15 tips meer bezoekers via Google Search Console - DeLaatbusiness
facebook messenger marketing

15 tips meer bezoekers via Google Search Console

25 min


105
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
Google Search Console is een krachtige gratis tool die door Google is gemaakt om website-eigenaren te helpen begrijpen hoe Google hun website ziet. Helaas weten de meeste bedrijven niet hoe ze de volledige kracht van Google Search Console effectief kunnen gebruiken om meer bezoekers te krijgen. In dit artikel geven we u 15 tips om Google Search Console correct kunt gebruiken om uw website-SEO te verbeteren en meer bezoekers te krijgen. Google Search Console-handleiding om uw WordPress-website te laten groeien

Wat is Google Search Console?

Google Search Console is een gratis hulpmiddel van Google om website-eigenaren te helpen bij het controleren en behouden van de aanwezigheid van hun site in de zoekresultaten van Google. Het biedt essentiële marketinggegevens die u vanaf de eerste dag moet kunnen volgen. Het waarschuwt u ook over fouten, beveiligingsproblemen en indexeringsproblemen die van invloed kunnen zijn op de zoekrangschikking van uw website. U kunt al deze informatie in uw WordPress SEO- strategie gebruiken om uw websiteverkeer te vergroten. Het trieste deel is dat de meeste bedrijven niet de volledige kracht van Google Search Console gebruiken, omdat de meerderheid van hen denkt dat het voldoende is om hun website aan Google Search Console toe te voegen. Er is zoveel meer dat je kunt doen. Als u niet alle krachtige functies gebruikt die Google Search Console biedt, loopt u het risico mis. Gelukkig zijn we hier om te helpen. We hebben deze ultieme Google Search Console-handleiding gemaakt om u te helpen uw website te laten groeien zoals een professional. Opmerking: aangezien dit een uitgebreide handleiding is, hebben we een inhoudsopgave toegevoegd om navigatie te vergemakkelijken. Google Search Console instellen Crawling-problemen oplossen Uw website laten groeien Handige Google Search Console Tools

Stap 1. Uw website toevoegen aan Google Search Console

Als u dit nog niet heeft gedaan, moet u doorgaan en uw website toevoegen aan Google Search Console. Het is heel eenvoudig en duurt maar een paar minuten. Ga gewoon naar de Google Search Console- website en klik op de knop Nu starten. Google Search Console aan de slag U wordt gevraagd om in te loggen met een Google / Gmail-account. Nadat u bent ingelogd, moet u de URL van uw website invoeren. tips google search console Onthoud nu dat Google een HTTP en HTTPS beschouwt als twee verschillende protocollen. Het beschouwt ook https://www.example.com en https://example.com als twee verschillende websites. U moet ervoor zorgen dat u de juiste URL van uw website invoert. Als u niet zeker bent, log dan in op uw WordPress-beheergebied en ga naar Instellingen »Algemene pagina. Daar ziet u de URL van uw website in het veld voor het veldadres. tips google search console Nadat u uw websiteadres heeft ingevoerd, klikt u op de knop ‘Eigenschap toevoegen’ om door te gaan. Vervolgens wordt u gevraagd om het eigendom van uw website te verifiëren. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar we zullen de HTML-tagmethode laten zien omdat het de eenvoudigste is. tips google search console Klik op de HTML-tag om deze uit te vouwen en kopieer de code erin. Vervolgens moet u de plug-in Insert Headers and Footers op uw WordPress-website installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie . Ga bij activering naar Instellingen »Kop- en voetteksten invoegen en plak de code die je eerder hebt gekopieerd in het vak ‘Scripts in kop’. HTML-tag toevoegen Vergeet niet op de knop ‘Opslaan’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan. U kunt nu teruggaan naar de instellingen van Google Search Console en op de knop ‘Verifiëren’ klikken. Verifieer uw eigendom van de website Google Search Console zoekt nu naar de HTML-tag in uw websitecode en laat u een succesbericht zien. Succes bericht Dat is alles. U heeft uw site toegevoegd aan Google Search Console. U kunt nu op de link ‘Ga naar property’ klikken om het dashboard van Google Search Console te bezoeken. Opmerking: als Google Search Console uw website niet kan verifiëren nadat u de code hebt toegevoegd in de invoegtoepassing Headers en voettekst invoegen, moet u ervoor zorgen dat u uw WordPress-cache opruimt en het opnieuw probeert.

