Zoekmarketing in China: de opkomst van so.com - DeLaatbusiness

Zoekmarketing in China: de opkomst van so.com

3 min


102
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Baidu, de toonaangevende Chinese zoekmachine , is de op twee na populairste zoekmachine ter wereld, ondanks dat deze voornamelijk geconcentreerd is in en rond China. Dat spreekt duidelijk tot de immense omvang en macht van de Chinese markt.

Naar schatting 507 miljoen Chinezen gebruik van zoekmachines . Dit is een enorme marktplaats voor bedrijven die in het buitenland willen groeien en nieuwe potentiële klanten willen ontmoeten.

Hoewel Google een groot deel van het zoekmachineverkeer in Noord-Amerika en Europa domineert, is het in China een van de minst populaire zoekmachines.

In plaats daarvan bepalen Baidu en zijn stijgende concurrent Qihoo 360 het landschap. Degenen die geïnteresseerd zijn in zakendoen in China moeten ervoor zorgen dat ze deze zoekmachines begrijpen als ze willen concurreren.

Hoe verandert de Chinese markt? – So.com

De markt in China verandert snel en evolueert. Baidu domineert al lang de zoekmachine en beheert nog steeds naar schatting 54% van het marktaandeel van de zoekmachine . In de afgelopen jaren is er echter een snel stijgende concurrent geweest die steeds meer beslag legt op het zoekvolume.

Baidu Serp

Qihoo 360 is ontwikkeld door een beveiligingssoftwarebedrijf en zijn zoekmachine so.com. Het werd pas  in 2012 gelanceerd , maar in 2015 beheerde het naar schatting 30% van de Chinese zoekmarkt.

De populariteit ervan is waarschijnlijk beïnvloed door de groei van mobiel. In het derde kwartaal van 2014 waren mobiele apparaten de belangrijkste bron van zoekopdrachten en inkomsten voor Chinese zoekmachine-marketing en was Qihoo 360 verantwoordelijk voor het bouwen van de populairste app-winkel in China.

Hoe verschilt zoekmachine marketing in de APAC-regio anders dan in de VS?

Merken die overzee willen uitbreiden naar de APAC-regio moeten bekend zijn met de lokale rankingfactoren en hoe SEO moet worden uitgevoerd voor de populaire zoekmachines, met name Baidu en so.com, omdat het optimaliseren voor één site u in staat stelt om uw rangorde op beide te verbeteren .

Tips voor SEO in China:

Probeer geen website gerangschikt te krijgen door automatische vertalers of alleen studenten van de taal te gebruiken. Het gebruik van een moedertaalspreker biedt u een oneindig veel betere site, omdat u belangrijke grammaticale fouten kunt voorkomen, de inhoud natuurlijker kunt laten stromen, meer relevante zoekwoorden kunt selecteren en vocabulaire kunt gebruiken dat beter aansluit bij het lokale publiek. Uw site zal beter passen in het kader van het Chinese digitale ecosysteem. Vertaalproblemen kunnen uw reputatie schaden en ervoor zorgen dat u lager scoort op de SERP’s.

Bij het opzetten van een website wilt u proberen een .CN-domein te krijgen. Als dat niet mogelijk is, zoek dan een .COM of .Net. Uw website moet ook in China worden gehost en u moet een ICP-licentie van het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie veiligstellen. Vermijd het hebben van meerdere domeinen of subdomeinen.

Het is absoluut noodzakelijk dat u de lijst met woorden op de zwarte lijst kent die niet online kunnen worden geplaatst. Als u deze woorden invoegt, kan uw site worden geïndexeerd en zelfs worden verwijderd. Vergeet niet dat uw website de overheid op geen enkele manier kan bekritiseren.

Terwijl u de website maakt, moet u uw titelsymbolen onder de 35 tekens in Vereenvoudigd Chinees houden en uw metabeschrijvingen onder de 78 tekens in Vereenvoudigd Chinees.

Website snelheid wordt zeer gewaardeerd. Test uw site regelmatig om ervoor te zorgen dat deze snel wordt geladen. Inkomende links worden ook als waardevol beschouwd voor rankings in zoekresultaten, dus het vinden van kansen om een ​​sterk backlink-profiel op te bouwen, kan zeer nuttig zijn.

Alle links die u maakt, moeten in gewone HTML zijn. Over het algemeen heeft het de voorkeur om JavaScript te vermijden, omdat inhoud in dat formaat soms niet wordt geïndexeerd.

De Chinese zoekmachines waarderen nieuwe content. Dus regelmatig publiceren op uw pagina zal uw reputatie en succes een boost geven. U moet uw blogberichten indienen bij de Baidu-nieuwsfeed, waarmee u nieuwe lezers naar uw materiaal kunt trekken.

Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in uitbreiding naar Azië, kan het begrijpen van hoe de lokale zoekmachine-markt evolueert en verandert, van cruciaal belang zijn voor het maken van sites die goed scoren bij de lokale zoekmachines.

Voor bedrijven die zich wereldwijd buiten de VS uitbreiden, moet u ook optimaliseren voor premium zoekmachines voor belangrijke regio’s zoals Naver (Zuid-Korea) en Yandex (Rusland)!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format