10 Website marketinggegevens die u op elke WordPress-site moet bijhouden - DeLaatbusiness

10 Website marketinggegevens die u op elke WordPress-site moet bijhouden

7 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Na het starten van een website vertrouwen de meeste eigenaren van kleine bedrijven op hun beste inschattingen om belangrijke marketingbeslissingen te nemen. Dit voegt niet alleen een enorm risico toe, het vertraagt ​​ook aanzienlijk de groei. In deze gids zullen we de belangrijkste websitemarketingsgegevens delen die u op elke WordPress-site moet bijhouden, zodat u besluitvorming op basis van datadrives kunt nemen om uw bedrijf te laten groeien.

Marketinggegevens volgen in WordPress

Waarom moet u marketinggegevens bijhouden in WordPress?

We geloven dat het eenvoudig is om uw verkeer en verkopen te verdubbelen wanneer u precies weet hoe mensen uw website vinden en gebruiken.

De meeste bedrijfseigenaren realiseren zich niet hoe gemakkelijk het is om belangrijke marketingstatistieken op uw WordPress-site bij te houden.

Met een paar klikken kunt u bijvoorbeeld achterhalen wie uw bezoekers zijn, waar ze vandaan komen en wat ze op uw website doen. U kunt leren welke van uw artikelen meer bezoeken ontvangen en welke pagina’s op uw site geen weergaven krijgen.

Als u een online winkel beheert , kunt u zien wat het succespercentage van uw website is, welke pagina de meeste verkopen genereert, wat uw belangrijkste verwijzingsbronnen zijn, enzovoort.

U kunt al deze marketinggegevens gebruiken om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen en uw bedrijf met vertrouwen te laten groeien.

Dat gezegd hebbende, laten we een kijkje nemen naar de statistieken van de top-website-marketing die u moet volgen op elke WordPress-site (en hoe u dit gemakkelijk kunt doen).

1. Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics is de populairste website analytics-software ter wereld. Het is geliefd bij bedrijven, bloggers en marketeers omdat het een schat aan informatie biedt.

U kunt bijvoorbeeld Google Analytics gebruiken om te leren:

 • Het aantal bezoeken en paginaweergaves op uw website
 • Wie bezoekt uw website (bezoekerslocatie, browser, besturingssysteem, schermgrootte en meer)
 • Hoe ze jouw website hebben gevonden
 • Hoe gebruikers omgaan met uw website
 • en nog veel meer

Google Analytics is een essentiële tool in ons eigen bedrijf. We raden aan om Google Analytics vanaf de eerste dag op al uw WordPress-websites te gebruiken. Zie onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van Google Analytics in WordPress .

2. Volg uitgaande links met behulp van Google Analytics

Elke link die gebruikers wegleidt van uw website wordt een uitgaande link genoemd. Als u affiliate marketing gebruikt om geld te verdienen met uw website , dan zijn die uitgaande links ook bekend als affiliate links.

Door deze uitgaande links te volgen, kunt u zien hoeveel verkeer u naar andere sites verzendt en kunt u deze gegevens gebruiken om sterkere partnerschappen met die sites op te bouwen.

Als een blogger / partner kunt u zien op welke affiliate links vaker door uw bezoekers wordt geklikt. Deze informatie kan u helpen bij het maken van een goede affiliate marketingstrategie en het vergroten van uw verwijzingsresultaten.

De eenvoudigste manier om affiliate links te volgen in WordPress is door MonsterInsights te gebruiken . Het is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress en u kunt gemakkelijk uitgaande links volgen.

U krijgt ook gemakkelijk te begrijpen rapporten in uw WordPress-dashboard, waaronder een die uw belangrijkste partnerlinks toont. Raadpleeg onze handleiding over het bijhouden van uitgaande links in WordPress voor gedetailleerde instructies .

MonsterInsights Affiliate links-rapport

3. Verbeterde e-commerce bijhouden met Google Analytics

Als u een online winkel runt, moet u verbeterde eCommerce-tracking inschakelen in Google Analytics. Hiermee kunt u de volgende klantgegevens in uw online winkel volgen.

 • Winkelgedrag van uw klanten
 • Checkout-gedrag en het volgen van de informatie in de verlaten winkelwagen
 • Product geeft een lijst met prestaties
 • Verkoopprestaties

Het instellen van verbeterde eCommerce-tracking in uw WordPress-winkel kan moeilijk zijn. We hebben MonsterInsights gebouwd om het je gemakkelijk te maken (letterlijk 1 klik).

