Hoe u kunt voorkomen dat uw zoekmarketingcampagne te kort schiet - DeLaatbusiness

Hoe u kunt voorkomen dat uw zoekmarketingcampagne te kort schiet

6 min


121
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het is teleurstellend als je een campagne start en er zijn hoge verwachtingen van succes, maar je schiet tekort.

Je doet je onderzoek en je voorbereiding. Er is ruimte en een geweldige kans om het goed te doen. Maar je bereikt dat potentieel niet helemaal. Je mist die maten van succes.

Als je als SEO-professional werkt, is deze post iets voor jou. Ik zal u enkele praktische manieren laten zien om ervoor te zorgen dat uw campagne zijn potentieel bereikt.

Geen excuses meer

Nu, daar is het oude gezegde, is het niet? Als een boom in een bos valt en er niemand in de buurt is om het te horen, maakt het dan een geluid? Welnu, ik wil dat updaten.

Als een SEO een aanbeveling doet en niemand het implementeert, was het dan echt van belang?

Was het de moeite waard om de implementatie in de eerste plaats te maken?

Want als een SEO een aanbeveling doet en deze niet wordt geïmplementeerd, was het uiteindelijk tijdverspilling?

Ik denk dat meer campagnes mislukken vanwege een slechte uitvoering in plaats van een slechte strategie. Vooral SEO-campagnes en ik denk dat dit ook geldt voor campagnes voor sociale media. Het is niet het idee, de principes achter de strategie die tot het falen leidt. Het is eigenlijk de levering van dat idee.

Wanneer een SEO-campagne mislukt, wat is dan de oorzaak? Misschien herken je er een paar.

  • De ontwikkelaar heeft de wijzigingen niet geïmplementeerd. U doet dus een reeks aanbevelingen en de ontwikkelaar heeft deze niet geïmplementeerd.
  • ‘Mijn baas heeft het afsluiten van het budget uitgesteld of het is net met de baas opgehouden.’
  • “De klant had het te druk om mijn vragen te beantwoorden.”
  • “Ze vroegen me om een ​​audit te doen en ze hebben het nooit gelezen.”
  • “Ze hebben mijn inhoudsidee zo veranderd dat het de ideeën heeft verpest.”

Het zijn geen redenen. Het zijn excuses voor de reden waarom een ​​campagne niet werkte.

Het is mijn taak om geen wijzigingen aan te bevelen om SEO te verbeteren. Het is mijn taak om SEO-resultaten te leveren.

Als ik voor een bureau werk, word ik door de klant betaald om de resultaten te leveren.

Als ik intern werk, ben ik in dienst van het bedrijf om de resultaten te leveren.

Ik word niet betaald om de aanbevelingen te doen. Ik word betaald om de aanbevelingen te doen die tot resultaten leiden.

Dus geen excuses meer? Ons advies heeft alleen waarde als het overtuigend is.

Als we aanbevelingen doen, is het niet onze taak om de aanbevelingen te doen. Ze moeten aanbevelingen doen die overtuigend zijn, dat ze worden geïmplementeerd.

Maar er is goed nieuws? Iemand heeft letterlijk een boek geschreven over overtuigingskracht.

Misschien ben je het eerder tegengekomen. ” The Influence: The Psychology of Persuasion ” Robert B. Cialdini.

Hij heeft een boek geschreven over hoe mensen te overtuigen. Het is gebaseerd op zes wetenschappelijke principes.

Ik wil je meenemen door die zes belangrijke principes van invloed. U hebt dit mogelijk gehoord over het helpen met de optimalisatie van conversiepercentages. Ik bespreek het om een ​​andere reden. Ze kunnen een impact hebben en uw SEO-projecten meer succesvol maken.

Wederkerigheid

Dus de eerste van deze zes principes in het boek van Cialdini is wederkerigheid. Mensen hebben de neiging om een ​​gunst te geven. Dus hebben we de neiging om te reageren wanneer mensen ons een plezier doen. Dus moet u altijd geven voordat u neemt. Wanneer u probeert SEO-resultaten te leveren, moet u dit geven voordat u begint.

je krabt op mijn rug

Dus je wilt bedenken hoe help je iemand anders om zijn werk te doen terwijl hij nog de jouwe doet? Dus wat moet je doen als je aanbevelingen doet? Je moet erover nadenken om dat te kaderen in de context van de persoon die je wilt overtuigen.

  • Hoe help je ze hun werk te doen?
  • Hoe krijg je het gevoel dat je ze een plezier doet?

Je hebt nog steeds je doelen. U hebt nog steeds uw resultaten die u wilt bereiken. Maar door het op een iets andere manier in te kaderen, zult u veel sneller geneigd zijn de uitkomst te krijgen die u wilt.

Betrokkenheid en consistentie

De tweede van die principes is toewijding en consistentie. Dus als mensen zich mondeling of schriftelijk schikken naar een idee of een doel, zullen ze eerder geneigd zijn dat engagement na te komen. Er zijn studies die dit ondersteunen. Mensen waarderen betrokkenheid en consistentie. Dus als je ervoor kunt zorgen dat mensen zich committeren, ben je in een veel sterkere positie.

Dat betekent ervoor zorgen dat mensen acties fysiek afsluiten.

Als u een vergadering heeft, laat u hen zeggen: “Stemt u in met deze acties?”

Bekijk ze tijdens de vergadering of loop ze achteraf door in een e-mail. Dat is een goede manier om dingen te doen.

Ook is de taal die u gebruikt belangrijk. Of het nu in een e-mail is geschreven of dat het in een vergadering zelf wordt afgeleverd. Een goede benadering is om dingen op specifieke manieren in te kaderen.

