10 best presterende Google AdSense-bannerformaten en -indelingen voor uw WordPress-site - DeLaatbusiness

10 best presterende Google AdSense-bannerformaten en -indelingen voor uw WordPress-site

6 min


144
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
Een van de meestgestelde vragen die beginners na het aanmelden bij Google AdSense stellen, zijn de best presterende Google AdSense-bannerformaten? Sommige advertentie-indelingen van Google AdSense zijn meer merkbaar, wat betekent dat ze meer klikken ontvangen en meer inkomsten genereren. In dit artikel laten we u de best presterende Google AdSense-bannergrootten en -formaten zien en waar u ze plaatst voor de beste resultaten. Google AdSense-bannerformaten

Hoe Google AdSense-advertenties op de juiste manier in WordPress in te stellen?

Voordat u begint, moet u zich aanmelden voor een Google AdSense- account. Nadat u zich hebt aangemeld, raadpleegt u onze handleiding voor het correct toevoegen van Google AdSense in WordPress . Standaard kunt u AdSense-advertenties gemakkelijk in de zijbalk van uw website plaatsen. Sommige WordPress-thema’s bevatten mogelijk ook speciale gebieden om advertenties weer te geven. De beste manier om uw Google AdSense-advertenties in WordPress te beheren, is door een plug-in voor advertentiebeheer te gebruiken . We raden AdSanity aan , het is supereenvoudig in gebruik en u kunt eenvoudig advertenties invoegen in zijbalken, inhoud plaatsen en waar u maar wilt.

Waarom werken sommige formaten en indelingen van Google AdSense-banners beter?

Google AdSense wordt geleverd met verschillende bannerformaten en advertentie-indelingen die u op uw website kunt toevoegen. Ze produceren echter niet allemaal hetzelfde niveau van resultaten. Advertenties die dichter bij de inhoud staan ​​en gemakkelijk zichtbaar zijn bij het laden van de pagina, zullen u een hogere CTR (click through rate) geven. U moet ervoor zorgen dat u het advertentieformaat kiest dat gemakkelijk zichtbaar is. Sommige advertentieformaten van Google AdSense zijn te klein en sommige kunnen te groot zijn om de gebruikerservaring te beïnvloeden. Vervolgens is factor die van invloed is op de advertentieprestaties op uw website, het aantal adverteerders dat advertenties voor die indeling uitvoert. Sommige advertentie-indelingen en banners zijn populairder onder adverteerders, wat betekent dat u ze kunt gebruiken voor een grotere voorraad en beter betalende advertenties. Ten slotte zijn sommige advertentie-indelingen geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Als mobiele gebruikers het meeste uit uw verkeer halen, zullen deze advertenties beter presteren op uw website dan andere formaten.

Top Prestaties van Google AdSense-banners en -formaten

De meeste website-eigenaren proberen verschillende bannerformaten om te bepalen welke indelingen het beste werken voor hun websites. Google AdSense-engineers voeren ook continu hun eigen tests uit om te zien hoe advertenties presteren op deelnemende websites. We hebben de afgelopen jaren verschillende tests met Google AdSense uitgevoerd op onze eigen websites. Hieronder vindt u de best presterende bannerformaten en advertentie-indelingen van Google AdSense die de beste waarde bieden voor uw advertentiemateriaal.

1. De middelste rechthoek (300 × 250)

Middelgrote rechthoek Deze advertentie-indeling ondersteunt zowel display- als tekstadvertenties en kan ook worden gebruikt in mobiele lay-outs. Het beste deel van dit advertentieformaat is dat het eenvoudig in de zijbalk of in het inhoudsgebied kan worden ingepast zonder gebruikers lastig te vallen. Daarom krijgt deze advertentie-indeling een grotere advertentievoorraad, wat betekent dat er meer en beter betalende advertenties voor uw site worden gegenereerd. Omdat het de perfecte grootte heeft voor in-content-advertenties , wordt ook vermeld dat het de beste CTR voor de meeste websites heeft.

2. Grote rechthoek (336 x 280)

Grote rechthoek Grote rechthoek neemt de tweede positie op onze lijst. Het is groter en duidelijker dan de middelgrote rechthoekadvertentie hierboven, maar het past mogelijk niet in alle zijbalken van de website en is niet mobiel geoptimaliseerd. Als de zijbalk of het inhoudsgebied van uw website een beetje smal is, kan de advertentie de inhoud samenpersen die niet goed is voor de gebruikerservaring. Dat gezegd hebbende, zou de grote rechthoek gemakkelijk een middelmatige rechthoek op uw website kunnen overtreffen indien deze binnen het inhoudsgebied tussen alinea’s wordt geplaatst. Het ondersteunt zowel beeld- als tekstadvertenties. Vanwege de grootte en de ideale plaatsing naast inhoud, krijgt dit advertentieformaat ook een betere advertentievoorraad.

3. Het leaderboard (728 × 90)

Scorebord Het leaderboard is een traditionele banneradvertentie die perfect is voor de header van de website. Het ondersteunt zowel tekst- als beeldadvertentie-indelingen, maar biedt geen ondersteuning voor mobiele advertenties. Omdat het scorebord ideaal is om bovenaan te worden geplaatst (binnen of direct na de header van de website), krijgt het meer advertenties, wat betere advertenties voor uw website betekent. Vanwege de grootte en prominente plaatsing presteert het redelijk goed op de meeste websites.

