Mobile-First Indexing: alles wat we weten en hoe het u zou kunnen beïnvloeden

5 min


135

De afgelopen vijf tot zes maanden zoemt de zoeksector al geruime tijd rond met de grootste verandering in de zoekresultaten van Google – de mobiel-eerste index .

Te midden van deze ruis kun je gemakkelijk verdwalen met wat je eigenlijk moet weten over de update.

Dit bericht geeft u snel een overzicht van wat de update inhoudt, evenals de belangrijkste dingen om op uw site te controleren om verlies van verkeer te voorkomen.

Wat is de Mobile-First Index?

De mobiel-eerste index is een verandering in de manier waarop Google inhoud gaat indexeren.

Momenteel kijkt Google naar de desktopversie van een site en gaat vervolgens na hoe deze de mobiele site rangschikt volgens die informatie. Zodra deze update is uitgerold, gebeurt het tegenovergestelde. Google zal naar uw mobiele site gaan kijken en van daaruit de desktopsite rangschikken.

Wanneer wordt het vrijgegeven?

Hoewel we nog steeds wachten op een officiële releasedatum, weten we dat de update in de pijplijn zit en wordt getest.

Telkens wanneer Google ons nieuws geeft over wanneer de update wordt uitgebracht, herhalen ze het bericht dat het nog steeds ‘maanden’ verwijderd is. Uit hun commentaar kunnen we aannemen dat de release in de tweede helft van 2017 zal zijn.

Waarom gebeurt dit?

Bijna twee jaar geleden kondigde Google aan dat meer zoekopdrachten op mobiel dan op desktop zouden plaatsvinden .

Aangezien mobiel nu de belangrijkste manier is waarop mensen op Google kunnen zoeken, is het logisch dat ze ervoor zorgen dat de ervaring op dit apparaat zo goed mogelijk is.

In veel situaties zorgen sites voor een slechtere of dunner wordende gebruikerservaring op het mobiele apparaat, dat is niet zo goed als de desktopsite. Dit gebeurt meer op mobiele sites waar afzonderlijke URL’s worden gebruikt of waar dynamische weergave wordt gebruikt.

Wat te controleren op uw site

Inhoud

Kijk naar de mobiele versie van uw site . Is de inhoud van de desktopversie zichtbaar / toegankelijk? U moet gebruikers een consistente ervaring bieden, ongeacht het apparaat waarmee zij de site bezoeken.

Een van de dingen om te overwegen is de feitelijke inhoud op de site. Als u momenteel inhoud op uw mobiele site verwijdert of verbergt, bedenkt u manieren waarop u deze inhoud op beide kunt plaatsen. U wilt idealiter dat content toegankelijk is, ongeacht de manier waarop de site wordt bezocht.

Zorg ervoor dat u ook de beste manier bedenkt om deze inhoud naar de mobiele site te verplaatsen . U wilt uw gebruikerservaring niet opofferen om aan deze vereiste te voldoen.

Plaats bijvoorbeeld geen inhoudsblok met 300 woorden inhoud boven aan een categorie met e-commercecategorieën, en duw al uw producten helemaal naar beneden op de pagina. Overweeg de inhoud onderaan de pagina te verplaatsen of gedeeltelijk te verbergen met een knop ‘Meer lezen’ of in een accordeon. (Ik ben geen groot voorstander van meer knoppen lezen, maar doe wat het beste werkt voor uw site!)

Zorg er samen met de daadwerkelijke inhoud op de pagina voor dat uw kopjes (H1s) en titels niet ontbreken en zijn ingesteld zoals u wilt.

Paginasnelheid

De snelheid van uw site is essentieel om te overwegen om de bruikbaarheid te verbeteren, vooral op mobiel. Google houdt al rekening met paginasnelheid bij het rangschikken van een pagina, en dit zal net zo belangrijk zijn wanneer de mobiel-eerste index volledig live is.

Persoonlijk denk ik dat het logischer zou zijn als deze rankingfactor meer in overweging zou worden genomen wanneer de mobiel-eerste index live is. Toegang tot een site kan een pijnlijke ervaring zijn op een mobiel apparaat wanneer er geen verbinding met wifi is en het zou logisch zijn voor Google om deze bruikbaarheidfactor meer prioriteit te geven.

Als u wilt controleren of u iets met dit probleem moet doen, test u uw site in Google’s PageSpeed ​​Insights Tool . Als alternatief, gebruik mijn site speed tool naar keuze, GTmetrix . Als er problemen worden getoond, repareer ze dan!

