Vernietigt Google het mobiel organisch zoeken? - DeLaatbusiness

Vernietigt Google het mobiel organisch zoeken?

9 min


103
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Klikfrequenties voor websites zijn sterk afhankelijk van hun positie in organische zoekresultaten.

Maar in hoeverre worden lokale bedrijven verder aangetast nu Google alle organische resultaten steeds verder van de onderkant van het mobiele scherm duwt, aangezien het prioriteit geeft aan betaalde advertenties, Google Mijn Bedrijf- vermeldingen, Kennisgrafiek en / of Versnelde mobiele pagina’s ?

En wanneer mappen, aggregators, artikelen, recensies en chains de beste organische zoeken domineren, wat is de hoop dat de mobiele gebruiker twee, drie, vier of meer schermen zal scrollen om de website van het plaatselijke restaurant of hotel te vinden waarnaar ze op zoek zijn?

Dit is de eerste van twee kolommen in de status van mobiel zoeken.

 • Deze kolom is gericht op wat er gebeurt met mobiel organisch zoeken – dat wil zeggen waar websites worden weergegeven op de pagina met zoekmachine resultaten (SERPS).
 • In de vervolgkolom worden de eigendommen van de eigenaar van Google bekeken, met name Google Mijn Bedrijf en de Kennisgrafiek, die organische resultaten verdringen, inclusief de impact die Google op deze bedrijven commercialiseert.

De brandende vraag is: heeft Google het organische zoeken naar mobiel gedood? Deze 5 experts geven daar een antwoord op:

Het antwoord (zoals je zou verwachten van inkomende en lokale marketeers en SEO-specialisten) is dat organisch zoeken niet dood is, maar het lijdt geen twijfel dat het spel enorm is veranderd en blijft veranderen telkens als Google een nieuwe innovatie introduceert, waaronder op -gaande wijzigingen in betaalde zoekresultaten, Google Mijn Bedrijf-vermeldingen, Kennisgrafiek en de nieuwste baby Accelerated Mobile Pages (AMP).

Andrew Shotland vat de antwoorden mooi samen:

Google heeft organische zoekresultaten op mobiele apparaten niet gedood, maar het heeft het zeker verminkt. Er is nog steeds een grote hoeveelheid verkeer naar niet-Google-eigendommen in lokale organische SERP’s. Ondanks Google’s voortdurende overname van prime SERP-onroerend goed met zijn eigen eigenschappen, moeten de algoritmen nog steeds rekening houden met een breed scala aan resultaten, omdat het nog steeds verschillende intenties vanuit één enkele query moet verwerken.

Zoals wordt weergegeven in het  rapport Local Search Ranking Factors (juni 2016), behandelt Google “impliciete” geoquery’s (zoekopdrachten zoals “pizza” die lokale intentie hebben maar geen geografische locatie opgeven) anders dan “expliciete” georequery’s (bijv. ” pizza in Chicago “). En hoewel Google over het algemeen behoorlijk slim is over wat de populairste intenties zijn, zullen ze, wanneer het wazig is, een verscheidenheid aan resultaten moeten bieden. Dus slimme SEO’s hebben nog veel om mee te spelen.

Wat heeft Google gedaan met organisch zoeken?

A. Meer betaalde zoekadvertenties.

B. Prioriteit gegeven aan Google Mijn Bedrijf (GMB).

Voor een bedrijfsgerelateerde Google-zoekopdracht voor mobiel is de prioriteit voor resultaten meestal als volgt – zoals blijkt uit de resultaten voor ‘Restaurants in Mayfair’ hieronder:

 1. Betaalde zoekadvertenties – maximaal vier verschillende advertenties voor populaire zoekopdrachten op populaire locaties. Deze kunnen behoorlijk groot zijn, inclusief maximaal 10 regels tekst of links.
 2. Google Mijn Bedrijf (GMB) -resultaten – drie lokale bedrijven (vermeld in de Google-directory) worden weergegeven op een lokale kaart en krijgen vervolgens een individuele lijst met vier regels. De aanbiedingen komen niet overeen met de organische resultaten hieronder.
 3. Organische resultaten (OL) – ca. 10 aanbiedingen. Voor populaire zoektermen zoals “restaurants in X” of “Pizza in de buurt” worden de resultaten van de toprangschikking vaak gedomineerd door aggregators zoals directories, bezorgdiensten (als restaurants), artikelen, beoordelingen en nationale / internationale ketens – dit kan betekenen (als in het onderstaande geval) dat er helemaal geen restaurants op de eerste pagina met zoekresultaten staan.
 4. Meer advertenties – vaak inclusief advertenties voor het downloaden van native apps.
 5. Gerelateerde zoekopdrachten – ong. acht lijsten met zoekopdrachten die door Google worden aanbevolen.
 6. Optie om de volgende pagina met resultaten te bekijken.