Stap 2. De voorkeursdomeinnaam instellen

Google beschouwt URL’s met www en zonder www als twee verschillende pagina’s. Stel dat u de https://www.example.com als uw URL gebruikt en iemand links naar uw site als https://example.com, dan zal Google overwegen de koppeling naar een andere URL te gaan (niet de uwe). Aangezien u geen controle heeft over hoe mensen naar uw website linken, kan dit van invloed zijn op de prestaties van uw site in zoekresultaten. De eenvoudigste manier om dit te verhelpen, is door de voorkeursdomeininstelling in Google Search Console te gebruiken. Daarvoor moet u overschakelen naar de oudere versie van de Search Console. Klik eenvoudig op ‘Ga naar de oude versie’ in de linkerkolom. Schakel over naar de oude Google Search Console Search Console laadt nu de oudere versie. Om het voorkeursdomein in te stellen, moet u op het tandwielpictogram klikken en vervolgens ‘Site-instellingen’ selecteren. Google Search Console-site-instellingen Op het volgende scherm ziet u drie opties voor het voorkeursdomein. De eerste optie is om geen voorkeursdomeinnaam in te stellen die we niet aanbevelen. Daaronder ziet u uw domein met www en zonder het voorvoegsel www. U moet er een kiezen die u heeft gebruikt bij het indienen van uw site bij Google Search Console. Onthoud dat dit hetzelfde moet zijn als degene die je ziet op je WordPress-instellingenpagina. Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan. Google gebruikt nu uw voorkeursdomein bij het volgen van de links van uw site en bij het weergeven ervan in de zoekresultaten.

Stap 3. Stel uw doelland in

Als uw website doelgroepen in een specifiek land target, kunt u Google expliciet laten weten dat u gebruikers in dat specifieke land wilt targeten. Ga naar de oude versie van Google Search Console en klik in het menu ‘Zoekverkeer’ op ‘Internationale targeting’. Doelland Schakel over naar het tabblad ‘Land’ en selecteer vervolgens het land dat u wilt targeten. Als u nu een land kiest, betekent dit niet dat uw website niet wordt weergegeven in zoekresultaten voor andere landen. Als een pagina relevant is voor doelgroepen in andere landen, geeft Google deze nog steeds weer in de zoekresultaten. Als u het doelland instelt, kan Google uw doelgroep beter begrijpen en krijgt u mogelijk een lichte SEO-schok in de lokale zoekresultaten.

Stap 4. Een XML-sitemap toevoegen

Een XML-sitemap is een manier voor website-eigenaren om zoekmachines te informeren over alle pagina’s die op hun website staan. Het vertelt ook aan zoekmachines welke links op uw website belangrijker zijn dan andere. Door een XML-sitemap aan uw website toe te voegen, kunnen zoekmachines uw website beter crawlen. Hoewel het je geen boost geeft in de zoekresultaten, kan het zeker helpen bij het indexeren van je inhoud door zoekmachines. Het enige dat u hoeft te doen, is de Yoast SEO- plug-in installeren en activeren . Na activering genereert de plug-in automatisch een XML-sitemap voor uw website en u kunt deze vinden op de URL die er als volgt uitziet: http://example.com/sitemap_index.xml Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam. U kunt deze URL nu indienen in Google Search Console. Klik in het dashboard van Google Search Console op de ‘Sitemaps’ in de linkerkolom en plak vervolgens het laatste deel van de URL. Voeg uw sitemap-URL toe Klik op de verzendknop om uw wijzigingen op te slaan. Google Search Console controleert nu uw sitemap en gebruikt deze om het crawlen van uw website te verbeteren.

