Vijf absoluut essentiële elementen voor mobiel SEO-succes - DeLaatbusiness

Vijf absoluut essentiële elementen voor mobiel SEO-succes

5 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Is uw website mobielvriendelijk? 2016 markeert het eerste jaar dat mobiel verkeer het desktopverkeer overstijgt, maar veel bedrijven hebben nog steeds nagelaten om rekening te houden met mobiele apparaten.

Hun websites zijn niet geoptimaliseerd voor mobiel zoeken en zien er gewoon niet goed uit op telefoons en tablets. Niet alleen veroorzaakt dit gefrustreerde gebruikers om de site te verlaten, het is ook een groot probleem voor uw SEO.

Met ingang van 21 april 2015 heeft Google ‘ mobilegeddon ‘ ontketend, waardoor websites worden bestraft die niet mobielvriendelijk zijn en werd aangekondigd dat mobielvriendelijkheid nu een van hun belangrijkste rangordesignalen is.

Hoe weet u of uw site mobielvriendelijk is? De eerste stap is het controleren van de mobielvriendelijketesttool van Google. Voer de URL van uw website in en Google laat u weten of uw site mobielvriendelijk is.

Hier zijn vijf gebieden waar je naar moet kijken, als je wilt slagen bij mobiele SEO

# 1: mobiele sitetypen

Er zijn drie soorten mobiele sites: responsieve, dynamische weergave en parallelle mobiele site . Het kiezen van het juiste model vanaf het begin is de belangrijkste beslissing die u kunt nemen met betrekking tot uw mobiele site.

Responsieve site : Responsive Web Design is een techniek waarmee u exact dezelfde website kunt weergeven, met dezelfde website-code, maar de site conformeert (of morphs), afhankelijk van de grootte van het scherm. Sites zoals Starbucks, The Next Web, Mashable, Boston Globe, Drive Me Safely en Hot Jobs Myanmar gebruiken responsive design.

Veel bedrijven kiezen een responsieve website vanwege het gemak, de lagere kosten, snelle doorlooptijd en het onderhoudsgemak. Deze benadering wordt aanbevolen door Google. De nadelen zijn de minder differentiatie voor mobiele UX, en het is moeilijker toe te passen op grootschalige webplatformen.

Parallelle mobiele site : een parallelle mobiele site is een afzonderlijke versie van uw website die speciaal is gemaakt voor mobiele gebruikers. Een paar sites met een parallelle mobiele site zijn Home Depot, eBay en The New York Times.

Door een afzonderlijke mobiele site (bijv. Mijnwebsite.com) te maken, kunt u de best aangepaste mobiele ervaring bieden voor gebruikers zonder uw desktopwebsite te beïnvloeden. Dit is het meest geschikt voor grootschalige websites.

Het kan echter de kosten voor implementatie en onderhoud verdubbelen. En het vergt geavanceerde SEO-expertise om de complexiteit van backlinks en inhoud tussen web- en mobiele versies met de juiste omleidingen te verwerken.

Dynamische diensite : in een dynamische presentatiesite detecteert en serveert de webserver aangepaste pagina die overeenkomt met het apparaat van de bezoeker in dezelfde URL. Een paar sites die deze methode gebruiken zijn CNN, Zillow en Mico Equipment.

Deze aanpak biedt een geweldige aangepaste mobiele ervaring en gebruikt dezelfde web-URL voor internet en mobiel. Het vereist echter geavanceerde technische expertise en hoge kosten om te structureren, te implementeren en te onderhouden. Het kan ook gebruikers verwarren die verschillende inhoud op dezelfde pagina opmerken (met verschillende apparaten).

voorbeeld van een dynamische website

Dynamische dienende website – Mico Equipment

# 2: mobiele inhoud

Gebruikersbetrokkenheid heeft een grote invloed op de positie in zoekresultaten, dus het optimaliseren van inhoud voor mobiele ervaring is erg belangrijk. Dit omvat koppen, kopiëren, afbeeldingen / video’s, formulieren en call-to-actions.

Dit is van cruciaal belang als u responsieve websites gebruikt. In responsive design wordt dezelfde pagina-inhoud gebruikt op zowel web- als mobiele schermen. U moet dus uw webexemplaar maken met zowel web- als mobiele ervaring in gedachten, om ervoor te zorgen dat de inhoud effectief kan communiceren met gebruikers op meerdere schermen.

 • Schrijf korte koppen die uw kernboodschap overbrengen
 • Vat je belangrijkste punten samen boven elk artikel
 • Verdeel inhoud in kleine alinea’s voor eenvoudige consumptie
 • Gebruik mobiele afbeeldingen: laat mobiele gebruikers geen grote afbeeldingen downloaden die bedoeld zijn voor grotere schermen.

responsieve website

Responsief webontwerp voor Drive Me veilig

# 3: mobiele snelheid

Ongeacht het type van uw mobiele site, is het van cruciaal belang om de mobiele laadsnelheid te optimaliseren. Vandaag beschouwt Google de laadsnelheid als een belangrijke rangorde. Lage snelheden zullen de gebruikerservaring enorm beïnvloeden.

