SEO-audit: een complete gids voor de basis - DeLaatbusiness

SEO-audit: een complete gids voor de basis

9 min


99
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een SEO-audit is standaardprocedure voor elke website. Als u serieus bent over uw internetbedrijf, zorgt u ervoor dat u dit regelmatig doet.

In tegenstelling tot een traditionele audit, wordt deze alleen voor marketingdoeleinden uitgevoerd.

Een goed uitgevoerde SEO-audit moet u een beter inzicht geven in uw website, individuele pagina’s en al het verkeer. Het is een geweldige manier om de prestaties te verbeteren, zodat je beter kunt scoren in de SERP’s .

Volgens gotchseo.com zou een audit moeten worden uitgevoerd:

 1. Aan het begin van een nieuw project
 2. Aan het begin van een nieuw kwartaal

Maar, zoals de meeste andere dingen, moet je dit nemen met een korrel zout.

Ja, een SEO-audit helpt ons te bepalen hoe onze website presteert. Maar als je een kleine website bent, hoef je het niet te overdrijven. Concentreren op statistieken kan een verspilling van tijd zijn, vooral als er andere dingen zijn waar je voor moet zorgen.

Maar als je een middelgrote website bent en je merkt dat er minder verkeer is, is het misschien beter om een ​​tijdige audit uit te voeren en de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Het uitvoeren van een audit voor audit is tijdverspilling.

Audit strategie

Voor alles moet u een haalbare strategie ontwikkelen die u helpt uw ​​doelen te bereiken.

Er zijn veel dingen die kunnen worden verbeterd met een audit. U kunt inzicht krijgen in uw concurrentie, u kunt uw zoekwoorden analyseren, u kunt de technische aspecten van de website verbeteren, enz. Maar wanneer mensen contact opnemen met een SEO-expert willen ze slechts één ding weten …

Hoe rankings verbeteren?

Dit is een slechte manier om dingen te plaatsen gezien het feit dat een SEO-audit een complexe procedure is. Het is bedoeld om meerdere aspecten van uw bedrijf te analyseren en op basis daarvan, om u te helpen begrijpen wat goed is en waar u kunt verbeteren.

Dat gezegd hebbende, moet een SEO-auditor uitvoeren:

 1. Technische Analyse
 2. On-Page analyse
 3. Off-pagina analyse
 4. Competitieve analyse en zoekwoordonderzoek

1) Technische analyse

Het eerste dat u moet bepalen, is of uw website correct werkt. Dit kan gedaan worden met een technische analyse.

Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u altijd met deze stap begint. Als u een slechte basis heeft, kunt u uw website niet van de grond af opbouwen. Je zou toch geen huis bouwen op een slecht terrein, toch?

Technische analyse helpt ons met verschillende dingen die we kunnen groeperen:

 • Toegankelijkheid
 • indexeerbaarheid

Toegankelijkheid

Zoals de naam al zegt, is toegankelijkheid verbonden met de mogelijkheid van Google en de gebruiker om toegang te krijgen tot de website. Als uw potentiële bezoekers uw pagina’s niet kunnen zien, heeft het geen zin om nieuwe inhoud te maken.

3182820590_b28f6b4c9d_o

Toegankelijkheid en goede gebruikerservaring gaan hand in hand met zoeken. 
Afbeelding door Paul Veugen op Flickr; sommige rechten voorbehouden

Het eerste dat u moet controleren, is uw robots.txt-bestand en robots-metatags. Deze twee zijn belangrijk omdat ze de toegang tot bepaalde delen van uw website beperken. Soms heeft een webmaster per ongeluk bepaalde pagina’s geblokkeerd waardoor Google deze niet kan openen.

Beide meta-tags en robots.txt-bestanden moeten handmatig worden gecontroleerd om te controleren of alles in orde is.

XML-sitemaps zijn een ander belangrijk aspect van uw website. Ze maken een kaart voor Google-crawlers. Houd er rekening mee dat uw XML-sitemap correct moet worden opgemaakt en moet worden verzonden naar het account van webmasterhulpprogramma’s, zodat deze kan worden geopend.

Een ander belangrijk ding voor uw toegankelijkheid is de algemene website-architectuur.

Hier moet een persoon die de controle uitvoert ervoor zorgen dat u slechts een paar klikken nodig hebt van de startpagina naar de bestemmingspagina. Hoe kleiner het getal, hoe gemakkelijker voor crawlers om toegang te krijgen tot die pagina.