Stap 5. Verbind Google Search Console met Google Analytics

Door Google Search Console aan uw Google Analytics-account te koppelen, kunt u de gegevens van zoekconsoles in Google Analytics analyseren. Dit biedt u een nieuw perspectief op uw best presterende inhoud en zoekwoorden. Als u dit nog niet hebt gedaan, moet u Google Analytics installeren op uw WordPress-website. We raden u aan daarvoor MonsterInsights te gebruiken. Het is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress en uw hoogste zoekwoorden worden via Google Search Console automatisch weergegeven in uw WordPress-beheergebied. Google Search Console top zoekwoordenrapport Als u Google Search Console wilt verbinden met uw Analytics-account, moet u naar het Google Analytics-dashboard gaan voor uw website. Klik in de linkerbenedenhoek van het scherm op de Admin-knop. Schakel over naar de Admin-weergave van Google Analytics Google Analytics schakelt nu over naar de beheerdersweergave. Klik vanaf hier op het gedeelte ‘Instellingen voor eigenschappen’ en klik vervolgens op de knop ‘Search Console aanpassen’. Pas de knop van de zoekconsole aan Op het volgende scherm moet u op de knop Toevoegen klikken om uw website te selecteren. Voeg eigendom toe Analytics neemt u nu naar de Google Search Console-website met een lijst met alle websites die u aan de zoekconsole heeft toegevoegd. Selecteer de website die u wilt koppelen aan deze Google Analytics-property en klik vervolgens op de knop Opslaan. Selecteer uw website Dat is alles, u heeft uw Google Search Console-gegevens gekoppeld aan uw Analytics-account. U kunt nu de nieuwe niet-geblokkeerde Search Console-rapporten bekijken in uw Google Analytics-account onder Acquisitierapporten. Zoek consolegegevens in Google Analytics-rapporten Het eerste rapport dat u daar zult vinden, is het rapport ‘landingspagina’s’. Voor elke bestemmingspagina ziet u de vertoningen (aantal keren dat een pagina in de zoekresultaten is weergegeven), klikken, klikfrequentie (CTR) en gemiddelde positie in de zoekresultaten. Gecombineerd met de analyseparameters van die pagina, zoals bouncepercentage, sessies en pagina’s per sessie. Als u op een bestemmingspagina klikt, worden de daadwerkelijke zoekwoorden weergegeven die gebruikers naar deze bestemmingspagina hebben geleid. Zoekwoorden voor elke bestemmingspagina Schakel over naar het rapport ‘Landen’ en u ziet landen die in dezelfde volgorde worden vermeld. Landenrapport voor Search Console In het rapport Apparaten wordt weergegeven hoe uw site heeft gepresteerd in de zoekresultaten voor desktops, mobiele apparaten en tablets. Apparatenrapport Query’s zijn de belangrijkste van alle rapporten binnen deze gegevens. Het toont u de zoekwoordgegevens die ontbreken in uw Google Analytics-rapporten. Query's en sleutelwoordengegevens

Stap 6. Zoeken naar en problemen met zoeken oplossen

De handigste functie van Google Search Console is dat u indexeringsfouten kunt oplossen. Deze fouten kunnen van invloed zijn op uw zoekrangschikking door te voorkomen dat de zoekmachine de pagina’s op uw website crawlt en indexeert. U kunt deze fouten eenvoudig terugvinden in het Coverage »Index- rapport. Indexdekkingsrapport toont u welke pagina’s van uw website zijn geïndexeerd door Google en welke pagina’s hebben geleid tot een fout of een waarschuwing. Indexdekkingsrapport in Google Search Console Scroll naar beneden en je ziet de gedetailleerde lijst van alle fouten. Als u op een koppeling klikt, wordt de gedetailleerde weergave geopend, waar u ook de link vindt om meer te weten te komen over de fout en hoe u deze kunt verhelpen. Foutdetails bekijken Hier volgen enkele algemene indexatiefouten die u kunt zien:
  • 404-fout : deze fout betekent dat de crawler een URL heeft gevolgd en een 404-fout heeft gezien.
  • Zachte 404-fout – Deze fout treedt op wanneer de crawler een 404-foutpagina ziet, maar de statuscode van de pagina verzendt een 200 (succes) bericht naar de browser.
  • Serverfout – dit betekent dat uw websiteserver een time-out heeft bereikt of niet heeft gereageerd. Dit kan gebeuren als uw website zwaar werd belast, onder beheer stond of om een ​​andere reden niet beschikbaar was.
  • Niet gevolgd : deze fout treedt op wanneer Google een inhoudstype niet kan volgen. Dit kan een flash, javascript, iframe of andere bronnen zijn die de crawler niet kan ophalen.
Laten we nu eens kijken hoe u enkele van deze crawlfouten kunt oplossen.

