Hoe UX-ontwerpers en SEO's samen kunnen werken - DeLaatbusiness

Hoe UX-ontwerpers en SEO’s samen kunnen werken

2 min


103
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In voorgaande jaren was er een ongemakkelijke scheiding tussen UX en SEO , en het is altijd moeilijk om voorbij een ‘wij en zij’-mentaliteit te komen. Maar als uw bedrijf op schema ligt voor succes, moeten beide in harmonie werken.

Het is de plicht van SEO’s om voortdurend op de hoogte te blijven van de manier waarop Google-algoritmenwerken, dus zorg ervoor dat je naar hun mening luistert, ook al hebben ze het over ontwerpproblemen.

Gelukkig worden SEO en UX geleidelijk samengevoegd in hetzelfde, wat goed nieuws is voor iedereen.

Bezoekers krijgen een betere ervaring, bedrijven hebben een gids over hoe ze aan hun klantbehoeften kunnen voldoen (ervan uitgaande dat ze onderzoeken hoe het algoritme werkt) en UX-ontwerpers en SEO’s kunnen hun verschillen eindelijk opzij zetten en samenwerken.

Hier zijn verschillende praktische manieren waarop SEO’s en UX-ontwerpers dit doel kunnen bereiken …

Website bezoekers statistieken om UX te helpen

Tegenwoordig is het werk van SEO’s gericht op het zoveel mogelijk begrijpen van de website om het ontwerpproces te informeren.

Om een ​​goed begrip te krijgen, moet u bij het verzamelen van gegevens zoeken naar Google Analyticsvoor typische statistieken, zoals doelgroepdemografie, gebruikersreizen, populaire pagina-inhoud, waarnaar gebruikers op uw site zoeken, hoe lang een gebruiker inhoud blijft houden, hoe snel een website laadt en hoever een gebruiker naar beneden scrolt op een pagina.

Deze gegevens zijn uitermate belangrijk voor ontwerpers, omdat het hen helpt bij het maken van een website-architectuur, lay-out en diepte van inhoud die hun gebruikers helpt gemakkelijk te navigeren naar inhoud waarin ze geïnteresseerd zijn zonder na te denken.

Met andere woorden, SEO’s ontdekken het soort ervaring dat gebruikers willen en UX-ontwerpers implementeren het.

Analyse van Google-rankingposities om punten te spotten voor UX-verbetering

Weten waar pagina’s op uw website staan, is belangrijk, vooral tijdens de onderzoeksfase.

Voor een ontwerper zal een SEO-bijeenkomst met Google-ranglijsten hun ontwerpproces niet helpen, omdat het meer een marketingactiviteit dan een UX-activiteit lijkt te zijn. Als u echter begrijpt waar pagina’s op uw website rangschikken / niet rangschikken, zal een SEO-vraag de pagina’s op de site in vraag stellen en technische problemen, inhoud en concurrenten die goed in de markt zijn onderzoeken.

SEO-optimalisatie kan worden verbeterd met de analyse van uw gegevens

Uit hun analyse kan een SEO ervoor zorgen dat ontwerpers content krijgen die beter past bij de verwachtingen van gebruikers. Deze inhoud kan worden geïntegreerd in de website. SEO’s kunnen ook rapporteren over technische problemen waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de reis van de gebruiker, zoals pop-ups en interne links.

Doorlopende rapportage en verbeteringen

Wanneer een nieuwe website (ontwerp) wordt gelanceerd, is dit het begin van de reis en niet het einde van een project. UX-ontwerpers produceren een product op basis van ervaring, vaardigheden en inzicht, maar ondanks hun inspanningen kan de gebruiker wat pijn ervaren bij het gebruik van de website.

Om mogelijke UX-problemen te kunnen volgen en interpreteren, is het van vitaal belang dat de website zo is opgezet dat u echte ervaringsgegevens kunt verzamelen. Dit inzicht zal toekomstige websiteveranderingen aansturen om eventuele pijn van de gebruiker te verlichten.

Dit is waar SEO’s kunnen helpen.

Om ervoor te zorgen dat Google Analytics nauwkeurig gebruikersgedrag op websites bijhoudt, is het belangrijk dat doelen en gebeurtenissen correct worden geconfigureerd. Als u geavanceerde segmenten en filters instelt, biedt dit bovendien diepgaand inzicht in plaats van ijdelheid-statistieken.

Wees op uw hoede voor ijdelheid-statistieken – ze kunnen een volledig begrip vormen van hoe goed de gebruiker de website ervaart.

Ten slotte is het ook van vitaal belang om verbinding te maken met de Google Search Console  omdat de verstrekte gegevens kunnen helpen bij het herstellen van verbroken koppelingen, het versnellen van een website, het verbeteren van mobiele vriendelijkheid en het bieden van aantrekkelijkere metadata, waardoor de relevantie van de inhoud voor de eindgebruiker wordt vergroot.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format