Volledige handleiding voor zoekwoordonderzoek voor SEO - DeLaatbusiness

Volledige handleiding voor zoekwoordonderzoek voor SEO

14 min


111
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Sleutelwoorden zijn de ruggengraat van SEO .

Ze vertegenwoordigen alle zinnen die u typt in het zoekvak van Google wanneer u op internet surft. Met dit in gedachten kunt u snel vaststellen dat SEO een gebruikersgericht beroep is.

In feite kan de bekwaamheid van een expert worden gemeten aan de hand van zijn vermogen om trending-keywords te ontdekken en te rangschikken. Met andere woorden, het vermogen van SEO om zoekwoordonderzoek uit te voeren .

Net als bij alle andere commerciële producten, zijn er twee belangrijke dingen die ons bezig moeten houden: de kracht van onze concurrentie en de vraag naar een bepaald zoekwoord.

Door SEO-terminologie te gebruiken, kunnen we zeggen dat twee hoofdfactoren van zoekwoordonderzoek zijn:

 • Zoekvolume (aantal maandelijkse zoekopdrachten)
 • Zoekwoordmoeilijkheden (concurrentievermogen van een zoekwoord)

Helaas, in tegenstelling tot een klassieke economie waarin alles kwantificeerbaar is, wordt het een beetje lastig in de wereld van SEO. We vertrouwen meestal op statistieken die worden aangeboden door de Google Keyword Planner-tool die is gebaseerd op PPC (pay-per-click) of betaalde zoekresultaten . Het is echt moeilijk om de echte toestand vast te stellen en het komt meestal neer op onderlinge aanpassing.

Maar we zullen dat later in het artikel bespreken, dus houd het in de gaten. Laten we voor nu beginnen met de basis.

Welk type zoekwoorden zou ik moeten volgen?

Er zijn twee soorten zoekwoorden die u moet overwegen tijdens uw zoekwoordonderzoek:

 • Degenen die u winst kunnen opleveren (zogenaamde “geld” of commerciële sleutelwoorden)
 • Degenen die u verkeer en links kunnen brengen (ook wel informatieve zoekwoorden genoemd)

De meeste websites bestaan, zodat ze winst kunnen maken. In de meeste gevallen worden de producten rechtstreeks via de website verkocht en over het hele land / de hele wereld verzonden. Dit is de reden waarom het nodig is om te rangschikken voor zoekwoorden die potentiële klanten naar uw website lokken en uw omzet verhogen.

Wanneer u inhoud maakt, moet u rekening houden met uw potentiële klanten. Wat voor een zoekwoord zullen ze gebruiken bij het zoeken naar een product? Deze zinnen bevatten meestal beschrijvende woorden, zoals kopen, goedkoop, betaalbaar, enzovoort. Ze helpen uw klant om precies datgene te vinden dat ze nodig hebben.

Helaas worden zoekwoorden die meer commercieel gericht worden, ook concurrerender. Zinnen met “koop” en “goedkoop” in hen behoren bijvoorbeeld tot de moeilijkste om te rangschikken op internet.

Desalniettemin moet je nog steeds proberen te rangschikken omdat ze de beste manier zijn om winstgevend te blijven. Aan de andere kant kunt u zoeken naar zoekwoorden die extra verkeer aantrekken.

Waarom zou ik dat doen, zou je je kunnen afvragen?

Lijnconcept voor zoekmachineoptimalisatie

Simpel gezegd, tenzij je een enorme hoeveelheid geld te besteden hebt aan een agressieve marketing pay-per-click campagne (zoals die door Amazon wordt uitgevoerd ), zul je je website vanaf de grond af moeten bouwen, wat uiteindelijk veel van je zal opleveren. organisch verkeer.

Je hebt meer links en shares nodig om op dat punt te komen en de beste manier om ze te krijgen door te schrijven over dingen die een groter publiek zullen interesseren. Hier verwijs ik niet alleen naar potentiële klanten maar ook nieuwswebsites, populaire blogs binnen uw niche- en branche-experts.

