Hoe zal het nieuwe ‘Ad’-label van Google van invloed zijn op marketeers?

4 min


129

Google is in januari van dit jaar begonnen met het testen van een nieuw ‘Ad’-label en eind vorige week werd bevestigd dat dit nu wereldwijd zal worden uitgerold.

Dit witte label met groene tekst en een groene omtrek vervangt het groene label dat in juni 2016 is uitgebracht .

De directe reactie hierop is dat de nieuwe labels naadloos aansluiten op de rest van de betaalde plaatsing, waardoor er misschien minder een contrast ontstaat tussen hen en hun organische tegenhangers.

Dus waarom heeft Google de wijziging nu doorgevoerd, welke impact zal het hebben en zullen gebruikers de verandering zelfs opmerken?

De officiële regel in deze update is dat Google het aantal kleuren op de resultatenpagina’s wil stroomlijnen, met name op mobiele apparaten. Een Google-woordvoerder onthulde:

“Na het experimenteren met een nieuw zoekadvertentielabel met een groene omtrek, hebben we besloten om het uit te rollen. Het nieuwe advertentielabel is leesbaarder en blijft onze resultatenpagina gemakkelijker leesbaar maken voor onze gebruikers, met duidelijke informatie over onze advertentie-etikettering. “

Bovendien voerden ze aan dat “de kleurverandering geen invloed had op het vermogen van consumenten om advertenties te onderscheiden van organische vermeldingen op de pagina.”

Dus waarom zou je de verandering überhaupt doen?

In de eerste plaats gebeuren deze veranderingen nooit in een vacuüm. Dit is slechts een indicatie van een bredere trend en moet worden bekeken in de context van het verwijderen van advertenties aan de rechterkant , uitgebreide tekstadvertenties en het consequente streven naar een ‘ mobile-first’-benadering.

Voeg de groei van ad blockers toe, versterk de concurrentie in de zoeksector (met zowel Facebook als Pinterest ) en de constante druk op Google om zijn inkomsten te laten groeien, en de redenen om over te stappen naar een minder opvallend ‘Ad’-label duidelijk.

We moeten ook oppassen voor de bron van deze informatie. Google kan zeggen dat het geen invloed heeft gehad op het testen, maar dat lijkt een handige manier om een ​​bedrijf te benaderen dat bijna obsessief is in zijn streven om meer betaalde klikken aan te trekken door aandacht te besteden aan de details.

Google is beroemd – soms belachelijk gemaakt – voor dit constante knutselen, maar het werkt.

Hun veel gepubliceerde ’50 tinten blauw’-experiment werd door sommigen gezien als een stap te ver, maar Marissa Meyer zorgde ervoor te vermelden dat het een extra $ 200 miljoen aan advertentie-inkomsten genereerde. Zelfs bij een bedrijf met de grootte van Google praten die cijfers.

Het is ook de moeite waard om te onthouden waar we vandaan komen met deze ‘Ad’-labels. Mensen kunnen korte herinneringen hebben – een feit dat zulke frequente aanpassingen profiteren – en deze laatste verandering is logisch als ze op een hoger niveau wordt bekeken.

De ‘advertentie’-labels van Google zijn in twee jaar tijd van opzichtig overdreven geworden naar hun nieuwste camouflage-iteratie:

De overgang van geel naar groen medio 2016 heeft naar verluidt een positief effect op de CTR voor betaald zoeken , en weinigen zullen eraan twijfelen dat de zet van vorige week werd geleid door precies hetzelfde motief.

Maar is dit slechts een kortzichtige poging om op korte termijn klikken (en de bijbehorende inkomsten) te krijgen? Of is er meer in het spel?

Voor velen in de organische zoekindustrie is dit slechts een nieuwe stap in de onverbiddelijke opmars naar betaalde zoekbeheersing van resultatenpagina’s.

Een van de aannames die ten grondslag liggen aan de nieuwste update van Google, is dat gebruikers eenvoudig het resultaat willen bereiken dat hun vraag beantwoordt, ongeacht of een merk heeft betaald voor hun klik of niet. Meer ruimte geven aan betaalde plaatsingen en een eindeloze stroom nieuwe producten om deze advertenties aantrekkelijker te maken, geeft ongetwijfeld prominentie aan gesponsorde vermeldingen.

Maar het tegenargument luidt: mensen geven de voorkeur aan organische vermeldingen. Ze kennen een advertentie wanneer ze deze zien en zullen er alles aan doen om dit te voorkomen.

Misschien.

Een van de redenen waarom dit in het verleden wel het geval was, is dat betaalde bestemmingspagina’s voor zoekopdrachten soms van mindere kwaliteit of minder relevant zijn voor de zoekopdracht dan organische vermeldingen. Merken zijn bereid hun weg naar de top te betalen, terwijl dat recht moet worden verdiend met SEO. De kwaliteit van de zoekresultaten in elk kamp weerspiegelde dit.

Dit brengt ons bij de groeiende impact van contentmarketing en gebruikerservaringen in SEO. Deze factoren zijn essentieel voor elke succesvolle SEO-strategie en ze raken alle aspecten van de digitale voetafdruk van een merk, inclusief betaald zoeken.

Al die moeite die site-eigenaren hebben gedaan om ‘geweldige content’ te maken om hun SEO-ranglijst te verbeteren, speelt rechtstreeks in AdWords. Als Google merken kan overtuigen dat de beste manier om deze nieuwe inhoud voor mensen te krijgen, is om dat recht te betalen, zullen ze dat doen. Dezelfde geweldige inhoud komt terecht bij de consument, dus iedereen wint. Merken halen nog steeds het verkeer (voor een hogere prijs), gebruikers krijgen het gewenste resultaat en Google verdient meer geld.

Iemand moet echter verliezen en SEO-verkeer lijkt deze positie het meest waarschijnlijk op te nemen.

Een verminderd SEO-landschap zou echter ten koste gaan van de gebruikerservaring en er is geen monopolie (zelfs niet een die schijnbaar onwrikbaar is als Google) en heeft een goddelijk recht op eigendom van de markt. Een hogere CTR voor betaalde aanbiedingen zal hand in hand moeten gaan met een betere gebruikerservaring als deze valkuil moet worden vermeden. Als de kwaliteit van de resultaten begint te dalen, bestaan ​​er alternatieve zoekmachines .

Een ander argument is dat misschien de rol van betaald zoeken begint te veranderen. Het businessmodel van AdWords is prachtig ontworpen voor een direct response-strategie, maar het heeft zijn beperkingen als het gaat om merkmarketing. Aangezien merkbudgetten de digitale ruimte beginnen te betreden, is het zinvol om een ​​minder duidelijk ‘advertentie’-label te hebben als Google adverteerders wil aanmoedigen dit budget aan AdWords te besteden.

Zoals altijd is er veel ruimte voor speculatie, ook al lijkt de centrale stuwkracht achter deze stap een beoogde verhoging van betaalde zoekopbrengsten te zijn.

Eén ding is zeker: we houden de CTR voor zowel betaalde als organische vermeldingen de komende dagen en weken nauwlettend in de gaten om te zien hoe dit werkt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format