Marketing met opzet: de gecombineerde kracht van SEO en inhoud

6 min


119

Als we het erover eens kunnen zijn dat het uiteindelijke doel van marketing is om aandacht te trekken en interesse te genereren, dan is het combineren van SEO en contentmarketing een no-brainer voor slimme merken en marketeers.

Bij SEO draait alles om het creëren van merkzichtbaarheid – het zorgt ervoor dat klanten uw website kunnen vinden. Door inhoud te gebruiken, klikken ze op uw website en blijven ze daarop.

SEO en contentmarketing worden, wanneer ze effectief en intelligent worden gecombineerd, een onverslaanbare een-twee-stoot die de beleving – en het succes – van uw merk bepaalt.

De digitale wereld van vandaag is waanzinnig concurrerend; het is altijd in beweging en evolueert. Meer dan een miljard websites concurreren om de aandacht van de hedendaagse consument. Miljoenen nieuwe stukjes content worden elke minuut van elke dag gegenereerd – blogberichten, whitepapers, infographics, video’s, GIF’s, updates van sociale media en nog veel, veel meer.

Dit alles gebeurt in de hoop mensen te beïnvloeden wanneer ze op de markt zijn om een ​​product of een dienst te kopen. Klanten zoeken oplossingen op hun eigen voorwaarden. Ze vinden merken met behulp van een aantal verschillende apparaten, kanalen en platforms. In feite gebruikt 66 procent van de klanten meer dan één kanaal tijdens de hele aankoopbeslissingsreis.

Om tegemoet te komen aan de klantvraag en deze te converteren, is het aan merken om zichtbaar te zijn, overtuigend te zijn en consumenten te overtuigen op elk mogelijk micro-moment met geweldige ervaringen. Inhoud is de sleutel tot het opbouwen van deze relaties. Het moet lezers aanmoedigen diep na te denken en het moet emoties oproepen.

Zoveel mensen denken dat hun keuzes gebaseerd zijn op logica of concrete feiten, emoties en psychologie zijn belangrijke onderdelen van het nemen van beslissingen. Mensen onthouden ervaringen, geen tekst. Dat is waarom verhalen resoneren. Het creëren van inhoud en verhalen die resoneren met een publiek is de sleutel tot inhoudelijke betrokkenheid.

Inhoud en SEO: een op dezelfde?

Omdat zoveel van de reis van de koper plaatsvindt via digitale communicatie, moeten merken over content beschikken die is geoptimaliseerd, aantrekkelijk is en klanten bereikt waar ze ook zijn. En om dit te doen, moeten marketeers optimaliseren voor intentie .

De typen zoekopdrachten die gebruikers uitvoeren, kunnen marketeers helpen veel te leren over hun intenties . Zoekopdrachten vallen meestal in een van de drie typen:

 • Navigatie: de gebruiker kent een merk en gebruikt Google of andere zoekmachines om die specifieke website te vinden (bijv. “Microsoft”).
 • Informatief: de gebruiker wil iets leren over een bedrijf, product of dienst (bijv. “Hoeveel kost Microsoft Word”).
 • Transactie: de gebruiker voert een zeer commerciële zoekopdracht in, wat aangeeft dat hij of zij klaar is (of bijna klaar is) om een ​​product of dienst te kopen en (bijv. “Microsoft Office 2016 kopen”).

Door SEO- en contentmarketinginspanningen te combineren tot één functie, kunnen marketeers consumenten beïnvloeden in de fase van het ontdekken of kopen.

Volgens nieuw onderzoek van BrightEdge (mijn bedrijf) geloven meer dan 97% van de digitale marketeers dat SEO en Content Marketing een en dezelfde zijn geworden.

SEO is essentieel voor het ontdekken van inhoud. Ontdekking start meestal via het organische zoekkanaal. Wist u dat organische zoeken:

 • Genereert  51 procent  van alle bezoeken aan B2B- en B2C-websites
 • Heeft geen directe mediakosten en extreem hoge opbrengsten
 • Impact op alle digitale marketingkanalen en offline verkoop
 • Bouwt merkbekendheid
 • Helpt de omzet te verhogen?

Het is dus van cruciaal belang om zoekwoorden te identificeren die commerciële intenties vertonen . Met deze gegevens kunnen marketeers de intentie van klanten beter begrijpen en intelligente inhoud maken en optimaliseren die sneller kan worden omgezet.

