.

26. Verkeersbelasting

Bedenk wat er met uw site kan gebeuren als het een toestroom van zwaar verkeer krijgt. Er zijn laadtestsoftwaretools waarmee  u zware ladingen kunt simuleren. Als u grote drukte verwacht, is dit een must.

27. Beschermde pagina’s

Heeft uw site pagina’s waarvoor gebruikersreferenties nodig zijn om te bekijken? Zo ja, werken de referenties dan? Controleer vanuit de tegenovergestelde hoek ook of de pagina’s niet kunnen worden bekeken zonder de juiste inloggegevens. Voer verschillende pogingen uit om naar die URL’s te gaan zonder de juiste inloggegevens om te zorgen dat de beveiliging werkt zoals verwacht.

28. Beveiligd certificaat

Als uw site e-commerce is, of als u gecodeerde pagina’s gebruikt om de privacy van bezoekers op een formulier of elders te beschermen, moet u uw certificaat op de lanceringsdag controleren.

https hangslot

Ga hiervoor naar het versleutelde gedeelte van uw site. Wanneer het slot in de adresbalk verschijnt, klikt u er met de rechtermuisknop op en leest u het bericht dat uw bezoekers zullen lezen. Het moet uw naam erop hebben en vermelden dat het geldig is. Als het slot niet verschijnt of als de naam niet klopt, laat het dan weten aan je provider.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format