Search Console gebruiken voor snelle SEO-winst

4 min


103

SEO hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hier leest u hoe een nadere blik op Google Search Console kan leiden tot snelle SEO-winst.

Het is niet nodig om veel technische kennis te hebben om snelle SEO-overwinningen te behalen. De zoekconsole van Google kan bijvoorbeeld tot geweldige inzichten leiden, op voorwaarde dat je ze graag wilt verkennen.

Laura Hogan , hoofd van Search bij Rice Media , deelde haar eigen tips op Brighton SEO over het gebruik van Search Console.

Er zijn vier belangrijke gebieden in Search Console waar u snelle overwinningen voor SEO kunt vinden, en ze kunnen allemaal een enorm verschil maken in uw zoekoptimalisatie.

1) Interne crawlfouten

Het is gemakkelijk om te profiteren van crawlfouten en deze te gebruiken als een manier om nieuwe koppelingsmogelijkheden te bedenken. Crawlers kunnen u helpen een overzicht van de fouten te krijgen om ze te corrigeren en de prestaties van uw site te verbeteren.

Dit kan met name handig zijn na het migreren van een site of het wijzigen van URL’s, wat aanleiding geeft tot meer redenen voor snelle oplossingen.

Dit is een goede herinnering dat elke fout een kans kan worden, op voorwaarde dat u bereid bent om:

 • ontdek alle fouten
 • proactief werken aan het oplossen ervan

2) Interne koppeling

Als het gaat om interne koppelingen , moeten er enkele ‘prioriteitspagina’s’ zijn waarop we ons willen richten. Dit maakt de optimalisatie eenvoudiger doordat u kunt koppelen, afhankelijk van het prioriteitsniveau van elke pagina.

Het is een goed idee om de Search Console te bekijken om na te gaan of uw pagina’s met de hoogste prioriteit al bovenaan de lijst staan. Zo niet, tijd om ze te koppelen aan meer pagina’s om hun aanwezigheid te verbeteren.

Interne links kunnen ook de CTR verbeteren, hoewel het niet wordt aanbevolen om te veel footer-links te gebruiken , omdat ze er vaak rommelig en spamachtig uitzien, waardoor hun kansen om te worden aangeklikt kleiner worden.

3)   Gegevens benadrukken

Schema-markeringen moeten de eerste keuze zijn om gestructureerde gegevensmarkering toe te voegen aan uw site, maar het markeren van gegevens kan een alternatieve oplossing bieden. Data Highlighter is een hulpmiddel om Google te leren over het patroon van gestructureerde gegevens op uw site.

De eerste stap is om de gegevens te bepalen die u wilt markeren. Wat onderscheidt uw bedrijf? Waar moet je op focussen? Door Data Highlighter te gebruiken, kunt u de belangrijke gegevensvelden op uw site simpelweg met een muis taggen.

Dan kan Google uw gegevens aantrekkelijker presenteren op de SERP en in Google-functies zoals Knowledge Graph . Het markeren van gegevens biedt een grotere SERP-aanwezigheid en een verhoogde CTR, terwijl het eenvoudig is en geen codering vereist om uit te voeren.

Dit maakt het gemakkelijker voor Google om uw belangrijkste gegevens te vinden, wat leidt tot een andere SEO-overwinning.

4) Zoeken in Analytics-rapport

Zoekanalyserapport zou een goede bondgenoot moeten zijn in de poging om een ​​overzicht te krijgen van de prestaties van uw site.

U kunt het gebruiken om uw best presterende pagina’s te verkennen, of die die het potentieel voor verbetering hebben. Bovendien kunt u gegevens vinden en doorgaan met laagvergelijkingen.

Werkt uw oude inhoud beter dan de nieuwe?

Is de CTR van mobiel verkeer hoog?

Dit is een gedetailleerd rapport van uw werkelijke gegevens, wat betekent dat het kan leiden tot uitvoerbare stappen:

 • CTA verbeteren
 • inhoud up-to-date houden
 • duwen van blogposts in sociale media
 • inclusief blogpost in de volgende nieuwsbrief

Als u deze functie van Google Search Console nog niet eerder grondig hebt onderzocht , vindt u hier enkele van de beste manieren waarop u gebruik kunt maken van het Search Analytics-rapport:

Top 5 gebruik van Search Analytics Report

 • Controleer de klikfrequentie

Als u de klikfrequentie nader bekijkt, kan dit aangeven of er een probleem is met de positionering en de huidige optimalisatie van een pagina. Als de positie bijvoorbeeld hoog is, maar de CTR lager is dan verwacht, moet u misschien de huidige metabeschrijving bewerken .

 • Controleer ranglijsten

Een analyse van de ranglijsten in de top 25 of top 50 van zoekopdrachten kan een goed inzicht bieden in wat er momenteel werkt en wat moet worden verbeterd. Dit kan leiden tot veel snelle SEO-overwinningen.

 • Gegevensbevindingen toepassen via andere kanalen

De analyse van uw gegevensbevindingen kan u helpen de prestaties van andere marketingkanalen, zoals Adwords, of sociale media te verbeteren. Uw rapport kan nieuwe richtingen bieden voor uw marketingcampagne, of het kan u zelfs helpen uw doelgroep en hun gewoonten te begrijpen.

 • Begrijp je publiek

Het filteren van het rapport op basis van vragen (‘wie’, ‘wat’, ‘waar’, ‘wanneer’) kan u helpen meer te weten te komen over uw doelgroep. Waar zoeken ze echt naar? Wat is de beste manier om de beste zoekwoorden te vinden om ze te targeten?

Dit kan leiden tot interessante inzichten en meer gerichte inhoud die het verkeer zal stimuleren, afhankelijk van wat uw publiek in een zoekmachine typt .

 • Bekijk trends

Een analyse van de vertoningen en de query’s kan de trends aangeven die van invloed zijn op het verkeer naar uw site. Er kan een verschil zijn tussen een rapport van 30 dagen en een rapport van 90 dagen, dat u nieuwe ideeën biedt over de inhoud die u moet maken.

5) Ontkennen

De Penguin-update van september heeft afwijzingen belangrijker dan ooit gemaakt. Het goede ding is dat ze nu veel sneller worden opgepikt en de resultaten kunnen worden gezien in minder dan twee weken.

Het is een goed idee om uw afwijzing up-to-date te houden, zodat Google uw huidige positie beter kan begrijpen.

Dit kan zelfs kunst een zoekwoordniveau opleveren, omdat dit ook kan leiden tot meer verkeer.

Overzicht

Zoals we hebben gezien, hoeft u geen grondige technische kennis te hebben om SEO-overwinningen voor uw site te behalen – u hoeft alleen maar te weten hoe u het beste gebruik kunt maken van de tools die u ter beschikking staan. Laura Hogan vatte haar presentatie samen met de volgende afhaalrestaurants:

– Gebruik het rapport over crawlfouten voor koppelingsmogelijkheden

– Verhoog interne links naar prioriteitspagina’s

– Het rapport voor zoekanalyses is uw beste vriend voor bruikbare gegevens

– Markeer uw gegevens, hetzij met Schema.org of Data Highlighter

– Verwerpt werk en wordt snel opgepikt door Google.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format