12 vitale tips en hulpmiddelen voor het bestrijden van spam in WordPress - DeLaatbusiness

12 vitale tips en hulpmiddelen voor het bestrijden van spam in WordPress

6 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Ontvangt u veel spam-reacties op uw WordPress-blog? Je bent niet de enige. Gelukkig hebben we in de loop van de jaren verschillende manieren geleerd om spam in WordPress te bestrijden. In dit artikel zullen we enkele van de meest waardevolle tips en WordPress-plug-ins delen om spam in WordPress te bestrijden.

1. Activeer Akismet

Akismet

Akismet is een van de meest waardevolle plug-ins voor WordPress. U hoeft het niet te downloaden omdat het vooraf geïnstalleerd is met alle WordPress-installatie. Maar u moet het activeren en een API-sleutel krijgen. U kunt meer over Akismet te weten komen in onze Akismet 101-gids voor WordPress-beginners . Zonder dit heb je geen enkele kans tegen SPAM. Akismet doet geweldig werk bij het verzamelen van SPAM-opmerkingen. Hoewel soms goede reacties worden gefilterd als SPAM, maar je kunt ze altijd herstellen door regelmatig je SPAM-opmerkingen te lezen.

2. Nofollow Comment Links

Soms voegen nieuwe bloggers plug-ins toe om het nofollow-kenmerk van koppelingen van auteurs van reacties te verwijderen. Ze denken dat ze door het maken van deze links dofollow meer gebruikers kunnen aanmoedigen om reacties achter te laten. Dit resulteert in een zeer groot aantal reacties op spam. Zelfs reacties zonder spam worden meestal ingediend door gebruikers die niet geïnteresseerd zijn in de discussie, maar de link terug. Vergeet niet dat het altijd om kwaliteit gaat en niet om kwantiteit. Het is altijd een slecht idee om plug-ins te gebruiken die link juice delen via reacties. Als u geen dergelijke plug-in gebruikt, dan is dat geweldig, u kunt doorgaan naar de volgende stap.

3. Verminder commentaar-spam met behulp van cookies

Als u deze methode wilt gebruiken, moet u de plug-in Cookies voor reactiesinstalleren en activeren . De meeste spambots zijn geautomatiseerde scripts en om meer sites in minder tijd te spammen, worden geen afbeeldingen of stylesheets gedownload. Deze plug-in stuurt gebruikers een stylesheet of afbeeldingsbestand wanneer ze een pagina openen met het reactieformulier. Als de browser van een gebruiker deze bestanden automatisch downloadt, stelt de plug-in een cookie in om deze als legitieme gebruikers te identificeren. Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het gebruik van deze slimme oplossing voor het verminderen van spamcommentaar met behulp van cookies .

4. Blokkeer spamopmerkingen met Honeypot

Honeypot-technologie is een effectieve methode om spambots te misleiden en zichzelf te identificeren. Eerst moet je de WP Spam Fighter installeren en activeren . Ga bij activering gewoon naar Instellingen »WP Spam Fighter en schakel de honingpotbescherming in. Hiermee wordt een verborgen formulier toegevoegd aan uw opmerkingengebied dat alleen zichtbaar is voor bots. Deze spambots zijn meestal geprogrammeerd om alle velden in een formulier in te vullen. Meer informatie over het blokkeren van spamcommentaarbots in WordPress met behulp van honeypot .

5. Captcha-verificatie toevoegen

Met de WP-reCAPTCHA- plug-in kunt u recaptcha-uitdaging inschakelen op uw opmerkingenformulieren. Recaptcha toont een afbeelding met tekens, gebruikers moeten die tekens typen om te bewijzen dat ze menselijk zijn. Hoewel recaptcha een effectieve manier is om spam-bots te blokkeren, doet het niets om te voorkomen dat uw site spam-opmerkingen handmatig verzendt. Een andere zorg met recaptcha is dat ze het moeilijk maken voor gebruikers om opmerkingen in te dienen. Aan de andere kant is reCAPTCHA een snelle en effectieve manier om spambots te blokkeren. Raadpleeg onze handleiding over het blokkeren van spamcommentaar in WordPress met CAPTCHA .

6. Website-veld veld uit opmerkingenformulier verwijderen

Het URL-veld in het commentaarformulier trekt niet alleen spammers (zowel geautomatiseerd als menselijk) aan, maar nodigt ook mensen uit die helemaal geen interesse in discussie hebben. Deze opmerkingen bevatten meestal een regel van twee irrelevante nietzin, de naam van de commentauteur zal een trefwoord bevatten of een combinatie van echte naam met trefwoord zoals Sally from Dunder Mifflin, of John @ SEOconsultants, etc. Het URL-veld verwijderen uit het reactieformulier zal dit soort gedrag op uw website ontmoedigen. Raadpleeg onze handleiding over het verwijderen van het URL-veld uit het commentaarformulier van WordPress .

7. Reacties op media-bijlagen uitschakelen

WordPress maakt automatisch pagina’s voor het toevoegen van afbeeldingen, zodat gebruikers een afbeelding kunnen zien en er zelfs een reactie op kunnen plaatsen. ALS u uw afbeeldingen koppelt aan de bijlagepagina, heeft u na een tijdje veel bijlagepagina’s waarop opmerkingen zijn ingeschakeld. Als afbeeldingen het centrale deel van je inhoud zijn, is dat prima. Maar als u niet wilt dat gebruikers commentaar geven op afbeeldingen in plaats van berichten, moet u opmerkingen over media-bijlagen uitschakelen. Hier is een tutorial over hoe u opmerkingen over WordPress media-bijlagen kunt uitschakelen .