Het werkt naadloos samen met zowel WooCommerce als Easy Digital Downloads (beide worden vermeld in onze beste eCommerce-plug-ins voor WordPress ).

E-commerce bijhouden in MonsterInsights

Raadpleeg onze handleiding over het inschakelen van klantenregistratie in WooCommerce met Google Analytics voor meer informatie .

4. Houd gebruikersbetrokkenheidsgegevens bij met Google Analytics

Gebruikersbetrokkenheid toont u wat gebruikers doen wanneer ze op uw website aankomen. Het helpt u patronen van sterk betrokken gebruikersgedrag te identificeren die tot meer conversies en verkopen leiden.

U kunt er bijvoorbeeld achter komen dat gebruikers die een specifieke pagina bezoeken, 10 keer meer geneigd zijn om een ​​aankoop te doen. U kunt dit inzicht vervolgens gebruiken om meer gebruikers naar die pagina te sturen of de vergelijkbare ervaring op andere pagina’s van uw website te repliceren.

In principe volgt u gegevens over hoe gebruikers omgaan met uw website. Bijvoorbeeld:

 • Je meest populaire inhoud volgen
 • Registratie van formuliervoorlegging
 • E-commerce bijhouden
 • Advertenties bijhouden om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met advertenties op uw website
 • Bouncepercentage controleren
 • Tijd gebruikers besteden op uw website
 • Pageviews per sessie

Volg voor gedetailleerde instructies onze stapsgewijze handleiding over het bijhouden van gebruikersbetrokkenheid in WordPress .

5. Volg Campagnelinks met UTM-codes

Google Analytics kan heel goed bijhouden waar uw websiteverkeer vandaan komt. Het kan zelfs uw verkeer categoriseren op basis van hun bron (organisch, sociaal, doorverwijzing en meer).

Maar als u betaalde advertentiecampagnes, e-mailmarketingcampagnes of aanbiedingen voor sociale media uitvoert, heeft u gedetailleerd campagnebeleid nodig.

Dat is waar UTM-tracking binnenkomt.

Met tracking op campagneniveau kunt u precies zien welke e-mail, advertentie of specifieke call-to-action-link u heeft geholpen om het meeste verkeer of verkopen te genereren.

Om het voor u gemakkelijk te maken om UTM-koppelingen te genereren, wordt MonsterInsights geleverd met een gratis campagne-URL-opbouwfunctie, zodat u gedetailleerdere rapporten kunt ontvangen:

URL-maker in MonsterInsights

Deze tags bevatten native analyseparameters die worden bijgehouden door Google Analytics en zijn opgenomen in uw rapporten.

Raadpleeg deze handleiding voor meer informatie over het maken van campagne-URL’s in MonsterInsights voor meer informatie .

6. Track-en-verbeter campagnes voor retargeting van Facebook

Wist u dat Facebook u toelaat om getargete advertenties weer te geven aan mensen die uw website in het verleden hebben bezocht? Ja, het wordt retargeting genoemd.

U kunt een Facebook-pixel installeren en gerichte advertenties weergeven aan iedereen die uw website in de afgelopen 180 dagen heeft bezocht.

Facebook aangepaste doelgroep retargeting

Maar dit werkt alleen als u de Facebook-pixel hebt geïnstalleerd. Als u vandaag Facebook-retargetingpixel installeert, kunt u uw advertenties alleen weergeven aan mensen die vandaag en verder zijn geweest.

Zelfs als u momenteel geen Facebook-advertentiecampagne uitvoert, raden we u aan de retargetingpixel te installeren, zodat u een ingebouwde doelgroep heeft wanneer u klaar bent om aan de slag te gaan.

Raadpleeg onze handleiding over het installeren van Facebook-remarketing / retargetingpixels in WordPress voor gedetailleerde instructies .

Zodra u Facebook-advertentiecampagnes start, kunt u uw advertentieprestaties bekijken met Facebook Insights. U kunt ook verbeterde Facebook-advertenties bijhouden toevoegen in Google Analytics.

Raadpleeg deze handleiding voor meer informatie over het verbeteren van de advertentietargeting op Facebook met Google Analytics .

7. Volgen van Google AdWords-campagnes

Als u PPC-campagnes uitvoert met Google AdWords, kunt u eenvoudig zien hoe uw advertenties presteren in het AdWords-dashboard. In deze rapporten wordt echter alleen verteld hoe gebruikers omgaan met uw advertenties en niet wat ze daarna doen.