404 fouten repareren in Google Search Console

Ten eerste moet u in gedachten houden dat niet alle 404-fouten gelijk zijn. Je kunt sommige van hen veilig negeren en alleen die repareren die eigenlijk een fout zijn. Als u bijvoorbeeld een blogbericht hebt verwijderd en geen gebruikers naar een nieuwer bericht wilt omleiden, is het goed om Google een 404-foutpagina te laten zien. Google zal die pagina uiteindelijk de-indexeren als hij de 404-fout blijft zien. De reden dat Google wil dat u naar die 404-fouten kijkt, is dat u zich er mogelijk niet van bewust bent. U hebt bijvoorbeeld per ongeluk iets verwijderd of bent vergeten gebruikers door te sturen naar de nieuwe bijgewerkte versie ervan. Klik eenvoudig op de fout in het rapport van de Indexendekking en het zal u alle pagina’s tonen die die fout laten zien. Bekijk de pagina’s zorgvuldig en als u een pagina ziet die er niet zou moeten zijn, kopieert u de URL en opent u deze in een nieuw browservenster. Als u een 404-foutpagina in uw browser ziet, betekent dit dat u deze pagina moet corrigeren. Als het een pagina is die niet langer bestaat, maar een nieuwere of vergelijkbare versie heeft, dan zou je gebruikers naar die pagina willen doorverwijzen. Raadpleeg onze handleiding over het instellen van omleidingen in WordPress . Er kunnen echter soms 404-fouten optreden als gevolg van een verkeerde configuratie in de permalink-structuur van WordPress . Om dit op te lossen, gaat u naar Instellingen »Permalinks en klikt u vervolgens op de knop Wijzigingen opslaan zonder iets te wijzigen. Update permalink-structuur

Zekere 404-fouten repareren in Google Search Console

Zachte 404-fouten zijn een beetje lastig om problemen op te lossen. Kortom, deze fouten treden op wanneer Google-bot ziet wat eruit ziet als een 404-foutdocument in plaats van inhoud. Uw server verzendt echter een 200 (succes) code. Normaal gesproken stuurt uw server 200 succescode wanneer een pagina wordt weergegeven zonder een fout of omleiding. Zachte 404-fouten in Google Search Console Klik op de Soft 404-fouten in het indexdekkingsrapport om de lijst met door de fout getroffen pagina’s te bekijken. Nu moet je de pagina openen in een nieuw browsertabblad om te zien wat er gebeurt. Als de pagina correct wordt weergegeven, kunt u de fout veilig negeren. Aan de andere kant, als de pagina een 404-fout document toont, dan wilt u misschien verder onderzoeken. Begin door over te schakelen naar de oude Google Search Console en ga vervolgens naar de pagina Crawlen »Fetchen als Google . Voer de URL in die u wilt onderzoeken en klik vervolgens op de knop Ophalen. Fetchen als Google Search Console haalt nu de URL op als Google Bot en ziet het hieronder staan. Als u op de URL klikt, wordt deze geopend met de broncodeweergave, waar u de HTTP-statuscode bovenaan ziet. Status code Als u nu wilt dat deze pagina een 404-fout vertoont, dan doet hij dat niet correct. Aan de andere kant, als deze pagina iets anders zou moeten laten zien, moet je uitzoeken waarom het 404-foutdocument toont. Als de zachte 404-fouten die u tegenkomt worden veroorzaakt door de zoekfunctie van WordPress, is de eenvoudigste oplossing om te voorkomen dat de Google-bot URL’s doorzoekt. Hiertoe moet u de volgende regels toevoegen aan uw robots.txt-bestand .
1
2
3
User-agent: *
Disallow: /?s=
Disallow: /search/
Normaal crawlt Google Bot geen zoek-URL’s. Sommige spammers proberen echter Google Search Console-rapporten te spammen door te koppelen aan zoek-URL’s met willekeurige tekenreeksen. Op deze manier hopen ze dat u hun link in uw Search Console-rapport ziet en erop klikt. Als de betreffende URL’s geen zoekopdrachten zijn, kunt u ze omleiden naar een juiste pagina op uw site.

Serverfout herstellen in Google Search Console

Serverfouten in Google Search Console worden veroorzaakt door een aantal redenen. Meest gebruikelijk is wanneer uw server een time-out heeft tijdens een crawl, een onverwachte fout veroorzaakt of niet online lijkt te zijn. Gebruik de tool Fetch als Google Bot om ervoor te zorgen dat de betreffende URL werkt. Als het werkt, kunt u de fout negeren. Als u een betrouwbare WordPress-hostingprovider heeft , verdwijnen de meeste serverfouten automatisch. Als u de fout echter kunt bevestigen door de URL te bezoeken, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om dit te verhelpen. Raadpleeg onze lijst met meest voorkomende WordPress-fouten om een ​​oplossing te vinden voor de specifieke foutmelding die u ziet.

Stap 7. Beveiligingsproblemen opzoeken en oplossen

Veiligheidsproblemen Beveiligingsproblemen voorkomen niet alleen dat Google uw website crawlt, ze kunnen ook een plotselinge daling van het zoekverkeer veroorzaken. Google kan de betreffende pagina’s tijdelijk verwijderen, een waarschuwing voor gebruikers weergeven en / of de positie van een pagina verlagen. Beveiligingsproblemen worden gemarkeerd op het overzichtsscherm terwijl u zich aanmeldt bij uw Google Search console-account. Het meest voorkomende beveiligingsprobleem zijn websites die worden getroffen door malware en Trojaanse paarden. Om dit op te lossen, raadpleegt u onze handleiding over het opruimen van een gehackte WordPress-website voor stapsgewijze instructies. Zie ons artikel over hoe u een website repareert nadat deze is geïndexeerd door Google voor meer informatie .

Stap 8. Handmatige acties zoeken en beoordeling vragen

Hoewel beveiligingsproblemen automatisch worden geactiveerd, zijn handmatige acties de straffen die door menselijk personeel van het Google Zoeken-team worden opgelegd na een zorgvuldige beoordeling. Als er een handmatige actie tegen uw website wordt ondernomen, is dit behoorlijk belangrijk en kan al uw zoekverkeer onmiddellijk worden weggenomen. Deze handmatige acties vinden meestal plaats wanneer een website betrokken is bij illegale activiteiten, spamming en andere frauduleuze of visachtige activiteiten. Handmatige acties Als u op de koppeling Handmatige acties klikt, worden de acties in uw zoekconsolerapport weergegeven. U zult ook gedetailleerde informatie vinden over het probleem dat het heeft veroorzaakt en hoe u het opruimt. Nadat je de aanstootgevende inhoud hebt verwijderd, kun je op de knop voor het aanvragen van reacties klikken. Uw website wordt nu beoordeeld en opnieuw bekeken door het Google Zoeken-team en zij kunnen beslissen om de penalty te verwijderen.

Stap 9. Google Search Console gebruiken om verkeer te laten groeien

Nu we de technische bits hebben behandeld, gaan we nu naar het leuke deel van het uitbreiden van uw websiteverkeer door gebruik te maken van de gegevens die beschikbaar zijn in Search Console. In dit gedeelte bekijken we zoekwoordgegevens, zoeken we naar uw best presterende zoekwoorden en ontdekken we honderden potentiële zoekwoorden waarmee u gemakkelijk kunt rangschikken en meer verkeer kunt genereren. We zullen ook kijken naar links en hoe ze kunnen worden gebruikt om zoekresultaten te verbeteren. Klaar? Laten we beginnen.

Zoekwoordgegevens in de zoekconsole van Google

Sleutelwoorden zijn de zoektermen die gebruikers in zoekmachines typen om informatie te vinden. Marketeers en website-eigenaren kunnen hun inhoud optimaliseren om gewenste zoekwoorden te targeten en hun kansen vergroten om bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen. Voorheen waren zoekwoordgegevens beschikbaar in websitestatistieken en analyserapporten. Google versleutelde die informatie in 2013 toen ze overstapten naar HTTPS . Hoewel die gegevens zijn verdwenen uit Analytics, is deze nog steeds beschikbaar in uw Google Search Console-rapporten. Hiermee krijgt u een volledig overzicht van de zoekwoorden waarop uw website scoort, de gemiddelde positie en vertoningen (het aantal keren dat uw site voor dat zoekwoord wordt weergegeven). U kunt deze informatie bekijken in uw Google Search Console-rapporten op het tabblad ‘Prestaties’ . Search Console Performance Bovenaan ziet u een grafiek van de prestaties van uw website in de zoekresultaten. Daaronder ziet u de sleutelwoordengegevens, die u kunt filteren op positie, vertoning en klikfrequentie. Uw beste zoekwoorden bekijken in Google Search Console U kunt deze gegevens sorteren door op een kolom te klikken of de filteroptie gebruiken om de resultaten te verfijnen. Filter zoekwoordgegevens op positie U kunt ook naar het tabblad Pagina’s gaan om de prestaties van uw pagina’s in de zoekresultaten te bekijken. Pagina's in zoekprestaties Als u op een pagina in de lijst klikt, filtert u de resultaten voor die pagina. U kunt vervolgens overschakelen naar het tabblad Zoekopdrachten om de zoekwoorden te bekijken die het verkeer naar die specifieke pagina brengen. Oké, nu we hebben besproken hoe we deze gegevens kunnen bekijken en bekijken. Laten we eens kijken hoe we dit daadwerkelijk kunnen gebruiken in uw SEO en contentplanning.

