Wat betekent voice zoeken (voice search) voor uw lokale SEO-strategie?

4 min


127

De alomtegenwoordigheid van virtuele assistenten zoals Siri, Cortana en Alexa, samen met verbeteringen in de technologie, heeft geleid tot een stijging vanzoekopdrachten voor gesprokenzoekopdrachten.

Voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokaal zoekverkeer, heeft dit belangrijke consequenties voor hun strategie.

Dus hoe kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze niet achterblijven als het gaat om lokaal zoeken ?

Geproduceerd in samenwerking met Brandify .

OK, Google … wat is er aan de hand met gesproken zoekopdrachten?

Voice search is een groeiende trend die de afgelopen jaren de radars van slimme searchmarketeers heeft gepingd.

In 2016 ondervroeg het conversationele KI-bedrijf MindMeld ondervraagde smartphonegebruikers in de VS, waarbij ze ontdekten dat 60% van de gebruikers die het gesproken woord gebruikten, het het afgelopen jaar begonnen te gebruiken – wat wijst op een stijging van het acceptatiegraad. Dit wordt ondersteund door het Internet Trends Report van Mary Meeker uit 2016, waaruit bleek dat de zoekvragen van Google in 2016 35x hoger zijn dan in 2008 en nu 20% uitmaken van zoekopdrachten die zijn gedaan met de Google Android-app .

Het is niet moeilijk om te zien waarom. Spraakonderzoeken zijn snel (mensen kunnen spreken met 150 woorden per minuut, versus typen met 40 wpm), handig (direct, handsfree) en steeds betrouwbaarder.

De stijgende nauwkeurigheid van woordaanduidingen is een grote factor. Het gebruik in de VS groeide tussen 2013-2015 van 30-65%, waarbij 35% verbeteringen in technologie noemde als de belangrijkste reden om het te adopteren.

In het beginstadium had spraakherkenning een nauwkeurigheid van minder dan 80%, waardoor de service buggy was en moeilijk te gebruiken. Vandaag is het nauwkeurigheidspercentage van Google meer dan 90% .

Maar de echte aanjager van wijdverbreide adoptie is de alomtegenwoordigheid van virtuele assistenten zoals Siri, Cortana, Google Assistent – die allemaal automatisch een zoekopdracht op internet uitvoeren als ze een vraag niet op een native manier kunnen beantwoorden.

SEO-bedrijf HigherVisibility ondervroeg 2.000 gebruikers van mobiele telefoons en ontdekte dat 27% van de respondenten dagelijks stemzoekassistenten gebruikt , terwijl nog eens 27% deze minstens één keer per week gebruikt.

Wat betekent dit voor zoekverkeer?

Meer zoekopdrachten met natuurlijke taal

Terwijl reguliere zoekopdrachten meestal alleen trefwoorden bevatten (‘IHOP-openingstijden’), worden gesproken zoekopdrachten vaak gestructureerd met behulp van volledige, grammaticaal correcte zinnen (‘hoe laat opent IHOP op een zondag?’).

Google werkt momenteel aan een betere aanpassing aan deze zogenaamde ‘natuurlijke taal’ -vragen. Tijdens de Google I / O-ontwikkelaarsconferentie van vorig jaar, onthulde Google-CEO Sundar Pichai de mogelijkheid van Google Assistent om vervolgvragen te behandelen zonder de context opnieuw te hoeven vermelden.

Hiermee kun je zoeken op “Wie regisseerde The Revenant?”, Onmiddellijk gevolgd door “Show me his awards”.

Meer zoekopdrachten op mobiel

Het gebruiksgemak van gesproken zoekopdrachten komt goed van pas wanneer gebruikers mobiel zijn. Hoewel ze beschikbaar zijn op desktopwebsites voor Google en via Siri voor Mac (vanaf OSX Sierra), hebben gesproken zoekopdrachten niet zoveel zin in een desktopomgeving.

Bij een hogere zichtbaarheid bleek dat meer dan de helft (53%) van de respondenten die het gebruik van spraakherkenning gebruikten het gebruikte tijdens het rijden , en nog eens 21% gebruikte het bij het doen van een andere activiteit.

Meer zoekopdrachten met lokale bedoeling

Volgens het Internet Trends Report 2016 van Meeker zijn zoekopdrachten met mobiele spraakgerelateerde zoekopdrachten waarschijnlijk 3X groter dan lokaal gebaseerde zoekopdrachten op basis van tekst. Dit maakt lokale SEO van cruciaal belang voor bedrijven die in deze resultaten willen verschijnen.

Wat betekent het voor uw marketingstrategie?

Probeer zoekwoorden met een lange staart en natuurlijke taal in inhoud te targeten

Overweeg voor de vraagbeantwoordende inhoud op uw site hoe iemand zijn zoekopdracht kan weergeven als een volledige zin. Als u niet op zoek bent naar inspiratie, moeten uw website-analyses ten minste een of twee zoektermen bevatten die dit vakje aanvinken.

Het creëren van een FAQ-pagina is een gemakkelijke manier om dit te optimaliseren, omdat het zowel de meest relevante vragen voor klanten stelt als beantwoordt – en volledige vragen stelt in prominente header-tags.

Optimaliseer uw site voor mobiel

In oktober 2016 overschreed het wereldwijde surfgedrag van mobiel / tablet uiteindelijk de desktop, waarbij de eerstgenoemde 51,3% bedroeg en de laatste 48,7% volgens StatCounter .

Mobiel-vriendelijkheid is sinds 2015 een ranking-signaal , maar het is vooral belangrijk voor bedrijven die verkeer ontvangen van lokale zoekopdrachten van mobiele gebruikers – zoals zoekopdrachten die zijn toegevoegd met ‘Dichtbij mij’.

Verbeter uw lokale SEO om zoekopdrachten met lokale intentie te richten

De Venice-update van Google in 2012 verbeterde de triggering van Local Universal-resultaten (ook wel het ‘three-pack’ genoemd, hieronder weergegeven). Dit vak verschijnt als ik geconfronteerd word met vragen die relevante lokale resultaten hebben, zoals mijn Neanderthaler verzoek om “eten bij mij in de buurt”:

Basis SEO advies opzij, hier zijn een paar eenvoudige stappen om uw ranking in deze resultaten te verbeteren:

  • Controleer uw Google Mijn Bedrijf- vermelding inclusief een lange, unieke en correct opgemaakte beschrijving met koppelingen naar uw bedrijf. Upload ook hoge resolutie foto’s, openingstijden, een telefoonnummer en een bedrijfsadres dat overeenkomt met uw website.
  • Gebruik een consistente naam, adres en telefoonnummer (NAP) in uw online profielen. Dat omvat uw Google Mijn Bedrijf-vermelding en uw website. Deze informatie moet exact zijn.
  • Verwerven en behouden van positieve beoordelingen, aangezien deze van invloed zijn op uw ranking in lokale zoekresultaten . Ga voor meer informatie over het online beheren van uw reputatie naar onze handige handleiding: ‘ Hoe omgaan met negatieve beoordelingen en de reputatie van uw merk beheren ‘ op onze zustersite, ClickZ.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format