Negen snelle oplossingen om uw stagnerende SEO te verbeteren - DeLaatbusiness

Negen snelle oplossingen om uw stagnerende SEO te verbeteren

9 min


117
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Je bent geen SEO-beginner . U hebt uw technische SEO gesorteerd. Uw site wordt regelmatig gecrawld en Google indexeert snel nieuwe pagina’s op uw site. U hebt een solide zoekwoordstrategie en u hebt al uw hoofdtermen op de hele site geïmplementeerd.

Je bevindt je dagelijks in de Search Console van je site en elke week vang je Rand Whiteboard-vrijdag.

Maar toch … je hebt niet veel organische groei gezien in maanden.

Misschien omdat uw ontwikkelaars een achterstand hebben in de problemen en de volgende SEO-oplossing niet voor andere kritieke problemen kunnen krijgen? Of misschien omdat u niet beschikt over het budget voor uw volgende campagne voor het maken van links?

Voordat u de hoop verliest, probeert u deze negen goedkope, gemakkelijk te implementeren SEO-tactieken om de naald onmiddellijk te verplaatsen.

1) Bouw interne links

Waarschijnlijk is de eenvoudigste en meest over het hoofd gezien tactiek om de rangschikking van een pagina te verhogen, het bouwen van interne links ernaar.

Van oudsher worden externe links beschouwd als het brood en boter van SEO, interne links zijn een andere manier om de autoriteit van je pagina’s te tonen door middel van bekendheid binnen je interne linking-structuur.

Zie het zo; als u niet zeker genoeg bent van uw eigen inhoud om ernaar te linken, waarom zou Google dan?

De eenvoudigste manier om dit te doen is om uw pagina’s te identificeren met de meeste externe links (u kunt dit doen door naar Majestic ‘s rapport ‘ Toppagina’s ‘ te gaan) om dit vervolgens strategisch opgezette koppelingen naar slecht presterende pagina’s te vinden. Er zijn een ton manieren om dit te doen.

ASOS gebruikt koppeling van onderliggende items van bovenliggende categorieën tot directe machtiging tot zwakkere pagina’s:

startpagina van asos

Argos gebruikt hier een aantal tactieken, met gerelateerde producten, gerelateerde zoekopdrachten en geoptimaliseerde tekst die allemaal worden gebruikt in hun categoriepagina’s:

argos categoriepagina's

Mijn interne linktactiek nummer één is echter de belangrijkste navigatielinks. Uw startpagina is uw sterkste pagina en een link vanaf uw sterkste pagina geeft de grootste boost.

Alle pagina’s die grote termen targeten die niet in de hoofdnavigatie staan, missen een enorme kans.

Google geeft ook bekendheid aan pagina’s hoger op de pagina, dus de eerste link in je navigatie zou je grootste pagina moeten zijn. Vermijd ook een extra koppeling naar de startpagina in de navigatie. Dit is verspild vastgoed, omdat het link-sap alleen maar terug naar zichzelf terugvloeit.

Het is belangrijk om te begrijpen dat, als u niet beschikt over een grote hoeveelheid geweldige inhoud op uw site of over veel autoriteit, deze strategie moet worden afgezwakt. Door te veel interne links te maken, wordt uw autoriteit te dun en krijgt u niet het rendement dat deze activiteit moet opleveren.

2) Verbeter uw inhoud op de pagina

Meer inhoud geeft u meer mogelijkheden om long-tail-zoekwoorden te targeten ; het is echt zo simpel. Denk er echter over na, inhoud biedt u ook de mogelijkheid om Google te laten zien dat u een relevantere en gezaghebbendere site bent dan uw concurrenten, dus waarom zou u het niet nemen?

Elke pagina op uw website moet ongeveer 300 woorden unieke inhoud bevatten. Doorloop uw prioriteitspagina’s en vergelijk deze met uw concurrenten …

Wat doen ze beter dan jij? Bestaat er meer unieke inhoud op hun pagina? Bevatten ze afbeeldingen of video’s waar je dat niet doet? Gebruikt u generieke beschrijvingen terwijl die op unieke wijze zijn afgestemd? Welke pagina biedt echt waardevolle informatie, en die is samengesteld uit pluis?

