Wat betekent ‘Project Owl’ van Google voor zoeken en nepnieuws?

3 min


120

Heb je al gehoord van Google’s “Project Owl”?

Zo niet, dan moet je wat plezier maken, want dit is een giller.

Laten we bij het begin beginnen.

Najaar 2016: Trump wordt genomineerd voor het presidentschap.

Nog steeds in de herfst van 2016: overal ter wereld vragen mensen “WIE? WAT? HOE? “Toen ontdekten onderzoekers dat Amerikaanse kiezers werden beïnvloed door verkeerde informatie op internet.

De wereld is compleet overstuur. Ze eisen dat 1) iemand verantwoordelijk is en 2) dat ze actie ondernemen en het ‘nepnieuws’-probleem oplossen.

Oh – hallo Larry Page en Mark Zuckerberg.

Wie anders dan Google en Facebook, toch?

Het publiek wil oplossingen van zoekmachines en socialemediagiganten om ‘nepnieuws’ en andere verkeerde informatie op internet aan te pakken .

Mei 2017: TA-DA! Welcome Project Owl.

Project Owl wordt geïntroduceerd als het antwoord van Google op het aanpakken van nepnieuws. Het is van plan dit te doen met nieuwe feedbackformulieren voor zoeksuggesties en het antwoordvak en gezaghebbende inhoudprioritering in het antwoordvak.

En nee, we zien dit niet van invloed op marketeers of SEO’s. Zolang je de methoden van de witte hoed blijft toepassen , moet je dagelijkse leven hetzelfde zijn. Omdat dit de gebruikerservaring van gebruikers kan beïnvloeden, zien we echter een aantal uitdagingen.

Uitdaging # 1: zoekmachines moeten neutraal zijn

Google loopt op een strak touw. Als zoekmachines slagen erin om nepnieuws aan te pakken, dan is dat in de eerste plaats een schending van het eerste amendement, maar ten tweede komen ze als vooringenomenheid naar specifieke nieuws- / mediabronnen.

Onthoud dat feedback van sommige gebruikers de zoekervaring voor iedereen in die zoekopdracht zal veranderen. Het zal moeilijk zijn om te onderscheiden wat ‘goed’ is voor één zoeker en wat ‘goed’ is voor de ander.

Maar weet je wat? Wanneer gepersonaliseerde zoekmachines het nieuwe zijn, is dit misschien niet eens een uitdaging.

Uitdaging # 2: het voorgestelde plan

Laten we een stapje terug doen en kijken naar het trackrecord van Google wanneer ze iets aan het repareren zijn. Net als veel andere updates in het verleden, zegt Google iets en marketeers merken iets heel anders.

Op dit moment zal ‘Project Owl’ volgens Google vertrouwen op de zoeker om feedback te geven over het automatisch aanvullen of over het aanbevolen fragment .

Maar we missen het voor de hand liggende.

Ik wil u vragen: wanneer was de laatste keer dat u naar binnen ging en een van uw Google-zoekinstellingen heeft gewijzigd? Of beter gezegd: wist je wel dat het mogelijk was om de zoekinstellingen van Google te veranderen?

Voel je niet slecht – ik ken SEO’s die niet eens wisten dat ze dat konden doen!

Google zei en ik citeer: “We zijn van plan om deze feedback te gebruiken om onze algoritmen te verbeteren.” Dat is wat ze ons jaren geleden vertelden over link afwijzen en ze hebben dat nog steeds niet goed. Ik neem aan dat het een aantal jaren zal duren voordat Google in staat is om ‘nepnieuws’ uit te filteren.

Persoonlijk denk ik dat TMZ.com veel nepnieuws verspreidt, maar ze plaatsen op 2.133.648 zoekwoorden op Google; en ik denk niet dat Google binnenkort hun zoekwoorden gaat weghalen.

Zoals je kunt zien, denk ik niet dat Google hier veel aandacht aan zal besteden en zelfs als ze het doen, zal het jaren duren voordat het is geperfectioneerd. Ik geloof dat Google nu in de crisismodus is, maar eerder dan later zullen mensen het vergeten en Google zal verdergaan of deprioritiseren.

Uitdaging # 3: Duistere en zeldzame vragen

Het derde deel van Google’s oplossing is het prioriteren van gezaghebbende inhoud die specifiek is voor obscure en zeldzame vragen. Maar wanneer het al zo’n nichegroep is, hoe kun je dan bepalen naar wie die autoriteit moet gaan?

Uitdaging # 4: De blackhats

Zoals elke andere SEO-tactiek is er altijd de ene groep SEO’s die van Google profiteren door een algoritmische verandering aan te brengen of ons de mogelijkheden biedt om invloed uit te oefenen op hoe het algoritme reageert.

Ik weet dat blackjacks bij deze kans springen om inhoud van andere mensen te devalueren die niet de hunne of de interesse van hun klanten dient. Ze werken waarschijnlijk van IP-adressen van de C-klasse en voeren bots uit op specifieke tijdsintervallen om het natuurlijk te maken.

Wat nu?

Al met al is een eerste stap beter dan helemaal geen stap, maar hier zijn twee manieren die ik aanbeveel als een sterkere bestrijding van nepnieuws.

Ten eerste moet Google niet alleen vertrouwen op eindgebruikers om inhoud te melden die nep of beledigend is. De focus moet daar minder op zijn en meer op het perfectioneren van RankBrain, de kunstmatige intelligentie van Google.

Ten tweede is het niet alleen aan de Googles en de Facebooks om actie te ondernemen. Het is ook de verantwoordelijkheid van een gebruiker om te bepalen of een zoeklijst uw klik en vertrouwen waard is.

Als je iets ziet dat schandalig klinkt, is dat waarschijnlijk het geval. Hoaxen spreken natuurlijke menselijke nieuwsgierigheid aan, daarom is het moeilijk om niet te klikken, maar toch, dat is een keuze die je moet maken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format