Wat moeten content marketeers over seo weten? - DeLaatbusiness

Wat moeten content marketeers over seo weten?

7 min


102
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De manier waarop zoekmachinemarketing de afgelopen jaren is geëvolueerd, heeft contentmarketing en SEO steeds dichter bij elkaar gebracht . 

Contentcreatie en SEO waren vroeger heel aparte disciplines, maar nu is het moeilijk om te zien hoe effectief kan worden geoefend zonder ten minste enige kennis van de ander te hebben.

Dat brengt mij bij de vraag: wat moeten marketeers van inhoud over SEO weten (en omgekeerd) om de beste resultaten te bereiken?

In deze post zal ik een poging doen om die vraag te beantwoorden, met de hulp van  Kevin Gibbons , MD bij  Blueglass  en Content Director Dan Brotzel van Sticky Content .

Wat moeten marketeers van inhoud over SEO weten?

Hier zijn enkele van de tactieken en vaardigheden, voornamelijk geassocieerd met SEO, die contentmarketeers zich bewust moeten zijn.

Ik heb technische SEO hier niet genoemd , hoewel het natuurlijk belangrijk is als de basis waarop effectieve SEO (en contentmarketing) is gebouwd.

Trefwoord onderzoek

Onderzoek op basis van zoekwoorden stelt SEO’s in staat hiaten en kansen te vinden om te helpen bij het rangschikken van doelpagina’s, door inzicht te krijgen in de populariteit van zoekwoorden.

Een website die inhoud rond trouwjurken produceert, moet bijvoorbeeld de meest gebruikte termen begrijpen en de reeks termen die ze nodig hebben om hun inhoud te optimaliseren.

Er zijn veel nuttige SEO-tools (veel zijn gratis) die kunnen helpen met trefwoordonderzoek. Google’s Zoekwoordplanner en Trends zijn voor de hand liggend (hoewel Keyword Planner net minder handig is geworden ), terwijl het gewoon typen van termen in Google en het zien van de voorgestelde zoekopdrachten een andere manier is.

Een tool die ik recent nuttig vond, is  Answer the Public , dat een goed inzicht biedt in de soorten vragen die mensen hebben over een bepaald onderwerp.

beantwoord het publiek

Dit zijn de resultaten voor ‘contentmarketing’. Het geeft een goed inzicht in de soorten vragen die mensen rond een onderwerp stellen, waardoor inhoudsmarketeers effectiever kunnen targeten en nuttige ideeën kunnen genereren.

beantwoord het publiekVolgens Dan Brotzel:

“Trefwoorden en andere SEO-inzichten zijn een essentieel hulpmiddel. Ze bieden een nuttige (en vaak verrassende) index van de preoccupaties van gebruikers en de woorden die ze feitelijk gebruiken om hun zoekopdrachten uit te drukken. Iedereen die ideeën genereert voor inhoud, moet zoekwoordonderzoek / -gegevens zien als een rijke bron voor het begrijpen van de intentie en interesse van gebruikers en deze integraal maken in hun brainstormproces. “

Kennis van gebruikerszoekgedrag

Dit heeft te maken met trefwoordonderzoek, omdat dit inzicht geeft in hoe mensen zoeken, welke taal wordt gebruikt etc. Het is meer dan dat, hoewel …

Inzichten zoals de seizoensgebondenheid van sommige zoekopdrachten kunnen inhoudsplanning informeren, evenals de manier waarop mensen de zoekresultaten bekijken en ermee omgaan .

/ IMG / 542/320542 / AWR-ctr-studie

Effectieve contentmarketing kijkt naar de vragen en zorgen van de doelgroep en produceert content om in hun behoeften te voorzien. Kennis van hoe mensen zoeken en wat de zoekopdracht inhoudt, biedt voldoende inzicht om dit doel te helpen bereiken.

Aantrekkende autoriteit koppelingen

Linkbuilding is een waardevolle tactiek voor SEO’s en een waarmee contentmarketeers zich bewust moeten zijn.

Ze hoeven niet noodzakelijkerwijs actief links te maken, maar kunnen koppelingen aantrekken door inhoud te maken waarnaar mensen willen verwijzen en die ze promoten in relevante publicaties en kanalen.

Inderdaad, uit een onderzoek naar linkbuilding in 2016  bleek dat linkgebaseerde content verreweg de meest effectieve methode was.

Link bouw tactieken meest effectief

De waarde van content bewijzen

Er zijn tal van content marketing-statistieken om naar te kijken, en de SEO-waarde van content moet onderdeel zijn van de meting die wordt toegepast op contentinspanningen.

Zoals Kevin Gibbons zegt, kan het helpen om het budget te beveiligen:

“Weten welke rol SEO kan spelen, helpt de waarde van content te bewijzen. Als u kunt voorspellen en rapporteren dat uw inhoud een geldwaarde genereert in termen van organisch verkeer en inkomsten, kunnen mensen hiermee beginnen hun investering te schalen in de richting van het bouwen van waardevolle inhoud. “

Er zijn verschillende SEO-gerelateerde statistieken om naar te kijken: het organische verkeer (en eventuele gerelateerde inkomsten) van de content die u produceert, de koppelingen die het trekt en het succes bij het veiligstellen van organische zoekposities.

trefwoord

Wat moeten SEO’s weten over contentmarketing?

Dit zijn de tactieken en vaardigheden die normaal worden geassocieerd met de productie van inhoud, die steeds waardevoller worden voor SEO’s.

Veel van deze tactieken zijn uitwisselbaar. Een focus op de doelgroep is bijvoorbeeld essentieel voor SEO en contentmarketing.

Het belang van verhalen vertellen

Contentcreatie vereist een mate van creativiteit, die ook vanuit SEO-perspectief waardevol kan zijn.

Zoals Kevin Gibbons uitlegt:

“Het grootste dat SEO kan leren van contentmarketing, is volgens mij het belang van storytelling.

Het is van vitaal belang dat u uw boodschap overbrengt, zodat u de beste ervaring krijgt in het formaat dat resoneert met uw doelgroep. SEO’s maken zich vaak schuldig aan vasthouden aan de beproefde campagnes die in het verleden hebben gewerkt, geweldige contentmarketeers realiseren zich dat het niet gaat om wat we denken, het gaat om je publiek.

Doe je persona-analyse, praat met je klanten, ontdek wat ze echt willen zien en een minder is meer benadering van autorijden en betrokkenheid door het best mogelijke werk te doen om je verhaal te vertellen. “

verhaal vertellen

Een focus op het publiek / de klant

Een effectieve contentstrategie moet inspelen op de behoeften van uw doelgroep en moet ook aansluiten bij bedrijfsdoelen. Het gaat niet alleen om het aantrekken van verkeer, het moet eerder gericht zijn op het aantrekken van de juiste klant.

Als u via inhoud inhoud geeft aan de behoeften van uw doelgroep, zijn de kijkers van deze inhoud waarschijnlijk uw doelgroep.

Bijvoorbeeld, kunnen retailers content te gebruiken, zoals how-to gidsen om potentiële klanten te trekken. Dus Repair Clinic produceert nuttige handleidingen voor het repareren van apparaten. Dit is nuttige inhoud die ook nauw aansluit bij, en dus helpt bij het promoten van, haar producten.

Het is ook geweldig voor SEO, omdat het hen helpt om gebruikers te targeten met apparaatgerelateerde problemen, de doelgroep.

/ IMG / 728/333728 / druk-water-leask-water-rp

Er zijn SEO-tools en -technieken die kunnen helpen om deze vragen te beantwoorden, maar een breder begrip van de beoogde klant kan worden verkregen door een breed scala aan informatie te gebruiken.

Dit omvat klantonderzoeken en beoordelingen, informatie over interacties met de klantenservice en nog veel meer.

Zoals Dan Brotzel zegt, vereist dit proces creativiteit:

“Contentmarketeers moeten redactioneel initiatief en verbeeldingskracht toepassen bij het genereren van ideeën voor inhoud die zowel kan voldoen aan de behoeften van gebruikers als aan bedrijfsvereisten. Ze moeten manieren vinden om de vraag te beantwoorden: wat voor soort inhoud hebben onze gebruikers belangrijk? Wat telt als een goed idee voor hen? Welke ideeën en inhoud kunnen we geloofwaardig produceren vanuit onze niche? Hoe kunnen we inhoud gebruiken om onze doelen te ondersteunen? “

Belang van kwaliteitsinhoud

De oude SEO-technieken voor het uitwisselen van inhoud om doelwoorden op een pagina te plaatsen, zijn niet langer effectief.