Een voorwaarde hier is om ervoor te zorgen dat u in uw zoekwoord in de inhoud werkt, want het heeft geen zin om zonder extra reden zonder extra reden aanvullende inhoud te maken. De snelkoppeling ctrl + f moet na deze stap worden versleten. Blijf zoeken naar exemplaren van uw trefwoord in de kopie en voeg een gebruik of twee toe aan pagina’s waar het niet voorkomt.

Een geweldig voorbeeld van uitstekende categorie-inhoud is Myprotein.com. Ze hebben een uitbreidbaar gedeelte met goed geoptimaliseerde inhoud boven de vouw.

Hier is het voor:

mijnproteïne homepage

En hier is het nadat u op de schakelaar voor meer lezen heeft geklikt:

mijnproteïne over mij pagina

Paperchase doet dit ook goed, met een gedeelte van de inhoud in de banner die zichtbaar wordt tijdens het zweven.

Dit is het voorgaande:

paperchase-startpagina

Hier is de zichtbare tekst bij zweven:

paperchase zichtbaar zwevende tekst

Je moet proberen alles te analyseren wat je concurrenten goed doen, en het vervolgens verbeteren. Geef Google geen excuus om hem boven u te plaatsen. Kwaliteit op pagina-inhoud is veel gemakkelijker te maken dan site-autoriteit.

Je hebt misschien niet de middelen om honderden links per maand te bouwen, maar je zou geen excuses moeten hebben om op de pagina te worden misbruikt.

3) Optimaliseer metatitels / beschrijvingen voor klikken

Deze tactiek kan gek zijn en uw CTR binnen enkele minuten met 20% verhogen , en alleen met een paar kleine wijzigingen.

Gegeven wat we weten over het algoritme van de kolibrie, is het niet langer nodig om elke variatie van een sleutelwoord in onze metabeschrijvingen  meer op te nemen. In plaats daarvan kan die ruimte worden gebruikt om klikken te lokken. Ik bedoel, waar zou je liever op klikken:

currys meta-beschrijving

Terwijl John Lewis elke variatie van de mogelijke term eruit probeert te halen, gebruikt Curry’s de ruimte om zich te onderscheiden van de rest van de resultaten, in dit geval door hun lage prijs te benadrukken.

Er zijn veel verschillende manieren waarop u uw title-tag kunt aanpassen om uw klikfrequentie te verbeteren . Misschien wilt u uw lage prijs of de snelheid van uw levering noemen – het kunnen zelfs uw merkwaarden zijn (zoals lokaal geproduceerde producten of onafhankelijke eigendom).

Wees creatief en onderscheid jezelf van je concurrenten; het zal helpen om bekend te raken met de resultatenpagina van uw grootste zoektermen, maar het kan te maken hebben met iets dat vergelijkbaar is met het kiezen van een korte titel wanneer al uw concurrenten lange, vaak afgekapte paginatitels gebruiken. 

4) Herformuleer slecht presterende pagina’s

Je hebt misschien voor een bepaalde term geduwd voor wat altijd lijkt, zonder enige tractie te krijgen. Iedereen is daar geweest. Misschien besefte je niet hoe competitief de term was voordat je begon. Misschien kun je net zo snel autoriteit opbouwen als je concurrenten.

Zoals met al mijn punten, geeft het googelen van de term waardevolle inzichten.

Bent u tegen grote, gezaghebbende domeinen? Zijn de resultaten overwegend informatief, wanneer u probeert een commerciële pagina te rangschikken?

Hoewel het misschien goed en wel zo is om de zoektermen voor grote volumes te targeten, is het misschien een betere strategie om op korte termijn terug te gaan naar sites met veel meer autoriteit en voor minder concurrerende voorwaarden te gaan.