C. Prioritized Knowledge Graph

Voor een inhoudgerelateerde Google-zoekopdracht voor mobiel, is de prioriteit voor resultaten meestal als volgt – zoals aangetoond door resultaten voor ‘Mayfair’ hieronder:

 1. Betaalde zoekadvertenties (niet aanwezig in het voorbeeld).
 2. Kennisgrafiek (KG) – dit is een uitbreidbaar panel van informatie en afbeeldingen met betrekking tot de zoekopdracht, afkomstig uit verschillende bronnen, bijvoorbeeld Wikipedia, en kan GMB-type vermeldingen bevatten (zoals hieronder weergegeven, dit kunnen restaurants of hotels zijn.)
 3. Organische resultaten.
 4. Verwante zoekopdrachten.
 5. Optie om de volgende pagina met resultaten te bekijken.

D. Versnelde mobiele pagina’s (AMP)

Een verdere complicatie voor organisch zoeken is AMP , een door Google gesteund initiatief om mobiele pagina’s sneller te laden. Momenteel zijn dit vooral nieuwsverhalen (het moet nog veel grip krijgen met het bedrijfsleven) en worden meestal weergegeven als een carrousel van krantenkoppen en afbeeldingen.

Afhankelijk van de zoekterm worden AMP-resultaten als eerste geplaatst, ten tweede achter betaalde advertenties, als derde achter advertenties en GMB- of KG-resultaten, en soms als een van de organische resultaten. Hoe dan ook, het effect is dat organische resultaten verder onder de vouw kunnen worden geschoven.

De volgende schermafbeeldingen tonen twee mobiele zoekopdrachten uitgevoerd in Londen (resultaten in verschillende landen kunnen verschillende resultaten opleveren). De vouwlijn geeft aan waar het zichtbare scherm eindigt (vóór scrollen) op grote smartphones, zoals de Samsung Galaxy S6.

 • De eerste is voor ‘Restaurants in Mayfair’ – die laat zien hoe organische vermeldingen twee keer worden geprojecteerd op de zoekresultaten door drie advertenties en de drie Google Mijn Bedrijf-restaurantvermeldingen (door GMB in de afbeelding vermeld). Deze GMB-vermeldingen komen niet overeen met organische zoekresultaten. Merk ook op dat er helemaal geen restaurants zijn op de eerste pagina met zoekresultaten.
 • De tweede zoekopdracht was voor “Mayfair” – die laat zien hoe organische vermeldingen van de eerste pagina worden verwijderd door Google Knowledge Graph (KG). Interessant is dat de restaurants in de KG anders zijn dan die in GMB-resultaten voor “Restaurants in Mayfair”, indien uitgebreid (niet getoond) toont KG ook een carrousel van hotels, deze resultaten verschillen van de GMB-resultaten voor hotels in Mayfair.

Bizar, restaurants (RL) en hotels (HL) doen beter in organische resultaten voor “Mayfair” dan “Restaurants in Mayfair” of “Hotels in Mayfair”. Dit kan een weerspiegeling zijn van het feit dat de context niet is wat Shotland expliciet zou noemen.

dna33_mayfair_screenshots_2

Mobiel zoeken verschilt van desktop search

Organisch zoeken op de desktop is ook veranderd door Google, maar niet in alle gevallen zo slecht.

In februari 2016 verschoof Google betaalde advertenties  van het rechterpaneel naar organische resultaten boven.

Voor inhoudgerelateerde zoekopdrachten heeft Google Knowledge Graph (KG) de plaats ingenomen van de advertenties in het panel. Dit betekent dat in situaties waarin er minder betaalde advertenties zijn, organische zoekresultaten mogelijk boven de vouw op een pc-scherm liggen.

GMB past ook goed in het zijpaneel, maar in plaats daarvan zit het boven de organische resultaten en onder de advertenties, waardoor het zijpaneel leeg blijft. Dit betekent dat organische resultaten op de pagina worden gepusht en, afhankelijk van de afmetingen van de pc-schermgrootte, onder de vouw.

De ongelijkheid van pc-schermformaten maakt het moeilijk om in te schatten waar de vouw op de screenshots zou vallen.

dna33_google_desktop_mayfair

Waarom doet Google dit?