Laten we dit voorbeeld gebruiken. Je verkoopt tractoren. Een van de eerste artikelen die je op je blog hebt geplaatst, gaat over verschillende soorten tractoren. Uiteraard probeert u uw eigen tractoren te promoten door een koppeling te maken naar uw productpagina’s. Als het stuk geweldig is, krijg je mogelijk meerdere links en een mooie stapel aandelen.

Als alternatief kunt u een geweldig artikel maken over nieuwe landbouwmaatregelen. Het kan iets uitwerken waar iedereen het over heeft en uiteindelijk zal het je website een hoop gezoem geven.

Het nadeel van deze tweede methode is dat uw website geen winst zal maken. Ja, er zullen veel bezoekers op uw website zijn, maar dit zal geen commercieel publiek zijn. Als het gaat om de verkoop van uw tractoren, is de conversieratio minimaal. Dit is echter een goede eerste stap naar het opbouwen van uw merk en online aanwezigheid.

Voor kortetermijndoelen moeten geldzoekwoorden prioriteit krijgen. Voor de lange termijn heb je beide typen nodig. Houd er rekening mee dat, ongeacht wat u doet, u commerciële zoekwoorden moet gebruiken om uw website overeind te houden.

Structuur van een sleutelwoord

De structuur en lengte van een sleutelwoord is een van de cruciale dingen die direct verband houden met de moeilijkheidsgraad en het volume.

Zoals ik eerder al zei, zijn er bepaalde soorten zoekwoorden die aanzienlijk moeilijker te rangschikken zijn. Aan de andere kant zijn er degenen die constant een hoog of laag volume hebben of zelfs kunnen fluctueren. Een goed voorbeeld is “Olympische Zomerspelen”.

De lengte van een sleutelwoord is een andere factor die belangrijk is voor volume en moeilijkheidsgraad. Zoals u kunt aannemen, wordt het volume lager voor langere zoekwoorden en omgekeerd. Op basis van hun lengte kunnen we drie typen zoekwoorden onderscheiden:

Als het gaat om structuur, kunnen we differentiëren:

 • Kop (hoofdwoord of een zin die het middelpunt van de zoekopdracht is)
 • Modifier (een woord dat door andere woorden kan worden vervangen om een ​​enkel aspect van de sleutelwoorden te wijzigen)
 • Tail (alle andere woorden die worden gebruikt om onze zoekopdracht te beschrijven of uit te leggen)

Korte zoekwoorden zijn de eenvoudigste formatie. Ze hebben alleen een hoofdwoord. Over het algemeen is het bijna onmogelijk om voor zo’n zin te scoren vanwege de uitgebreide concurrentie. Ze brengen echter enorm verkeer met zich mee.

Middelgrote zoekwoorden zijn precies wat we zoeken. Zoals u kunt aannemen, zijn 3 tot 4 woorduitdrukkingen zeer gewild. Ze hebben absoluut niet hetzelfde volume als short-tail keywords, maar met hen heb je een kans op ranking.

Lange staart-zoekwoorden zijn langere woordgroepen dan vier woorden. Hoewel ze heel gemakkelijk te rangschikken zijn, worden ze vaak verwaarloosd vanwege hun lage volume. Lange staarten kunnen echter ook behoorlijk krachtig zijn wanneer je op hetzelfde moment voor veel van hen rangschikt .

Kortom, als je onderzoek doet, zou je je moeten concentreren op frases met een gemiddeld volume en lage of gemiddelde moeilijkheidsgraden (dus middelgrote keywords). Maar er is een vangst. Keyword-onderzoek stopt niet wanneer u zo’n zin vindt. In plaats daarvan moet u zich concentreren op die middelgrote zoekwoorden die beter presteren dan de rest.

