Merkslackers: organisch zoeken gaat niet altijd over zoekwoorden zonder merknaam - DeLaatbusiness

Merkslackers: organisch zoeken gaat niet altijd over zoekwoorden zonder merknaam

4 min


137
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Ik geef het toe, ik ben verslaafd aan de organische verwijzing zonder merknaam, maar laten we eerlijk zijn, het organische verkeer van het merk of gedeeltelijk merk dat je ontvangt (of niet) is veel beter gekwalificeerd.

Hoewel we ons af en toe zorgen maken over niet-merkblootstelling, negeren we “branded” toegang tot onze site vanuit het standpunt van meerdere kanalen.

Met name verkeer dat ervoor kiest de site opnieuw te bezoeken omdat ze naar uw merknaam zochten omdat ze eerder via sociale media, PPC , enz. Aan het merk waren gekoppeld .

Wat bedoelt u?

Eenvoudig gezegd, de meesten van ons negeren de laatste kanaalaanrakingspunten ten gunste van de jacht op hoge zichtbaarheid in organisch verkeer met een hoog zoekvolume.

Als je het geluk hebt om te scoren voor zeer gezochte termen, dan is dat geweldig. Als je ze bij het eerste bezoek converteert, dan ben je geweldig. Voor de rest van ons moeten we de multi-bezoek-reis van een “digitale bezoeker” overwegen.

Laten we hier even over nadenken, in de meeste gevallen maakt uw klant verschillende contactmomenten met uw merk voordat hij een aankoop doet of een van uw sitedoelen onderschrijft.

Uw multichannelstrategie is aan het koken en u hebt uitstekend werk verricht door een merk te bouwen via sociale media, e-mail, betaalde zoekresultaten, enzovoort. Zodra u het merk in uw hoofd hebt ingebakken, hoe kunt u dit dan versterken via organisch zoeken?

Wees eerlijke SEO’s die er zijn, al dat organische zoeklevel gaat niet over het succes van uw zoekwoorden zonder merknaam. Het is in sommige gevallen echter een startpunt met merkassociatie. Waar ik denk dat velen van ons slippen, is met betrekking tot merkgerichte organische zoekresultaten …

organisch verkeer

Het is tijd om een ​​darmcontrole te ondergaan in Google Analytics , met name in Search EngineOptimization / Queries.

Bekijk uw meest aangeklikte termen en vertoningen Het is bijna altijd een merk of ‘gedeeltelijk gebrandmerkt’ in de buurt van de top.

Hoewel u zich zo zorgen maakte om dat zeer gezochte, niet-branded zoekwoord, zoeken velen uw merk voor toegang tot uw site. Terwijl u dit bekijkt, bekijkt u de klikfrequenties voor deze merk- of gedeeltelijk gemarkeerde termen.

Bekijk vervolgens de zoekresultaten voor jezelf.

De met weerhaken bekabelde voordeur

We willen comfort in een gemakkelijk navigeerbare toegang tot een site, toch? Heeft u dit geleverd in de resultaten van uw merkzoekwoord? U hebt gezien wat uw belangrijkste indruk is, maar nu moeten we gaan kijken naar wat een ‘merkgerelateerde’ gebruiker ziet in organische zoekresultaten.

sitelinks

Vanuit merkperspectief maakt Google het belachelijk eenvoudig om merksterkte te positioneren via sitelinks . Hoe u titelelementen en relatiehandhaving op pagina’s positioneert, helpt uw ​​merkresultaat niet één bericht (titelelement) maar meerdere te zijn.

Dus hebben we een kijkje genomen bij simpele merkgerelateerde zoekopdrachten, toch? Blijf zoeken! Terwijl u typt in uw Google Toolbar, bekijkt u de andere merkgerelateerde zoekopdrachten die worden weergegeven. Als dit niet voldoende is, gebruik dan Ubersuggest om een ​​goed beeld te krijgen van waar uw merkgerelateerde zoekopdracht naar op zoek is.

trefwoorden

De reis

Neem een ​​seconde en begrijp dat veel van uw siteconverters geen nieuwe bezoekers zijn.

Een goede manier om een ​​overzicht te krijgen van wat sites die kenmerkend zijn voor de uwe, ziet als de kanalen die worden gebruikt in de customer journey, is met Google’s Think with Google- tool. Misschien vind je het een beetje verrassend dat in sommige gevallen organisch zoeken niet het eerste of laatste contactpunt in het conversieproces is, maar in het midden.

organisch zoekinteractieoverzicht

Als u interessant bent in hoe uw merk op deze manier presteert, gaat u terug naar Google Analytics en bekijkt u uw multikanaalsrelatie.

Ik raad aan het Top Conversion Paths-dashboard te bekijken (let op: u moet doelen op de site maken omdat verwijzingen naar het kanaal van dit kanaal leiden tot conversies). Als u wilt helpen meer te weten te komen over organische verwijzingen buiten de oorspronkelijke merkbekendheid, filtert u om kanalen uit te sluiten die met organisch beginnen.

betaald versus organisch

Wat moet ik doen?

Sitelinks: zorg ervoor dat uw site-pagina’s unieke titelelementen bevatten die ook het trefwoordthema van de respectieve pagina-kopie weerspiegelen. Verlaag ook eventuele sitelinks waarvan wordt aangetoond dat ze niet als een geweldig toegangspunt voor een zoeker fungeren.

Lokale vermeldingen: iemand klikt op uw link in een lokale vermelding omdat deze zich in de buurt van uw locatie bevindt. Stuur ze naar de specifieke individuele locatiepagina. Vul deze ook in met alle informatie die u mogelijk kunt geven.

Ongewenste rankingpagina’s: ik weet dat u de organische zoekresultaten van uw beste bestemmingspagina’s bekijkt, maar bekijkt u ze allemaal? Je zult misschien verrast zijn met wat er op de ranglijst staat. In veel gevallen heb ik dankpagina’s gevonden, lege winkelwagenpagina’s en nog veel meer.

Kennisgrafiek: dit is een gebied waar niet elk merk van kan genieten. Degenen met gevestigde Wikipedia-vermeldingen en Google+ lijst, online chatter / citaten van het merk en het volledige gebruik van schema’s over het merklogo en contactgegevens vormen een veel betere kans om een ​​van deze te hebben versus degenen die dat niet doen.

Kijk, dat was niet zo slecht

Hoewel u zich nog steeds wilt concentreren op organische zichtbaarheid voor zeer gezochte, niet-gemerkte termen, moet u nooit vergeten dat het gedeeltelijk merkgerelateerde en gemerkte zoeken vaak een loyale klant is of, nog belangrijker, een terugkerende potentiële klant.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format