Optimaliseren voor stemassistenten (voice assistents: waarom acties meer zeggen dan woorden - DeLaatbusiness

Optimaliseren voor stemassistenten (voice assistents: waarom acties meer zeggen dan woorden

6 min


148
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

“Hey Siri, herinner me eraan je binnen 30 jaar uit te vinden”

In 1987 bedacht Apple het idee van een “kennisnavigator”. Je kunt de volledige video hier bekijken, maar het is een concept dat opvallend – en misschien niet toevallig – vergelijkbaar is met onze moderne assistenten voor smartapparaten, waaronder Siri.

Zijn functies omvatten een sprekend scherm, reagerend op vocale bevelen om informatie te verstrekken en kalenders te sorteren.

In theorie zijn we er, 30 jaar later – hoewel de realiteit niet altijd overeenkomt met de droom.

Zelfs als het werkt, is stem niet altijd precies waar mensen naar op zoek waren. Wat de meeste volwassenen zeiden dat ze wilden dat hun stemzoeksystemen konden doen, was hun sleutels vinden(hoewel tieners zeiden dat ze het het liefst wilden dat ze pizza konden sturen).

Hoewel we nu zover komen dat het mogelijk is, zijn de meeste ontwikkelingen in stem gesproken zoekopdrachten – praten met je telefoon om informatie te achterhalen.

Zoekresultaten voor “Waarom begrijp je me niet, stomme telefoon”

Maar terwijl praten met een apparaat een betere ervaring kan zijn dan spelen met een virtueel toetsenbord op een telefoon of een fysiek toetsenbord op een computer, zijn er twee belangrijke problemen met gesproken zoekopdrachten.

De eerste is dat het nog steeds onhandig is. De helft van de tijd moet je jezelf herhalen om begrepen te worden, vooral als het woord dat je probeert over te brengen jargon is of een afkorting van een soort, dat wil zeggen, de standaard soort taal waarvan je denkt dat die zou zijn passend voor “conversationele” zoekopdracht.

Het voelt niet soepel aan, en het voelt niet moeiteloos aan – en dat neemt vrijwel het punt ervan weg.

De andere is dat het simpelweg geen waarde toevoegt. Een gesproken zoekopdracht levert niets op wat u niet zou kunnen doen door simpelweg hetzelfde te typen.

Maar onlangs hebben we ontwikkelingen gezien in de spraakbesturingsindustrie, te beginnen met Alexa. Op dit moment is iedereen bekend met de Echo en zijn jongere broer, de Echo Dot – het is in advertenties geweest, onze vrienden hebben het, misschien hebben we het zelf.

De apparaten van Alexa behoorden in 2016 tot de best verkopende producten van Amazon , vooral rond Kerstmis, en de trend vertoont geen significante tekenen van vertraging. Maar als we sinds 2011 Siri hebben gehad, waarom haalt Alexa nu zoveel tractie op?

Het antwoord is dat het geen gesproken zoekopdracht is. Het zijn stemcommando ‘s . Alexa is opwindender en bevredigender voor gebruikers omdat het een actie biedt – je spreekt er tegen en er gebeurt iets. U nu kan of een Uber, of – een pizza bestellen poppenhuis .

Dat is wat mensen van hun apparaten wilden hebben – de mogelijkheid om de wereld om hen heen te beheersen door er tegen te praten, niet alleen een alternatief voor een toetsenbord.

Uiteindelijk zijn de commando’s persoonlijker. Je kunt een website bezoeken en een pizza bestellen, en je kunt hem aanpassen en betalen en hij zal verschijnen, maar praten met Alexa is vergelijkbaar met het zeggen tegen je vriend “Bestel een pizza?” (Behalve Alexa zal niet stop halverwege het telefoongesprek om u te vragen wat de andere topping die u wilde was).

Waar de meeste mobiele spraakopdrachten worden gebruikt voor zoeken, worden Alexa’s gebruiksgevallen gedomineerd door home control – 34% van de gebruikers hebben Alexa-muziek, iets minder dan 31% laat haar met de lichten spelen en 24,5% gebruikt het als een timer .

Hoewel Siri en het Google Voice Search-systeem beide voorbeelden zijn van een smalle AI zoals de Echo, maken ze veel beperkter gebruik van de mogelijkheden – vergeleken met Alexa, is Google niet in orde en kan Siri vaarwel zeggen.

“OK Google – wie zou er in een gevecht winnen, jij of Alexa?”

Het succes van Alexa heeft Google in de inhaalmodus gebracht en ze hebben enige vooruitgang geboekt in de vorm van Google Home . Uit eerdere beoordelingen blijkt dat het misschien wel het betere product is, maar het mist het marktmomentum van het Amazon-product en het lijkt onwaarschijnlijk dat de verkoop nog een tijdje op een gelijk niveau zal staan.