Als een zoekwoord een lager volume heeft, moet dit worden gecompenseerd doordat het gemakkelijker te rangschikken is. Aan de andere kant, als het gemiddelde moeilijkheidsgraden heeft, moet het een hoger zoekvolume hebben om de inspanning te rechtvaardigen.

leugenachtige boeken in een stapel

Zoekwoordideeën vinden

Om onderzoek naar zoekwoorden goed te doen, hebben we veel eerste ideeën nodig die ons tijdens het proces leiden. Op basis van de voorgaande hoofdstukken, begrijp je enigszins wat er van je wordt verlangd. Laten we nu een manier vinden om al die frases te detecteren die een positieve invloed kunnen hebben op onze verkopen.

Het wordt meestal aanbevolen om te beginnen met uw hoofdproduct of service die u aanbiedt. Commercieel zoekwoordonderzoek is veel beperkter. Je weet al waar je op moet focussen en je zult er alles aan doen om rond die frase te optimaliseren. Aan de andere kant, als u de statistieken van websites wilt verbeteren, kunt u verschillende inhoud maken.

Houd er altijd rekening mee dat u naast uw eigen branche ook kunt profiteren van nichemarkten. Ze omvatten alle onderwerpen die enigszins met u te maken hebben, maar die niet precies zijn wat u aanbiedt. We kunnen ze schoudernissen noemen.

Hoe trefwoorden te vinden

Laten we alle hulpprogramma’s en benaderingen bekijken die u ons kunt geven om zoekwoordideeën te krijgen:

1) Automatische suggestie van Google en zoekopdrachten gerelateerd aan

Google zelf is een hulpprogramma voor het voorstellen van zoekwoorden. Als u bijvoorbeeld begint met het typen van een zin , begint de zoekmachine met het voltooien van uw zinnen, zodat u 10 suggesties krijgt terwijl u aan het werk bent.

Google zoeken

Tegelijkertijd staat onderaan elke pagina het gedeelte ‘Zoekopdrachten gerelateerd aan’. Hier geeft Google u acht aanvullende suggesties die nauw verband houden met uw onderwerp.

Vanwege de beperkingen kan de grootste zoekmachine echter alleen worden gebruikt als basis voor een goed begrip van het onderwerp. Toch is het een solide uitgangspunt.

2) Wikipedia 

Vaak als we iets op het internet zoeken, wenden we ons tot Wikipedia als een bron van uitgebreide kennis. Hoewel er betere bronnen zijn voor bepaalde onderwerpen, wordt deze website nog steeds beschouwd als de beste en meest uitgebreide encyclopedie.

Door uw hoofdsleutelwoord in zijn zoekmachine in te voeren, krijgt u een pagina met een beschrijving. Hier kunt u in de inhoudsopgave andere relevante onderwerpen en subcategorieën vinden.

De meeste van deze subcategorieën zijn echt uitgebreid en kunnen worden gebruikt als bron voor aanvullend onderzoek. We noemen ze schouderniches of niches die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan onze eigen niche.

3) Quora, Yahoo! Antwoorden en forums

Al geruime tijd werken Quora en Yahoo! Antwoorden zijn de twee beste plaatsen om antwoorden op al uw vragen te vinden. Niettemin heeft elke sector zijn eigen fora die worden erkend als een goede bron van informatie.

quora

Nu, hier is het algemene idee. Als iemand al iets op forums heeft opgezocht, is de kans groot dat ze dezelfde (of soortgelijke) zin gebruiken in de Google-zoekbalk. Door deze platforms te gebruiken, kunt u gemakkelijk leren wat trending topics zijn, waar mensen in geïnteresseerd zijn en vervolgens wat het meeste verkeer naar uw website zal brengen.

BoardReader.com is een forumzoekmachine die uitermate nuttig kan zijn als het gaat om het verzamelen van zoekwoordideeën van forums en online borden. Voer eenvoudig uw trefwoord in het zoekvak in en u krijgt veel zoekwoordideeën rechtstreeks van fora die u nergens anders kunt vinden.

