Volledige handleiding voor metatags in SEO - DeLaatbusiness

Volledige handleiding voor metatags in SEO

6 min


99
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een complete inleiding tot alle metatags die een webmaster nodig heeft bij het maken of optimaliseren van een webpagina voor SEO.

Alles zal hier behandeld worden, inclusief: Titel Tag, Meta Description, Alt-tekst voor afbeeldingen, Canonical Tag, Noindex, Nofollow, H1 – H6-tags, Robots Meta Tag en de verschillende labels die betrokken zijn bij Google News.

Maar laten we eerst de vraag beantwoorden …

Wat zijn meta-tags?

Meta-tags zijn HTML-elementen die informatie bieden over een webpagina voor zoekmachines en websitebezoekers.

Deze elementen moeten als tags in het <head> -gedeelte van een HTML-document worden geplaatst en moeten daarom in uw CMS worden gecodeerd.

Sommige zijn eenvoudiger te implementeren dan andere, vooral als u WordPress of een ander ‘out-of-box’ CMS heeft, waarbij zaken als alleen het schrijven van een kop uw H1-tag creëren en er specifieke secties zijn om uw eigen canonieke links of metabeschrijvingen toe te voegen .

Geen van hen is zo ingewikkeld als ze klinken, dus laten we ze allemaal in alfabetische volgorde definiëren.

Alt-tekst voor afbeeldingen

Zoals we hebben aangegeven in onze gids voor beeldoptimalisatie voor SEO , kan Google uw afbeeldingen niet ‘zien’, maar kan het ze ‘lezen’ en wat het leest is wat u in het alt-attribuut schrijft.

Een Wodpress-venster met de velden die de beeldoptimalisatie verbeteren

Alt-tekst moet duidelijk, beschrijvend, beknopt en niet gevuld met zoekwoorden zijn. Alt-text is ook wat wordt gebruikt door schermleessoftware om afbeeldingen te beschrijven voor mensen met een visuele beperking.

De alt-tekst wordt ook weergegeven in het tekstvak dat wordt weergegeven wanneer u de muisaanwijzer over een afbeelding beweegt.

Tag van de auteur

Google Authorship-mark-up (rel = auteur) was slechts een paar jaar geleden een groot probleem, omdat je daarmee artikelen met de naam van de schrijver kon taggen en een eigen rich snippet met de profielfoto van de auteur kon maken.

Helaas heeft Google in 2014 de resultaten van het auteurschap in zoekresultaten verwijderd en worden de gegevens niet langer getraceerd met behulp van de markup.

U kunt de tag echter nog steeds gebruiken voor uw inhoud, en er is alle mogelijkheid dat het een soort vertrouwenssignaal of feedinformatie in de kennisgrafiek kan leveren.

Canonical Tag

Als er twee identieke inhoud aanwezig zijn op internet (normaal gesproken als u de inhoud van een andere website heeft gesyndiceerd ), moet u een Canonical Tag opnemen die de URL van het originele gepubliceerde artikel bevat.

Hiermee worden alle PageRank- en andere Google-positiesignalen doorgegeven aan de oorspronkelijke webpagina en wordt de zoekmachine geïnformeerd dat dit de pagina is die in de zoekresultaten moet worden weergegeven.

De Canonical Tag ziet er als volgt uit in de link HTML:

<link rel = “canonical” href = “http://example.com/” />

Of vaak is er een sectie in het artikel van uw artikel waarin u de oorspronkelijke URL gewoon kunt kopiëren en plakken:

canonieke tag

Google Nieuws meta news_keywords

Met de meta news_keywords kunt u de 10 meest relevante termen in uw nieuwsartikelen specificeren.

Om het voorbeeld van Google te gebruiken , kunt u in een artikel over het WK de volgende code toevoegen om Google Nieuws te helpen de aard van uw inhoud beter te begrijpen:

<meta name = “news_keywords” content = “Wereldbeker, Brazilië 2014, Spanje versus Nederland”> 

De meta news_keywords-tag is alleen nuttig voor sites die zich overigens in Google Nieuws bevinden, en het heeft geen zin als u dat niet doet.

Google Nieuws opvallende tag

Je kunt een exclusief, breaking-verhaal van je website voorzien door de opvallende code te implementeren .

<head> 
… 
<link rel = “standout” 
href = “http://www.example.com/breaking_exclusive_story_2314” /> 
</ head>

Of u kunt een metatag gebruiken:

<head> 
… 
<meta name = “standout” 
content = “http://www.example.com/breaking_exclusive_story_2314” /> 
</ head>

Dit mag alleen worden gebruikt voor echt uitstekende en originele stukken van de journalistiek. Als Google vindt dat je misbruik maakt van de opvallende tag, worden de tags van je site genegeerd of worden ze allemaal samen verwijderd uit Google Nieuws.

Broncode van Google Nieuws

Google heeft onlangs een Local-sectie geïntroduceerd in Google Nieuws, waarvan wordt beweerd dat het ‘content van regionale kranten naar hyperlokale blogs zal leiden die anders niet in het nationale nieuws zouden verschijnen’.

Helaas kunnen deze tags niet handmatig worden toegevoegd, maar worden ze automatisch toegevoegd door Google. Het doet dit door “te kijken waar een uitgever over heeft geschreven in het verleden en te vergelijken met de locatie van het verhaal.”

H1 – H6-tags

De H1-tag is wat bezoekers bovenaan uw pagina zien. Uw kop of webpagina-naam zal (in de meeste gevallen) uw H1-tag vormen.

