Zeven manieren om kannibalisatie van inhoud te voorkomen - DeLaatbusiness

Zeven manieren om kannibalisatie van inhoud te voorkomen

4 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Er is momenteel veel discussie over hoe u de SEO van uw domein kunt verbeteren .

Veel problemen worden bestempeld als dramatisch invloedrijk en mensen delen altijd tips over hoe ze ermee moeten omgaan. Eén onderwerp wordt echter zelden besproken binnen SEO-kringen: interne inhoud kannibalisatie .

Waarom zouden we erom geven?

SEO-experts en digitale marketeers hebben lang nagedacht over het feit of er al dan niet zoiets bestaat als een Google-penalty voor dubbele content . Het blijkt een mythe te zijn.

We kunnen echter niet gewoon achterover leunen en ontspannen. In feite is er één ding erger dan “dubbele inhoud” – “te vergelijkbare” inhoud, wat een steen kan zijn rond de nek van uw website.

Stukken met inhoud die te veel op elkaar lijken, zijn hier de echte kannibalen, omdat de duplicaten worden gefilterd. Als u dit soort inhoud op uw site heeft, kan dit zijn potentieel schaden, omdat uw eigen URL’s concurreren met uw andere URL’s.

We weten dat Google het niet leuk vindt om meerdere pagina’s van hetzelfde domein te rangschikken. Het ene of het andere wordt uiteindelijk gekozen: op een dag kiest Google één pagina uit uw domein, een andere dag wordt er een andere weergegeven, waardoor u uiteindelijk uw potentiële verkeer verliest.

We noemen dit het ‘wipeffect’. Wanneer u verschillende pagina’s hebt die te veel vergelijkbare inhoud bevatten, verwart u in feite de Google-bot over de pagina van uw site die moet worden gerangschikt voor sleutelbegrippen.

Om enig inzicht te krijgen in de kwestie van kannibalisatie op de interne website, organiseerde SEMrush onlangs een diepgaande discussie over het onderwerp met een industriedeskundige – Dawn Anderson , docent digitale en zoekmarketing, onderzoeker en internationale SEO-consultant.

Op basis van onze toespraak hebben we zeven manieren geschetst om kannibalisatie op de interne site te voorkomen.

piranha

1) Interne koppeling

Oorzaak: “Skewed ‘populariteit’ via interne koppeling , waardoor een bepaalde pagina wordt weergegeven in plaats van een andere, ongeacht de relevantie.”

Om dit punt te verduidelijken, laten we zeggen dat u een website heeft voor het online verkopen van schoenen. Het bevat ook een blog. U wilt zeker dat uw startpagina zo populair mogelijk is op de pagina’s met zoekresultaten; u krijgt echter meer verkeer met uw blog.

Wanneer u uw interne koppeling bekijkt, merkt u mogelijk dat veel interne links verwijzen naar uw blog, die hoger gerangschikt is. Waarom is dat? Want hoe meer links u naar een pagina stuurt, hoe belangrijker Google het vindt!

Oplossing: controleer uw interne linkstructuur en plaats het belangrijkste in de hiërarchie van uw pagina’s. Als u dit laatste gebruikt, kunt u een eenvoudige site-audit starten, die uw domein automatisch controleert op dubbele links en tags en zelfs enkele suggesties voor verbetering bevat.

2) Verhelp tekstinconsistentie

Oorzaak: overmatig gebruik van zoekwoorden met ankers die naar de verkeerde pagina verwijzen, waardoor spam binnen uw eigen URL ontstaat

Laten we eens kijken naar het voorbeeld van onze schoenenwebsite. Uw ankers moeten altijd beknopt zijn en meteen ter zake komen! Als je voor anker zegt ‘schoenen kopen’, nadat je op ‘schoenen kopen’ hebt geklikt, moet je bezoeker dit meteen kunnen doen – ga niet ergens anders weg.

Maak bijvoorbeeld geen overgangspagina over ‘schoenmaten’ of iets anders. Nauwkeurigheid geeft duidelijkheid en duidelijkheid leidt tot hogere ranglijsten in zoekmachines .

Oplossing: zorg ervoor dat uw zoekwoorden natuurlijk, nuttig en toegewezen zijn aan de juiste pagina – op die manier verzendt u vanuit uw eigen website alle juiste hints naar Google naar uw URL’s.