4. Halve pagina aka grote wolkenkrabber (300 × 600)

Halve pagina Grote wolkenkrabber is een brede verticale banner ook bekend als een halve pagina vanwege de grootte. Het krijgt de aandacht van adverteerders die meer advertentieruimte willen om hun bericht effectief te communiceren tijdens retargeting. Het wordt steeds populairder bij uitgevers omdat het de neiging heeft meer bekendheid te geven aan merken, wat betekent dat betalende advertenties beter betaalbaar zijn. Je kunt de grote wolkenkrabber in de zijbalk plaatsen of naast de inhoud. Vanwege de grootte is het echter mogelijk niet geschikt voor alle websites.

5. Grote mobiele banner (320 × 100)

Mobiele banner Grote mobiele banner is een mobiele advertentie-indeling en is een equivalent van de leaderboard-advertentie-indeling in termen van effectiviteit, maar voor mobiele apparaten. In het ideale geval werkt het het beste wanneer het bovenaan net onder de kop wordt geplaatst. Aangezien mobiel verkeer voor de meeste websites een groot deel van de gebruikers vormt, krijgt deze advertentie-indeling een betere advertentievoorraad. Het kan worden geplaatst als een minder opdringerige advertentie en als een alternatief voor de middelgrote rechthoek-advertentie-indeling.

6. Mobiel klassement (320 × 50)

mobiel leaderboard Mobiel scorebord is half hoog vergeleken met de grote mobiele banneradvertentie-indeling. Het is iets minder effectief, maar ook minder opdringerig en biedt een nog betere advertentie-ervaring op kleinere mobiele apparaten. Mobiele advertenties zijn populair bij adverteerders, wat betekent dat er een aanzienlijke advertentievoorraad wordt gegenereerd. Met de juiste plaatsing kan het heel goed werken met uw mobiele verkeer.

7. Brede wolkenkrabber (160 × 600)

Wolkenkrabber De brede wolkenkrabber is een verticale banneradvertentie die speciaal is ontworpen voor smalle zijbalken. Het ondersteunt zowel beeld- als tekstadvertentie-indelingen en is populair onder adverteerders. Het is een minder opdringerige advertentieoptie en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in uw websiteontwerp. Het is echter minder effectief dan bredere banneradvertenties van een halve pagina, waardoor gebruikers meer aandacht krijgen voor advertenties.

8. Portret (300 × 1050)

Portret Portret is een iets bredere en langere verticale banner. Vanwege de grootte trekt deze advertentie-indeling merkgerichte adverteerders aan die meer advertentieruimte willen voor hun bericht. Het is ideaal geplaatst naast de inhoud of in de zijbalk waar het meer opvalt als uw gebruikers de inhoud van uw pagina scannen. Het lastige is om het te implementeren zonder de gebruikerservaring op uw website te beïnvloeden.

9. Het aanplakbord (970 × 250)

Aanplakbord Het billboard is een ander merkgericht advertentie-formaat. Het is een brede horizontale banneradvertentie die idealiter bovenaan of onderaan uw pagina’s kan worden geplaatst. Het heeft de neiging om betere advertenties te krijgen vanwege de ruimte die het de adverteerders biedt, maar het heeft een kleinere advertentievoorraad. Afhankelijk van de inhoud en zoekwoorden van uw website, kan het een treffer of mis zijn als het er niet in slaagt voldoende advertenties voor uw website aan te trekken.

10. The Square (250 × 250)

Over het algemeen worden grotere advertenties als meer opvallend beschouwd. Niet alle websites zijn echter op dezelfde manier ontworpen. Als u een minimalistisch WordPress-thema gebruikt , kan deze kleine vierkante advertentie-indeling prachtig in uw lay-out passen en nog steeds merkbaar zijn. Het nadeel is dat het een kleinere advertentievoorraad heeft die kan resulteren in slechtbetalende advertenties. Als uw website zich echter in een concurrerende industrie bevindt, kan deze heel goed werken zonder de gebruikerservaring te beïnvloeden.

Meer tips om alles uit uw advertentieruimte te halen

We worden vaak door gebruikers gevraagd hoe ze meer geld kunnen verdienen met Google AdSense? Omdat elke website anders is, is er geen enkel perfect antwoord op deze vraag. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat u het potentieel van uw website ten volle kunt benutten wanneer u Google Adsense gebruikt om inkomsten te genereren.
  • Verschillende advertentieplaatsingen testen : probeer verschillende advertentie-indelingen om erachter te komen welke indelingen u een betere CTR geven en welke indelingen u betere advertenties opleveren.
  • Toon meerdere advertenties – Met Google AdSense kunt u meerdere advertentieblokken op een pagina weergeven. Probeer verschillende posities en advertentie-indelingen uit om te testen welke combinaties het beste voor u werken.
  • Denk aan de eerste gebruikers : advertentie-inkomsten zijn belangrijk voor het voortbestaan ​​van veel websites, maar u moet ook aan uw gebruikers denken. Het plaatsen van advertenties op een manier die de gebruikerservaring beïnvloedt, zou van invloed zijn op de gebruikersbetrokkenheid van uw website en op uw WordPress SEO .
  • Websiteprestaties optimaliseren – Onderzoek toont aan dat snellere websites doorgaans een meer betrokken publiek krijgen, wat een hogere CTR voor uw advertenties betekent. Ontdek hoe u WordPress kunt versnellen en de prestaties kunt verbeteren .
We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de best presterende bannerformaten en -formaten van Google AdSense. U kunt ook onze uitgebreide gids raadplegen over andere manieren om online geld te verdienen om uw inkomsten uit Google AdSense aan te vullen.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *