Introductie van het Content Strategy Canvas - DeLaatbusiness

Introductie van het Content Strategy Canvas

3 min


100
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een paar jaar geleden heb ik de periodieke tabel voor contentmarketing gemaakt om mensen te helpen bij het maken van de juiste content voor hun merken.

Die visualisatie was erg tactisch, in termen van de reikwijdte. Ik wilde een brainstormtool combineren met een checklist om te helpen bij het maken van de inhoud.

ᴄʜʀɪs ʟᴀᴋᴇ@lakey

My Periodic Table of Content Marketing is proving ridiculously popular. Meta! http://bit.ly/1gzx1rn 

207 people are talking about this

Ik heb bewust slechts één van de 132 ‘elementen’ toegewezen aan de inhoudsstrategie … het eerste element zelfs. Waarom? Omdat de inhoudstrategie veel meer focus en inbreng van inhoudsteams en belanghebbenden vereist. Er zijn veel vragen te stellen en de gegeven antwoorden verschillen van bedrijf tot bedrijf.

Als zodanig heeft inhoudstrategie een andere aanpak nodig en een die minder prescriptief is. Ik heb het Content Strategy Canvas bedacht als een losse structuur om uit te zoeken waar je bent en waar je wilt zijn. Ik hoop dat het nuttig is.

Klik op de afbeeldingen hieronder om een ​​grote, hi-res, printbare versie te zien (in elk geval downloaden, gebruiken en delen).

Inhoudsstrategie Canvas - half

Als korte uitleg heb ik onlangs de bredere bedrijfsstrategie voor EmpiricalProof in kaart gebracht . Afgelopen vrijdag hebben we een value proposition designworkshop geleid rond het proces dat is beschreven in het (uitstekende) Strategyzer-boek . De workshop omvatte veel Post-It-notities en was gebaseerd op klantonderzoek. We vonden het allemaal erg handig.

Het ontwerp van waardeproposities beslaat een aantal belangrijke gebieden in het Business Model Canvas, waarvan u zeker weet dat u zich al bewust bent. Het is natuurlijk het visuele kader voor mijn Content Strategy Canvas (ik doe mijn hoed af!).

Het Content Strategy Canvas weerspiegelt niet precies het Business Model Canvas, maar het kan zeker worden gebruikt om een ​​praktische workshop in dezelfde zin te leiden.

Ik zal u een kort overzicht geven van de dingen die het behandelt. Dit zijn de negen gebieden waarover elk inhoudsteam moet nadenken …

Publiek

Wie richt je en waarom?

Wat zorgt ervoor dat ze tikken?

Waar wonen ze en wanneer zijn ze het meest actief?

audit

Wat heb je al aan de hand?

Waar zijn de gaten?

Wat werkt goed voor uw concurrenten?

Merk

Wat zijn uw merkrichtlijnen?

Wat moet je absoluut niet doen?

Welke tone of voice gebruik je?

Productie

Wie zit er in jouw team en wat doen ze?

Waar woont de stijlgids?

Heeft u een pre-publishing checklist?

formats

Welke content-indelingen gaat u gebruiken?

Wat heb je nodig om content te maken?

workflow

Welke tools gebruik je?

Heb je een inhoudskalender gemaakt?

Hoe gaat u uw groenblijvende inhoud beheren?

Distributie

Waar verdeelt u uw inhoud?

Gaat u een betaalde promotie doen?

Kan uw PR-team helpen?

stakeholders

Wat verwacht je baas van je?

Wie wordt er bij het afmeldingsproces betrokken?

Goals

Wat zijn de belangrijkste doelen voor uw inhoud?

Hoe meet je het succes?

Wie moet de statistieken zien?

Monster

Hieronder is een visuele samenvatting van enkele van deze punten. Dit zijn slechts een paar startpunten voor jou … het is het beste om een ​​praktische workshop te houden. Ga in detail en wees specifiek . In ‘Distributie’ moet u bijvoorbeeld een lijst maken van de verschillende kanalen die u gebruikt om belangstelling voor uw inhoud op te wekken, en de belangrijkste tactieken die u gebruikt om bewustzijn te genereren.

Inhoudsstrategie Canvas - voorbeeldhelft

Hoewel ik onderaan rechts de doelen heb aangegeven, is dat altijd, altijd, altijd de plek om te beginnen. De inhoudsteams die ik in het verleden heb geleid, zijn altijd afgestemd op de primaire bedrijfsdoelen en de secundaire tactische doelen. Zorg dat iedereen begrijpt waarom Team Content bestaat.

Het is ook een goed idee om een ​​reguliere workshop over inhoudsstrategie uit te voeren, om aan te voelen wat je aan het doen bent. Ongeacht of u helemaal opnieuw begint of een audit uitvoert voor een gevestigd merk, u moet eerst nadenken over belanghebbenden en doelstellingen. Al het andere vloeit vanaf daar. Vermijd dit en u loopt het risico om doelloze inhoud te produceren.

Dat is het lang en lang. Ik hoop dat het van pas komt.

Laat me weten wat je denkt in het opmerkingenveld hieronder, of neem gewoon contact op als je specifieke tips wilt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *