Internationale SEO: 5 manieren om prestaties te schalen

4 min


112

De digitale revolutie is echt een wereldwijd fenomeen geworden.

In de Europese Unie bereikt de internetpenetratie meer dan 80 procent , waarbij sommige landen ruim boven de 90 procent uitkomen. In China zijn er 731 miljoen internetgebruikers , die slechts 53 procent van de bevolking vertegenwoordigen, waardoor er voldoende ruimte is voor groei.

Het internet biedt merken een ongekende manier om hun klanten over de grenzen heen te bereiken en ongeacht taal- of culturele barrières. Het bereiken van verschillende populaties vereist een goed begrip van wat mensen willen in deze verschillende landen en vervolgens inhoud produceren om aan deze behoeften te voldoen.

Het gaat niet alleen om het vertalen van inhoud naar verschillende talen, maar om het toepassen van elementaire SEO-principes van relevantie en lokalisatie op wereldwijde schaal – terwijl ook het waarborgen van technische SEO-inhoud in de juiste taal wordt geboden aan de juiste bevolking.

Als u aan de slag gaat met uw internationale SEO-strategie, zijn er vijf manieren waarop u uw praktijken kunt schalen om uw potentieel te maximaliseren.

De variaties in de vraag van regio tot regio begrijpen

Wanneer u een globale zoekopdracht uitvoert, zult u merken dat zelfs binnen Google de inhoudssoorten en SERP-lay-outs van land tot land kunnen verschillen. Een bepaald zoekwoord kan bijvoorbeeld een snel antwoord activeren in het ene land, maar in een ander niet. In elke regio formuleert Google zijn SERP’s op basis van lokale trends en interesses om een ​​optimale gebruikerservaring te bieden.

Niet alleen de inhoud en SERP-lay-outs zullen veranderen, maar dat geldt ook voor zoekwoorden en verkeersinformatie. Sleutelwoorden kunnen niet rechtstreeks van de ene taal naar de andere worden vertaald – u moet rekening houden met culturele interesses, bevolking, jargon en lokale vocabulaire.

Verschillende regio’s hebben verschillende verwachtingen van merken in dezelfde sector wat betreft wat ze willen zien voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Terwijl je een internationale zoekstrategie ontwikkelt, moet je begrijpen dat een goede ranking voor een bepaalde term in een land niet betekent dat je goed scoort op verwante termen in een ander land. Je moet lokaal optimaliseren en inhoud en gebruikerservaring precies voor dat lokale publiek bouwen. Voordat u stappen onderneemt om een ​​internationale zoekstrategie te ontwikkelen, moet u de vraag naar en het verkeer binnen het desbetreffende land begrijpen.

Bouw een wereldwijd raamwerk voor uw internationale SEO

Terwijl u een internationale zoekstrategie maakt , zult u merken dat het opnemen van technische aspecten van SEO noodzakelijk zal zijn. In de eerste plaats moet u hreflang- tags gebruiken.

Een hreflang- tag is een stukje code waarmee Google de beoogde taal en het juiste land voor uw inhoud kan begrijpen. Dit zorgt ervoor dat uw inhoud in de juiste regio wordt weergegeven. Een Spaanse taalsite die is geschreven voor een publiek in Argentinië, biedt bijvoorbeeld niet de optimale gebruikerservaring voor mensen in Spanje, omdat er verschillen zijn tussen de twee landen in het gebruikte vocabulaire, ook al spreken ze beiden Spaans.

De hreflang- tag helpt ervoor te zorgen dat het consumentenpubliek de inhoud ziet die speciaal voor hen is geschreven om de meest relevante en nuttige ervaring te bieden.

De tags verminderen ook de dreiging van dubbele inhoud , omdat ze Google laten weten dat uw inhoud is geschreven voor verschillende doelgroepen. Uw inhoud voor een publiek in de Verenigde Staten overlapt mogelijk de inhoud die is geschreven voor doelgroepen in het Verenigd Koninkrijk, daarom is de hreflang-tag nodig om de dreiging van dubbele inhoud te verminderen.

Er zijn drie hoofdstrategieën om ervoor te zorgen dat inhoud correct wordt gemarkeerd met de hreflang- tag.

  1. Plaats de tag in HTTP Header en zorg dat deze op elke pagina aanwezig is.
  2. Plaats de tag in de sitemap.
  3. Markeer de pagina zelf.

Wanneer u begint met het markeren van inhoud, is het belangrijk om het ISO 639-1-formaat voor alle talen te gebruiken en de grootte van alle plattegronden te beperken tot niet meer dan 50 mg of 10.000 URL’s. Als de uwe groter zal zijn, is het mogelijk om de kaart te splitsen om binnen deze richtlijnen te blijven.

