SEO 101: acht eenvoudige manieren om uw blogberichten te optimaliseren voor zoeken - DeLaatbusiness

SEO 101: acht eenvoudige manieren om uw blogberichten te optimaliseren voor zoeken

8 min


139
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

U hoeft geen SEO-expert te zijn om uw inhoud in slechts een paar stappen te optimaliseren en de positie van uw pagina’s op pagina’s met zoekmachine- resultaten (SERP’s) te verbeteren.

SEO klinkt misschien gecompliceerd voor beginners, maar in feite kan iedereen beginnen met het toepassen van een paar basistips die van invloed zijn op de prestaties van een bericht en uiteindelijk zijn rangschikking.

1. WordPress

WordPress kan zeer nuttig zijn voor eenvoudige SEO-optimalisatie , omdat iedereen hierdoor een reeks snelle stappen kan uitvoeren om zoekmachines te helpen uw inhoud te vinden. Er zijn veel plug-ins die u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw inhoud, terwijl ze ook de prestaties van uw bericht kunnen meten in termen van succes met SEO.

 • Hoe vaak gebruikt u uw focuszoekwoorden?
 • Komt uw inhoud voor de leesbaarheidstest?
 • Moet u meer koppen gebruiken?

‘Alles in één SEO-pakket’, ‘SEO door SQUIRRLY’ en ‘Yoast SEO’ behoren tot de populairste SEO-plug-ins, maar u kunt tal van andere vinden om aan uw behoeften te voldoen en het proces van optimalisatie te vereenvoudigen.

Wordpress SEO plug-in

Van pagina-analyse tot een sitemapgenerator, WordPress-plug-ins kunnen u helpen begrijpen hoe SEO werkt, waardoor u uiteindelijk uw inhoud kunt verbeteren om het aantrekkelijker te maken, zowel voor uw doelgroep, maar ook voor zoekmachines.

2. Titel- en titellabels

De kop van een bericht is de eerste indruk van de gebruiker op uw inhoud en dit heeft invloed op de vraag of de belichting tot een daadwerkelijke klik zal leiden of niet.

De title-tag moet een nauwkeurige beschrijving van uw inhoud zijn om de aandacht van het publiek te trekken, terwijl zoekmachines worden geholpen uw inhoud met de juiste optimalisatie te ontdekken.

Titellabel was altijd een belangrijk onderdeel van SEO-optimalisatie op de pagina, maar de semantische zoekopdracht van Google heeft de spelregels gewijzigd, waardoor mensen meer aan hun publiek en minder aan zoekwoorden hebben gedacht.

Het is niet meer nodig om een ​​specifiek zoekwoord te gebruiken in uw title-tag, hoewel het handig kan zijn als u het in een context kunt gebruiken, zodat gebruikers meer inzicht krijgen in het onderwerp dat u gaat behandelen.

Volgens een onderzoek van Backlinko kunnen trefwoordgeoptimaliseerde title-tags nog steeds worden geassocieerd met een betere ranking, maar niet op dezelfde manier als in het verleden.

Het is dus belangrijk dat elke titel:

 • Beknopt (niet meer dan 60 tekens)
 • Relevant (informeer de lezers over waar het bericht over gaat)
 • Verbetering van de leesbaarheid (is uw titel aantrekkelijk voor lezers, waardoor ze klikken?)
 • Een emotionele impact hebben (de beste titels slagen erin om emotionele triggers op te bouwen en hun viraliteit te bevoordelen. Het is de emotionele impact die direct in de geest van de lezer wordt opgebouwd, waardoor de klik gemakkelijker wordt, meestal veroorzaakt door de uitgelokte emotie)
 • Zoekwoordgeoptimaliseerd (mits het in de context wordt gebruikt)

Een boeiende titel slaagt erin om zowel de lezers als de zoekmachines in minder dan 60 tekens aan te trekken, wat uitdagender is dan het lijkt, maar het kan ook leiden tot meer verkeer.

coschedule headline analyzer tool

Als je het vakmanschap van het maken van geweldige nieuwtjes wilt verbeteren, kan CoSchedule jehelpen met de Headline Analyzer, waarmee je begrijpt wat een effectieve kop maakt voor zowel mensen als zoekmachines, je titels rangschikt en deze meet afhankelijk van de lengte en het soort woorden dat je hebt gebruikt.

