Test-driving Pinterest Lens: Hoe stapelt het nieuwe visuele zoekgereedschap van Pinterest zich op?

6 min


155

Pinterest heeft zijn visuele discovery-tool, Lens, vrijgegeven voor alle Android- en iPhone-gebruikers in de VS.

Als onderdeel van de strategie van Pinterest om een ​​deel van de lucratieve zoekmarkt te veroveren door visual search te beheersen , is dit een belangrijke stap en zal deze ongetwijfeld binnenkort verder gaan dan de VS.

In het afgelopen jaar heeft Pinterest een reeks nieuwe zoek- en e-commerceproducten gelanceerd , waaronder hun betaalde zoekpartnership met Kenshoo, Shop the Look en Instant Ideas .

Deze vallen allemaal onder de overkoepelende term ‘visual discovery tools’, en hun USP wordt omlijst door de terugkerende zin van Pinterest, “Alles zonder een enkel teken in te tikken.”

Geen prijzen om te raden welke zoekgigant ze daar willen bereiken.

Lens staat centraal in de fortuinen van Pinterest’s beslist alternatieve toegang tot de digitale reclamemarkt, dus hebben we een praktische blik geworpen op wat het is, hoe het werkt en hoe effectief het is.

Wat is Pinterest Lens?

Lens is een tool voor het maken van point-and-shoot-onderzoeken die smartphonebeelden analyseert en interpreteert om gerelateerde pins en ideeën te vinden, en stelt ze vervolgens voor aan de gebruiker. Het doel van Pinterest is om de wereld in een reeks pins te veranderen die kunnen worden vastgelegd, ontdekt en aan elkaar gekoppeld, meestal via mobiele apparaten.

Als u aan de slag wilt met Lens (als u zich in de VS bevindt), download of upgrade u de app, tikt u vervolgens op de zoekbalk in de app en selecteert u het rode camerapictogram.

Hoe werkt Pinterest Lens?

Zodra Lens is geopend, komt de visuele discovery-technologie van Pinterest in actie. 

Hiermee wordt een cameraframe geopend zoals hieronder, dat zeker is ontworpen om de gebruiker aan te moedigen zich op één specifiek object te richten:

Dit is essentieel voor het succesvol functioneren van Lens. De technologie van Pinterest werkt het beste wanneer een specifiek item kan worden geïsoleerd en vervolgens met behulp van een eigen zoekplatform wordt verwezen naar het geïdentificeerde formulier met de bijbehorende database met afbeeldingen.

Het object is onderverdeeld in segmenten; op kleur, vorm of productcategorie, bijvoorbeeld. Pinterest heeft vertrouwensstatistieken ontwikkeld om in deze berekening op te nemen, om rekening te houden met onzekerheden die worden veroorzaakt door fuzzy-afbeeldingen of een combinatie van objecten binnen hetzelfde frame.

Dit proces (hieronder weergegeven in een handig diagram van TechCrunch) zal het Lens mogelijk maken om van het herkennen van een schoen te veranderen in het herkennen dat het een loafer is, door te herkennen dat de loafer in feite blauw is.

Afbeelding: TechCrunch

Tot dusverre, dus typisch beeldonderzoek. Amazon’s FireFly-technologie is erop gericht dezelfde service te bieden, in technologische termen, en de mogelijkheden voor beeldherkenning zijn indrukwekkend. Google heeft op dit gebied aanzienlijke vooruitgang geboekt, net als Instagram.

Waar Pinterest een nieuwe en lonende dimensie hoopt toe te voegen, is door het incorporeren van wat typisch de reserve van menselijke perspectieven is: waardeoordelen.

Door de stijl van de loafer te kennen, kon Pinterest accessoires aanbevelen, maar kon ook iets leren over de smaak van de gebruiker. Deze kennis helpt om suggesties te verfijnen, zodat de gebruikerservaring constant verbetert.

Waar Amazon een product zal herkennen en een selectie van zeer vergelijkbare producten zal aanbieden, vatte Pinterest’s creatieve hoofdrol, Albert Pereta, hun filosofie goed samen: “Als ik in mijn keuken ben en een avocado voor me heb, als we daar naar verwijzen en we geven een miljoen foto’s van avocado’s terug, dat is bijna zo nutteloos als je kunt krijgen. “

Het is in de conceptuele sprong van het product in zicht, naar aanverwante producten in de database van Pinterest, dat Lens het nuttigst zou kunnen worden voor consumenten en marketeers. Waar Pinterest een voordeel heeft in de visuele zoekrace, is de uitgebreide database met afbeeldingen, die meestal productgericht zijn, duidelijk worden geëtiketteerd en worden gepost in relatie tot vergelijkbare items.

Hoe effectief is Lens?

Al deze theorie is verleidelijk, voor Pinners op zoek naar nieuwe ideeën en voor adverteerders die op zoek zijn naar een kosteneffectief alternatief voor Google Zoeken .

Maar hoe goed werkt het in de praktijk?

Ik gebruikte de app als hulpmiddel tijdens mijn zoektocht om een ​​paar geliefde maar strijdlustige sneakers te vervangen.

Eerst nam ik een foto van de betreffende sneaker met behulp van Lens:

De kleurrijke tags links en rechts van Pinterest onthullen de identificerende factoren van de schoen, die voornamelijk vrij nauwkeurig zijn. Ze zijn nooit gebruikt om te rennen, maar ik begrijp en accepteer dat ze hadden kunnen zijn.

