SEO voor Etsy: drie tips om de zichtbaarheid van uw winkel te verbeteren - DeLaatbusiness

SEO voor Etsy: drie tips om de zichtbaarheid van uw winkel te verbeteren

5 min


129
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

We leven in het tijdperk van personalisatie en maatwerk.

Bedrijven proberen manieren te vinden om hun services te personaliseren zodat ze beter aansluiten bij overkoepelende trends. Met het internet tot uw beschikking, kunt u een op maat gemaakt shirt met het gezicht van uw hond hebben en ook een shirt voor uw hond krijgen met uw gezicht erop.

Dit is slechts een voorbeeld van de groeiende maatwerkcultuur en interesse voor het vreemde dat is opgedoken, waardoor de hoeveelheid Etsy-winkels die er zijn, stijgt.

Vanaf 2014 had  Etsy 54 miljoen gebruikers – van slechts 5 miljoen gebruikers in 2004. 1,4 miljoen van deze Etsy-gebruikers zijn actieve verkopers. Naarmate er meer Etsy-winkels opduiken, wordt de ruimte competitiever.

etsy trends

Door uw Etsy-winkel en -producten te optimaliseren, blijft u zichtbaar voor klanten die op Etsy of Google zoeken. Hier volgen de belangrijkste tips en trucs om uw Etsy-winkel en productvermeldingen te verbeteren om het verkeer van Google te vergroten en de verkoop te stimuleren.

Etsy keyword research

Een goed begrip hebben van het sleutelwoord van uw klant voor uw eigen bedrijf is meer dan krachtig en kan potentiële klanten en fans helpen u te vinden.

Marmalead  is een geweldige tool om trefwoorden te vinden voor Etsy-winkels. Hiermee kunt u een tag (of trefwoord) typen en totale resultaten of concurrerende producten en winkels, totaal aantal weergaven, gemiddelde weergaven per week, gemiddelde favorieten per week en nog veel meer bekijken. F

of een meer diepgaande uitleg van deze tool en hoe je deze kunt gebruiken voor trefwoorden, bekijk de Ultimate Etsy SEO Guide on Marketing Artfully.

hondenbedden etsy

Een andere gratis optie om zoekwoorden te vinden voor uw bedrijf – of u nu schilder bent of aangepaste koozies verkoopt – is de Google Keyword Planner Tool .

In de Zoekwoordplanner kunt u een of meerdere zoekwoorden invoeren. Google geeft u een ruwe schatting van het aantal zoekopdrachten dat er een maand is, de concurrentie, het voorgestelde bod (als u een Adwords-campagne uitvoert) en gerelateerde zoekwoorden.

Dit geeft inzicht in hoe mensen zoeken naar producten die zijn gerelateerd aan wat u aanbiedt.

Laten we zeggen dat je beroemde gebedskaarsen verkoopt, wat ik hoop dat je doet. In plaats van het gebruik van het trefwoord ‘celebrity prayer candles’, kun je ook ‘celebrity-kaarsen’ of zelfs ‘grappige gebedskaarsen’ proberen.

adwords trefwoordplanner

Hoewel “celebrity-gebedskaarsen” uw exacte artikel kunnen zijn, bestaat er een mogelijkheid om een ​​toppositie in te nemen voor “grappige gebedskaarsen”, aangezien er momenteel geen winkels zijn geoptimaliseerd (zie onderstaande schermafbeelding).

Het kiezen van zoekwoorden met een lager zoekvolume, minder concurrentie en specifiek gerelateerd aan uw producten, kan een betere keuze zijn om relevant verkeer op te halen.

Kleine variaties in trefwoorden kunnen het verschil maken en het hebben van trefwoorden tot je beschikking is een grote munitie, of je nu een Etsy-winkel hebt of een blog op een WordPress-site. U moet weten wat mensen zoeken en hoe u ze kunt bereiken.

Zorg dat u altijd een lijst met toepasselijke zoekwoorden bijhoudt wanneer u een nieuwe productvermelding maakt.

Optimaliseer uw Etsy-shop voor Etsy en Google … maar ook voor uw klanten

Je hebt die geweldige trefwoorden tot je beschikking. Nu is het tijd om ze te gebruiken!

Het coolste dat zoekwoorden kunnen doen, is laten zien hoe mensen daadwerkelijk naar uw items zoeken. In plaats van te raden in het donker, kunt u termen gebruiken die potentiële klanten gebruiken om uw producten te vinden.

Het optimaliseren van zowel uw winkel als uw producten is essentieel om gevonden te worden op Google en om mensen door te laten klikken. Laten we terugkeren naar ons favoriete voorbeeld van een gebedskaars.

beroemdheid gebed kaarsen zoeken

Hierboven staan ​​de twee topresultaten voor ‘celebrity prayer candles’. Het eerste resultaat heeft een metabeschrijving die de juiste lengte heeft en vertelt u over het bedrijf, maar de bedrijfsnaam is afgesneden van de paginatitel.

Aan de andere kant heeft het tweede resultaat de bedrijfsnaam in de paginatitel (maar vóór het sleutelwoord) en bevat de metabeschrijving te veel informatie en is deze niet beknopt.

Een paginatitel mag maximaal uit 65 tekens bestaan ​​en de metabeschrijving moet uit maximaal 140 tekens bestaan. Uw paginatitel / winkeltitel zou snel moeten samenvatten wat uw bedrijf doet en de naam ervan.

Een betere paginatitel voor de eerste Etsy-winkel kan ‘Celebrity Prayer Candles’ zijn Granny’s Hope Chest “. Deze titel is kort, maar laat u weten wat de winkel biedt en hoe deze wordt genoemd.

Een geweldige tool om een ​​voorbeeld van de titel en de aankondiging van uw winkel te bekijken, is de Google SERP Snippet Optimization Tool .

Optimaliseer uw Etsy-productvermeldingen

Als je een specifiek product op Etsy probeert te verplaatsen, moet je het volgende optimaliseren: 1. titelbeschrijving, 2. tags, 3. de eerste zin van de productbeschrijving, 4. categorieën en materialen.

Google verzamelt deze informatie om te creëren wat wordt weergegeven op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines , dus door op de juiste manier te optimaliseren, kan het verkeer op specifieke producten worden gestimuleerd.

De titel van het Etsy-product is wat Google gebruikt voor de title-tag, de H1-tag en de alt-tag van de vermelding voor elke pagina, dus maak deze informatief en het trefwoord geoptimaliseerd.

etsy productvermeldingen optimaliseren

Scott Taft doet uitstekend werk om verder uit te leggen hoe jouw Etsy-winkel zich vertaalt op Google .

Laten we zeggen dat je niet alleen gebedskaarsen voor beroemdheden maakt, maar dat je het echt een tandje bijstopt en speciaal Steve Buscemi-gebedskaarsen maakt.

Ja, er zijn gemiddeld 30 zoekopdrachten per maand voor ‘Steve Buscemi Prayer Candle’, volgens Google Keyword Planner. Omdat Buscemi-gebedskaarsen iets populairder zijn dan je zou denken, kan het optimaliseren van je productvermelding voor zowel Etsy als Google een groot verschil maken in het scheiden van je Steve-kaarsen van de rest van het beroemde kaarsenpakket.

steve buscemi gebedskaars

Zorg er nogmaals voor dat de titel van uw product een sleutelwoord gebruikt vóór uw bedrijfsnaam en dat dit uit 65 tekens of minder bestaat.

Als iemand in dit geval op zoek is naar een Steve Buscemi-gebedskaars, dan is de kans groot dat ze een redelijk goed gevoel voor humor hebben, dus je productbeschrijving moet worden geschreven om een ​​potentiële klant binnen te halen met geestige kopie.

De metabeschrijving haalt de eerste zin uit uw productbeschrijving (zoals Scott Taft in de afbeelding hieronder aangeeft). Vergeet niet om de zin in de buurt van 120 tekens te maken en indien mogelijk hetzelfde trefwoord uit uw paginatitel te gebruiken.

etsy meta description

Met het trefwoord ‘Steve Buscemi prayer candle’ heb ik een paginatitel met een sleutelwoord en een metabeschrijving gemaakt die duidelijk en beknopt is en een beroep kan doen op Buscemi-fans. De paginanaam / titelbeschrijving is 55 tekens en de product / metabeschrijving is 116 tekens.

Door Etsy-producttitels / paginatitels en meta / productbeschrijvingen te maken die zoekwoordgericht, informatief en leuk zijn, kan een kunstenaar zichtbaar blijven op Google.

etsy meta descriprion op google

Het implementeren van een zoekwoordstrategie lijkt in het begin misschien verwarrend en eentonig, maar het zal uiteindelijk routine worden en zeker resultaten opleveren.

Inzicht in hoe mensen naar uw winkel en producten zoeken en deze zien is essentieel om goed te presteren naarmate de markt op maat toeneemt. Als het gaat om SEO, probeer dan te denken als een mens eerst en een zoekmachine als tweede.

Wat u ook verkoopt, neem een ​​paar minuten de tijd om na te denken over hoe u met een zoekmachine naar uw product zou zoeken en gebruik vervolgens de tools en tips om een ​​strategie te creëren. Een competitieve ruimte is niet slecht als je je publiek begrijpt en weet hoe je ze kunt bereiken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *