Studie: hoe waardevol is het om zoekwoorden in uw domein-URL te hebben? - DeLaatbusiness

Studie: hoe waardevol is het om zoekwoorden in uw domein-URL te hebben?

6 min


128
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Er zijn in de loop der jaren een aantal discussies geweest over de SEO-waarde van het hebben van zoekwoorden in uw domein-URL.

In een Google Webmaster-video van 2009 bevestigde de toenmalige hoofd van Google spam Matt Cutts dat vanuit een pure ranking standpunt, “het een beetje helpt om zoekwoorden in de URL te hebben”.

Meer recentelijk heeft Webmaster Trends-analist John Mueller in een Google Webmaster Central office-uren hangout verklaard dat zoekwoorden in URL’s een ‘echt kleine rankingfactor’ zijn . Maar klein kan nog steeds een verschil maken in het grote geheel van dingen, en er zijn ook dwingende redenen vanuit een oogpunt van bruikbaarheid om zoekwoorden op te nemen waar ze relevant zijn.

Een nieuw onderzoek door HigherVisibility.com , waarvan de bevindingen uitsluitend met Search Engine Watch werden gedeeld , was bedoeld om de relatie tussen de best beoordeelde websites in verschillende sectoren en de opname van zoekwoorden in hun URL’s te onderzoeken.

Het bleek dat bijna twee derde van de top-ranking-websites zoekwoorden gebruiken in hun URL’s – maar dit kan aanzienlijk variëren van industrie tot industrie. Dus wat kunnen we leren van de bevindingen over het belang van het hebben van zoekwoorden in uw domein-URL?

Belangrijkste bevindingen

De studie bekeek de top 10 van trefwoorden in 10 belangrijke sectoren: zaken, creditcards, schulden, e-mailsoftware, eten en drinken, overheid en handel, hotel, loodgieterswerk, software en gewichtsverlies. Vervolgens zijn de resultaten van de toppagina’s voor deze zoekwoorden en hun URL’s geanalyseerd om te achterhalen hoe vaak zoekwoorden zijn gebruikt en in welke vorm.

In totaal nam 63% van de sites met de hoogste ranking voor elke branche – bijna twee derde – zoekwoorden in hun domein-URL op. Van de geanalyseerde bedrijfstakken had de schuldindustrie de meeste zoekwoorden in zijn domein-URL’s, 76% van de URL’s in de schuldindustrie gebruikte een zoekwoord.

Als branche gebruikte e-mailsoftware het minst vaak zoekwoorden in zijn domein-URL, met minder dan de helft – 47% – van sites in de e-mailsoftware-industrie die zoekwoorden in hun URL’s gebruikten.

Van de websites met de hoogste ranking voor elke branche gebruikten zeven van de tien sites een zoekwoord in hun URL’s, twee bevatten een gedeeltelijk zoekwoord, bijvoorbeeld ‘tp’ voor ‘handelsbeleid’, en slechts één site bevatte helemaal geen trefwoord. Dit was de best beoordeelde site voor de gewichtsverliesindustrie, hoewel in plaats daarvan het woord ‘dieet’ werd gebruikt.

De schuldbranche: trefwoorden bij uitstek

De schuldindustrie had een hoog niveau van zoekwoordgebruik in zijn domein-URL’s in verschillende zoektermen. Van de 10 best beoordeelde websites voor het woord ‘schuld’ gebruikte 100% van de sites het zoekwoord in hun URL’s.

Op dezelfde manier gebruikten alle sites met de hoogste ranking voor het zoekwoord ‘debt equity’ de term in hun URL’s, terwijl 95% van de best beoordeelde sites voor ‘debt finance’ het zoekwoord in hun domein-URL’s gebruikten.

De zoekwoorden die het minst waarschijnlijk in domein-URL’s voor de schuldindustrie worden weergegeven, waren ‘leningen met vreemd vermogen’ en ‘kredieten met kredietschuld’, waarbij 55% van de sites met de hoogste rangorde deze zoekwoorden in hun URL’s gebruikte. Dit kan zijn omdat deze zoekwoorden langer zijn, waardoor het minder waarschijnlijk is dat ze in hun geheel worden gebruikt.

E-mailsoftware: minder is meer

De sector met de laagste incidentie van zoekwoordgebruik in zijn URL’s was e-mailsoftware, hoewel het interessant is om op te merken dat dit ook de sector met de langste zoekwoorden was, met alle trefwoorden met ten minste twee woorden, en sommige met vier of vijf.

Geen enkele reeks websites steeg met meer dan 60% van het zoekwoordgebruik in hun URL’s, en het minst gebruikte zoekwoord – ‘bulk e-mail software kopen’ – verscheen in slechts 35% van de URL’s voor de best beoordeelde sites. ‘Nieuwsbrief e-mail software’ en ‘beste e-mail software’ waren de trefwoorden die het meest waarschijnlijk in URL’s verschijnen, waarbij beide trefwoorden in 60% van de best beoordeelde URL’s voorkomen.

Hotelzoekwoorden: regionale verschillen

De hotelsector had in totaal 62% van de zoekwoorden in URL’s, met zeven van de 10 best beoordeelde sites voor de term ‘hotel’, inclusief het zoekwoord in hun domein-URL’s.

Populaire boekingssites zoals Travelocity hebben de top van de SERP bereikt zonder dat het zoekwoord moet worden opgenomen (hoewel het woord ‘reizen’ mogelijk als een gerelateerd zoekwoord kan worden beschouwd). Een andere van de best beoordeelde websites was www.otel.com, dat hoewel het niet het trefwoord in zijn geheel bevat, alles behalve één letter heeft!