4) Google Trends en Google Correlate 

Zoals ik al zei, is het zoekvolume voor zoekwoorden niet statisch. Het fluctueert. Als u een SEO-expert bent, moet u stijgende en dalende trends herkennen en ernaar handelen. Dit is de reden waarom veel experts Google Trends graag gebruiken als het startpunt van hun onderzoek.

Als het aantal zoekopdrachten per zoekwoord stijgt, betekent dit dat we de kans hebben geweldige inhoud te maken voordat het onderwerp te populair en moeilijk te vinden wordt. Bovendien kan Google Trends u laten zien waar het grootste deel van het verkeer vandaan komt en geeft u enkele aanvullende ideeën voor zoekwoorden.

google-trends verkennen

Google Correlate maakt deel uit van Google Trends. Het gebruikt als een schaal van 1 tot -1 om u het correlatieniveau te laten zien tussen uw startwoord en alle andere zinsdelen. Om opnieuw te formuleren, worden de zoekpatronen weergegeven waarbij sommige zoekwoorden waarschijnlijk stijgen of dalen samen met uw hoofdzoekwoord.

5) Google Keyword Planner

Google Keyword Planner is een van de meest gebruikte hulpprogramma’s voor zoekwoordsuggesties en daar is een goede reden voor. Deze tool is gebaseerd op een AdWords-systeem waarbij de zoekmachine het volume, het concurrentievermogen en de prijs voor elk zoekwoord kan berekenen.

trefwoord-planner

Helaas, als het gaat om volume en concurrentie, is het gebaseerd op betaald zoeken, niet op het organische. Gisteren heeft Google zich vooral gericht op het gebruik ervan voor PPC. Dus, tenzij u wat geld investeert in betaalde campagnes, kunt u geen goede resultaten behalen.

Toch is het nog steeds een goed hulpmiddel om zoekwoordideeën te krijgen. Eerst moet u de optie ‘Zoeken naar nieuwe zoekwoorden en ideeën voor advertentiegroepen’ openen.

Dan ben je geïnteresseerd in twee dingen:

 • Advertentiegroepideeën (voorgestelde zoekwoorden zijn onderverdeeld in potentiële advertentiegroepen)
 • Zoekwoordideeën (een lijst met zoekwoorden die nauw verwant zijn aan uw hoofdzoekwoord)

Hoewel u alleen zoekwoordideeën kunt gebruiken, raad ik u ten sterkste aan om ook ideeën voor advertentiegroepen te gebruiken. Het vergroot de reikwijdte van uw zoekopdracht aanzienlijk.

Als u bijvoorbeeld het zoekwoord ‘kattenvoer’ gebruikt, krijgt u meteen een aantal suggesties voor frases die zowel ‘kat’ als ‘eten’ bevatten. Ze krijgen volume, voorgesteld bod, competitie en andere statistieken. Als u echter ideeën voor advertentiegroepen gebruikt voordat u zoekwoordideeën gebruikt, kunt u een lijst krijgen met alle andere verwante groepen zoekwoorden, zoals ‘kattenspeelgoed’ en ‘dierenvoeding’.

Zoals u ziet met ideeën voor advertentiegroepen, krijgt u niet alleen suggesties op basis van uw hoofdzoekwoord, maar ook semantisch gerelateerde woorden en woordgroepen waarvan uw concurrentie misschien niet eens weet dat ze bestaan.

6) Shitter op trefwoord

Deze vrij simplistische zoekwoordsuggestie-tool wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide tools in zijn soort op internet. Naast het feit dat het gemakkelijk te gebruiken is, biedt het verbazingwekkende resultaten.

Het enige dat u hoeft te doen is een sleutelwoord invoeren en dit programma geeft u een enorme lijst met suggesties. Om de zoekopdracht te verfijnen, kunt u positieve en negatieve filters gebruiken die bepaalde woorden of woordgroepen bevatten of uitsluiten.

Deze tool heeft tijd nodig om alle resultaten op te halen, maar het is het meer dan waard. Waarschuwing – na een tijdje zal het beginnen met het geven van niet-gerelateerde resultaten. Daarom moet je voorzichtig zijn bij het beoordelen ervan.