Het combineren van SEO en inhoud is niet alleen goed in theorie. Cross-channelmarketing helpt marketeers een hogere ROI te behalen. Integratie resulteert in hogere succespercentages, betrokkenheid, klantenbehoud en naamsbekendheid.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen wat bij klanten zal resoneren en hen te helpen beïnvloeden tijdens het besluitvormingsproces. Maar om intelligente inhoud te maken die zich bezighoudt en omzet, hebben marketeers intelligente gegevens nodig. U moet weten wie uw doelgroep is – hun leeftijden, demografische gegevens, locaties, interesses, gewoonten en voorkeuren.

Hoe markeer je met opzet door SEO en contentmarketing te combineren in één functie?

Het ontwikkelen van een krachtig contentoptimalisatieprogramma kost tijd en een zorgvuldige planning, maar er zijn vijf dingen die marketeers kunnen doen om een ​​sterke basis te leggen.

1. Ken uw publiek

Alles wat een merk doet, moet draaien rond de klant – de producten, ervaring en marketingstrategie. Door een doelgroep te definiëren, kunnen marketeers inhoud maken over interessante en relevante onderwerpen die een loyaal publiek worden en zakelijke doelstellingen bereiken.

Toch zeggen een verrassend aantal merken – 80 procent – dat ze hun klanten niet kennen,

Merken die de motivaties, pijnpunten en processen van hun publiek heel goed begrijpen, zijn het best in staat om betere en effectievere inhoud te leveren die helpt omzet, groei en duurzaamheid op lange termijn te bevorderen.

Hier zijn drie sleutels tot marketing met de intentie voor uw doelgroep:

 • Kijk hoe mensen zich engageren.  Onderzoek hoe klanten uw inhoud gebruiken en ermee omgaan. Identificeer wat interesse genereert en resulteert in mensen die actie ondernemen. Pas naar behoefte de inhoud aan en optimaliseer deze.
 • Denk aan de customer journey.  Overweeg hoe klanten omgaan met verschillende soorten inhoud op verschillende kanalen en apparaten, in verschillende stadia en in verschillende gemoedstoestanden. Begrijp conversie- en koopgedrag wanneer klanten van apparaat wisselen (smartphones, tablets en desktops).
 • Voer doorlopende klantanalyse uit.  Waar klanten in geïnteresseerd zijn of waar ze vandaag naar verlangen, kan snel veranderen. Regelmatige analyse van klant-merkinteracties uitvoeren. Luister en verzamel inzichten om gelijke tred te houden met de trends en door te gaan met het leveren van de juiste ervaringen.

2. Heb een doel

Net zoals een merk een mission statement nodig heeft – een uitgesproken ambitieus of inspirerend doel voor bestaande – inhoud moet ook een doel hebben. Elk stukje inhoud dat u maakt, moet een reden hebben om te bestaan. Over het algemeen is het doel van inhoud om te informeren, te onderwijzen, te overtuigen, te entertainen of te inspireren.

Houd uw hoofd boven het hoofd bij het ontwikkelen van een inhoudsstrategie door het volgende op te nemen:

 • Het doel van het maken en publiceren van inhoud is om een ​​waardevolle bron te worden en memorabele verhalen te vertellen. Neem pijnpunten en interesses van klanten op in de contentstrategie en het creatieproces. Onthoud ook deze drie Es:
  • Experiment: probeer verschillende inhoudstypen.
  • Ervaring: laat uw publiek voelen.
  • Betrekken: houd ze terug voor meer.
 • Consistentie: de stem van een merk moet lijken op de manier waarop zijn klanten spreken, of het nu om conversaties gaat, edgy of professioneel. Deze stem moet consistent zijn voor alle inhoud, ongeacht door wie deze wordt gemaakt of waar deze wordt gepubliceerd.
 • Doelen: stel realistische en concrete doelen voor uw inhoud in, of dit nu is om bekendheid te genereren, organisch zoekverkeer en ranglijsten, maatschappelijke betrokkenheid, conversies of inkomsten.