Omleidingen kunnen ook problemen veroorzaken. Af en toe kunt u uw inhoud verwijderen of verplaatsen. Dit betekent echter dat crawlers nu geen toegang hebben tot die pagina. Om toegang toe te staan, moet u een omleiding maken die hen naar een verplaatste pagina leidt.

Dit zijn dus allemaal procedures die u moet uitvoeren om Google te sussen. Maar wat doen we met ontevreden gebruikers?

Er zijn bepaalde dingen die u in gedachten moet houden als het op uw bezoekers aankomt.

Eerst en vooral, als een persoon niet in staat is om vrijuit te bladeren, zal hij snel stuiteren van uw website. In dat opzicht is het belangrijk om de snelheid van uw website te verbeteren .

Zelfs als je liever een leuke en interactieve interface hebt, zul je moeten overwegen wat voor soort indruk het oplevert voor mensen die die pagina zien. De meesten van ons surfen op het internet om snelle en betrouwbare informatie te krijgen. Als we dat niet op één website kunnen doen, zullen we een alternatief vinden.

Hetzelfde geldt voor mobiele apparaten. Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen mobiele apparaten voor toegang tot internet. Met dit in gedachten moet uw website mobielvriendelijk zijn, zodat de bezoeker alle opties kan hebben die hij anders op een desktopcomputer zou hebben.

mobiel-vriendelijke test

indexeerbaarheid

Nu, als je alles tijdens de eerste stap correct hebt uitgevoerd, ben je klaar om door indexeerbaarheid te gaan.

Als het op Google aankomt, gaan toegankelijkheid en indexeerbaarheid hand in hand. Beide zijn nodig om uw pagina’s aan de eindgebruiker te laten zien.

Onthouden; toegankelijkheid verwijst naar crawlers die toegang hebben tot uw pagina’s, terwijl indexeerbaarheid verwijst naar die pagina’s die worden weergegeven in de zoekmachine nadat ze zijn geopend.

U vraagt ​​zich misschien af ​​of robots uw inhoud al kunnen zien, waarom zouden ze deze pagina’s niet aan gebruikers laten zien?

Het eerste ding dat opkomt is Google penalty .

In de meeste gevallen zal dit de reden zijn waarom sommige pagina’s niet worden getoond. Houd er rekening mee dat crawlers anders werken dan website en website. Als u een groot bedrijf bent met veel inhoud, worden uw pagina’s vrijwel onmiddellijk geïndexeerd.

Aan de andere kant zullen individuele bloggers die af en toe berichten hun inhoud trager indexeren.

De meeste mensen zullen op dit punt in paniek raken en denken dat Google hen alleen met een penalty heeft geslagen om te ontdekken dat ze een probleem met de toegankelijkheid of een ander klein probleem hebben.

Als u echter daadwerkelijk een boete krijgt, ontvangt u een bericht in uw webmasters-toolaccount.

Daarna is de procedure als volgt:

 1. Geef de reden voor de straf op
 2. Verhelp het probleem
 3. Verzoek om heroverweging van Google

Het ergste dat je kunt doen, is je acties ontkennen en de pijn verlengen. Ga de kosten onder ogen, breng de wijzigingen aan en los het probleem op.

2. Analyse op de pagina

Na het eerste technische gedeelte, zou uw website er rooskleurig uit moeten zien.

U hebt ervoor gezorgd dat alles in orde is, dat zowel mensen als robots toegang hebben tot uw website en dat alles in werkende staat is.

Nu moeten we pagina’s zelf bekijken.

Er zijn twee manieren om analyse op de pagina te bekijken:

 • Algemene inhoudsproblemen
 • Problemen met afzonderlijke pagina’s

Algemene inhoudsproblemen

Logisch gezien moet elke post die u maakt, logisch zijn. Vanuit een SEO-perspectief is het heel erg om verschillende tegenstrijdige onderwerpen te hebben die niets te maken hebben met het hoofdidee van de website.

Er zijn veel bloggers die geld ontvangen voor het promoten van verschillende inhoud en producten. Hoewel dit op korte termijn lucratief kan zijn, kan dit desastreuze gevolgen hebben voor uw optimalisatie. Simpel gezegd, blijf bij je wapens en schrijf verder op één algemeen onderwerp.

Als het gaat om algemene inhoudsproblemen, stuiten veel bloggers op zoekwoordkannibalisatie en dubbele inhoud .