‘Regiospecifieke’ zoekwoorden zoals ‘san hotel’ (San Francisco of San Diego) of ‘york hotel’ werden vaker weergegeven in URL’s, die in 100% en 80% van de URL’s voor hun respectieve zoekwoorden voorkomen.

Aan het onderste uiteinde van het spectrum waren ‘hotelkorting’ en ‘reserveringshotel’ de zoekwoorden die het minst waarschijnlijk in URL’s voorkomen en die respectievelijk in 35% en 25% van de URL’s voorkomen.

Hoe kunnen URL-sleutelwoorden u helpen om hoger te scoren?

Het is duidelijk dat er een koppeling is tussen de websites die hoog scoren voor een bepaald zoekwoord en of dat zoekwoord al dan niet wordt weergegeven in de URL. Dit is echter waarschijnlijk niet de enige factor die bepaalt of een site al dan niet goed kan worden gerangschikt.

Zoals diegenen van ons in de branche weten, kunnen ontelbare andere dingen bijdragen aan een goede SEO, en de studie van HigherVisibility.com was op één aspect gericht. Maar betekent dit dat u zich niet moet bezighouden met zoekwoorden in uw URL’s? Helemaal niet.

Rand Fishkin, oprichter van Moz, publiceerde ’15 SEO best practices voor het structureren van URL’s ‘, waarin hij betoogde dat ‘het gebruiken van de zoekwoorden die u target voor rankings in uw URL’s een solide idee is’. Ten eerste, vanuit het oogpunt van leesbaarheid en bruikbaarheid, kunnen gebruikers met relevante zoekwoorden in uw URL precies weten wat ze krijgen.

Afbeelding: Moz

De SEO Starter Guide van Google stelt ook dat: “Als uw URL relevante woorden bevat, dit gebruikers en zoekmachines meer informatie geeft over de pagina dan een ID of een vreemd benoemde parameter.” Met andere woorden, inclusief trefwoorden – of op zijn minst duidelijk en duidelijk directe informatie – in uw URL is een best practice.

Ten tweede wijst Fishkin erop dat URL’s vaak worden gekopieerd en geplakt en wanneer er geen anchor-tekst wordt gebruikt in een link, zal de URL zelf dienen als anchor-tekst – een krachtige ranking-invoer. Hij waarschuwt echter ook tegen het vullen van zoekwoorden met uw URL’s of het gebruik van zoekwoordherhaling:

“Google en Bing zijn veel verder gegaan dan algoritmen die een sleutelwoord dat meerdere keren verschijnt in de URL-reeks positief belonen. Doe geen pijn aan uw kansen om een ​​klik te verdienen (wat van invloed kan zijn op uw positie) door het matchen van zoekwoorden / herhalingen in uw URL’s te overdozen. “

Fiskin citeert ook onderzoek van de International Conference on Web Search en Data Mining waaruit blijkt dat de URL een van de meest prominente elementen is die gebruikers overwegen bij het bepalen van de site waarop ze moeten klikken.

Nogmaals: als u duidelijke en relevante informatie in uw URL heeft, kunt u klikken verdienen – en terwijl de klikfrequentie nog steeds hevig wordt besproken als een mogelijke rangschikking , is het niet goed als niemand een classificatie voor een bepaald zoekwoord scoort klikt door naar uw site.

Hoe zit het met Exact Match Domains?

Exacte overeenkomstdomeinen (EMD’s) – wanneer het domein van een site exact overeenkomt met het zoekwoord dat u wilt targeten – kan ook een manier zijn om goed te rangschikken voor uw zoekwoord, maar ze verstandig te gebruiken.

De meeste merken zullen hun domein afleiden van de naam van hun merk, dat ook een sleutelwoord kan bevatten, zoals glassesdirect.com. Maar Exact Match-domeinen zijn vaak een teken van een spammy-website en een waar Google naar op zoek is.

Gianluca Fiorelli

@gfiorelli1

but that’s a topic too long for a tweet discussion 😀@aleyda @pelogia

Gary “鯨理” Illyes

@methode

OK, I’ll go public (already asked a bunch of folk in private): if you see spammy EMDs, send them my way.

21 people are talking about this

Aan de andere kant zijn EMD’s vaak gedenkwaardig, wat goed is vanuit het oogpunt van bruikbaarheid – een gebruiker die op zoek is naar goedkope vluchten zal zich geen moeite kosten om de URL ‘cheapflights.com’ te onthouden, en er kan geen fout worden begaan waar de website voor is .

Als je een legitieme reden hebt om een ​​EMD te gebruiken en deze niet combineert met andere spammy-tactieken, dan zou het in orde moeten zijn.

Tot slot: bruikbaarheid eerst!

De rode draad van dit alles is om eerst en vooral de gebruikerservaring te overwegen. Zoals we hebben gezien, is een duidelijke, directe URL de beste manier om ervoor te zorgen dat gebruikers weten wat ze van uw website krijgen en kunnen erop klikken. In veel gevallen kan dit je ranking ook als een toegevoegde bonus helpen.

Veel van de topwebsites in verschillende sectoren gebruiken dus zoekwoorden in hun URL’s, maar anderen die dat niet doen, kunnen nog steeds hoog scoren. Zoals we nu weten dat het schrijven van kwaliteitsinhoud beter is dan vullen met trefwoorden, geldt hetzelfde voor het maken van kwaliteits-URL’s. Uiteindelijk komt het neer op wat logisch is voor uw merk en website.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format