Door algoritme-updates zijn SEO’s gedwongen meer na te denken over de kwaliteit van de content die ze produceren, en dit is ook de focus van effectieve contentmarketing.

Zoals Dan Brotzel zegt, is kwaliteit wat gebruikers willen:

“Het mooie van de evolutie van SEO is dat het inhoud steeds dichter brengt bij het enige criterium waar gebruikers waarschijnlijk ooit om geven: kwaliteit. Ja, u wilt dat uw inhoud hoog scoort in resultaten (en toegankelijk en scanbaar is, kom daarachter), maar het heeft geen enkele zin om eenvoudig te vinden en te consumeren als wat u gebruikers aanbiedt niet bij nader inzien de moeite waard is om te vinden. ”

Kwaliteit is natuurlijk een zeer subjectieve term en is uiteindelijk iets voor de eindgebruiker om te beoordelen, maar het doel zou moeten zijn om inhoud te produceren die waardevol is.

Dit kan tot op zekere hoogte worden gemeten in de manier waarop gebruikers ermee omgaan (gedrag op de pagina, acties na het lezen enz.) Maar ook in de manier waarop zoekmachines inhoud rangschikken.

Kwaliteit kan ook een factor zijn in de zoekresultaten. Als de inhoud bijvoorbeeld de vraag beantwoordt die de zoeker in Google heeft getypt, kan deze hoger worden gerangschikt.

Dit is de ‘lange klik’ ( zoals uitgelegd door Bill Slawski ). Het is vergelijkbaar met – maar niet hetzelfde als – bouncepercentages .

Het is in feite een maat voor hoe lang een gebruiker op een pagina doorbrengt voordat hij terugkeert naar de pagina met zoekresultaten. Als ze de tijd nemen, of niet terugkeren naar zoekresultaten, vertelt Google aan Google dat de inhoud aan de zoeker voldoet en daarom relevant is voor de zoekopdracht.

In de loop van de tijd zal de kwaliteit van de inhoud die dit bereikt goed scoren. Het zal ook koppelingen en sociale aandelen aantrekken, die allemaal helpen in termen van SEO.

Dit is de reden waarom een ​​focus op groenblijvende content  een geweldige tactiek kan zijn voor zowel inhoudsmarketeers als SEO’s.

Een bericht over de basisbeginselen van SEO  (sinds de update) vanaf 2014 heeft bijvoorbeeld verkeer over een lange periode afgeleverd. Er is een eerste piek na publicatie, maar het verkeer is niet volledig afgenomen, het bleef bezoekers aan deze site leveren. In feite trok het vorige maand meer dan 25.000 pageviews, meer dan twee jaar na publicatie.

De reden is dat dit nuttige inhoud is voor zoekers, en dit heeft het artikel top Google al enige tijd geholpen bij de term ‘SEO-basics’. Deze ranglijst helpt dan om meer bezoeken te genereren, links aan te trekken, enzovoort. Het is een virtueuze cirkel.

/ IMG / 376/338376 / seo-basics-stats

/ IMG / 377/338377 / seo-basics-2

samengevat

De realiteit is dat er geen marketingdiscipline kan bestaan ​​in een vacuüm. Ze zijn allemaal afhankelijk van vaardigheden en technieken die normaal gesproken met andere disciplines samenhangen.

E-mailmarketeers hebben wat inhoudsvaardigheden nodig om hun onderwerpregels en e-mailkopieën effectiever te maken, e-commercesites vertrouwen op SEO-technieken om klanten aan te trekken, enzovoort.

Voor contentmarketing en SEO is het voor beoefenaars van groot belang om het belang van de tactieken en vaardigheden van beide te begrijpen.

In een notendop vereist SEO dat goede content echt effectief is, terwijl contentproducenten SEO moeten gebruiken om contentplanning te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de content waar ze hard aan werken kan worden gevonden door hun doelgroep.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format