Lokaliseer de inhoud die u maakt

Zodra u begrijpt hoe u het framework voor uw wereldwijde publiek kunt maken, moet u ook content voor de regiospecifieke site maken. Erken dat u niet eenvoudig inhoud voor één website letterlijk in een andere taal wilt vertalen.

De inhoud zelf moet zodanig worden gelokaliseerd dat deze het publiek binnen de nieuwe regio aanspreekt. Dit betekent dat u inhoud moet maken die overeenkomt met lokale zoektrends en -belangen en specifiek onderzoek naar zoekwoorden uitvoert voor elk land. U wilt ook lokale woordenschat en jargon opnemen en met moedertaalsprekers werken om ervoor te zorgen dat uw inhoud resoneert met degenen die het lezen.

Als u meerdere locaties heeft voor een bepaald bedrijf , moet u afzonderlijke bestemmingspagina’s voor elk bedrijf implementeren. Zorg ervoor dat u inhoud maakt voor verschillende bestemmingspagina’s die de regio weerspiegelen, zoals het opnemen van lokale bezienswaardigheden, hobby’s en interesses om het uiterlijk van elke bestemmingspagina in de SERP’s te verbeteren.

Verenig verschillende strategieën

Voor een effectieve wereldwijde strategie moet u uw wereldwijde, lokale en mobiele optimalisatiestrategieën samenbrengen . Rangschik landen in volgorde van waar u waarschijnlijk klanten vindt. Gebruik deze ranglijsten om prioriteiten te bepalen. Gebruik uw wereldwijde framework om ervoor te zorgen dat zoekmachines weten waar u uw content kunt weergeven om uw relevantie voor het beoogde publiek te maximaliseren.

Uw lokale en hyperlokale strategieën zullen dan uw proces voor het maken van inhoud begeleiden. Met lokaal trefwoordonderzoek en door met een moedertaalspreker samen te werken om regionale dialecten en woordenschat te identificeren, kunt u vervolgens inhoud produceren die aantrekkelijk is voor het lokale publiek.

Zorg er ten slotte voor dat uw inhoud beschikbaar is voor gebruikers op mobiele apparaten. Wereldwijd overtreft mobiel nu desktop en in sommige regio’s vertegenwoordigt mobiel een groot deel van de bevolking.

Meer dan 95 procent van de Chinese bevolking die internet gebruikt , maakt bijvoorbeeld ook gebruik van mobiele apparaten. Merken die willen slagen, moeten ervoor zorgen dat hun inhoud klaar is voor de on-the-go gebruiker. Dit geldt ook voor responsief ontwerp, het creëren van content voor de “ik-wil-to-go” micro moment, en het waarborgen van alle webpagina’s zijn voor mobiele apparaten .

Meet je resultaten

Zoals met alle SEO-strategieën, vereist wereldwijd uitbreiden ook dat u zorgvuldige metingen van uw voortgang verricht. U kunt de informatie uit uw statistieken gebruiken om te zien waar u nog moet verbeteren en om een ​​effectievere internationale SEO-strategie te ontwikkelen.

  1. Meet voor u, tijdens en nadat u een concrete wereldwijde strategie hebt uitgevoerd, uw aanwezigheid en rangorde in verschillende landen. Op deze manier kunt u uw voortgang duidelijk zien en potentiële verbeterpunten verkleinen.
  1. Volg uw paginarangschikking om ervoor te zorgen dat pagina’s in elk land correct gerangschikt zijn. Fouten met uw hreflang- tags en zoekwoordrangschikkingen, zoals het rangschikken van een in de VS gebruikelijke term in het VK, kunnen uw relevantie voor de lokale consumentenbasis verminderen, waardoor uw ranglijst en vermogen om prospects en leads te betrekken uiteindelijk worden geschaad.
  1. Meet het succes en de impact van alternatieve digitale kanalen, zoals het Twitter-account voor een bepaald land.
  1. Overweeg het potentieel voor PPC bij uitbreiding naar nieuwe markten. Wanneer u met uw internationale SEO-inspanningen begint, kan het enige tijd duren voordat u een hoge ranking voor uw site behaalt. PPC gebruiken kan je helpen grip te krijgen op een nieuw territorium. Meet uw succes met deze inspanningen om zoekgedrag en succespercentages in nieuwe gebieden beter te begrijpen.

Naarmate de wereld steeds meer met elkaar verbonden wordt en het belang van digitale marketing zich over de hele wereld verspreidt, moeten merken die hun organisatie willen laten groeien, begrijpen hoe ze een publiek kunnen aanspreken buiten hun eigen landsgrenzen.

Er is meer nodig om een ​​internationale website te maken dan alleen het vertalen van inhoud, en deze tips kunnen u helpen de juiste richting uit te gaan. Het opnemen van wereldwijde SEO moet een belangrijke toevoeging zijn in de toolbox van elke marketeer om hen te helpen bij het verbeteren van marketing naar internationale klanten.

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format