 

google-us-search-term-hotels-in-tenerife-zowel-locaties

In het bovenstaande voorbeeld concurreren de Amerikaanse en Britse subdomeinen van Alpharooms tegen elkaar. Zoals u kunt zien, kan slechts één versie tegelijk worden gerangschikt.

Waarom gebeurt dit?

Veel mensen proberen, terwijl ze proberen hun website te promoten en hoger te scoren in Google, te schrijven over hetzelfde exacte onderwerp. Dit kan goed zijn voor uw verkeer omdat het bezoekers die geïnteresseerd zijn in het onderwerp zal aanmoedigen om te blijven komen, maar het kan ook leiden tot dubbele inhoud.

Wanneer u twee artikelen met dezelfde of soortgelijke inhoud schrijft, raakt Google in de war en leidt dit tot indexatiekwesties. Het indexeert mogelijk meer pagina’s dan er daadwerkelijk op uw website staan.

Soortgelijke dingen gebeuren met kannibalisatie met zoekwoorden.

In dit geval probeert de eigenaar van de website hetzelfde zoekwoord te rangschikken op verschillende pagina’s. Google erkent geen verschillende pagina’s, alleen de sterkste. Als gevolg hiervan, zult u veel verschillende artikelen hebben die nutteloos zijn in termen van SEO en niet bereikbaar zijn via de zoekmachine.

Problemen met afzonderlijke pagina’s

Afzonderlijke paginakwesties verwijzen naar de manier waarop elke pagina is geschreven en gestructureerd.

Je weet waarschijnlijk dat goede inhoud de sleutel is tot een goede ranking.

Voordat we iets anders noemen, is het noodzakelijk om te benadrukken dat elk artikel goed gestructureerd moet zijn, met de eindgebruiker in het achterhoofd. Dit is niet alleen belangrijk voor de zoekmachine, maar ook voor alle bloggers en bezoekers die genoemde inhoud gaan linken of delen. Zonder een goede kopie zou je niet eens moeten proberen om je website te optimaliseren.

Laten we beginnen met uw URL …

Het moet leuk, schoon zijn, om de inhoud goed en kort te beschrijven. Als u woorden moet scheiden, is het beter om koppeltekens te gebruiken. Ten slotte moet het uw hoofdsleutelwoord hebben.

Op basis hiervan is het logisch dat uw titel ook het hoofdzoekwoord moet bevatten en kort moet zijn.

Wat de inhoud betreft, zorg ervoor dat u langere artikelen maakt. In de SEO-wereld van vandaag heb je minimaal 500 woorden nodig om zichtbaar te zijn. Uw artikel moet waarde aan de lezer geven, uniek zijn, LSI-sleutelwoorden hebben , het moet de juiste grammatica hebben en goed kunnen lezen.

Tegelijkertijd moeten uw afbeeldingen ook worden geoptimaliseerd, omdat dit hen een kans geeft om te worden gerangschikt in de Google-zoekfunctie voor afbeeldingen.

Terug in de dag, metabeschrijvingen waren een zeer belangrijk SEO tool. Tegenwoordig hebben ze meer een promotioneel gebruik. Zorg er wel voor dat u een mooie beschrijving opneemt, omdat deze van invloed zijn op de conversieratio.

Methods-Unsound-meta-description-on-facebook

Links zijn ook relevant.

Tot op de dag van vandaag haten veel mensen een hekel aan het linken naar andere bronnen, denkend dat dit hun concurrentie helpt.

SEO-professionals weten echter beter.

Linken naar andere artikelen is uitstekend voor uw website omdat het de kwaliteit van de inhoud verbetert. Het maakt het relevanter en betrouwbaarder (zolang u naar een betrouwbare website linkt).

Zorg ervoor dat al uw links correct werken, dat ze relevant, gezond en met de juiste zoekwoorden zijn.

3) Analyses buiten de pagina

Uiteindelijk komt het allemaal neer op de kracht van uw domein.

Kortom, alles wat in de eerste twee stappen is gedaan (tijdens technische en on-page analyse) wordt uitgevoerd, zodat uw website beter en beter zichtbaar is voor Google. En hier komen we tot off-page-analyse.

In zekere zin zijn off-page rankingfactoren het resultaat van je werk. Ze laten zien hoe populier uw website is, of mensen ernaar linken en van welke websites, is het betrouwbaar, etc.

Hier kunnen we beginnen met het noemen van de vertrouwensfactor.

