Latente semantische indexering (latent semantic indexing) gebruiken om uw SEO-strategie te verbeteren - DeLaatbusiness

Latente semantische indexering (latent semantic indexing) gebruiken om uw SEO-strategie te verbeteren

4 min


158
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

SEO is een steeds veranderende, uitgebreide wetenschap die vaak moeilijk te begrijpen is.

U weet dat u specifieke zoekwoorden nodig heeft om uw websiteverkeer te vergroten, maar we staan ​​op het punt nog een curveball naar u toe te gooien – latente semantische indexering (LSI).

Het klinkt als een ingewikkelde term, maar als je begrijpt hoe basic SEO werkt, ben je al halverwege. Hieronder zal ik niet alleen uitleggen wat dit betekent, maar ook hoe u het kunt gebruiken om uw SEO-strategie te stimuleren en uw bedrijf te laten groeien.

Wat is latente semantische indexering? Hoe helpt het SEO?

Latente semantische indexering is een concept dat zoekmachines zoals Google gebruiken om te ontdekken hoe een term en inhoud samen hetzelfde betekenen.

Met andere woorden, om te begrijpen hoe LSI werkt, moet u begrijpen dat zoekmachines slim genoeg zijn om de context en synoniemen van uw inhoud met betrekking tot uw zoekwoorden te identificeren.

Zonder LSI-sleutelwoorden kost het de zoekmachines echter veel moeite om naar deze synoniemen en de relatie van uw zoekwoorden met de inhoud op uw site te zoeken. Met dat gezegd, rangschikken zoekmachines zoals Google die websites met behulp van LSI-sleutelwoorden hoger dan die die dat niet doen.

Door LSI-zoekwoorden te gebruiken, bent u beter in staat om inhoud te maken die op een meer gemoedelijke manier vloeit. Als u een specifiek zoekwoord gebruikt, genereert u resultaten die vergelijkbaar zijn met het onderwerp dat u bespreekt. Op deze manier belast je je inhoud niet met hetzelfde zoekwoord, waardoor het bijna onleesbaar wordt voor je publiek.

Het helpt ook dat je LSI inclusief bent om de juiste informatie aan de juiste doelgroep te geven. Wanneer u LSI-zoekwoorden gebruikt, kan uw doelgroep het antwoord op hun zoekopdracht sneller en gemakkelijker vinden, waardoor meer verkeer naar de website van uw bedrijf wordt gegenereerd.

Hoe kunt u LSI-zoekwoorden vinden?

Nog steeds verward? Het is omdat LSI-zoekwoorden zinvoller zijn als u voorbeelden kunt zien en weet hoe u ze kunt vinden.

Zoeken naar de juiste zoekwoorden betekent het gebruik van de juiste hulpmiddelen. Overweeg daarom enkele van de onderstaande hulpmiddelen:

Google zoeken

Een van de gemakkelijkste manieren om uw zoekwoorden te vinden, is door rechtstreeks naar de bron te gaan. Voer een Google-zoekopdracht uit om te zien welke trefwoorden of frases aan een specifieke term zijn gekoppeld. We hebben bijvoorbeeld het woord ‘hond’ opgezocht.

Dit is een geweldige manier om uw LSI-zoekwoorden te vinden, omdat u precies ziet wat Google linkt aan het specifieke woord. U kunt deze zinnen of trefwoorden gebruiken als een startpunt voor uw LSI-zoekwoorden.

Als u in uw geschriften de zoekwoorden / woordgroepen kunt opnemen die horen bij wat Google al doet, bent u op de goede weg.

Google Keyword Planner

U moet een Google AdWords-account maken om de Zoekwoordplanner te gebruiken. Zodra u bent ingelogd bij Google, kunt u hier de Zoekwoordplanner gebruiken :

Als u eenmaal in de planner bent, zijn er een aantal opties waaruit u kunt kiezen. Ga je gang en klik op de eerste keuze, “Zoek naar nieuwe zoekwoorden met behulp van een zin, website of categorie.” Je kunt dan je informatie en zoekwoorden invoeren en klik op “ideeën opdoen”.