8. Schakel HTML uit in opmerkingen

Een andere handige tip om koppelingen in reacties te ontmoedigen, is HTML in reacties uitschakelen. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de plug-in van Peter’s Literal Comments te gebruiken. Installeer en activeer eenvoudig de plug-in en eventuele opmerkingen die naar uw site worden gestuurd, waarna alle HTML wordt geparseerd via WordPress-filters. Hierdoor worden dubbele aanhalingstekens, minder dan en meer tekens omgezet in HTML-entiteiten. Meer informatie over het uitschakelen van HTML in WordPress-opmerkingen .

9. Minder vervelende Captcha

Zoals we eerder vermeldden, vinden veel gebruikers CAPTCHA irritant en storend. Een minder irritant alternatief voor CAPTCHA is de Math Quiz- plugin, die gebruikers vraagt ​​een eenvoudig wiskundeprobleem op te lossen om te bewijzen dat ze menselijk zijn. Installeer en activeer de plug-in en ga vervolgens naar Instellingen »Math Quiz om het te configureren. Met de plug-in kunt u CSS-commentaarformulier wijzigen, maar in de meeste gevallen zou dat niet nodig zijn. Het stelt u ook in staat om te kiezen waar u een op afbeeldingen gebaseerde wiskundequiz of eenvoudige quiz in platte tekst wilt. Plain text quiz is gemakkelijk te lezen maar ook gemakkelijk op te lossen door spambots. De op afbeeldingen gebaseerde wiskundequiz is niet zo leesbaar, maar is enigszins moeilijk op te lossen door spambots.

10. Trackbacks uitschakelen

Een groot deel van de opmerking SPAM is trackbacks. Voor sommige blogs is het zelfs niet nodig om trackbacks te hebben. U kunt ervoor kiezen om trackbacks uit te schakelen op uw hele blog of in een individuele post. Dit kan commentaar SPAM verhinderen en het is heel gemakkelijk om dit te doen.

trackbacks uitschakelen

Je kunt de bovenstaande optie vinden door naar Instellingen »Discussie te gaan . Hiermee worden trackbacks voor uw gehele site uitgeschakeld. Maar als je trackbacks op specifieke berichten wilt uitschakelen, moet je dit bij het schrijven van een bericht opgeven of een bericht bewerken en deze optie wijzigen.

Trackbacks en reacties op één bericht uitschakelen

11. Schakel opmerkingen uit over oude berichten

Met WordPress kun je een deadline voor het sluiten van reacties instellen. Ga gewoon naar Instellingen »Discussie , onder ‘Andere instellingen voor reacties’ ziet u de optie ‘Automatisch opmerkingen op artikelen ouder dan’ sluiten. Vink het selectievakje naast deze optie aan en voer het aantal dagen in dat je opmerkingen in een bericht wilt weergeven.

Sluit reacties op oudere berichten in WordPress

WordPress sluit nu automatisch reacties op berichten die ouder zijn dan het aantal dagen dat u voor deze optie hebt gedefinieerd. Als u dat wilt, kunt u de deadline voor opmerkingen overschrijven in WordPress voor afzonderlijke berichten waarin u wilt dat opmerkingen open blijven.

12. Schakel opmerkingen uit

Als u vindt dat u geen opmerkingen op uw WordPress-site nodig heeft, of moderatie van reacties uit handen gaat, vergeet dan niet dat u opmerkingen altijd in WordPress kunt uitschakelen. Het enige dat u hoeft te doen, is naar Instellingen »Discussie gaan en het vinkje verwijderen uit het selectievakje naast ‘Mensen toestaan ​​opmerkingen over nieuwe artikelen te plaatsen’ .

Schakel opmerkingen uit in WordPress

U kunt ook alleen opmerkingen maken voor geregistreerde gebruikers door het vakje aan te vinken op de pagina Instellingen ~ Discussie.

Veelgestelde vragen van gebruikers

Waarom spammen ze me?

Ze willen een betere pagerank krijgen of nietsvermoedende bezoekers naar dubieuze en kwaadaardige sites lokken. Ze denken dat ze door spamming meer links kunnen krijgen en dat het sommigen is die een positieve invloed hebben op hun pagerank. Het is voor het grootste deel niets persoonlijks tegen u, en veel blogs worden met dit probleem geconfronteerd, u bent niet de enige.

Wat gebeurt er met opmerkingen die zijn gemarkeerd als “Spam”?

De opmerkingen die u markeert als spam, worden niet weergegeven en worden op een aparte pagina weergegeven als u Akismet hebt geïnstalleerd. U kunt Spammed-opmerkingen in batch verwijderen en / of goede reacties uit de SPAM-lijst herstellen.

Waarom gaat elke opmerking naar de moderatierij?

Ga naar het paneel Instellingen ~ Discussie en zorg ervoor dat “Een beheerder moet de opmerking goedkeuren” is uitgeschakeld. Als die optie is geselecteerd, worden alle opmerkingen naar de moderatierij gestuurd om op goedkeuring te wachten. Zorg ervoor dat een opmerking in de wachtrij vasthouden als deze meer dan x links bevat, niet leeg is en een getal hoger dan nul bevat.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen nuttige tips en hulpmiddelen te vinden om reactiespam in WordPress te bestrijden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format