Waar gaat google naar toe met mobiel lokaal zoeken? - DeLaatbusiness

Waar gaat google naar toe met mobiel lokaal zoeken?

8 min


108
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In onze laatste kolom vroegen we: Heeft Google mobiel organisch zoeken gedood?

In deze kolom bekijken we wat de plannen van Google zijn voor die eigendommen in eigendom die het beste onroerend goed krijgen bovenop mobiele zoekresultaten, zoals Google Mijn Bedrijf (GMB) en Kennisgrafiek (KG).

Er zijn vijf gebieden / initiatieven die nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden, omdat dit prototypen zouden kunnen zijn voor de toekomst van mobiel lokaal zoeken . Dit zijn:

  • Restaurants in [VS-plaats] – Google Mijn Bedrijf (GMB) -resultaten.
  • Hotels in [VS-stad] – GMB-resultaten.
  • [US city] -Knowledge Graph (KG) -resultaten.
  • Films in [VS-stad] – KG-resultaten.
  • Handelaars (of vergelijkbaar) in [San Francisco-gebied] – resultaten van de thuisdiensten. Sommige of alle (onduidelijke) van de handelaars betalen om in dit schema te worden opgenomen. Dit wordt gedetailleerd behandeld in een volgende kolom.

Hoewel deze waarschijnlijk naar een Google bij u in de buurt komen, zijn de meeste nog niet of niet in hun geheel buiten de VS (of delen van de VS) te zien. Dus omwille van deze column doen we alsof we in het zonnige Venice Beach (Los Angeles) zijn.

GMB v KG

Het onderscheid tussen Google Mijn Bedrijf (GMB) en Knowledge Graph (KG) -panelen is een beetje luchtig (en de termen worden vaak door elkaar gebruikt).

Het GMB-panel is te vinden in de resultaten van een lokale bedrijfszoekopdracht. Dus als u zoekt op ” Restaurants in Venice Beach “ . De resultaten leveren een three-pack (zoals in de handel wordt genoemd) van lokale restaurants, voor drie lokale restaurants (op het moment van zoeken): James ‘Beach, Gjelina en 26 Beach; met de optie om uit te breiden voor meer.

KG is het resultaat van een informatiezoekactie die niet lokaal specifiek is voor bedrijven. Een voorbeeld is ” Venice Beach “  of ” Harry Potter “ . Dit levert een informatiepaneel of kaart op met gegevens uit verschillende bronnen, meestal Wikipedia of van Google-partners (zie hieronder).

Bij zoekopdrachten op locatie, zoals Venice Beach, bevindt zich aan het einde van het paneel meestal een carrousel met restaurants en / of hotels. Deze lijken veel op de GMB-vermeldingen, maar de prioriteit van de resultaten wijkt enigszins af van de GMB-resultaten voor ” Hotels in Venice Beach “  of “Restaurants in Venice Beach” (zoals hieronder weergegeven).

Door op een restaurant of hotel tappen in een GMB drie-pack of KG carrousel – brengt u niet naar de website van het bedrijf. Hiermee wordt een nieuw in-search-venster geopend, dat Google een ‘Knowledge Graph-kaart’ noemt, specifiek voor uw bedrijf, vergelijkbaar met het Venice Beach KG-paneel hierboven, maar met contactgegevens; tik om te bellen; tik op voor aanwijzingen; en een link naar de website.

Tegenwoordig rekent Google bedrijven geen kosten aan voor gegenereerde oproepen of mensen die op een kaart klikken om de locatie te vinden, maar het houdt wel  bij hoeveel klikken het genereert voor uw bedrijf.

dna34_venice_beach_pl_kggmb

Let op de aanwezigheid van de betaalde aanbieding met prioriteit op de voorkant van het restaurant en de carrousel van het hotel. Het onderstaande voorbeeld is van Google.co.uk – dezelfde zoekopdracht op Google.com leverde dezelfde resultaten op, maar markeerde ze niet als betaald. De reden hiervoor is niet duidelijk.