H2 – H6-tags hebben de neiging om subkoppen in uw artikel te vormen. Het is een goed idee om je inhoud te verdelen met zoveel mogelijk H2- en H3-tags, maar probeer ze in een dalende, logische volgorde te gebruiken.

h2- en h3-tags

Normaal gesproken zou u slechts één H1-tag per pagina gebruiken. Hoewel dit niet helemaal waar is als u HTML5 gebruikt, kunt u één H1 per sectie gebruiken.

Meta omschrijving

De metabeschrijving is de korte alinea van de tekst die onder de URL van uw pagina in de zoekresultaten wordt weergegeven. U moet deze ook volledig beheersen in uw CMS.

gids voor primavera sound 2016 Google Search

Schrijf bondig (onder 156 tekens is goed), duidelijk en zorg ervoor dat het relevant is voor uw kop en de inhoud van het artikel zelf.

nofollow

Voeg rel = “nofollow” toe aan alle links die niet door zoekmachines mogen worden gevolgd.

Bijvoorbeeld:

<a href=”https://www.example.com/” rel=”nofollow”> voorbeeld </a>

Dit betekent in feite dat Google geen PageRank of een ander classificatiesignaal overdraagt ​​via deze links.

U wordt aangemoedigd om nofollow te gebruiken voor betaalde links (zoals die worden veroorzaakt door gesponsorde inhoud of native advertising), links voor producten in ruil voor recensies of publiciteit en niet-vertrouwde inhoud.

Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat eventuele opmerkingen op uw website automatisch nofollow zijn, omdat dit een toevluchtsoord kan zijn voor webspam.

noindex

Als u een noindex-tag aan uw pagina toevoegt, stopt de crawlers van zoekmachines om die specifieke pagina te indexeren. U kunt dit gebruiken als u bepaalde pagina’s privé wilt houden.

Als u wilt voorkomen dat webcrawlers van Google een pagina indexeren, plaatst u de volgende metatag in het <head> -gedeelte:

<meta name = “googlebot” content = “noindex”>

Om te voorkomen dat andere zoekmachines een pagina op uw site indexeren:

<meta name = “robots” content = “noindex”>

Google waarschuwt echter dat het nog steeds mogelijk is dat uw pagina wordt weergegeven in resultaten van andere zoekmachines.

Open Graph Meta Tags voor sociaal

Volgens Kissmetrics heeft Facebook in 2010 Open Graph geïntroduceerd en heeft het een zekere mate van controle over hoe informatie van een website van een derde naar Facebook gaat wanneer een pagina wordt gedeeld of leuk gevonden, enz.

Andere sociale mediasites gebruiken ook deze sociale metatags, waaronder Twitter, LinkedIn en Google+.

open grafiek tags

og: beschrijving

Een beschrijving van uw inhoud, vergelijkbaar met de metabeschrijvingstag. Als u dit niet voor sociale shares hebt ingesteld, wordt de metabeschrijving voor de oorspronkelijke pagina gebruikt.

og: image

U kunt de hoofdafbeelding voor uw bericht instellen, ook als dit niet noodzakelijk de oorspronkelijk gebruikte kopafbeelding is.

og: title

Net zoals de metatitel-tag, zo verschijnt de naam van uw webpagina wanneer deze wordt gedeeld. Als u dit niet voor sociale shares hebt ingesteld, wordt de metatitel voor de oorspronkelijke pagina gebruikt.

og: soort

Het type inhoud dat je deelt. dwz website, blogpost, video, afbeelding, enz.

og: url

Stel de webpagina in waar gebruikers doorklikken naar. De URL wordt niet getoond, alleen de domeinnaam.

Robots metatag

Met de metatag van robots kunt u aangeven of een bepaalde pagina niet door een zoekmachine moet worden geïndexeerd of dat alle links op een pagina moeten worden gevolgd of niet meer moeten worden gevolgd.

Plaats de robots-metatag in het <head> -gedeelte van uw webpagina, zoals dit:

<! DOCTYPE html> 
<html> <head> 
<meta name = “robots” content = “noindex” /> 
(…) 
</ head> 
<body> (…) </ body> 
</ html>

Hier zijn de verschillende implementaties van de Robots-metatag en wat ze betekenen:

<meta name = “robots” content = “noindex, nofollow” />

Indexeer deze pagina niet. Volg de links op de pagina niet

<meta name = “robots” content = “index, nofollow” />

Indexeer deze pagina. Volg de links op de pagina niet.

<meta name = “robots” content = “noindex, follow” />

Indexeer deze pagina niet. Volg de links op de pagina.

<meta name = “robots” content = “noimageindex” />

Indexeer geen afbeeldingen op deze pagina.

<meta name = “robots” content = “noarchive” />

Geen link ‘In cache’ weergeven in zoekresultaten.

<meta name = “robots” content = “nosnippet” />

Laat geen fragment zien in de zoekresultaten voor deze pagina

<meta name = “robots” content = “notranslate” />

Geen vertaling van deze pagina aanbieden in zoekresultaten.

Titeltag

Titellabels worden gebruikt om zoekmachines en bezoekers te vertellen waar uw site op de meest beknopte en nauwkeurige manier mogelijk is.

title-tag op pagina

De trefwoorden in uw title-tag verschijnen in de resultaten van zoekmachines (als de zoekopdracht die zoekwoorden gebruikt), evenals in uw browsertabblad en wanneer u uw site extern deelt.

U kunt uw eigen title-tag in het <head> -gebied van de HTML van uw site schrijven:

<head> 
<title> Voorbeeldtitel </ title> 
</ head>

Voorbeeldtitel

U moet enkele nauwkeurige trefwoorden gebruiken die zowel de pagina beschrijven als uw eigen merknaam. Gebruik alleen relevante zoekwoorden, en het belangrijkste om te overwegen is dat, hoewel je aan het formatteren bent voor zoekmachines, je voor mensen moet schrijven.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format