SEO-strategie: onderzoek dat u moet doen VOOR het optimalisatieproces - DeLaatbusiness

SEO-strategie: onderzoek dat u moet doen VOOR het optimalisatieproces

3 min


126
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Voor bedrijven die B2B- of B2C-doelgroepen bedienen, blijft zoekmachineoptimalisatie een prioriteit voor het genereren van nieuw verkeer.

Er zijn veel, veel artikelen die de juiste tactieken suggereren om u te helpen dat verkeer te leveren. Maar binnen dit stuk wil ik een stapje terug doen en enkele belangrijke componenten aanbieden om na te denken voordat je het optimalisatieproces begint.

Begrijp je publiek

De eerste van deze voorbereidende stappen is om je publiek te begrijpen.

Als uw bedrijf nog niet de tijd heeft genomen om persona’s te ontwikkelen, ga dan nu aan de slag. Persona’s zijn een reeks representatieve profielen die de belangrijke gedragingen, doelen, wensen, behoeften en frustraties van specifieke doelgroepsegmenten meedelen tijdens hun besluitvormingsreis.

Effectieve persona’s worden aangestuurd door primaire en secundaire gegevens en worden gebruikt om een ​​gericht inzicht te krijgen in hoe een bepaald persoonsprofiel een bepaalde “toepassing” gebruikt binnen een gegeven context.

publiekspersonen

SEO audit

De volgende stap, nadat u uw doelgroep hebt geïdentificeerd, is om een SEO-audit uit te voeren .

Dit proces helpt bij het triage van de site waar u verkeer naartoe probeert te trekken. Heeft de site technische problemen waardoor het moeilijk wordt voor zoekmachines om te crawlen? Is de inhoud gestructureerd op een manier die verwarrend is, niet alleen voor de gebruiker maar ook voor zoekmachines? Is de site mobielvriendelijk ?

Het presenteren van een mobielvriendelijke site wordt nog belangrijker in afwachting van de aankomende splitsing van de Google-indexen , waarbij mobiel de prioriteitsindex zal zijn en desktop minder vaak zal worden vernieuwd.

Een andere manier om het maximale uit deze SEO-audit te halen, is om Analytics- en Google Search Console- toegang aan te vragen voor het domein.

Inhoudscontrole

Het volgende is de inhoudsaudit.

Nu u weet wat uw publiek, zijn behoeften en wat u vanuit een SEO-oogpunt aan het werk moet brengen, kunt u zich volledig concentreren op het begrijpen van de inhoud die u momenteel biedt, past bij de behoeften van uw persona’s en waar deze langs hun beslissings- / aankooptrechter.

De sleutel tot deze analyse is niet om inhoud te dwingen om aan deze behoeften te voldoen, maar om content te herkennen die wel past en om hiaten te identificeren.

Auditorswerkplek, boekhoudkundig bedrijfsonderzoek, financiële audit, belastingrapport

Uw inhoud is wat zal helpen uw site bloot te stellen aan uw doelgroep op het juiste moment in hun reis, en het is de moeite waard om het goed te krijgen. De andere stap die onderdeel moet zijn van uw inhoudscontrole, is inhoudsthema’s beoordelen.

Moeten dergelijke inhoudelijke stukken echt gescheiden zijn of zijn ze krachtiger als één stuk inhoud? Voor content- en trefwoordthema’s moet de focus liggen op de bedoeling achter de query: waar de zoeker naar op zoek is.

Analyse van concurrenten

Tot slot zal een grondige analyse van de concurrentie helpen om te ontwikkelen hoe u uw verwachtingen moet bepalen.

Hoe hard raken uw concurrenten de marketingkanalen? Zijn uw concurrenten op de hoogte van wat belangrijk is voor hun klanten, of vertellen ze hun klanten nog steeds wat belangrijk is? Bent u in de positie om uw inhoud in een onderlinge competitie te plaatsen en de expert te zijn? Hoe rangschikt u zich als het gaat om gezaghebbende en betrouwbare inhoud die uw publiek nodig heeft?

Het idee hier is niet alleen om je concurrenten te “bespieden”, maar om te begrijpen hoe je jezelf kunt inzetten voor succes en hoe je de meest relevante doelgroep voor je specifieke website kunt aantrekken.

Een andere belangrijke factor in dit proces is verder kijken dan uw “standaard” concurrenten en zien of andere bedrijfswebsites verschijnen voor sommige van uw vragen met een hoge prioriteit. Dit kunnen bedrijven zijn die u nog niet eerder als concurrenten hebt beschouwd, maar dat is logisch om in de gaten te houden.

Tot slot

Het volgen van deze stappen om een ​​beter inzicht te krijgen in uw klant, inhoud en concurrerend landschap zal waarschijnlijk vruchten afwerpen als u een duik neemt in specifieke SEO-tactieken.

Deze gebieden van begrip kunnen elkaar ook holistisch beïnvloeden, zo kunnen bevindingen die in de analyse van de concurrent aan het licht komen misschien wijzen op de noodzaak om stukjes inhoud anders in te delen dan voorheen. Het uitvoeren van dit onderzoek voordat u uw SEO-strategie uitvoert, maakt u klaar voor een betere kans op succes.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format