Het nieuwe gezicht van lokaal zoeken

Of we het nu leuk vinden of niet, dit is de toekomst van Google mobiel zoeken, ziet er zo uit. Traditionele organische websitelijsten worden steeds verder onder de vouw op mobiele apparaten geduwd, omdat eigendommen van Google (advertenties – GMB – KG) het belangrijkste onroerend goed innemen. Bedrijven moeten het onder ogen zien en aanpakken.

David Mihm , lokale digitale marketing consultant:

Het lijdt geen twijfel dat de internetresultaten achteruitgaan als het gaat om grote lokale zoekopdrachten zoals ‘pizza’.

Organische plaatsvermeldingen echter (en hybride / betaalde plaatsvermeldingen zoals de HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) tests  die momenteel in San Francisco gaande zijn) zijn hier voor de lange termijn aangezien Google meer en meer resultaten naar zijn kennis verschuift Graph. De resultaten van de Kennisgrafiek zullen door de komende stem tsunami belangrijke indrukken blijven geven.

Het is tijd om na te denken over uw website als een API met gestructureerde informatie over uw bedrijf, haar producten en services waarmee Google kennispanelen kan weergeven in plaats van webpagina’s. Google fotografeert steeds meer voor conversies die direct op de SERP kunnen plaatsvinden, in Knowledge Panels, bijvoorbeeld via hun OpenTable-integratie in restaurants.

In veel gevallen kunnen conversieratio’s daadwerkelijk hoger zijn uit plaatsresultaten, maar deze worden niet weergegeven in uw Google Analytics. En natuurlijk resulteert een groot percentage van de lokale zoekopdrachten in offline conversies in de winkel, die (tot nu toe) niet gemakkelijk traceerbaar zijn.

Zie onderstaande restaurants voor meer informatie over de integratie met OpenTable, de HVAC-lijst, die we zullen bespreken in een volgende post op Google Home Services.

Hotels in [Venice beach]

Eerst moeten we ergens verblijven in Venice Beach. Of u nu toegang krijgt tot een hotel via de GMB-resultaten in ” Hotels in Venice Beach “  zoeken of via de carrousel in de KG-resultaten voor ” Venice Beach “  Google levert dezelfde GMB / KG-kaart voor het hotel.

Net als bij andere zakelijke panels, zoals restaurants (zie hieronder), is er een tik om te bellen, een routebeschrijving, een webkoppeling met een beschrijving en beoordelingen. Maar uniek voor hotels is de mogelijkheid om een ​​kamer te boeken via een boekingsagent, zoals Expedia, Booking.com, Hotels.com en anderen.

Zoals blijkt uit de advertentiebadge, betalen al deze makelaars hun vermeldingen, vermoedelijk op basis van betalen per klik. Op hun beurt nemen ze een commissie van het hotel voor elke boeking.

Van bijzonder belang is dat binnen deze lijsten van betaalde resultaten, bij uitbreiding, er soms een optie is om rechtstreeks bij het hotel te boeken, bijvoorbeeld voor Inn at Venice Beach. Wat suggereert dat om een ​​hotel rechtstreeks boekingen aan te bieden via zijn zogenaamde “mijn bedrijf” -aanbieding, het hotel moet bieden tegen andere adverteerders (de reismakelaars) op Google.

Russell Jones ,  hoofdonderzoeker  bij Moz, kon een licht werpen op hoe het zou kunnen werken:

Ik ben hier niet zeker van, hoewel het lijkt alsof synxis.com ,   het systeem dat hun boekingsengine lijkt te voeden , mogelijk verbonden is. Uit de ontwikkelaarsdocumentatie van Google  lijkt echter dat u hiervoor geen externe partij nodig heeft en dat de prijsstelling het standaard biedmodel gebruikt . 

dna34_hotels_venice_beach 

Hoe u in de GMB-lijst met drie packs kunt komen

Vandaag is het GMB drie-pack – zie de restaurant- en hotelvoorbeelden in de bovenstaande afbeeldingen – geen betaalde advertenties. Hoewel rapporten  suggereren dat Google zeker overweegt om een ​​van de drie packs te vervangen door een betaalde vermelding.