Er zijn twee motivaties:

 • Ten eerste wil Google meer (zelfs meer) geld verdienen met advertenties en partnerverwijzingen.
 • Ten tweede wil het betere antwoorden geven op de zoekopdrachten van de zoekers, waarvan we aannemen dat het gedeeltelijk is ingegeven door de verwachtingen voor de groei van gesproken zoekopdrachten. Als dit kan worden bereikt zonder zoekers, worden de eigenschappen van Google des te beter (voor Google).

HubSpot CEO Brian Halligan:

Ik denk dat er twee echte veranderingen zijn opgetreden met Google Zoeken, sinds we HubSpot 10 jaar geleden begonnen:

 1. AdWords: 50% boven de vouw v 100% boven de vouw … 

10 jaar geleden kreeg je voor de meeste zoekopdrachten een paar advertenties langs de top en een heleboel advertenties aan de zijkant van de resultatenpagina. Voor dezelfde zoekopdracht vandaag zijn er geen advertenties naast de advertentie en de advertenties bovenaan dekken de volledige ruimte boven de vouw op een gewone computer en boven de vouw op een mobiele telefoon. Dit betekent dat als u in Google wilt worden gevonden, betaald veel belangrijker is dan voorheen.

 1. Organisch: onderzoek het antwoord v Geef je het antwoord …. 

Toen we 10 jaar geleden HubSpot startten, kreeg je voor de meeste zoekopdrachten net een lijst met 10 links op de eerste pagina en de naam van de SEO-game kwam op de eerste pagina en zo hoog mogelijk. Steeds vaker geeft Google u het antwoord op de vraag. Het percentage vragen dat ik doe waar het antwoord wordt gegeven, gaat omhoog en de kwaliteit van die antwoorden is erg goed.

Organisch zoeken is op geen enkele manier dood. Het long-tailspel om veel zoekwoorden op de voorpagina van de SERP te krijgen werkt nog steeds, maar je zult in toenemende mate moeten werken om gewoon “het antwoord” te zijn op de vraag, in tegenstelling tot een van de antwoorden.

Hoe beïnvloeden de wijzigingen van Google de organische resultaten? 

Click-through rates (CTR) voor organisch zoeken nemen af ​​naarmate de positie toeneemt

Alle onderzoeken concluderen dat de CTR afneemt naarmate de resultaten van de SERPS verder dalen, maar er is onenigheid over de cijfers en hoe dit varieert naargelang het type site en de zoekopdracht.

De volgende tabel toont de resultaten van een onderzoek door Authoritas  (formeel Analytics SEO) in 2015, dat illustreert hoe snel de kans op verkeer afneemt met elke zoekpositie. Let op de verschillen tussen desktop- en mobiele CTR per positie en tussen zoektermen die betrekking hebben op het merk en zoektermen die dat niet doen.

dna33_search_ctr_v_position

Maar wat is de impact van betaalde advertenties, Google Mijn Bedrijf en Kennisgrafiek op organische CTR?

Helaas lijkt er geen onderzoek te zijn naar de impact van Google om het belangrijkste zoekvastgoed met zijn eigendommen te monopoliseren.

Uit een onderzoek van ComScore en Localeze blijkt echter dat:

 • 72% van de respondenten zag de meest relevante lokale zoekresultaten, vergeleken met 23% voor organische resultaten en een magere 5% voor betaalde zoekresultaten.
 • 67% – iets minder – gepercipieerde lokale resultaten het meest betrouwbaar, voor 26% voor biologisch en 7% voor betaald.

Als dit gevoel van relevantie en vertrouwen doorklikpercentages beïnvloedt, zoals u zou verwachten, is het onvermijdelijk dat Google prioriteit geeft aan GMB-resultaten, van invloed op organische zoekresultaten.

De grote vraag is: in hoeverre zou dat vertrouwen in lokale resultaten worden ondermijnd als / wanneer Google begint met het introduceren van betaalde lokale vermeldingen? De impact van Google die GMB en KG commercialiseert, zullen we in de volgende kolom bespreken.

dna33_trustworthy_search

Anekdotisch lijkt het erop dat sommige sites harder zijn geraakt dan andere door Google’s wijzigingen.

Andrew Shotland:

De schade is echt. We hebben lokaal organisch verkeer gezien, met name op mobiele apparaten, voor grote sites die in de afgelopen twee jaar naar beneden zijn gegaan. Het grote evenement was Google om het Google My Business-pakket te verankeren aan de top van de meeste lokale SERP’s op zowel mobiel als desktop vanaf eind 2015. We hebben duidelijk gezien dat GMB organisch verkeer in veel grotere mate kannibaliseren dan betaalde advertenties.