Er zijn veel technieken beschikbaar om de mobiele snelheden te verbeteren, hier een paar:

 • Comprimeren inschakelen: gebruik Gzip , een softwaretoepassing voor bestandscompressie, om de grootte van uw CSS-, HTML- en JavaScript-bestanden te verkleinen die groter zijn dan 150 bytes (Moz)
 • Minimaliseer al uw CSS- en JavaScript-bestanden. Als u meerdere CSS- of JavaScript-bestanden hebt, overweeg deze in één te combineren voordat u ze comprimeert. U kunt CCTidy gebruiken om uw CSS-code te verkleinen en JSMin om uw JavaScript te verkleinen.
 • HTTP-aanvragen verminderen. Gebruik Google Chrome’s Network Panel om te controleren hoeveel HTTP-verzoeken uw site momenteel maakt en zo veel mogelijk van die verzoeken te verwijderen. Vergeet niet om zichtbare inhoud eerst te laden en de rest uit te stellen.
 • Vermijd het laden van het blokkeren van externe JavaScript en CSS voor de eerste render. Dit zorgt voor vertraging bij het renderen van uw pagina. Inline alleen de JavaScript / CSS nodig voor de initiële weergave en vertraging of async laden van een onnodig JavaScript / CSS-bestand.
 • Vermijd slechte verzoeken van verbroken koppelingen.
 • Gebruik CDN om statische inhoud te cachen om de laadsnelheid te verbeteren

# 4: Mobiele SERP-weergave

Op mobiel is het onroerend goed van SERP kostbaar en de concurrentie om klikken is hevig. Vanwege het portretlandschap van mobiele apparaten staan ​​alleen de twee hoogste Google-resultaten boven de vouw in SERP’s. Bovendien toont Google vaak kaarten, algoritmische antwoorden op vragen of gerelateerde apps direct onder (of zelfs boven) het eerste resultaat.

Als u uw SERP-vermeldingen optimaliseert met behulp van relevante rich snippets en rich cards, kunt u concurrentievoordeel behalen en meer aandacht van de gebruiker en klikken krijgen.

Meta-inhoud

U moet de metatitel en metabeschrijvingstags voor webpagina’s schrijven die ook goed in mobiele SERP’s kunnen passen, om de klikfrequentie van mobiele apparaten te verbeteren.

Rich snippets

Beoordelingen, recensies en breadcrumb-fragmenten gebruiken voor het zoekwoord ‘adult art party nyc’

rich snippets

Gebeurtenisfragment gebruiken (zoekwoord ‘kids art classes nyc’)

Rijke kaarten:

Naast fragmenten is de uitgebreide kaart een interessante opmaak om uw website beter te laten klinken in de zoekresultaten. Met rijke kaarten worden resultaten gepresenteerd in carrousels die gemakkelijk te bladeren zijn door naar links en rechts te scrollen.

Pagina’s die zijn gemarkeerd met rich cards worden bovenaan SERP’s weergegeven, waardoor de kans groter is dat er op de website wordt geklikt.

Volgens Google zijn momenteel rijke kaarten beschikbaar voor drie soorten inhoud:

 • Artikel (AMP)
 • Film
 • Recept

rijke kaarten

# 5: Mobiel lokaal zoeken

Als u een fysieke onderneming heeft met een fysieke locatie, wilt u gevonden worden door mensen die op zoek zijn naar uw diensten in uw regio. Lokale SEO is de praktijk van het optimaliseren van uw inhoud om meer van deze gebruikers te krijgen die dicht bij u staan.

Met behulp van lokale SEO is het mogelijk om gevonden te worden voor zoekwoorden waarvan je dacht dat ze te competitief waren om voor te rangschikken. Uw site staat mogelijk niet in de toptien van de resultaten voor een bepaald zoekwoord, maar staat nog steeds op de eerste plaats in de Google Maps-resultaten.

Omdat de resultaten van de kaarten boven de organische resultaten worden weergegeven en de contactgegevens gemakkelijk beschikbaar zijn, is dit eigenlijk beter dan # 1.

Als uw bedrijf een fysieke locatie heeft, verifieert u uw Google Mijn Bedrijf- vermelding en controleert u of uw naam, adres en telefoonnummer correct zijn. Dit is uw belangrijkste bedrijfsvermelding op internet, maar u moet uw site nog steeds bij zoveel mogelijk online bedrijfsdirectories indienen.

Zorg er vervolgens voor dat uw naam, adres en telefoonnummer correct en consistent zijn op internet, in alle bedrijfsvermeldingen en al uw sociale media-accounts. Zorg ervoor dat uw stad en staat op veel plaatsen op uw website worden weergegeven, maak een rijke contactpagina met een ingesloten Google Map en vraag uw klanten om zo veel mogelijk recensies van uw bedrijf te schrijven.

Als uw bedrijf meerdere locaties heeft, maakt u voor elke locatie afzonderlijke secties op uw site. Geo-tags opnemen, bedrijfsgerelateerde rich snippets toepassen en metatags en pagina-inhoud optimaliseren voor lokale zoekwoorden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format