3. Formatteren

Een goede opmaak wordt gewaardeerd door zowel mensen als zoekmachines, omdat het de inhoud aantrekkelijker maakt.

rubrieken

Kopteksten helpen de leesbaarheid van de tekst door deze in kleinere blokken te verdelen, waarbij <h1> dient als het deel dat meer moet worden gemarkeerd dan de rest en <h2>, <h3>, <h4>, <h5>, <h6> een extra laag van belang ten opzichte van de normale alineatekst.

Elke kop heeft een andere grootte, om gemakkelijk te onderscheiden te zijn, waardoor een hiërarchische structuur ontstaat die de kans vergroot dat gebruikers meer tijd besteden aan het lezen (en overslaan van relevante) inhoud.

Koppen moeten de richtlijnen van de titels volgen, aantrekkelijk en beschrijvend zijn en afzonderlijke lange blokken inhoud door een visuele aantrekkingskracht te creëren.

In termen van SEO-optimalisatie helpen koppen zoekmachines om de belangrijkste delen van uw inhoud te vinden en het onderwerp te ontdekken waarover u schrijft.

In feite hebben pagina’s volgens Searchmetrics de neiging om sinds 2014 meer H1-tags te gebruiken, terwijl de aanwezigheid van H1- en H2-tags ook de gebruikerservaring ondersteunen.

URL

URL’s moeten eenvoudig en duidelijk zijn voor zowel mensen als zoekmachines. Hoewel zoekmachines zelfs de meest complexe URL kunnen crawlen, verdient het nog steeds de voorkeur om de URL eenvoudig, nuttig en relevant te houden.

Hoe URL-lengte de positie van de ranglijst beïnvloedt

Afbeeldingsbron: backlinko

Aangezien de URL in de SERP’s wordt weergegeven, samen met de titel en de metabeschrijving , moet deze de benodigde informatie voor uw inhoud bevatten, terwijl de lengte ervan het delen van de inhoud kan bevorderen.

Er zijn veel opties in WordPress over het maken van een automatische URL, maar nogmaals, eenvoud heeft de voorkeur, omdat een kortere URL lezers (en zoekmachines) kan helpen om de werkelijke inhoud van uw bericht te ontdekken.

Permalink-Instellingen Yoast SEO

Meta omschrijving

Metabeschrijvingen geven een samenvatting van de inhoud van de pagina aan zoekmachines en moeten een beknopte en relevante beschrijving van uw bericht bevatten, die dient als een voorbeeld voor lezers, zodat ze kunnen beslissen of ze de pagina gaan bezoeken of niet.

Volgens Survey Monkey klikt 43,2% van de mensen op een resultaat op basis van de metabeschrijving, wat betekent dat je de maximaal toegestane lengte van 160 tekens verstandig moet gebruiken.

Een metabeschrijving zou de regels van uw daadwerkelijke inhoud moeten volgen, beschrijvend en goed geschreven zijn, zonder overmatig gebruik van trefwoorden ten behoeve van zoekmachine-optimalisatie . Zelfs als u uw getarget zoekwoord opneemt, zorg er dan voor dat het in een context wordt aangeboden en denk altijd eerst aan uw doelgroep.

Hoe vaak wordt sleutelwoord in de beschrijving gebruikt?

Afbeeldingsbron: zoekmetrieken

Semantisch zoeken heeft invloed gehad op de impact van zoekwoorden in de beschrijving, maar dit betekent niet dat ze nog steeds niet worden gebruikt. Het was in 2009 toen Google aankondigde dat metabeschrijvingen en meta-zoekwoorden niet bijdragen aan de ranking-algoritmen voor zoeken, maar we moeten het belang ervan nog steeds onthouden als onderdeel van het voorbeeldfragment in SERPS, wat ook een geval is van het publiek eerst bij het optimaliseren.

4. Linken

Links waren altijd belangrijk voor SEO-optimalisatie, maar dit leidde tot veel manipulatieve technieken in het verleden. Zoekmachines zijn verplaatst naar de leeftijd van semantische context, wat betekent dat links nog steeds belangrijk kunnen zijn, maar op een meer relevante en bruikbare manier.

Interne koppelingen kunnen de gebruikerservaring verbeteren, omdat ze het publiek helpen bij het navigeren door uw eigen site om relevante berichten verder te lezen. Elke goed geschreven link die nuttig is, is bedoeld om een ​​lezer in staat te stellen de navigatie door de site voort te zetten en de autoriteit van de inhoud te vergroten door een reeks kwaliteitsberichten te koppelen.

Dit heeft ook invloed op de doorzoekbaarheid van uw inhoud, omdat zoekmachines uw berichten als informatief en relevant beschouwen.

Externe links werden bij vele gelegenheden behoedzaam gebruikt, uit angst dat een dergelijke link alleen de gekoppelde bron bevoordeelt en niet uw eigen inhoud, maar dit is niet het geval.

Door koppelingen toe te voegen aan externe bronnen die relevant zijn voor uw inhoud, stimuleert u uw eigen autoriteit , helpt u zoekmachines uw nicheonderwerp te begrijpen en wordt u beloond voor uw koppeling die ernaar streeft waarde toe te voegen aan uw eigen bericht.

U hoeft niet te linken naar veel externe sites, maar eerder naar de meest belangrijke:

 • populair
 • betrouwbaar
 • relevant

Externe koppelingen helpen zoekmachines om meer te weten te komen over uw inhoud, om uw geloofwaardigheid te verbeteren en zelfs uw positie te verbeteren.

Backlinks waren altijd een integraal onderdeel van SEO-optimalisatie, omdat ze dienen als het bewijs dat uw inhoud door anderen wordt gewaardeerd, waardoor uw autoriteit op een bepaald gebied wordt verbeterd.

Hoewel Google niet van ‘onnatuurlijke’ koppeling houdt die geen specifiek doel dient, is een backlink van hoge kwaliteit altijd welkom, omdat deze bijdraagt ​​aan de rankingfactoren van uw site, maar ook aan de autoriteit van uw inhoud.Backlinks met trefwoord in ankertekst zag onlangs een daling in gebruik

Afbeeldingsbron: zoekmetrieken

In het afgelopen jaar hebben we een afname gezien van backlinks met een zoekwoord in de ankertekst en dit is opnieuw gerelateerd aan Google’s poging om elke vorm van manipulatieve link zonder context te bestrijden.

Elke backlink van een zeer vertrouwde bron kan uiteindelijk leiden tot een toename van het verkeer en een boost in de rankingfactoren voor zoeken en de beste manier om dit te bereiken, is door kwaliteit en informatieve inhoud te blijven produceren die een uniek perspectief biedt op het relevante gebied.

5. Afbeeldingen

Beelden verbeteren niet alleen de leeservaring voor uw publiek, maar ze zijn ook belangrijk in uw SEO-optimalisatie.

Aangezien gebruikers uw afbeeldingen rechtstreeks kunnen vinden via Google Afbeeldingen zoeken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan hun naamgeving, om de kans te vergroten dat verkeer weer naar uw site wordt gebracht of om de positie van uw site te verbeteren.

Beeldoptimalisatie voor SEO is eenvoudig, maar het wordt soms over het hoofd gezien als een saaie taak. Het is echter geweldig wanneer een gebruiker uw inhoud ontdekt door middel van afbeeldingen zoeken, een afbeelding aan uw inhoud koppelt en daarom zou u een paar minuten moeten besteden aan het optimaliseren van uw afbeeldingen om uw afbeeldingen vanaf nu te optimaliseren.

Naast de bestandsnaam, die dient als de titel van de afbeelding, is het ook cruciaal om “alt” -tekst toe te voegen, wat in wezen de beschrijving van uw afbeelding is. Dit gedeelte gaat over het bieden van alternatieve tekst voor uw afbeelding, die in de browser van een gebruiker wordt weergegeven als er een probleem is met de daadwerkelijke afbeelding.

Een Wodpress-venster met de velden die de beeldoptimalisatie verbeteren

Aangezien zoekmachines alleen een afbeelding kunnen lezen en niet ‘zien’, moet de alt-tekst een indicatie zijn van uw bestand en proberen het op de best mogelijke manier te beschrijven.

Uw beschrijving moet duidelijk en beknopt zijn en als u nog steeds hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste tekst om uw afbeelding te beschrijven, moet u er rekening mee houden dat alt-tekst wordt gebruikt door schermleessoftware om een ​​afbeelding te beschrijven voor mensen met een visuele beperking.

6. Hoe statistieken van invloed zijn op SEO

Het is altijd handig om de prestaties van uw berichten te analyseren, met statistieken en conversies om u te helpen uw inhoud op een dieper niveau te begrijpen.

Er is echter een indicatie dat statistieken zoals het bouncepercentage en de klikfrequentie van de SERP van invloed zijn op de rangorde, waardoor hun analyse nog belangrijker wordt.

SEO-optimalisatie kan worden verbeterd met de analyse van uw gegevens

Volgens Backlinko scoren websites met een laag gemiddeld bouncepercentage hoger op de zoekresultaten en ondanks de onzekerheid over de directe correlatie tussen deze twee, herinnert het ons er nog steeds aan dat boeiende inhoud tal van voordelen biedt voor een site.

Het is de tijd die op de site wordt doorgebracht samen met het bouncepercentage dat kan leiden tot zeer interessante inzichten voor uw inhoud, om te ontdekken wat uw publiek leuk vindt en wat er moet worden verbeterd.

Bovendien heeft de klikfrequentie een nog nauwere relatie met SEO, omdat deze van invloed is op de rankingpositie van de content op SERP’s, waarbij het aantal klikken wordt gebruikt als indicatie voor de populariteit van een content, omdat deze validatie rechtstreeks van uw lezers komt.

7. Leesbaarheid over keyword-stuffing

Zoekwoorden kunnen samen met SEO een van de meest gebruikte woorden zijn, maar in 2016 is het belangrijker om te focussen op de kwaliteit van de inhoud dan op het doelzoekwoord.

Het is de leesbaarheid die van invloed is op uw zoekrangschikking, meer dan het juiste gebruik van een sleutelwoord, omdat de eerste de gebruikerservaring, het niveau van betrokkenheid en de tijd die op de site wordt doorgebracht kan verbeteren, terwijl het gebruik van trefwoorden zonder een hoog gehalte inhoudt kwaliteit lijkt eenvoudig op een automatische tekst, zonder rekening te houden met de menselijke factor.

Zoekmachines waarderen de menselijke factor en dus kan het niveau van leesbaarheid worden verbeterd met:

 • Makkelijk leesbare tekst
 • Korte zinnen
 • Korte paragrafen
 • Georganiseerde structuur
 • Grondige kennis van het onderwerp
 • Focus op mensen, niet op zoekmachines

U kunt de leesbaarheid van uw inhoud meten met WordPress-plug-ins, zoals Yoast SEO en FD Word Statistics, terwijl er ook veel online tools zijn, waaronder Readability-Score en de Readability Test Tool .

Met uitzondering van het doel van leesbaarheid, moet u nog steeds relevante zoekwoorden toevoegen aan uw tekst, omdat deze nog steeds van invloed zijn op de factoren voor zoekranking, op voorwaarde dat ze natuurlijk worden toegevoegd als onderdeel van uw tekst, waardoor er waarde en context aan wordt toegevoegd.

8. Zoekmachines houden van nieuwe inhoud

Iedereen houdt van nieuwe inhoud, waaronder zoekmachines. Door regelmatig nieuwe inhoud te maken, vergroot u de kansen om een ​​autoriteit in uw vakgebied te worden, wat uw positie kan bevorderen en uw verkeer kan stimuleren.

U hoeft niet dagelijks nieuwe content te maken, maar consistentie en relevantie worden zeer op prijs gesteld, zowel door uw publiek als door de zoekmachines.

Naarmate u meer waardevolle inhoud toevoegt, blijven bezoekers terugkomen, verhoogt u de betrokkenheid en bouwt u uw geloofwaardigheid op.

Nooit kwaliteit ten koste van de kwantiteit opofferen, want dit wordt noch door lezers, noch door zoekmachines gewaardeerd. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format