We gingen vooruit en gebruikten dezelfde term ‘hond’ om dingen eenvoudig voor je te houden. Dit zijn de resultaten die naar voren kwamen toen we zochten.

Dit zijn de relevante LSI-zoekwoorden die Google associeert met de specifieke term. U kunt ook zien hoeveel zoekopdrachten worden uitgevoerd tijdens een gemiddelde maand en hoe concurrerend het woord of de woordgroep is.

LSI-zoekwoordgenerator

Dit is een andere eenvoudige manier om ideale LSI-zoekwoorden te vinden. Je kunt deze gratis zoekwoordtool hier vinden . U hoeft alleen uw sleutelwoord in te voeren in de zoekbalk en het zal een lijst met LSI-sleutelwoorden genereren. Dit is wat onze zoekopdracht heeft gegenereerd voor de term ‘hond’.

Hoe weet u welke van deze zoekwoorden het beste zijn?

U hebt nu een lijst met LSI-sleutelwoorden. Maar je kunt ze niet allemaal gebruiken. Hoe weet u welke het meest geschikt zijn voor uw website? De sleutel is om te begrijpen waarom iemand naar deze term zou zoeken. Zodra u over deze informatie beschikt, kunt u beslissen welke zoekwoorden op uw situatie van toepassing zijn.

Vaak is de bedoeling van de zoekopdracht van een gebruiker om uit drie dingen te achterhalen:

  • Informatie zoeken over een onderwerp (Wat is bijvoorbeeld een hond?)
  • Informatie over een onderwerp zoeken (voorbeeld: wat zijn de meest populaire hondenrassen?)
  • Een manier vinden om het onderwerp te kopen (bijvoorbeeld: waar kan ik honden vinden om te kopen?)

Om het voor de hand liggende te verklaren, wilt u zoekwoorden kiezen die van toepassing zijn op uw inhoud. Dus, als uw website over adoptie van honden gaat, zou u geen LSI-sleutelwoord willen kiezen met betrekking tot het behandelen van hondengriep. U wilt een zoekwoord kiezen dat relevanter is voor uw website, zoals ‘te koop aangeboden honden’.

Het team van Highervisibility kwam met een geweldige LSI-infographic voor beginners die laat zien hoe dit werkt en hoe succesvol te zijn met de strategie.

LSI is een manier om te voorkomen dat zoekwoorden worden ingepakt in een stukje inhoud. De beste manier om deze woorden in uw website en inhoud op te nemen, is ze op een natuurlijke manier te schrijven.

Het vinden van een combinatie van zowel populaire zoekopdrachten op zoekwoorden als relevantie voor uw inhoud is de ideale manier om te bepalen welke van de zoekwoorden voor uw website werken.

Conclusie

Als u probeert uw website hoog in de zoekresultaten te plaatsen, bent u bereid om de Google-game te spelen. Het opnemen van effectieve backlinks en het toevoegen van trefwoorden aan de inhoud van uw website zal u hoog schatten en meer verkeer genereren naar de website van uw bedrijf, maar latente semantische indexering toevoegen en u kunt voor een lus worden gegooid.

Uiteindelijk is het geen moeilijk begrip om te begrijpen. Weet gewoon dat Google zoekt naar synoniemen van zoekwoorden om de meest geschikte inhoud voor een zoekopdracht te vinden (en we zijn blij dat ze dat doen!). Als u eenmaal hebt begrepen hoe en waar u uw ideale LSI-zoekwoorden kunt vinden, bent u goed op weg om uw SEO-strategie te verbeteren.

Heb je ervaring met LSI-zoekwoorden? Laat ons uw mening en uw ervaringen kennen in de commentaarsectie hieronder.

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *