Hoe zorg ik ervoor dat mijn site mobielvriendelijk is? Een checklist - DeLaatbusiness

Hoe zorg ik ervoor dat mijn site mobielvriendelijk is? Een checklist

5 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Zoals we meldden in onze SEM-nieuwsronde op vrijdag bevestigde Johnmaster, analist van Webmaster Trends van Google, dat de laatste golf van wijzigingen in het mobielvriendelijke ranking-signaalvan Google nu is uitgerold.

Sinds de eerste actualisering ‘Mobilegeddon’ die debuteerde op 21 st april 2015, heeft ook de mobiele-vriendelijkheid een belangrijke ranking factor in de zoekresultaten van Google geweest. In de blogpost die voorafschaduwt dat het algoritme twee maanden eerder is gewijzigd, zei Google dat het gebruikers wilde “gemakkelijker vinden om relevante zoekresultaten van hoge kwaliteit te krijgen die zijn geoptimaliseerd voor hun [mobiele] apparaten”.

Google heeft in de loop van de jaren zijn engagement voor mobielvriendelijkheid bevestigd en bevestigd, een ‘mobielvriendelijk’ label geïmplementeerd om websites te onderscheiden die zijn aangepast voor mobiel, waardoor wijzigingen worden aangebracht in de pagina met mobiele zoekresultaten, inclusief gebruiksvriendelijke URL’s en uitgebreide sitelinks . en het lanceren van Accelerated Mobile Pages om een ​​ultrasnelle mobiele ervaring te bieden.

Met deze nieuwste update heeft Google zijn rangschikking van mobiele apparaten nog verder versterkt, waardoor het des te belangrijker is dat webmasters een site hebben die voldoet aan de standaarden van Google.

Met dat in gedachten, hoe kunt u ervoor zorgen dat uw site op de proppen komt? We hebben een handige checklist samengesteld met dingen die u moet doen (of niet doen) om de schoonste factuur van mobiele gezondheid van Google te ontvangen.

Gebruik geen Flash

De meeste mobiele browsers kunnen geen Flash-inhoud weergeven, dus een eenduidige vuistregel bij het maken van een mobielvriendelijke site is: gebruik geen Flash. Het mobiele gebruiksrapport vanGoogle beveelt sassily aan om in plaats daarvan ‘moderne webtechnologieën’ te gebruiken om uw pagina-inhoud, animaties en navigatie weer te geven. Ouch!

Zorg ervoor dat uw viewport correct is ingesteld

Een kijkvenster is een type metatag dat de browser instructies geeft over het aanpassen van de pagina-afmetingen en schalen naar verschillende apparaatbreedten. Dit zou in de kop van uw webpagina moeten verschijnen.

Als er geen viewport-tag is, wordt standaard door mobiele browsers de pagina weergegeven op de breedte van een bureaubladscherm. Google heeft een zelfstudie over het instellen van de viewport voor uw pagina en zorg ervoor dat deze toegankelijk is.

Een screenshot van de meta-tags voor Search Engine Watch, inclusief een gedeelte met de titel "mobiele meta (hoera!)" Met een correct geconfigureerde viewport-metatag.

Wat u niet moet doen: stel uw viewport in op een vaste breedte. Sommige ontwikkelaars definiëren het kijkvenster tot een vaste pixelbreedte om te voldoen aan de meest voorkomende mobiele schermformaten, maar dit zal nog steeds niet geschikt zijn voor elk type apparaat, en Google beoordeelt het daarom niet als mobielvriendelijk.

Als u de instructies in de handleiding van Google volgt en de viewport-waarde width = device-width gebruikt , kan uw pagina overeenkomen met de breedte van het apparaat dat uw bezoekers gebruiken.

Als u de kenmerk- beginschaal = 1 toevoegt, kan uw pagina ook het scherm vullen of het apparaat nu staand of liggend is, en dus profiteren van de volledige breedte van het scherm.

Zorg er ten slotte voor dat uw inhoud de juiste maat heeft voor het kijkvenster . Als u absolute CSS-breedten instelt voor pagina-elementen zoals afbeeldingen en video’s, kan dit een probleem veroorzaken voor apparaten die smaller zijn dan de breedte die u hebt opgegeven. U kunt dit voorkomen door relatieve breedtewaarden, zoals width: 100% , in uw CSS te gebruiken.

Gebruik een groot lettertype

Als u uw viewport correct hebt geconfigureerd, worden de tekengrootten geschaald op basis van het apparaat van de gebruiker, maar Google doet daar nog een aantal aanvullende aanbevelingen voor het lettertype .

Het raadt aan een basislettergrootte van 16 pixels te gebruiken, waarbij andere lettergrootten (zoals klein en groot) ten opzichte van die basislijn zijn gedefinieerd. De verticale ruimte tussen de regels moet worden ingesteld op 1,2em.

Probeer ook te voorkomen dat u te veel verschillende lettertypen en tekengrootten gebruikt, wat leidt tot rommelige en gecompliceerde paginalay-outs.

Spreid links en knoppen uit

Links en knoppen, ook wel ‘tikdoelen’ genoemd door Google, zijn moeilijker in te drukken op een mobiel apparaat dan in een desktopbrowser, omdat vingers breder zijn en over het algemeen minder nauwkeurig dan een muiscursor.

Google bestraft pagina’s waarop de tikdoelen te klein en dicht bij elkaar liggen om nauwkeurig te kunnen drukken.