Het vinden van laaghangende zoekwoorden waar u gemakkelijk kunt rangschikken

Veel van uw pagina’s staan ​​mogelijk op pagina 2 of 3 van de zoekresultaten voor veel zoekwoorden. Dit zijn de trefwoorden waar u eenvoudig aan kunt werken om hoger te scoren en meer verkeer te krijgen. Laten we die zoekwoorden achterhalen. Klik in uw prestatierapport op het filterpictogram en selecteer vervolgens Positie. U zoekt naar zoekwoorden waarbij de gemiddelde positie hoger is dan 7. Filteren op positie Klik op ‘Gereed’ om het filter toe te passen. Search Console toont nu alleen de zoekwoorden waar uw site wordt weergegeven op een gemiddelde positie van 7 of hoger. Klik nu twee keer op de positiekolom om de lijst in oplopende volgorde te sorteren. Sorteer op positie Terwijl u naar beneden scrolt, vindt u massa’s zoekwoorden die tussen 7 en 30 staan. Al deze zoekwoorden zijn laaghangende vruchten waarvan u gemakkelijk hoger kunt rangschikken. Om meer resultaten te bekijken, scrolt u naar beneden en selecteert u een hoger cijfer voor ‘Rijen per pagina’. Rijen per pagina Terwijl u de zoekwoorden kiest om aan te werken, wilt u zoekwoorden kiezen op basis van hun aantal vertoningen. Hogere vertoningen betekenen meer zoekverkeer voor die zoekwoorden. Om dat te doen, kunt u de gegevens in CSV-indeling exporteren en vervolgens openen in een spreadsheetsoftware. Trefwoordgegevens downloaden

Gebruik van de trefwoordgegevens in WordPress voor hogere ranglijsten

Nu u de laaghangende zoekwoorden met hogere vertoningen heeft gedolven, is de vraag hoe u uw ranglijst voor die zoekwoorden kunt verbeteren? Hier zijn enkele tips om u te helpen uw positie voor die zoekwoorden te verbeteren. 1. Verbeter de inhoud door meer nuttige informatie toe te voegen De # 1 reden dat uw pagina niet voor een zoekwoord wordt gerangschikt, is dat Google andere inhoud nuttiger vindt. Om dat tegen te gaan, moet je je artikel of blogpost beoordelen en zoveel mogelijk nuttige inhoud toevoegen. Kijk naar de artikelen ranking op de top vijf posities voor dat zoekwoord en bedek alle informatie die uw artikel mist in meer detail. We zeggen niet dat je er gewoon meer tekst aan moet toevoegen. U moet het nuttiger, informatief en uitgebreid maken. 2. Evalueer SEO op pagina Gebruik de analysetools van Yoast SEO om de SEO-score op de pagina voor dat artikel te verbeteren. Het geeft praktische tips over het verbeteren van een pagina door de inhoud, dichtheid van zoekwoorden, leesbaarheid, links en meer te analyseren. Yoast SEO-analyse 3. Verhoog de tijd die gebruikers op die pagina besteden Google vindt het een succes wanneer gebruikers op een zoekresultaat klikken en tijd besteden aan het bekijken ervan. Dit betekent dat uw inhoud zeer boeiend moet zijn en gebruikers meteen de informatie moet bieden waarnaar ze op zoek zijn. Hier zijn enkele gekke simpele dingen die je kunt doen om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten.
  • Gebruik afbeeldingen – gebruikers vinden afbeeldingen veel gemakkelijker om naar te kijken dan tekst. Door meer afbeeldingen toe te voegen, kunnen gebruikers de informatie gemakkelijker scannen en blijven ze betrokken.
  • Gebruik video’s – Video’s zijn de meest boeiende vorm van beschikbare inhoud. Door video’s toe te voegen aan een pagina neemt de tijd die gebruikers besteden aan het bekijken van die pagina aanzienlijk toe.
  • Maak tekst leesbaarder – Gebruik kleinere alinea’s, veel witruimte, eenvoudigere zinnen, en houd uw stijl casual en gemoedelijk. Al deze dingen maken het lezen voor gebruikers gemakkelijker.
Bekijk dit artikel voor meer tips over hoe u meer tijd kunt besteden aan gebruikers op uw site .

