Slimmere digitale assistenten (digital assistants) en de toekomst van zoeken - DeLaatbusiness

Slimmere digitale assistenten (digital assistants) en de toekomst van zoeken

4 min


133
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het is zoeken naar Jim, maar niet zoals we het kennen.

De droom van een ultieme persoonlijke assistent is geen vergezocht sciencefiction-fantasy zoals de interactieve computersystemen in Star Trek. De technologie die vandaag beschikbaar is, wordt al toegepast op zoekmachines.

Enterprise-E_LCARS

Toonaangevende visionairs in zoektechnologie, waaronder Google’s Beshad Behzadi in zijn keynote speech op de SMX West Keynote to Satya Nadella op de Build-conferentie van Microsoft, verwoorden een visie van slimmere en meer capabele persoonlijke hulp die efficiëntie, focus en uiteindelijk geluk zal bevorderen.

Nadella is van mening dat de volgende grote weddenschap voor Microsoft “conversation as a platform” is. Dit is een intuïtievere en toegankelijkere versie die kan worden geïntegreerd in apps, evenals kunstmatige intelligentie (AI) en bots die kunnen interageren met andere bots. Terwijl de apparaten en technologie die worden gebruikt om toegang te krijgen tot de zoekresultaten evolueren, blijft zoeken een steeds integraal onderdeel van het dagelijks leven.

Begrijp de bedoeling door middel van gesproken zoekopdrachten

De digitale assistenten van vandaag, zoals Microsoft Cortana, Apple’s Siri en Google Now, zijn voice-search ingeschakeld en worden bij elke interactie slimmer. Volgens comScore zal 50% van alle zoekopdrachten uiterlijk in 2020 zijn.

Omdat gesproken zoekopdrachten meer gemoedelijk is en natuurlijke taal gebruikt, evolueert de AI om de intentie en context van de gebruiker te begrijpen op basis van eerdere zoekopdrachten, vragen in meerdere stappen en gebruikersgedrag.

google-voice-search

Woorden kunnen van onschatbare waarde zijn voor AI-technologie tijdens het zoekproces. Voor marketeers bieden de langere querystrings van spraakgestuurd zoeken in vergelijking met tekst een rijkere gebruikersintentiegegevens. Terwijl een tekstquery typisch één tot drie woorden zou zijn, is een gesproken vraag vaak drie of meer.

Op mijn bureaublad zou ik bijvoorbeeld zoeken naar ‘blauw t-shirt’. Maar als het op een spraakvraag aankomt, kan ik vragen: “Hé Cortana, waar kan ik een cool blauw t-shirt vinden?” De conversatietoon biedt een signaal van koopintentie, stijlvoorkeur en gewenste winkellocaties als ik toegang tot mijn locatie verleende. Hiermee kunnen marketeers:

  • Bouw intuïtieve gebruikersmodellen om te begrijpen waar de gebruiker zich in de customer journey bevindt.
  • Combineer advertentiecampagnes (berichten- en bestemmingspagina’s) naar het juiste stadium van gebruikersintentie.
  • Ontwikkel sitecontent met een conversationele toon en geef specifieke antwoorden op de behoeften en belangrijkste vragen van gebruikers. Spraakzoekers zijn op zoek naar snelle antwoorden. Inhoud die specifieke vragen beantwoordt, maakt uw site een go-to-resource.

AI, het ‘toegevoegde ingrediënt’ voor een betere consumentenervaring en betrokkenheid

Technologiegiganten zoals Microsoft, IBM en Google richten zich op nieuwe manieren waarop machine-gebaseerd leren , AI en bots gegevens kunnen analyseren. Persoonlijke assistenten zoals Cortana, mogelijk gemaakt door Bing-zoekintelligentie, kunnen toestemming vragen om gegevens te verzamelen van e-mailaccounts, agenda’s, sociale netwerken, geografische locaties en mobiele apps om te leren over gedrag en voorkeuren.

De AI-engine analyseert de informatie om aanbevelingen te doen voordat ze de kans krijgen om een ​​vraag te stellen. Hoe meer interacties een gebruiker heeft met zijn assistent, hoe nauwkeuriger de voorspellende modellen kunnen zijn – en hoe meer haar serendipitous voorstellen ons zullen verrassen en het leven gemakkelijker zullen maken.

Een screenshot van een gesprek met Siri waarin de gebruiker (onze redacteur Christopher Ratcliff) Siri vertelt: "Open de pod-baydeuren HAL", een verwijzing naar de film 2001: A Space Odyssey. Siri antwoordt vermoeid: "Oh, niet nog een keer."

Voor velen leest het einde van de dag als een frustrerende waslijst met dingen die nog moeten worden gedaan – inclusief de was! Efficiëntie is nu een van de sleutels tot geluk, en technologie geeft ons de tijd om in het moment te zijn.

Als ik mijn persoonlijke assistent toegang geef tot de locaties die belangrijk zijn voor mij en mijn agenda’s, kan ze herinneringen verzenden wanneer ik moet vertrekken om het op tijd te maken voor mijn volgende afspraak.

De voorspellende component AI kan het verkeer monitoren en uitzoeken of ik nu moet stoppen met werken om mijn zoon op te halen uit de kinderopvang vanwege een snelwegongeval.

Het kan deep-link maken naar apps, zoals Waze, en de beste alternatieve routes voorstellen op basis van de huidige wegomstandigheden.

Binnenkort zal deze intelligentie integreren in gedeelde intelligentie over AI-bots, en taken zoals het vernieuwen van je rijbewijs zullen namens mij worden gedaan en me tijd besparen.

Voor marketeers is het belangrijk om deze nieuwe technologie te begrijpen en aan te passen om meeslepende klantervaringen op te bouwen. Aangezien deep-linking en intelligente agents worden geïntegreerd in apps en producten, zal de betrokkenheid van consumenten bij merken de volgende evolutie bereiken. Dit betekent dat er meer dan ooit potentieel is om invloed uit te oefenen op het pad naar aankoop tijdens de customer journey.

Duer

Terwijl “Beam me up Scotty” en reizen naar de laatste grens voor de meesten van ons nog geen realiteit zijn, zijn de mogelijkheden en technologie voor het bouwen van de ultieme digitale assistent bijna hier.

Deze nieuwe “andere” manier om dingen voor elkaar te krijgen, zal het voor consumenten aantrekkelijker maken om persoonlijke gegevens te delen, zodat assistenten meer voorspellend kunnen worden en namens ons acties kunnen ondernemen.

We blijven zoeken, websites en apps gebruiken. Maar hoe we met hen omgaan, biedt meer intentie en context voor KI’s en bots om ons te helpen dingen gedaan te krijgen in ons dagelijks leven. Op deze manier kunnen we ons concentreren en volledig aanwezig zijn op de momenten die er het meest toe doen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format