Vervolgens de aanbevelingen voor gerelateerde items. Voor dit voorbeeld werd een scrolllijst van ongeveer 60 afbeeldingen weergegeven, die qua stijl zeker zeer gevarieerd waren, maar er was voldoende esthetische samenhang om te zeggen dat ze onderling verband houdende items zijn:

Deze afbeeldingen bieden een optie om door te klikken en, in veel gevallen, kopen. En hier zijn de lijnen wazig – prachtig dus, vanuit het perspectief van Pinterest. Niet alle afbeeldingen zullen naar die optie leiden; velen zijn gewoon andere Pinners die trots hun schoenen delen en anderen inspireren.

Dit wekt vertrouwen, een gegeven dat adverteerders ten goede kan komen als ze erin slagen in te spelen op dit ethos van inspireren en delen, in plaats van alleen te verkopen.

De afbakening (die weliswaar snel oplost ) tussen betaalde en organische resultaten op Google staat op gespannen voet met wat Pinterest hier zou kunnen bereiken, als adverteerders aandacht schenken aan het platform en zijn gebruikers.

Dat gezegd hebbende, probeerde ik Lens uit met een aantal items (een stoel, een potlood en een plantenpot, om er maar drie te noemen) en er was een patroon over de resultaten. De beeldherkenning is geweldig, en het is gemakkelijk te gebruiken. Waar dingen duisterder worden, ligt binnen de voorgestelde resultaten, die veel potentieel laten zien, maar de output zijn van wat nog steeds een werk in uitvoering is.

Pinterest heeft deze potentiële verwijten op een intelligente manier voorkomen en van de wijs getikt door van tevoren toe te geven dat dit nog niet perfect is.

Eén kritiek op de vooruitgang in de consumentgerichte AI is dat het simpelweg niet de utopische visies heeft opgeleverd waarvan we op dit moment geloofden dat het realiteit zou worden. Het potentieel van deze technologie is zodanig dat mensen niet anders kunnen dan zich laten meeslepen – een besef dat Pinterest heeft geholpen om de verwachtingen te temperen.

Bovendien hebben ze hun gebruikers uitgenodigd om mee te doen en te helpen. In hun blogpost die de lancering aankondigde, verklaarde Pinterest:

“Lens leert nog steeds, en herkent niet altijd precies wat je zoekt.

Lens blijft in bèta omdat het nog beter wordt in het herkennen van alle dingen. En dat is waar u binnenkomt!

Als je resultaten krijgt die een beetje meh voelen, tik dan op de nieuwe + knop om feedback toe te voegen en help Lens beter te worden in het vinden van ideeën geïnspireerd door wat je net met Lensed hebt gedaan. Naarmate meer en meer mensen Lens over steeds meer objecten leren, zal het binnenkort een uitweg uit de bètareek halen. “

Deze houding van openheid en samenwerking zou hen kunnen beschermen tegen enkele ripostes tot niet overtuigende resultaten in de vroege stadia, maar er kan geen twijfel over bestaan ​​dat haast van het grootste belang zal zijn als Pinterest deze technologie probeert te gelde te maken voordat de concurrentie daar komt.

Hoe zouden adverteerders prestaties op Pinterest meten?

Een van de blijvende voordelen van Google AdWords is de meetbaarheid, een gebied waar het zonder een serieuze concurrent blijft.

Merken die gewend zijn aan dit bevredigende marketingmechanisme kunnen daarom aarzelen voordat ze hun AdWords-dollars investeren in een platform zoals Pinterest. Ongetwijfeld zullen dergelijke forays dit jaar experimenteel van aard zijn, met weinig merken die bereid zijn een serieus risico te nemen op een ontluikende zoektechnologie wanneer een dergelijk betrouwbaar, dominant alternatief bestaat.

Belangrijk in dit verband is de onlangs aangekondigde integratie van Pinterest-gegevens in Datorama , een platform voor rapportage over meerdere kanalen. Deze API-connector voegt een nieuw niveau van meting en verantwoordelijkheid toe voor het platform, dat zal worden verwelkomd door iedereen die investeert in Pinterest-reclame. We verwachten dat deze functionaliteit in de nabije toekomst standaard zal zijn voor rapportageplatforms.

Meting is natuurlijk niet de enige hindernis voor Pinterest om te wissen.

Het aantal dagelijkse actieve gebruikers van Pinterest en hun koopbereidheid zullen ook onder de loep worden genomen, statistieken die van groot belang zijn als ze worden uitgesplitst naar bedrijfstak. Het is onwaarschijnlijk dat Pinterest de juiste pasvorm is voor elk bedrijf, ongeacht hoe effectief de visuele zoekopdracht wordt, maar voor sommigen kan het de perfecte match zijn.

Met de komst van Lens in de VS en de bijbehorende toelating van Pinterest dat de technologie “niet perfect” is, is er overvloedig ruimte voor experimenten. De zoekresultaten zullen blijven verbeteren en, met een aantal senior rekruten van Google aan boord om hun visuele zoekteam te leiden, betekent Pinterest zaken doen.

De tijd zal uitwijzen of consumenten en adverteerders het geduld hebben om aan boord te komen voor een hobbelige, maar potentieel zeer vruchtbare reis.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format