Stap 10. Linkrapporten gebruiken in Google Search Console

Links spelen een belangrijke rol bij SEO. Zoekmachines gebruiken ze als een gegeven om te bepalen hoe belangrijk een pagina is en waar deze moet worden gerangschikt in de zoekresultaten. Het rapport Koppelingen in Google Zoeken helpt u de prestaties van uw website in termen van links te bekijken. Het toont u externe links, interne links, sites met toplinks en tekst van toplinks. Wat nog belangrijker is, het toont sites met toplinks, hoe vaak ze linken naar uw site en naar hoeveel pagina’s ze linken. Koppelingenrapporten in Google Search Console Klik op meer om een ​​van de linkrapporten uit te vouwen. U kunt op elk item klikken om uit te vouwen en meer gedetailleerde resultaten voor dat specifieke item te krijgen. Laten we eens kijken hoe u deze rapporten kunt gebruiken om meer backlinks te krijgen, interne links te verbeteren en uw positie te verbeteren. Zoekconsole toont websites van derden die aan uw site zijn gekoppeld in het rapport ‘Topkoppelingssites’. Vouw het rapport uit door op de link meer te klikken. Toplinkingsites Klik vervolgens op een domeinnaam om het rapport uit te vouwen en u zult alle pagina’s zien waaraan ze zijn gekoppeld. Klik nu op elke pagina en u krijgt de exacte URL waar ze zijn gekoppeld aan die specifieke pagina. Externe links die naar een van uw artikelen verwijzen Hier is hoe je hier meer backlinks uit kunt halen. Bezoek eenvoudig de website en zie hoe ze met u verbonden zijn. Bekijk daarna welke andere inhoud ze hebben waar uw site aan gekoppeld kan worden. Ga vervolgens eenvoudig naar de website / auteur via e-mail of het contactformulier op hun website. Ten eerste, bedank hen voor het linken met uw artikel en vervolgens beleefd te vermelden dat ze misschien een link naar dit andere artikel van u willen opnemen. Nu werkt deze directe aanpak misschien niet altijd. In dat geval moet je creatief zijn. Je kunt ze aanbieden een gastpost te schrijven voor hun blog, reacties op hun artikelen achter te laten, deze op sociale media te volgen of hun artikelen te retweeten. Herhaal het proces voor alle belangrijke externe links op uw website. Met consistente inspanningen kunt u goede backlinks krijgen zonder geld te besteden.

Verbetering van interne links naar hogere ranglijsten

Het is moeilijker om websites van derden te laten linken naar uw inhoud. Het is echter veel gemakkelijker om vanuit uw eigen site naar uw eigen inhoud te linken. Deze praktijk wordt interne koppeling genoemd. Interne koppeling helpt zoekmachines de context en relaties tussen verschillende pagina’s op uw website te begrijpen. Het helpt hen ook te begrijpen welke pagina’s belangrijk zijn op basis van hoe vaak u ze hebt gekoppeld. Dit is de reden waarom je interne koppelingen een gewoonte moet maken bij het schrijven van nieuwe inhoud op je website of blog. Laten we nu eens kijken hoe u de koppelingsrapporten in Search Console kunt gebruiken om interne koppelingen te maken. Klik in Google Search Console op het rapport Koppelingen en klik vervolgens op ‘Meer’ in de kolom ‘Interne links’. Bekijk links rapport Dit rapport laat zien hoe vaak u bent gelinkt aan andere pagina’s op uw site. Klik op het filterpictogram en selecteer vervolgens de optie ‘Doelpagina’. Koppelingen filteren op doelpagina Voer de URL in van een pagina die u probeert te verbeteren en klik vervolgens op de knop Gereed. Search Console laat nu zien hoeveel pagina’s naar deze pagina linken. U kunt klikken om het rapport uit te vouwen om alle koppelingen te bekijken. Interne koppelingen die naar een specifiek bericht verwijzen Zoals u ziet, is dit artikel slechts 5 keer gekoppeld en dat waarschijnlijk ook vanuit de zijbalk of archiefpagina’s. U kunt nu doorgaan en dit wijzigen door interne links naar dit artikel toe te voegen vanuit uw andere topcontent. Zorg ervoor dat u alleen naar het artikel linkt als dit logisch is. Het toevoegen van links waar ze niet logisch zijn zou een slechte gebruikerservaring creëren.