3) Canonicalization (onjuiste of ontbrekende canonicalization)

De canonicalisatie van een pagina is in feite een tag aan het hoofd en beweert dat het ofwel exact gedupliceerde of te vergelijkbare inhoud bevat.

Oorzaak: wanneer u opzettelijk dubbele of te vergelijkbare inhoud in uw URL gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u deze kunt classificeren. Als je echter te veel in de wachtrij zet, heb je er ook geen goeds in: Google vindt het misschien rommelig en negeert de pagina mogelijk helemaal.

Oplossing: let op de manier waarop u kunt canoniseren:

 • Canonicalization met of zonder een trash-schuine streep is anders
 • Vergeet niet om uw kanunnels te verwisselen bij het migreren van inhoud naar HTTPS
 • Canonnering op basis van zelfverwijzingen kan helpen als uw inhoud wordt geschraapt
 • Vermijd canonicalization van URL’s als de inhoud te verschillend is (als uw inhoud eigenlijk vrij aanzienlijk verschilt, zal canonicalization slechts schadelijk zijn)
 • Gebruik een “rel = canonical element”

groene volwassen vrouw van bidsprinkhaan

4) Paginatitel en andere metandifferentiatie

Oorzaak: verschillende URL’s worden gerangschikt voor dezelfde term in de seizoensperioden van uw branche, of optimaliseren meerdere pagina’s voor dezelfde termen (zelfs onbewust).

In ons vorige voorbeeld is onze primaire term bijvoorbeeld ‘schoenen’. Zo optimaliseren we onze hoofdpagina zodat deze wordt weergegeven als reactie op een zoekwoord ‘schoenen’. In de zomer besluit u echter om een ​​doelgroep te targeten die op zoek is naar ‘zomerschoenen’, dus u maakt een afzonderlijke pagina met die naam.

Uiteindelijk krijg je uiteindelijk twee pagina’s waarop ‘schoenen’ tegelijkertijd verschijnen en je pagina met zomerschoenen doodt het potentieel van je primaire doelpagina.

Oplossing: vermijd over-optimalisatie voor primaire termen op niet-gerichte pagina’s en te lage optimalisatie voor secundaire doelpagina’s

5) Inhoud samenvoegen voor concentratie

Oorzaak: macht stelen van uw eigen doelwit via varianten, stamcellen, synoniemen of bijbehorende zoekwoorden.

U hebt bijvoorbeeld vier pagina’s die zijn gewijd aan ‘Shoes Care’ in de winter / zomer / lente / herfstperiode. U hebt dus vier afzonderlijke pagina’s gemaakt die eigenlijk kunnen worden samengevoegd in één grote categorie “Schoenen verzorgen”.

Oplossing: focus op thema-niveau, sectie en paginaniveau, vermijd silo’s. Hoe? Ten eerste kunt u een inhoudscontrole uitvoeren en naderhand concentreren in plaats van verdunnen. Probeer een pagina in plaats van twee te maken.

6) Intentie met contentmapping

Oorzaak: Gebrek aan logica in uw sitestructuur.

Je hebt bijvoorbeeld een blog op je site, maar als je geen enkele logica en volgorde aan de navigatie in je blog toevoegt, beschouwt Google het ook als een bron van kannibalisatie.

Zo word je uiteindelijk gekannibaliseerd door onlogische blogcategorieën (in plaats van vijf willekeurige onderwerpen, maak je een categorie en deel je deze daarna over onderwerpen). Voorzie geen concurrentie van uw primaire doelpagina (zie punt 5).

Oplossing: omring uw inhoud met een sectionale omgeving van contextuele relevantie.

7) Als je (voorlopig) niet kunt verbeteren, noindex (tijdelijk) en dan verbeteren.

Vergeet niet om later te indexeren!

Als u het probleem niet kunt identificeren, volgen hier enkele mogelijke symptomen:

 • Verschillende pagina’s die op dezelfde term staan
 • Zweven op pagina 2
 • Nooit helemaal die topposities bereiken
 • Verschillende URL’s worden gerangschikt voor dezelfde termen tijdens de seizoensperioden van uw branche
 • Krijgt de CTR (click-through rate) niet ondanks redelijk goed te scoren
 • Gedeelde vertoningen in Google Search Console voor verschillende pagina’s voor dezelfde voorwaarden

U kunt altijd vertrouwen op speciaal ontworpen hulpmiddelen om u te helpen met uw website audit; ze kunnen zwakke punten aanwijzen en helpen de mogelijkheid van interne kannibalisatie te verminderen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format