Bij het zoeken naar een lokale bedrijfsnaam op een telefoon, is er nu voldoende informatie over veel van de Google Mijn Bedrijf-panelen om te voorkomen dat een gebruiker naar de organische resultaten moet scrollen. Dit is geweldig voor lokale bedrijven met een goed geoptimaliseerde GMB-pagina. Niet zo geweldig voor iedereen die je informatie over dat bedrijf probeert te tonen.

Voor andere sites zien we nog steeds organisch zoekverkeer en bedrijven krijgen nog steeds veel conversies van organische mobiele vermeldingen, met name van mensen die telefoontjes waarderen. Zelfs voor die sites die algemeen organisch verkeer hebben verloren, weet Google je nog steeds zeer relevant verkeer te sturen – het verkeer dat goed converteert – dus soms stijgen conversies zelfs als het verkeer daalt.

We doen mee aan de lange staart.

Terwijl Google poogt zoekers te conditioneren en te sturen met aanbevolen zoekopdrachten – zowel naarmate de term wordt getypt als via gerelateerde zoekopdrachten aan het einde van de resultatenpagina (ervan uitgaande dat iemand het zo ver haalt) – en probeert af te leiden met betaalde advertenties, GMB en KG aanbiedingen, Google probeert altijd de beste resultaten voor de zoekopdracht te leveren.

Hoe preciezer, relevanter en frequenter de termen die door het visum voor mobiele gebruikers worden gebruikt voor uw sitesites, hoe waarschijnlijker het is dat de mobiele zoeker een vermelding voor uw site zal vinden en hoe minder rommel ze in de weg zullen vinden.

Will Critchlow, CEO, Distilled:

Hoezeer Google ook probeert om instant-antwoorden in één vak te geven, en ongeacht hoeveel ze geld verdienen met commerciële frases, tot nu toe groeit het totale mobiele zoekvolume sterk genoeg, zodat totale organische mobiel als kanaal groeit.

Het enorme volume in de long-tail van het zoeken is heel gemakkelijk te vergeten. In de long tail-reclame is veel minder sparser, zijn antwoorden met één box minder overtuigend en hebben de aggregators een veel dunner gehalte. Het is nog gemakkelijker om dit te vergeten, omdat zoekwoordgegevens in de achteruitkijkspiegel verdwijnen in de vorm van (niet meegeleverd).

Daarom raden we u aan tactisch verder naar boven te gaan in de trechter en zoekers eerder in de levenscyclus vast te leggen en de aggregators uit te schakelen op basis van de sterke punten en USP’s van uw bedrijf – u wilt dat natuurlijk graag aanvullen met conversie gericht zoekgedrag en verschijnen op geschikte aggregator / krachtige sites.

SEO op zichzelf is mogelijk niet voldoende.

Hoewel SEO nog steeds zeer relevant is voor mobiel zoeken, moet het worden gebruikt  als onderdeel van een gecoördineerd marketingplan.

Kevin Cotch, SEO-analist bij TopRank Marketing:

Ik geloof niet dat Google de organische zoekresultaten voor mobiele gebruikers heeft gedood. Google toont nog steeds de informatie die het meest relevant is voor het mobiele publiek, inclusief organische vermeldingen, maar de SERP op een mobiele telefoon is beperkter. Google toont meestal meer eigen resultaten (dat wil zeggen betaalde, lokale vermeldingen, aanbevolen fragmenten (featured snippets) , enz.) Met de beperkte ruimte op mobiele SERP’s. 

Ik raad aan om mobiel te benaderen met een unieke strategie die zich richt op de plaats waar uw publiek zich in de marketingtrechter bevindt. Marketeers moeten een geïntegreerde mobiele strategie implementeren om uw doelgroep aan te trekken, te engageren en te converteren door het opnemen van SEO-, betaalde, e-mail- en sociale campagnes. Een deel van de mobiele strategie met betrekking tot SEO zou ontwikkelingsmiddelen gebruiken om AMP te implementeren, schema-opmaak en het optimaliseren van uw website voor sitesnelheid om de gebruikerservaring te verbeteren. 

Aan het eind van de dag zal Google de SERP’s blijven veranderen om de beste resultaten te leveren. Zoekmarketeers zullen hun geïntegreerde mobiele strategie moeten blijven optimaliseren om het meeste uit elke campagne te halen, inclusief SEO.

In de vervolgkolom van deze wordt rekening gehouden met de property’s en beheerde property’s van Google, met name Google Mijn Bedrijf en Knowledge Graph, die organische resultaten verdringen.

We zullen onderzoeken wat dit betekent voor uw zoekstrategie en webontwerp en de impact van Google die gesponsorde resultaten introduceert en prioriteit geeft aan partnerbedrijven


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format