Wat betekent vertrouwen in termen van SEO?

Het betekent dat een website wordt vertrouwd door de Google-zoekmachine. Met andere woorden, als u duidelijk weg bent van alle negatieve SEO-praktijken (de zogenaamde Black Hat SEO ), krijgt u meer vertrouwen.

Dit is de eerste stap die je moet zetten voordat je iets anders gaat doen. Google wordt voortdurend verbeterd en daarmee is er minder kans om het systeem te manipuleren.

Toch doen sommige mensen het nog steeds. Vertrouwelijk zijn is niet alleen goed voor de zoekmachine; het is belangrijk voor je algemene reputatie.

Hetzelfde geldt voor bedrijven in de echte wereld. Als u betrokken bent bij onwettige praktijken, kan dit tot rampzalige gevolgen op lange termijn voor uw organisatie leiden. Vanwege dit feit is het noodzakelijk om betrouwbaar te blijven en zich te houden aan de webmaster-richtlijnen van Google .

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je inhoud populair is bij lezers en andere bloggers.

Uiteindelijk is alles wat we op internet maken voor andere gebruikers. Met dat in gedachten, zal een goede website voortdurend een toename van het verkeer zien, meer en betere links, meer sociale vermeldingen, langere tijd op de website en kleinere bouncepercentages door de bezoekers.

In zekere zin zou analyse buiten de pagina ons moeten laten zien hoe andere mensen op onze website reageren.

Succesvolle bloggers zouden tegelijkertijd een toename in al deze statistieken moeten zien. Als u veel links begint te krijgen en uw statistieken voor sociale betrokkenheid niet verbeteren of als ze vervallen, kan dit een rode vlag zijn voor Google, omdat dit kan betekenen dat u iets raars doet.

4) Competitieve analyse en zoekwoordonderzoek

Na analyse en behandeling van interne problemen zijn we voorbereid op analyse van zoekwoorden. In de SEO-wereld zijn zoekwoordonderzoek en concurrentieanalyse bijna synoniem.

Waarom zeg ik dat?

Omdat het sleutelwoord de kleinste maateenheid is in SEO. Door die zoekwoorden te analyseren, analyseer je tegelijkertijd je concurrentie.

Laten we dit voorbeeld gebruiken.

Je produceert voedsel. Uw concurrent heeft X-producten (trefwoorden) die elk verschillende resultaten geven. Door ze te analyseren, kun je je eigen strategie bepalen en bepalen welke producten (trefwoorden) onaantastbaar zijn.

Kortom, er zijn twee dingen die je moet overwegen bij elk zoekwoord: moeilijkheidsgraad en verkeer.

Moeilijkheden laten ons zien hoe moeilijk of gemakkelijk het is om te rangschikken terwijl het verkeer ons laat zien hoeveel mensen gedurende een maand naar die term zoeken.

Uw ideale sleutelwoord zou ergens in het midden moeten zijn, met gemiddeld moeilijk en middelgroot volume. Als u echter uw concurrentiepositie wilt verbeteren en uw verkeer wilt blijven vergroten, moet u zoekwoorden vinden die boven het gemiddelde presteren (bijvoorbeeld zoekwoorden met gemiddelde moeilijkheidsgraad en veel verkeer of zoekwoorden met lage moeilijkheidsgraad en gemiddeld verkeer).

Een auditor moet vele opties overwegen voordat hij verschillende sleutelwoorden aanbeveelt bij zijn klant. Deze zoekwoorden vormen de ruggengraat van uw website en op basis hiervan kunt u een langzamere of snellere groei verwachten.

Analyse wordt uitgevoerd met behulp van verschillende SEO-tools .

Google-trefwoordenplanner is een goed startpunt. Als het op betaalde tools aankomt, is Ahrefs een geweldig alternatief.

Conclusie

SEO-auditing is een cruciaal proces voor uw website.

Mensen die een blogcarrière willen maken, zijn meestal van mening dat populariteit en goede schrijfvaardigheid voldoende zijn voor een succes. Dit is niet waar, omdat er andere factoren bij betrokken zijn.

Met een SEO-audit kunt u ontdekken wat er mis is en wat u moet verbeteren. Hiermee kunt u uw website beter en zichtbaarder maken voor Google, wat leidt tot meer verkeer en conversie.

Heeft u ooit geprobeerd om een ​​EEO-audit zelf uit te voeren? Wat was je grootste probleem? Vertel ons in de comments hieronder …


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format