Met het feit dat de organische lijst steeds verder onder de vouw op mobiele apparaten wordt geschoven en het potentieel voor GMB-vermeldingen om oproepen te genereren, reserveringen (voor restaurants en hotels), is het steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat uw bedrijf wordt weergegeven en correct wordt weergegeven op de website. GMB drie-pack.

Maar wanneer uw “Mijn bedrijf” -panel in feite eigendom is van Google, hoe gaat u dit dan doen? Begin met het bijwerken van de basisgegevens van de vermelding . Bekijk ook deze tips  van Google.

Maar er lijkt geen optie te zijn om reserveringen of leveringen (voor restaurants) te wijzigen, dus uw aanbieding toont uw reservering of bezorgservice in plaats van die van een derde partij. Als dit mogelijk is, wat niet helemaal duidelijk is op de ontwikkelaarspagina’s van Google,  dan is dit een taak voor uw webontwikkelaar.

Zoals met alle dingen Google, is er een beetje mysterie hoe de lokale zoekalgoritmen werken, maar het lijkt erop dat ouderwetse SEO-regels nog steeds van toepassing zijn.

Dan Leibson , VP of Local op LocalSEOGuide.com

Wat betreft algemene tips om in het 3-pack te komen … hebben we een grootscheepse regressie- studie uitgevoerd  naar de ranglijst van 30.000 bedrijven en gekeken naar meer dan 100 factoren. De grootste afhaalmogelijkheid is dat links een dominante rangorde zijn. Ook citatieconsistentie is ongelooflijk fundamenteel om in het pakket te komen. 

Advertenties kopen in concurrenten GMB / KG-panels

Het lijkt erop dat bedrijven de GMB / KG-kaart van concurrenten kunnen kopen. Deze verschijnen op de belangrijkste plek in de carrousel van andere restaurants (of hotels) die worden weergegeven onder de beoordelingen in de panels van concurrenten.

Interessant is dat deze advertenties leiden tot de KG-kaart van de adverteerder, niet de eigen website van de adverteerder.

De onderstaande schermafbeeldingen zijn gemaakt van de Domino’s Pizza en James ‘Beach KG-kaart op Google.co.uk (op Google.com zijn dezelfde restaurants getoond zonder de advertentiekaart).

dna34_ads_in_restaurant_gmb_venice 

Restaurants in [Venice Beach]

Dus nu moeten we ergens eten zoeken.

Of u nu op het restaurant tikt via de GMB-resultaten in ‘ Restaurants in Venice Beach ‘  , via de carrousel in de KG-resultaten voor ‘ Venice Beach ‘ , of via de carrousel in de KG-kaart van een rivaal, Google levert dezelfde GMB / KG-kaart voor het restaurant.

Deze zijn vergelijkbaar met de panelen van het hotel, met betrekking tot details, click-to-call, routebeschrijving. Daarnaast zijn er verschillende opties om het menu te bekijken, een tafel te vinden en een bestelling te plaatsen, die al dan niet aanwezig kan zijn.

  • Het menu kan worden verstrekt door het restaurant of via een derde partij, meestal SinglePlatform. Dit is de aanbieder van het menu voor Domino in Venice Beach (hoewel dit niet duidelijk is uit de lijst van Google).
  • Het vinden van een tabel lijkt uitsluitend door OpenTable te worden geleverd, zelfs wanneer het restaurant reserveringen op zijn website neemt, hetzij rechtstreeks, hetzij via een derde partij die de voorkeur heeft.
  • Plaats een bestelling , indien beschikbaar, wordt alleen verstrekt via derde partijen, zoals GrubHub / Seamless, Eat24 (Yelp), DoorDash, Delivery.com, BeyondMenu en Slice / MyPizza.com. Dit is zelfs het geval wanneer het restaurant zijn eigen bezorgservice heeft via zijn website. Zoals hieronder te zien is, biedt zowel de GMB-vermelding voor Domino’s als James ‘Beach een bestelling, maar beide winkels bieden wel aflevering vanaf hun websites.

