Wat marketeers moeten weten over de Google Knowledge Graph (kennisgrafiek) - DeLaatbusiness
Knowledge graph (kennisgrafiek)

Wat marketeers moeten weten over de Google Knowledge Graph (kennisgrafiek)

3 min


131
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Afgelopen week bereikte kunstmatige intelligentie opnieuw een overwinning.

Het AlphaGo-programma van Google DeepMind won met 4-1 van Lee Sedol, een van de beste Go-spelers ter wereld, in een mijlpaal waarvan experts dachten dat het een decenniumlater pas zou kunnen.

Natuurlijk gaat AI over veel meer dan alleen bordspellen winnen. RankBrain AI van Google drijft de zoekresultaten van de Knowledge Graph aan door context en semantiek toe te voegen aan de traditionele zoekfunctie op basis van zoekwoorden.

En met de benoeming van John Giannandrea, AI-expert en Knowledge Graph-oprichter van Google, is dit duidelijk een gebied waar Google in geïnteresseerd is.

Voor performance marketeers moet hier aandacht aan worden besteed. Niet alleen is de Kennisgrafiek een belangrijke tool die moet worden begrepen en gebruikt, maar de AI waarmee deze wordt aangedreven, moet mee worden gecommuniceerd om ervoor te zorgen dat deze nauwkeurige informatie ontvangt.

Wat is de Kennisgrafiek?

Stel dat u in Google de naam van een beroemd persoon, een toeristische bestemming, een bedrijf of een van een hele reeks objecten of mensen typt die vaak worden gezocht. Wat u hoogstwaarschijnlijk zult tegenkomen, is een paneel langs de zijkant en / of de bovenkant van de resultaten dat aanvullende informatie bevat over waarnaar u zocht.

Als u bijvoorbeeld zoekt naar ‘Barack Obama’, ziet u een zijpaneel met afbeeldingen, informatie over waar en wanneer hij is geboren, zijn familie, zijn sociale-mediaprofielen, evenals enkele ‘mensen zoeken ook naar’ resultaten.

knowledge grap (kennisgrafiek)

Evenzo, als u zoekt naar ‘Eiffeltoren’, krijgt u informatie die relevant is voor het gebouw, zoals het adres, de hoogte en de openingsdatum.

Als u een vluchtnummer, het weer of de definitie van een woord typt, krijgt u een snel antwoordvak boven aan de resultaten dat u essentiële informatie geeft over het concept waarnaar u hebt gezocht. En er zijn tal van andere query’s die dit type resultaat activeren.

Dit is de kennisgrafiek. Het is in wezen een database die relevante contextuele informatie en feiten over miljoenen entiteiten uit het hele web bevat en deze in zoekresultaten weergeeft.

Deze database is opgebouwd met behulp van kunstmatige intelligentiesoftware die het web scant, interpreteert wat hij ziet en de gevonden inzichten opslaat. In plaats van alleen de woorden op een webpagina of in een zoekopdracht te zien, probeert de zoekmachine te begrijpen wat de zin eigenlijk inhoudt en maakt hij slimmere oordelen over welke resultaten relevant zijn.

Het is natuurlijk niet alleen Google dat deze technologie heeft. Microsoft heeft zijn “Satori Knowledge Base”, Yahoo is begonnen aan een eigen oplossing en Wolfram Alpha heeft al vele jaren een eigen kleinere versie hiervan.

Wat betekent Knowledge Graph voor prestatiemarketing?

Kennisgrafiek is niet alleen een interessant concept. Het is iets waar marketeers gebruik van moeten maken willen ze voorop blijven lopen.

Ongeveer 19% van de zoekresultaten bevat nu kennisgrafiekresultaten. En op mobiel nemen deze een aanzienlijke hoeveelheid schermruimte in beslag.

Kennisgrafiek is een prominent onderdeel van de zoekervaring geworden en heeft een aanzienlijk effect op het oordeel van uw publiek over u en uw producten. Het bereiken van de top van de zoekresultaten van Google (organisch en / of via AdWords) is niet langer het enige doel; onnauwkeurige of slecht geoptimaliseerde resultaten van de Kennisgrafiek kunnen uw merk ernstig ondermijnen.

Hoewel machine learning-programma’s hun best doen, interpreteren ze niet altijd wat ze zien. En dit kan tot problemen leiden als Google onnauwkeurige informatie over uw bedrijf weergeeft: een verouderd telefoonnummer kan bijvoorbeeld veel klanten kosten.

Om hier goed voor te zorgen, werd Schema.org opgericht en gesponsord door vier van de grote zoekgiganten (Google, Microsoft, Yahoo, Yandex) om een ​​methode te ontwikkelen voor websites om zoekmachines expliciet deze semantische informatie te geven. In de praktijk betekent dit dat u extra code aan uw website moet toevoegen om aan te geven naar welk type object u in een stuk tekst verwijst.

Toch hebben verrassend weinig mensen gebruik gemaakt van deze tool. Hoewel het al bestaat sinds 2011, hebben maar liefst 80% van de websites hebben nog steeds geen Schema.org-opmaak gebruikt . Maar dit is niet iets dat performance marketeers over het hoofd moeten zien.

Kennisgrafiek in de toekomst 

Knowledge Graph heeft veel ruimte om te groeien en wordt een nog meer invloedrijker onderdeel van hoe zoekmachines werken. We kunnen verwachten dat het aantal objecten waar het informatie over kan vastleggen, de verzamelde informatie kan worden uitgebreid en dat consumenten meer vertrouwd raken met het gebruik van kennisgrafiekpanelen om te krijgen waar ze naar op zoek zijn.

/ IMG / 391/331391 / best-albums-of-2015-google-search

We kunnen ook van concurrenten van Google verwachten dat ze proberen het Knowledge Panel te overtreffen met hun eigen oplossingen.

Voor performance-marketeers is het belangrijkste om voorop te blijven lopen. Door te kijken hoe dit zich ontvouwt en te controleren welke nieuwe functies worden toegevoegd, welke trends zich ontwikkelen en wat u moet doen om te reageren, kunt u uw concurrenten in dit gebied voor blijven.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format