Nadat je lijst compleet is ga je terug naar Google Keyword Planner, kopieer en plak de resultatenlijst. Keyword Shitter heeft je de meest lucratieve zoekwoorden aan je lijst toegevoegd.

7) Keywordtool.io

Een andere geweldige gratis SEO-tool op onze lijst , Keyword.io is behoorlijk solide als het gaat om het extraheren van zoekwoorden uit verschillende bronnen. U kunt Google, Bing, YouTube, Amazon en andere zoekmachines gebruiken en suggesties aan uw lijst toevoegen.

U kunt bijvoorbeeld verschillende suggesties van Google toevoegen en vervolgens door Bing bladeren en verschillende suggesties van Bing toevoegen. Wat deze tool zo bijzonder maakt, is het feit dat het niet alleen woorden bevat om toe te voegen voor en na uw hoofdsleutelwoord, maar dit doet dit voor elke letter in het alfabet.

Als uw hoofdwoord bijvoorbeeld ‘biologisch voedsel’ is, geeft Keyword.io u ideeën voor ‘beste biologisch voedsel’ of ‘levering van biologisch voedsel’ voor elke letter van A tot Z.

Aan het einde van het proces kunt u al deze resultaten exporteren en later gebruiken in Google Keyword Planner van een andere tool van uw keuze.

8) SEMRush

Als het gaat om reverse engineering van de SEO van uw concurrenten, is SEMRush beslist de tool die u altijd in uw arsenaal moet hebben. Het unieke voordeel ligt in het vermogen om zeer nauwkeurige organische en PPC-gegevens te tonen voor bijna elke website.

Dit geweldige programma kan worden gebruikt om je concurrentie te bespioneren en hun zoekwoorden te bekijken (onder andere). Voer eenvoudig de URL in van uw belangrijkste concurrenten in SEMRush en zie precies waar hun organisch verkeer vandaan komt.

Het geeft je behoorlijk nauwkeurige gegevens zodat je de strategie van je competitie kunt kopiëren. SEMRush toont alle rangorde-zoekwoorden van een website en hun huidige posities in Google, samen met het percentage verkeer dat ze brengen en veel andere nuttige statistieken. Het is een geweldige manier om nieuwe zoekwoordideeën op te doen die geen enkele andere tool u kan laten zien.

Beoordeling van de zoekwoorden en uw concurrentie

Je hebt nu waarschijnlijk een uitgebreide lijst met resultaten voor de boeg. Dat is geweldig!

Nu moet u ze allemaal onderzoeken en precies het juiste zoekwoord vinden met het grootste potentieel.

onderwijsboek met wetenschapspictogrammen

Als ik dit artikel een paar maanden geleden schreef, zou ik zeker voorstellen om Google Keyword Planner te gebruiken. Vanwege de aanzienlijke wijzigingen die de Zoekwoordplanner heeftdoorgevoerd , is deze optie niet langer gratis voor iedereen. Google wilde de nadruk leggen op PPC-gebruikers die geld uitgeven aan AdWords. Als organische gebruiker krijgt u niet het volledige bereik van de dingen.

Maar er zijn andere hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt. Tijdens dit deel van het onderzoek moet u het zoekvolume en de zoekwoordmoeilijkheid van een zoekwoord bepalen. Je moet ook kijken hoeveel werk het kost om topposities in Google te bereiken, wat kan worden gedaan door de links van je concurrenten te analyseren, evenals de kracht van hun websites.

Hoe u uw zoekwoordtools gebruikt

Sommige dingen kunnen snel en pijnloos worden gedaan zonder een cent te hoeven investeren. Maar in deze fase wordt aanbevolen om wat geld in gereedschappen te investeren.

Houd in gedachten dat je in staat bent om het volledige onderzoek uit te voeren zonder geld uit te geven. Maar voor optimale resultaten kunt u overwegen enkele zoekwoordhulpmiddelen voor zoekwoorden uit de lijst te halen.