In tegenstelling tot hotels zijn deze niet gemarkeerd met een advertentieteken , wat erop wijst dat deze derden niet betalen voor hun bevoorrechte Google-partnerschappen. Zeker SinglePlatform ontvangt geen vergoeding van Google.

Russell Jones, Moz:

In tegenstelling tot de voedselbezorgingsruimte, lijkt OpenTable veruit de leider in nationale reserveringen. Gezien de kosten van integratie en de stabiliteit van partners die Google nodig heeft, is het niet verrassend dat OpenTable op dit moment de enige partner is. Ik vermoed dat dit nog geruime tijd hetzelfde zal blijven.

De bezorgingsruimte voor eten is drukker, waardoor integratie met slechts één provider een Google-gebruiker met minder opties kan verlaten. Google lijkt gekozen te hebben voor partners met grote landelijke dekking. Ik betwijfel of deze relatie op dit moment wordt betaald. 

De ontwikkelaarspagina’s van Google  geven informatie over hoe webontwikkelaars zakelijke websites kunnen aanpassen om integratie met hun KG-kaart mogelijk te maken. Maar het ziet er niet naar uit dat integratie automatisch gebeurt.

Zeker, bedrijven (restaurants, hotels, evenementen etc. en eventuele services van derden) moeten hun interesse registreren  om Google-partners te worden en er het beste van hopen.

Dan Leibson, LocalSEOGuide:

Op uw vraag of u concurrenten kunt verwijderen, kunt u dat niet. Veel van de speciale functies in het rechterdeelvenster Kennisgrafiek zijn via partnerships met Google.

Een voorbeeld hiervan is dat een groot merk als Domino waarschijnlijk zou proberen een vorm van samenwerking met Google uit te werken, waarbij hun vermelding in de Knowledge Graph een speciale functie zou hebben. Hoewel ik het begrijp, doet Google dit alleen met services die cross-brand werken.

 dna34_restaurants_venice

Films in [Venice Beach]

Vervolgens hebben we iets te doen, dus laten we naar de film gaan. Ok, dit is het laatste wat we zouden doen in Venetië, maar laten we doen alsof.

De KG voor films is een ander formaat met een carrousel van films langs de top van de mobiele zoekresultaten. Door op de accountant-film te tikken, worden blurb, beoordelingen, recensies en de optie getoond om showtijden te selecteren in een van de twee bioscopen (beide AMC).

Als u op een showtijd tikt, heeft u de mogelijkheid om tickets te kopen bij een van de drie Google-partners Fandango, AMC Theatres en MovieTickets.com.

In tegenstelling tot hotels zijn deze niet gemarkeerd met een advertentieteken , wat suggereert dat de boekingsagenten (momenteel) niet betalen voor hun partnerschap.

De mogelijkheid om rechtstreeks bij AMC Theaters te boeken suggereert dat Google partnerschappen niet beperkt tot derden, zoals het geval lijkt te zijn met restaurants (zie hierboven). Dit kan echter alleen voor de grootste nationale ketens zijn.

dna34_movies_venice_beach

Waar volgende?

Het is gemakkelijk om een ​​van deze modellen te zien – restaurants, hotels en / of bioscopen worden uitgebreid naar andere gebieden, wat het belangrijk maakt om ze nauwlettend in de gaten te houden – met name in de VS, waar de meeste van de lokale mobiele zoekinnovatie plaatsvindt heeft de neiging om te beginnen.

Een ander zeer interessant en misschien wel innovatief gebied zijn de lopende onderzoeken met lokale klusjesmannen, huisreinigers, slotenmakers, loodgieters en (zoals vermeld door David Mihm) ingenieurs van HVAC – waar lokale handelaars een vergoeding betalen om als ” vooraf gescreend “in de zoekfunctie van Google voor thuisdiensten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format