Google heeft echter het voordeel van een aantal geavanceerde technologieën, namelijk Alphabet DeepMind.

DeepMind zelf is de bedrijfsnaam, maar de meer bekende verbinding is de technologie die het bedrijf produceert. DeepMind is verantwoordelijk voor het programma AlphaGo dat ‘s werelds belangrijkste Go-speler 4-1 verslaat, evenals een neuraal netwerk dat kan leren hoe je videogames kunt spelen met dezelfde aanpak als mensen.

DeepMind kan Google-systemen hun machine-leerervaring bieden – wat betekent dat de technologie van Google Home in de toekomst meer ruimte heeft om in de richting van Deep AI te gaan leunen. Uw apparaat kan zichzelf aanpassen aan uw behoeften – vraag het niet om de deuren van de pod-bay te openen.

“Watson – welke wijn zou je dit aanraden?”

De andere grote concurrent in de AI-race is nog maar net begonnen aan het onderdompelen in de B2C-commerciële markt en lang niet op dezelfde schaal als Alexa of Google Home.

IBM Watson heeft echter Jeopardy gewonnen , evenals gevonden plaatsen in gezondheidszorg, onderwijs en weersvoorspellingen – in essentie, het absorberen van een grote hoeveelheid informatie en het aanpassen voor verschillende doeleinden.

Watson wordt nu bijvoorbeeld gebruikt door The North Face om contextueel winkelen aan te bieden via conversationele zoekopdrachten. Gebruikers beantwoorden vragen en Watson stelt producten voor op basis van de antwoorden.

Op dezelfde manier gebruikt Bear Naked Watson om hun aangepaste granola-systeem voor de gebruiker te “proeven”, dus als je eenmaal je maaltijd hebt ontworpen, kan deze je vertellen of je misschien wilt besparen op de chocoladechips.

AI is een competitieve markt – en het is een markt die synergiseert met conversatie en stemonderzoek om ons ooit dichter bij de computer te brengen vanuit Star Trek, en zelfs daarbuiten.

Voorlopig echter, is smalle AI de markt – en dat betekent het optimaliseren van sites ervoor.

SE-OK Google

Gesproken zoekopdrachten betekent dat mensen veel meer conversaties zoeken dan vroeger. De beste manier om hieraan tegemoet te komen in uw SEO-strategie is om meer aandacht te besteden aan uw long-tail-zoekwoorden , met name de vragen.

Vragen zijn kansen die het best worden gecombineerd met diepgaande, mobielvriendelijke handleidingen die informatie bieden aan uw klanten en klanten.

Maar dit geldt ook als het gaat om het gebruik van apps zoals Alexa en Google Home dat doen. Mensen voeren nu niet alleen spraakopdrachten uit, ze voeren ook spraakopdrachten uit.

Met dat in gedachten, om te rangschikken voor sommige van deze lange staart sleutelwoorden , moet je beginnen met het optimaliseren voor actie zinnen en door Google goedgekeurde AI-commando’s zoals “zoeken naar [KEYWORD] op [APP]”, evenals het zorgvuldig beheren van je API , als je er een hebt. En het is de moeite waard om er een te hebben, zodat u volledig kunt integreren met deze nieuwe apparaten.

U kunt de structuur van veelgestelde vragen in uw branche opsplitsen om uw langlopende zoekwoorden voor apparaten te optimaliseren.

Je zult ook moeten kijken naar deep-linking om je apps te optimaliseren voor zoeken. Deeplinken stelt zoekers in staat om aanbiedingen van een app rechtstreeks bij het zoeken te bekijken en de app te openen vanuit die zoekrangschikking, wat zorgt voor een soepelere gebruikerservaring.

Zoekresultaten tonen uw app-gegevens en koppelen rechtstreeks aan de app

Dit wordt alleen maar belangrijker in de tijd – Google heeft zojuist aangekondigd dat ze hun technologie, “Instant Apps”, openstellen voor alle ontwikkelaars.

Instant-apps betekenen dat als de gebruiker de app niet heeft, deze de pagina toch van de app kan ‘streamen’. Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat Alexa binnenkort geen vaardigheden nodig heeft om opdrachten te voltooien, zolang je maar je API naar behoren hebt ingesteld om met zoeken te werken.

Siri heeft eveneens SiriKit, waarmee ontwikkelaars markup kunnen bouwen in hun apps die Siri kan lezen.

“Alexa – Wat is de beste manier om met AI om te gaan?”

Voice search is een groeiend onderdeel van de zoekindustrie. Maar het is niet de grootste kans.

Integendeel, bedrijven zouden zich moeten concentreren op het integreren van spraakacties in hun strategie – door hun apps diepgaand te koppelen, te rangschikken voor long-tail trefwoordvragen en ervoor te zorgen dat alles wat een klant kan doen, ze kunnen doen met hun stem.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format