Hieronder kunnen we de verbetering in positie en klikken zien van het wijzigen van de inhoud op de pagina voor een van onze klanten:

positieverbetering

Als uw pagina erin is geslaagd om een ​​behoorlijke hoeveelheid autoriteit op te bouwen, is het misschien het beste om de focus ervan te verleggen.

Een goed voorbeeld voor de meeste e-commercesites is de pagina met alle producten . Natuurlijk is het geweldig voor de gebruiker, maar niemand zoekt dat. Richt een generieke term rond uw niche en zie de rangschikking van die pagina’s verbeteren. Als deze wijziging in aanpak uw ranglijst nog steeds niet in de goede richting brengt, verander deze dan opnieuw! Evalueer, pas het aan, itereer.

5) Bouw van snelkoppelingen – merkvermeldingen

Linkbuilding hoeft geen arbeidsintensieve, langdurige campagnes te zijn. Je hebt zelfs geen inhoud nodig om een ​​paar snelle links te bouwen met deze drie tactieken.

Converteer merkvermeldingen naar links door een Google-melding in te stellen voor uw merktermen. Neem voor elke melding die u krijgt contact op met de webmaster en vraag hem om een ​​link. Als je super sneaky wilt zijn, kun je zelfs een waarschuwing instellen voor je concurrenten en ook hun vermeldingen proberen te stelen! 

merknaamwaarschuwingen

6) Snelle linkbuilding – vraag het gewoon

Nog een geweldige snelle linkbuilding-tactiek – vraag het maar.

Zoek naar zoekwoorden die relevant zijn voor uw site en vind resourcepagina’s die linken naar inhoud die is gerelateerd aan uw zoekwoord. Als je eenmaal een uitgebreide lijst hebt, vraag ze dan allemaal om een ​​link – het is echt zo simpel! Gebruik geavanceerde zoekmodifiers om kansen in minuten te identificeren.

Bijvoorbeeld: zoek naar  fitnessintitle: middelen om snel enkele koppelingsmogelijkheden te vinden voor uw workout blog.

geavanceerd zoeken

7) Snelle link-opbouw – link-terugvordering

De laatste tactiek voor het snel koppelen van een link is een beetje lastiger, maar je zult meer van die outreach-e-mails omzetten omdat het beide partijen helpt.

Linkterugwinning houdt in dat u contact opneemt met website-eigenaren die een verbroken link op hun site hebben en dat u uw doelsite als vervanging aanraadt.

Om te beginnen moet je de dode pagina’s vinden. Op dit punt heeft u al een uitgebreide lijst met bronpagina’s die betrekking hebben op uw zoekwoorden. Van daaruit kunt u alle links op de pagina extraheren om ontbrekende pagina’s uit de lijst te vinden.

Een alternatieve benadering is om achteruit te werken door een gezaghebbende site uit uw niche te vinden en hun backlinkprofiel voor bronpagina’s te analyseren.

Deze methode werkt het beste als je een grote, niet-commerciële website kunt vinden om te analyseren, omdat deze weinig aansporing heeft om links te kopen, dus de kans bestaat dat hun profiel een aantal goede, natuurlijke mogelijkheden biedt om te bereiken.

Wees creatief! Als een site in uw niche wordt afgesloten, is hun linkprofiel een goudmijn van verbroken koppelingen die erop wachten dat u binnenkomt en uw eigendom wordt.

Ik raad de Chrome-extensie Check My Links sterk aan om snel gebroken links op een pagina te identificeren:

controleer mijn links

Een waarschuwing met de bovenstaande drie stappen; zorg ervoor dat deze links afkomstig zijn van sites van goede kwaliteit. De majestueuze Chrome-extensie gebruiken om de machtiging van een pagina snel te analyseren. Dit is een essentiële stap, want het bouwen van slechte links zal veel meer kwaad dan goed doen.

8) Beheer 404 fouten

Stel je voor je site en zijn autoriteit als een emmer gevuld met water. Telkens wanneer u een pagina van de site verwijdert maar er interne links naar laat wijzen, steekt u een gat in de emmer en het water loopt naar buiten.

Verder zijn er nog enkele pagina’s verwijderd die hun eigen backlinks hadden gekregen, waardoor het bovenstaande probleem nog groter werd omdat je een bron verwijdert en niet alleen een recipiënt.

Dit is precies wat er gebeurt als u een pagina van de site verwijdert, en dit is de reden waarom elke SEO eigen paginaverwijdering moet hebben op hun site!

Er zijn een aantal manieren om 404 pagina’s te identificeren en ik zou ze allemaal aanbevelen.

Doe eerst een Screaming Frog-crawl van uw site en trek alle 404-fouten eruit. Ga vervolgens naar het rapport ‘ Alle pagina’s ‘ van Google Analytics en filter op paginatitel: pagina niet gevonden om 404 pagina’s te bekijken waarop uw gebruikers zijn terechtgekomen.

U kunt vervolgens het rapport Crawlfouten van Google Search Console gebruiken en alle niet gevonden fouten die Google op de site heeft aangetroffen, verwijderen.

niet gevonden fouten

Mijn laatste tactiek zou zijn om opnieuw naar het rapport ‘ Alle pagina’s ‘ in Google Analytics te gaan, deze keer terug te gaan en alle URL’s te verwijderen die het de afgelopen twee jaar heeft gehad, upload je deze lijst met URL’s naar Screaming Frog’s List Mode crawl en zie je gewoon hoeveel van deze pagina’s zijn verwijderd zonder omleiding.

Je zou nu een vrij forse lijst van 404-fouten moeten hebben, die je nu via je favoriete backlink-tool kunt doorlopen om te zien of deze pagina’s backlinks hebben die naar hen wijzen. Alle pagina’s die dat wel doen, moeten 301 worden omgeleid naar hun meest relevante categoriepagina.

9) Fix redirect problemen

Door onjuiste omleidingen in te stellen, verlies je linksap net als 404 pagina’s. Het belangrijkste probleem dat ik zie is het implementeren van 302-omleidingen in plaats van 301-omleidingen. Dit geeft aan Google door dat de pagina tijdelijk naar de bestemmings-URL is verplaatst, wat betekent dat link juice niet wordt overgedragen.

U kunt ook kettingen omleiden (omleidingen die door meerdere stappen gaan voordat ze bij de pagina aankomen), vertragen de paginasnelheid en zijn slecht voor de gebruikerservaring. Nog zorgwekkender voor ons, aangezien geschat wordt dat 301-omleidingen slechts ongeveer 95% van alle link-sap doorgeven, zal elke volgende stap onnodig sap verliezen.

Het vinden van omleidingsketens is vrijwel hetzelfde als het vorige punt.

Spring eerst een schreeuwende kikker, maar trek deze keer alle 302- en 301-omleidingen eruit. Haal vervolgens uw oude URL’s uit Google Analytics en voer ze opnieuw door de schreeuwende kikker en doe hetzelfde.

Exporteer tenslotte het redirect-ketensrapport voor beide crawls en consolideer uw rapport. U zou nu een lijst met 302-omleidingen en omleidingsketens moeten hebben.

Zorg ervoor dat de oorspronkelijke URL en elke volgende stap 301 wordt omgeleid naar de bestemmings-URL, niet alleen van de eerste tot de laatste, en verander uw 302-omleidingen in 301s. Dat zou het moeten zijn!

Als u snel wilt weten wat een omleiding doet, haalt u de Ayima-extensie Chrome op om te bekijken of deze door 301s, 302s of door een keten gaat:

ayima tool

Dus nu hebt u uw sites geconsolideerd en sap gekoppeld aan al uw belangrijkste pagina’s, heeft u enkele eenvoudige koppelingen gemaakt en heeft u uw klikfrequentie verhoogd en als uw baas u een moeilijke vraag stelt over een slecht presterende categorie, heb een antwoord behandeld.

Je bent geen SEO-beginner, je bent een SEO-autoriteit.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format