Daarvoor heeft u opnieuw Google Analytics nodig, die wordt geleverd met ingebouwde integratie met uw AdWords-account. Met deze integratie kunt u eenvoudig uw betaalde verkeersconversies bijhouden.

Koppel AdWords aan Google Analytics

Voor stapsgewijze instructies raadpleegt u deze volledige gids over het gebruik van Conversies bijhouden van Google Analytics voor AdWords .

8. Monitor uw site met Google Search Console

Search Console

Google Search Console is een verzameling gratis hulpprogramma’s die door Google worden aangeboden om uitgevers te laten zien hoe hun website door de zoekmachine wordt bekeken.

Het biedt enorm nuttige informatie, zoals hoe uw pagina’s rangschikken voor verschillende zoekwoorden (hier later meer over), de algemene prestaties van uw site in de zoekmachine en eventuele fouten die de Google-crawler op uw website heeft gevonden.

Raadpleeg onze handleiding over gedetailleerde instructies voor het toevoegen van uw WordPress-site aan Google Search Console .

9. Volg uw trefwoordenranglijsten

Zoekwoorden zijn de zinnen die gebruikers in zoekmachines invoeren om te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Om meer verkeer van zoekmachines te krijgen, moet u precies weten welke zoekwoorden u het meeste verkeer naar uw website leiden, zodat u zich kunt concentreren op wat werkt.

We hebben een complete WordPress SEO-gids die u kunt gebruiken om te leren hoe u uw inhoud kunt optimaliseren voor specifieke zoekwoorden.

Normaal gesproken vertrouwen beginners op het handmatig invoeren van trefwoorden in Google Zoeken om te zien of hun site een rangorde heeft. Dit is zeer inefficiënt, omdat u duizenden zoekwoorden mist waar uw site gemakkelijk kan worden gerangschikt.

Google Search Console is een gratis tool waarmee u waardevolle zoekwoordgegevens krijgt met de gemiddelde positie. U kunt zien welke zoekwoorden een hoge rang hebben, zoekvertoningen en hoeveel gemiddelde klikken u krijgt.

Trefwoord posities

U kunt hier echter alleen de zoekwoordgegevens van uw eigen site bekijken. Als je je concurrenten wilt onderzoeken, dan heb je SEMRush nodig . Met deze ongelooflijk krachtige SEO-tool kunt u gedetailleerde zoekwoordgegevens bekijken voor elke website.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp in onze handleiding over het volgen van trefwoordrangschikkingen voor uw WordPress-site.

10. Houd de groei en prestaties van uw e-maillijst bij

De populairste e-mailmarketingservices worden geleverd met statistieken en insights die u kunt volgen. Deze rapporten bevatten nuttige gegevens, zoals open tarief, klikfrequentie, abonnement opzeggen en meer.

E-mailanalyse

U kunt ook het verkeer van uw e-mailcampagnes naar uw website zien in uw Google Analytics-rapporten onder Acquisitie »Campagnes . Hier kunt u zien hoe goed uw e-mailnieuwsbriefverkeer wordt omgezet en wat u kunt doen om te verbeteren.

Door e-mailmarketinggegevens te volgen, kunt u uw e-maillijst vergroten . U kunt nieuwe e-mailformulieren maken, formulierplaatsingen wijzigen en pop-ups gebruiken om abonnees te stimuleren.

Hoewel er absoluut andere marketingstatistieken zijn die u kunt volgen, zijn we van mening dat dit de topmarketinggegevens zijn die elke ondernemer moet volgen op zijn WordPress-site.

Je kunt veel vermeldingen van MonsterInsights zien en je kunt je afvragen of dit een gesponsord artikel is. Het is niet.

MonsterInsights is ons zusterbedrijf. We hebben deze tool voor onze eigen onderneming gebouwd, zodat we gegevensgestuurde beslissingen kunnen nemen.

Het doel van MonsterInsights is om het maken van analyses eenvoudiger te maken door u de statistieken te tonen die er toe doen. Het is de populairste Google Analytics-plug-in voor WordPress geworden. Meer dan 2 miljoen websites gebruiken MonsterInsights, waaronder Microsoft, Bloomberg, Yelp, FedEx en natuurlijk WPBeginner.

Als u uw bedrijf met vertrouwen wilt laten groeien, ga dan vandaag aan de slag met MonsterInsights .

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het volgen van de juiste website marketinggegevens op al uw WordPress-sites. U wilt misschien ook onze stap voor stap WordPress beveiligingsgids bekijken om uw website veilig te houden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format