3. Maak en optimaliseer inhoud

Na het vastpinnen van een doelgroep en een doel, is de volgende stap het creëren en optimaliseren van inhoud voor maximale zichtbaarheid. Het niet slagen voor het optimaliseren van de inhoud is een zelfmoordmissie. Mensen die geen inhoud kunnen vinden, hoe goed die ook is, kunnen zich niet inlaten met die inhoud – of het merk dat deze heeft gemaakt.

Elk stukje inhoud kan altijd worden verbeterd door optimalisatie, of dat nu inhoud is voor uw website, sociale media of e-mailcampagnes. Een aantal tips:

 • Kies relevante onderwerpen: inhoud moet klantgericht zijn en niet merk- of bedrijfgericht. Onderwerpen moeten aanspreken op demografische gegevens, gedragingen en interesses.
 • Gebruik de juiste zoekwoorden: sloot het corporate jargon. Gebruik woorden die mensen daadwerkelijk gebruiken bij het zoeken naar uw producten of services.
 • Inhoud toewijzen aan specifieke persona’s en aankooptrechters: Customer journey mapping helpt bij het instellen van inhoud voor succes vanaf het begin.
 • Mobiele optimalisatie: dit is vooral van cruciaal belang voor mobiel. Merken die niet optimaliseren voor mobiel krijgen 68 procent minder verkeer.

4. Combineer kwaliteit en kwantiteit

Veel marketeers zijn van mening dat consumenten simpelweg overweldigd zijn door alle inhoud die we maken. Per slot van rekening consumeren Amerikaanse volwassenen elke dag een verbluffend aantal van 10 uur en 39 minuten aan media. Volgens Smart Insights worden elke minuut 500 uur aan video geüpload naar YouTube; bijna 150.000 e-mails worden verzonden; bijna 1.500 nieuwe WordPress-berichten worden gepubliceerd; 3,3 miljoen nieuwe Facebook-berichten worden gepubliceerd; en 448.000 nieuwe tweets verschijnen op Twitter.

Dit had veel marketeers tot één conclusie geleid: focus op kwaliteit, niet op kwantiteit. Het is logisch in de theorie. Tenslotte betekent meer inhoud meestal geen betere inhoud.

Ja, er is een enorme hoeveelheid inhoud op het web in totaal. Naar verwachting zal het wereldwijde internetverkeer in 2020 een onpeilbare 2,3 zettabyte bereiken, aldus Cisco.

De gemiddelde persoon wil echter niet elk stukje inhoud dat op internet aanwezig is consumeren. Ze willen intelligente inhoud consumeren die voor hen persoonlijk, relevant en nuttig is.

 • Is kwaliteit belangrijk? Absoluut! Slecht vormgegeven inhoud is niet effectief, helpt je niet je doelen te bereiken en kan potentiële klanten uitschakelen.
 • Is kwantiteit belangrijk? Ja! Door consequent verhalen te vertellen en gesprekken te starten met klanten via gedenkwaardige en overtuigende inhoud, blijven merken topprioriteit.

5. Meet resultaten en herhaal

Wat niet wordt gemeten, kan niet worden verbeterd. Gelukkig hebben marketeers toegang tot een schat aan real-time data om inzicht te krijgen in de inzichtelijkheid van contentprestaties en meetgegevens op te volgen om de ROI te bepalen.

Merken kunnen leren van elke inhoudscampagne, of deze nu is mislukt of haar doelen heeft behaald.

 • Inhoudsmislukkingen: vergelijk slecht presterende inhoud met eerder geslaagde inhoud (zowel die van uzelf als die van derden). Zie waar het tekortschiet. Besteed veel aandacht aan verkeer, conversies en inkomsten die worden toegeschreven aan of beïnvloed door inhoud.
 • Content wint: zoek uit wat je beste content onderscheidde. Probeer het succes te herhalen en verander anomalieën naar meer regelmatige gebeurtenissen.

Hieronder vindt u een uitstekend raamwerk voor de beste manier om SEO en inhoud in uw organisatie te benaderen:

Conclusie

Optimalisatie is van cruciaal belang om de waarde van inhoud te maximaliseren. De juiste doelgroep moet de inhoud kunnen vinden. En de inhoud moet de bedrijfsresultaten stimuleren. Het is essentieel voor het succes van een gecombineerd content- en SEO-team om ervoor te zorgen dat uw inhoud zoekmachinevriendelijk en geoptimaliseerd is voor de hele reis van de koper.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format