Een foto van iemands handen met behulp van een iPad, een hand die de zijkant van het scherm vasthoudt en de andere die met één vinger op een afbeelding drukt.Afbeelding door fancycrave1 , CC0 publieke domeinafbeelding

De gemiddelde vingerkoot voor volwassenen is ongeveer 10 mm breed, dus Google beveelt een minimale tikdoelgrootte van ongeveer 7 mm of 48 pixels breed aan – tenminste voor de belangrijkste tikdoelen, zoals veelgebruikte knoppen, navigatielinks, zoekbalken en formuliervelden.

Minder vaak gebruikte doelen kunnen kleiner zijn, maar moeten nog steeds ver genoeg uit elkaar worden geplaatst, zodat een gebruiker die probeert er een te raken, niet per ongeluk een ander doel raakt. De aanbevolen ruimte rond kleinere tikdoelen is minimaal 5 mm.

Gebruik geen pop-ups op volledig scherm

Grote of volledige pop-ups en overlays, ook wel “interstitials” genoemd, zoals een aanmeldingsformulier voor een mailinglijst of app-promotie, kunnen extra verstorend zijn op een mobiel apparaat.

Hoewel een grote, opvallende pop-up vanuit het oogpunt van een bedrijf een goed idee lijkt, erkent Google dat deze de ervaring van het bladeren door een site op mobiele apparaten verstoort en sites die ze gebruiken, zal benadelen.

Een eenvoudige afbeelding met een computerpop-upvenster, met een blauwe balk aan de bovenkant, een X om te sluiten in de rechterhoek en zwarte lijnen die tekst vertegenwoordigen.
Afbeelding door OpenClipartVectors , CC0 publieke domeinafbeelding

In plaats van een pop-up op volledig scherm raadt Google aan om een ​​banner te gebruiken of app-indexering toe te passen , waardoor inhoud uit uw app in de zoekresultaten kan worden weergegeven, waardoor dit een zeer effectieve promotiemethode is.

Voer een vinkje uit met de tools van Google

De eenvoudigste manier om te controleren of uw site alle juiste doelen voor mobielvriendelijkheid raakt, is door de hulpmiddelen te gebruiken die Google heeft verstrekt om een ​​cheque uit te voeren.

De Search Console van Google , voorheen bekend als Webmasterhulpprogramma’s, heeft een sectie ‘ mobiel gebruik ‘ die eventuele slepende problemen met uw site diagnosticeert, meestal een van de bovenstaande fouten.

U kunt ook de mobiele status van afzonderlijke webpagina’s controleren door de URL in de mobielvriendelijke test van Google te plakken . En Google Developers heeft een sectie met veelgemaakte fouten die gemaakt zijn bij het ontwerpen voor mobiel , met wat extra details over zaken als niet-afspeelbare inhoud, foutieve omleidingen en 404s en hoe deze te verhelpen.

Een Google-mobielvriendelijke test voor een website. Bovenaan staat een rode balk met de tekst 'niet mobielvriendelijk', met problemen aan de linkerkant. In het midden is een afbeelding van een mobiel apparaat waarop staat "Hoe Googlebot deze pagina ziet". Aan de rechterkant kunt u kiezen uit opties over hoe de pagina is gemaakt, om te beginnen met het verbeteren ervan.

De behoefte aan snelheid

In haar aanbevelingen voor samenwerking met een ontwikkelaar om een ​​mobielvriendelijke site te bouwen (als u zelf niet de noodzakelijke wijzigingen in hun website kunt aanbrengen), stelt Google voor uw ontwikkelaar te vragen “een toezegging te doen aan snelheid”.

Terwijl Google een trage laadsnelheid als één van haar ‘moeten corrigeren’ mobielvriendelijkheid issues bevat, weten we dat de snelheid is een ranking factor , en de statistieken tonen aan dat langzaam laden snelheid af kunnen leiden gebruikers om webpagina’s te verlaten.

Dus als u de beste gebruikerservaring wilt bieden en uw mobielvriendelijke site de beste kans wilt geven op een hogere ranking, kunt u overwegen deze zo veel mogelijk te versnellen.

Een foto van een meisje met kort, donker haar en een gloeiend witte koptelefoon, gekleed in een strak metallic pak en witte handschoenen. Ze vliegt door de lucht en slaat met één vuist voor haar uit, snelheidslijnen die haar snelle beweging aangeven.Afbeelding door Alan9187 , CC0 publieke domeinafbeelding

Google’s PageSpeed ​​Insights heeft een ‘mobiel’ tabblad dat uw pagina een mobiele snelheidsbeoordeling van 100 geeft, met advies over hoe u de elementen kunt repareren die de snelheid kunnen vertragen.

Het geeft uw mobiele pagina ook een gebruikerservaring met een score van 100, en markeer eventuele problemen met mobielvriendelijkheid op dezelfde manier als de andere tools van Google.

Er zijn ook Accelerated Mobile Pages , de supersnelle mobiele webpagina’s van Google die draaien op een opnieuw uitgevonden HTML-versie. Het bouwen van een AMP-versie van uw site voor mobiel is een andere manier om er zeker van te zijn dat deze snel en mobielvriendelijk is, hoewel veel SEO’s nog steeds een aantal redenen hebben om AMP te implementeren . Het is een optie, maar geen noodzaak om een ​​snelle en Google-vriendelijke mobiele site te hebben.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format