Laten we nu kijken welke programma’s u nodig heeft.

1) io – beoordeling van zoekwoordvolume 

Misschien is Google Keyword Planner gewijzigd, maar Keywordtool.io niet. De tool is gebaseerd op dezelfde gegevens die kunnen worden gevonden in Google Keyword Planner. In feite haalt het alle informatie eruit. Dus hoewel Keyword Planner geen optie meer is, hebt u een geschikte vervanging.

Het biedt drie basistypetypen:

 • Volume (totaal aantal maandelijkse zoekopdrachten in Google)
 • CPC (kosten per klik of het bedrag dat bieders betalen voor dat specifieke zoekwoord)
 • AdWords-concurrentie (aantal mensen dat op dat zoekwoord biedt)

Hoewel deze gegevens zijn gebaseerd op PPC, laat het ons zien hoe concurrerend en populair een zoekwoord is. Wees echter voorzichtig want dit is slechts een benadering. Het toont niet de werkelijke staat van organisch verkeer.

Net als Keyword Shitter heb je een positief en een negatief filter waarmee je bepaalde woorden naar wens kunt opnemen of uitsluiten. Bovendien kunt u uw zoekopdracht verder filteren door naar gegevens in Google, YouTube, Bing, Amazon of de App Store te zoeken. Zoals je kunt aannemen, is Keywordtool.io ook goed voor het ontvangen van nieuwe zoekwoordideeën.

2) Moz Keyword Explorer – beoordeling van zoekwoordproblemen

De volgende stap van het proces is het bepalen van de moeilijkheidsgraad van uw zoekwoord. Hoewel Keywordtool.io geweldig is in toegang tot het volume, wordt de moeilijkheidsgraad van zoekwoorden niet geëvalueerd. Gebruik in plaats daarvan Moz Keyword Explorer. Deze tool is verreweg de beste manier om te beoordelen hoe moeilijk een zoekwoord is.

De drie basisstatistieken die deze tool biedt zijn:

 • Moeilijkheidsgraad (hoe moeilijk is het om hoger te scoren dan de artikelen die al gerangschikt zijn)
 • Gelegenheid (geschatte organische klikfrequentie)
 • Potentieel (combinatie van vorige scores)

Samen met de eerder genoemde tool kan Keyword Explorer ons helpen begrijpen wat u van een zoekwoord kunt verwachten. De algoritmen die de moeilijkheidsgraad bepalen, zijn vrij nauwkeurig en ik zou ze van harte aanbevelen.

Het feit dat dit een freemium-tool is, maakt het veel beter. Registreer gewoon een account bij Moz en je krijgt vijf gratis zoekopdrachten per dag.

Naast deze basisgegevens toont het ook andere zoekwoordsuggesties, SERP-analyse en vermeldingen van zoekwoorden. Het is een zeer praktische manier om de eerste pagina met resultaten te analyseren en uw concurrentie te controleren.

moz keyword planner

3) MozBar – Domeinbevoegdheid beoordelen

MozBar is iets dat elke blogger zou moeten hebben ongeacht of ze zoekwoordonderzoek uitvoeren of niet.

Deze handige extensie is volledig gratis en u kunt deze downloaden via Google Web Store. Het toont u de PA en DA (pagina en domeinautoriteit van websites).

Wanneer u op Google naar een trefwoord zoekt, krijgt u een lijst met alle beste concurrenten. Met deze extensie kunt u de pagina- en domeinautoriteitscore van elk van de top 10-rankingwebsites bekijken zonder op elke pagina afzonderlijk te hoeven klikken.

Daarmee komen we bij ons volgende punt.

4) Handmatig controleren van de eerste pagina

Mensen vergeten vaak dat het proces van trefwoordonderzoek niet uitsluitend gebaseerd is op toolgebruik. Menselijke factor speelt ook een rol als je naar de eerste pagina met resultaten gaat en alle concurrenten met je eigen ogen (ook bekend als eyeballing) checkt.