Bijvoorbeeld: “Dus je gaat dat doen? Klopt dat? “U beweert specifiek dat ze het gaan doen. Laat ze het eens worden, ja of nee, als ze dat wel zijn of als ze de actie niet ondernemen.

Als ze ja zeggen, hebben ze een toezegging gedaan en uit consistentie proberen ze dat ook te doen.

Sociaal bewijs

Het derde van deze principes is sociaal bewijs . Mensen zullen dingen doen waarvan ze zien dat andere mensen ze doen. Dit heeft enkele echt praktische implicaties voor mensen die SEO-audits uitvoeren.

“We bevelen dit aan omdat je concurrent het doet.”

In plaats van te zeggen: “Ik denk dat je hreflang moet implementeren,” dan zeg je: “We raden aan om hreflang te implementeren omdat concurrent X hreflang heeft geïmplementeerd.”

“Dit heeft gewerkt voor Concurrent X,” bij het maken van een rechtvaardiging waarom.

In een ideale wereld, zou u elke beslissing, elke aanbeveling die u met zijn commerciële waarde rechtvaardigt, rechtvaardigen? Maar dat kan best moeilijk zijn om te doen.

Als je dat niet kunt, is een goede terugval afhankelijk van sociaal bewijs, omdat dit al voor andere mensen heeft gewerkt. Dus hier is het voordeel van.

Autoriteit

Mensen hebben de neiging om gezagsdragers te gehoorzamen, zelfs als ze worden gevraagd om aanstootgevende daden te verrichten. Hopelijk zijn je SEO-aanbevelingen geen onaangename acties. Maar hoe meer autoriteit u zichzelf kunt geven in het proces, hoe groter de kans dat uw wijzigingen worden geïmplementeerd.

Soms zijn mensen een beetje verlegen over hun geloofsbrieven. Praten over wat hen tot een expert maakt. Maar u wilt referenties in uw voorstel, referenties op uw e-mail, referenties overal. Als je succesverhalen hebt, gebruik dan case-studies. Deze dingen kunnen autoriteit toevoegen aan de aanbeveling. Je geeft jezelf autoriteit.

Er is een idee van de HPPO. Dat is de mening van de best betaalde persoon, dat is waar HPPO voor staat. En er zijn veel mensen in de wereld van analytics, in het bijzonder die zeggen: “Vecht tegen de HPPO’s”. Ze hebben ongelijk.

De HPPO-jagers zeggen: “Alleen omdat ze de best betaalde persoon in de kamer zijn. Dat geeft hen niet het recht om beslissingen te nemen over marketing “

Ze willen op gegevens vertrouwen.

Nu, dat is waar en ik kan het overtuigende argument daarvoor zien.

Maar ik wil in de echte wereld werken. Dit is de wereld waarin je aanbevelingen moet doen.

Dus het gezag van die mensen kan u helpen om uw aanbevelingen te doen.

Begrijp dat, gebruik dat in uw voordeel.

Gebruik de HPPO’s, maak vrienden met hen, om door uw aanbevelingen te helpen.

Hippo_mouth_opening

Leuk vinden

Mensen worden gemakkelijker overgehaald door mensen die ze leuk vinden. Het maken van hen zoals jij is, misschien, zo niet belangrijker, dan het geven van het juiste advies.

Als je goed advies geeft en ze je niet mogen, zullen ze het niet implementeren.

Het doet er niet toe hoe goed het advies is.

Ik heb dit in het bijzonder campagnes gezien. SEO-managers die een geweldige relatie hebben maar niet de beste SEO- kennis hebben. Toch leveren ze betere resultaten omdat wat ze vragen wordt geïmplementeerd. Dit komt omdat ze geliefd zijn.

Iemand die heel, zeer goed geïnformeerd, maar niet erg overtuigend is, is niet noodzakelijk het type persoon dat ik een campagne wil laten leiden.

Dus je moet bij elk gesprek denken, hoe kan ik een verstandhouding opbouwen?

Dit is met uw baas, met uw collega’s, met uw klant. Je moet denken: “Houden ze van mij?”

Wat kun je doen om een ​​verstandhouding op te bouwen? Hoe kun je die relatie opbouwen en opbouwen, zodat ze je mogen?

Hoe meer zij u leuk vinden, des te groter de kans dat ze de door u voorgestelde wijzigingen zullen implementeren of de strategie volgen die u schetst.

Schaarste

Vervaardigde schaarste zal de vraag genereren.

U zou kunnen denken: “Als ik een strategie aan het maken ben, hoe kan ik dan die aanbevelingen toepassen?”

U kadert het rond opportunitykosten.

Over gesproken: “Als u dit niet doet, betekent dit dat we dat zullen missen,”

Dat is een manier om schaarste te introduceren.

En ook het kwantificeren van de waarde van succes voegt weer schaarste toe.

“Dit is wat je mist.”

“Dit is wat je niet zult krijgen door deze dingen niet te doen.”

Hiermee kunt u een element van schaarste toevoegen. Het leidt tot een grotere kans dat die suggestie wordt gevolgd.

Je zult de impact zien als je deze dingen doorloopt. Verander uw taal. Verander je manier om dingen in te kaderen. Verander je manier van denken over dingen. Op basis van de principes van Cialdini heeft u meer kans op succesvolle marketingcampagnes.

U hebt een sterk idee of een goed inzicht nodig, maar ik denk niet dat dit de reden is waarom campagnes mislukken. Ik denk dat veel goede ideeën niet worden geïmplementeerd, dus implementatie is wat belangrijk is.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format