Als uw site na ongeveer drie seconden niet wordt geladen, raad ik u aan de redenen hiervoor te bestuderen en te zien waarom uw site traag is. GTmetrix heeft een geweldige Waterval-functie die ongelooflijk handig is wanneer je probeert te zien welke aanvragen je site vertragen.

Interne koppeling / sitestructuur

Een bekend probleem met sites die dynamische weergave of afzonderlijke URL’s voor hun mobiele site gebruiken, is dat de interne koppeling enorm verschilt van de desktopsite. Dit kan problemen met gebruikerservaringen veroorzaken voor lezers die moeite hebben om inhoud te vinden die gemakkelijk kan worden ontdekt op de desktopversie van de site.

Vergelijkbare problemen worden veroorzaakt wanneer Google de mobiele site crawlt. Als uw interne koppelings- / informatiearchitectuur op de mobiele site de desktop niet zo nauw naleeft, kan dit ervoor zorgen dat het interne-linkvermogen slecht verdeeld wordt over de hele site, wat een daling van de ranglijst tot gevolg zal hebben.

Gestructureerde data

In veel gevallen worden gestructureerde gegevens verwijderd van de mobiele versie van de site. Helaas zul je al je gestructureerde gegevens moeten verplaatsen naar de mobiele site, aangezien Google daar naar zal kijken voor gestructureerde gegevens.

Gebruik de tool voor het testen van gestructureerde gegevens van Google op uw mobiele en desktopsite om te zien of de gestructureerde gegevens op beide apparaten hetzelfde zijn.

Welke sites lopen momenteel risico?

broeinest

Hoewel de Firebox- site responsief is, verbergt deze op dit moment inhoud op categoriepagina’s zonder toegang tot de inhoud wanneer u het mobiele apparaat bezoekt. Dit druist in tegen wat Google aanbeveelt. Hier is een voorbeeld:

Nieuwe look

De New Look- website heeft vergelijkbare problemen als Firebox, maar deze keer verwijderen ze ook interne links en content. Zie onderstaande voorbeelden:

Ze verwijderen niet alleen de inhoud van het eigenlijke hoofdgedeelte van de pagina, maar de interne koppeling van de hoofdnavigatie is ook op mobiel verminderd, zodat deze alleen naar de bovenliggende categorieën linkt.

Dit zorgt ervoor dat een groot aantal pagina’s een groter aantal klikken vanaf de startpagina is, wat minder dan ideaal is. Zie hieronder:

Er zijn nog veel meer voorbeelden op meerdere sites. Helaas hebben sites , zoals Google opmerkte in hun originele blogpost op de mobiele index , de neiging om enorm verschillende inhoud te bieden op de mobiele versie van hun site.

Hoewel ik van mening ben dat het aanpassen van elementen en de bekendheid ervan voor mobiele gebruikers iets is dat logisch is, zoals het verder promoten van zoekopdrachten en het verbergen van elementen in dropdowns / accordeons, moet je ervoor zorgen dat de ervaring ten minste consistent is. Vermijd het verwijderen van kerngedeelten van de pagina, zoals interne links en inhoud.

Een voorspelling voor de toekomst

Gegeven wat Google al heeft aangekondigd met betrekking tot de update van de mobiele index, is het duidelijk dat het belangrijkste probleem dat zij proberen aan te pakken, de slechte bruikbaarheid van de mobiele site is.

In het afgelopen jaar zijn er meerdere updates geweest die zijn getarget op sites die ad-heavy zijn, met inhoud van lage kwaliteit. Deze updates omvatten de kern / phantom-updates en de onlangs uitgebrachte mobiele interstitial-update in januari.

Gezien de kleinere schermruimte op mobiele apparaten, stel ik me voor dat Google alleen maar agressiever wordt in het bestraffen van ad heavy-sites met intrusieve interstitials.

Ik verwacht dat toekomstige kernupdates moeilijker zullen zijn op sites die de mobiele ervaring van de site met advertenties verpesten. Als dit iets is dat u doet, werkt u uw sites bij, zodat advertenties minder opdringerig zijn. Het is slecht voor je merk, gebruikers en verkeer. Er is een manier om advertenties te implementeren zonder uw site te verpesten.

Samenvatten

De mobiele index zal een belangrijke verandering betekenen in de manier waarop Google sites rangschikt. Zorg ervoor dat uw gebruikerservaring vergelijkbaar is op zowel de mobiele als de desktopsite om ervoor te zorgen dat u geen negatieve gevolgen ondervindt.

Als u geen responsieve site heeft , moet u controleren of u een van de bovenstaande problemen ondervindt. Het kan ook een goed moment zijn om te overwegen een responsieve site te maken om te profiteren van minder onderhoud.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format