Wat je ook doet, ik raad altijd aan om te beginnen met het controleren van het volume en de moeilijkheidsgraad van het zoekwoord. Het is een noodzaak die u later veel tijd zal besparen. Maar de cijfers kunnen je alleen zoveel vertellen. U moet elk resultaat op de eerste pagina bekijken en alle concurrenten zelf controleren.

Zijn er teveel gezaghebbende websites op pagina één? Hebben deze resultaten uitgebreide artikelen van hoge kwaliteit? Als dat zo is, is er een kleine kans op ranking.

Aan de andere kant, als u veel sites opmerkt met lage PA- en DA-scores, forumresultaten, pagina’s op gratis blogplatforms zoals wordpress.com of blogspot, kan dit erop duiden dat de zoekfunctie geen kwaliteitsbronnen heeft.

Door je eigen lange artikel van hoge kwaliteit te maken, kun je eenvoudig de competitie verslaan en rangschikken op pagina één. Vergeet niet om links aan te leggen terwijl je gaat, wat ons naar de laatste tool brengt.

5) Ahrefs – Beoordeling van kracht en kwantiteit van links

Voor nu lijkt alles in orde. Je hebt de statistieken beoordeeld en je concurrentie ziet er niet te stijf uit. Geweldig! Maar er is nog een laatste stap in de goede richting. Je moet de backlinks van de 10 beste concurrenten bekijken.

Links blijven nog steeds de meest impactvolle ranking factor. Dat gezegd hebbende, moet je altijd de links van andere pagina’s controleren om te zien of je die score kunt verslaan. Ik zou aanraden om Ahrefs te gebruiken als de beste tool voor dit specifieke doel.

Ahrefs ziet vrij snel nieuwe backlinks. Daar komt nog bij dat het nogal nauwkeurig is. Het grootste probleem met deze tool is de prijs. Maar als je serieus bezig bent met trefwoordonderzoek, is het beter als je het krijgt.

Zonder de links van uw belangrijkste concurrenten te beoordelen, kunt u nooit weten of u daadwerkelijk kunt rangschikken voor een zoekwoord. Het verkrijgen van links kan vooral problematisch zijn voor gloednieuwe websites. Het gevolg is dat al uw inspanningen in lijn kunnen zijn.

Er zijn twee dingen die moeten worden overwogen:

 • Hoeveelheid van de links
 • Kwaliteit van de links

Als het gaat om backlinks, is meer niet altijd beter. Eén link van een zeer gezaghebbende website kan tientallen berichten halen van zwakkere blogs.

Nogmaals, het is allemaal gebaseerd op gratis evaluatie. Als een website een bepaald aantal links bevat, betekent dit niet noodzakelijk dat we hetzelfde nummer nodig hebben om hem in te halen. Er zijn tal van aanvullende rangordefactoren die enig effect hebben. Maar als de eerste paar resultaten ongeveer 100 links hebben met elk een gemiddelde DA boven de 50, kan het ons vertellen waar we aan toe zijn en of het zoekwoord te moeilijk is om te penetreren.

Conclusie

SEO is geen exacte wetenschap. Het is nooit geweest. In het beste geval kan het een beroep van goed opgeleide gissingen worden genoemd. Hetzelfde geldt voor zoekwoordonderzoek. Maar net als andere beroepen die nogal ontastbaar zijn (zoals aandelenhandel), hebben we een startpunt nodig dat het risico van mislukken kan verminderen. Uiteindelijk heeft het geen zin om willekeurig zoekwoorden te selecteren, toch?

Trefwoordonderzoek is een proces dat kostbaar kan zijn. Tegelijkertijd, als u de hulpmiddelen kent, kunt u het voor een veel lagere prijs uitvoeren. Met deze gedetailleerde gids, hoop ik dat je enig basisbegrip hebt van wat kan werken en wat een complete verspilling van tijd is. Laat het me weten in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format