Stap 11. Gebruik de tool Gestructureerde gegevens

Gestructureerde gegevens ook wel bekend als Schema.org mark-up is een set microdata die u aan uw HTML kunt toevoegen zodat zoekmachines uw inhoud beter begrijpen. Google gebruikt deze gegevens om rich snippets weer te geven in de zoekresultaten. Rich snippets weergegeven in zoekresultaten van Google Rich snippets zorgen ervoor dat uw pagina meer opvalt in de zoekresultaten. Momenteel geeft Google rich snippets-gegevens weer voor recepten, recensies en producten. Veel WordPress-thema’s bevatten automatisch enkele gestructureerde basisgegevens. Als u recepten publiceert , een recensiesite of een online winkel uitvoert , kunnen rich snippets uw site een SEO-boost geven. Google biedt een hulpprogramma voor het testen van rich snippets, maar de tool voor het testen van gestructureerde gegevens in de Google-zoekconsole is eigenlijk veel gemakkelijker te gebruiken. Schakel eenvoudig over naar de oudere versie van Google Search Console en ga naar de pagina Zoeken in uiterlijk »Gestructureerde gegevens . Het toont u de gestructureerde gegevensitems op al uw pagina’s en fouten die moeten worden opgelost. Gestructureerde data Het echte nuttige deel is dat deze tool u toestaat om snel de fouten te lokaliseren en op te lossen. Blader omlaag naar het gedeelte met details en u ziet een lijst met gegevenstypen en het aantal fouten dat Google heeft gevonden. Schema markup fouten Als u op de fout klikt, worden alle pagina’s weergegeven waarop Google de fout heeft gevonden. Ontbrekende markeringen De eerste rij in de bovenstaande schermafbeelding laat bijvoorbeeld zien dat een item op die pagina de auteur mist en de bijgewerkte markup. Als u op die rij klikt, verschijnt er een pop-up met meer details. U ziet de markeringen die Google op die pagina voor dat specifieke item heeft gevonden. Zoals u kunt zien, ontbreekt de auteur en de laatst bijgewerkte informatie. Dit zijn de meest voorkomende microdata die ontbreken in WordPress. Meestal wordt dit weergegeven op archiefpagina’s waar website-eigenaren de details willen overslaan. Om dit op te lossen, hebben we het bestand functions.php van het thema bewerkt en de volgende code toegevoegd.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
    function wpb_entry_meta() {
        $time_string = '<time class="entry-date published updated" datetime="%1$s">%2$s</time>';
        if ( get_the_time( 'U' ) !== get_the_modified_time( 'U' ) ) {
            $time_string = '<time class="entry-date published" datetime="%1$s">%2$s</time><time class="updated" datetime="%3$s">%4$s</time>';
        }
        $time_string = sprintf( $time_string,
            esc_attr( get_the_date( 'c' ) ),
            esc_html( get_the_date() ),
            esc_attr( get_the_modified_date( 'c' ) ),
            esc_html( get_the_modified_date() )
        );
        $posted_on = sprintf(
            /* translators: %s: post date. */
            esc_html_x( 'Posted on %s', 'post date', 'design' ),
            '' . $time_string . ''
        );
        $byline = sprintf(
            /* translators: %s: post author. */
            esc_html_x( 'by %s', 'post author', 'design' ),
            '<span class="author vcard">' . esc_html( get_the_author() ) . '</span>'
        );
        echo '<span class="posted-on">' . $posted_on . '</span><span class="byline"> ' . $byline . '</span>'; // WPCS: XSS OK.
    }
endif;
Hierna hebben we de andere sjabloonbestanden van ons thema bewerkt waarbij de auteur en de datumgegevens voor vermeldingen ontbraken. In die sjabloonbestanden hebben we de volgende code toegevoegd waarin we de auteur en de datum wilden weergeven.
1
<?php wpb_entry_meta(); ?>
Om nu te testen of dit werkte, klik je op de knop ‘Live-gegevens testen’ en je ziet de fout verdwijnen. Test live gegevens Herhaal het proces om alle gestructureerde gegevenskoppelingen op uw website te repareren.

Stap 12. Gebruik Search Console om de mobiele bruikbaarheid te verbeteren

Bijna 63% van alle zoekopdrachten komt van mobiele apparaten. Daarom geeft Google een SEO-schok aan mobielvriendelijke websites in de zoekresultaten. Google heeft een teststool voor mobiele apparaten waarmee u snel een pagina kunt bekijken. Het rapport Mobiele bruikbaarheid in Search Console vertelt u hoe Google uw volledige website ziet op het gebied van mobiele prestaties. Mobiele bruikbaarheid Als u fouten op deze pagina ziet, betekent dit dat deze problemen van invloed kunnen zijn op de positie van uw site in mobiel zoeken. U kunt op de fout klikken en deze toont de betreffende pagina’s. De meeste problemen met mobiel gebruik worden veroorzaakt door slecht gecodeerde WordPress-thema’s of plug-ins. De eenvoudigste manier om deze problemen op te lossen, is door een beter reagerend WordPress-thema te gebruiken .

Stap 13. Leer de tool ‘Fetchen als Google’

Fetchen als Google Tool stelt u in staat snel een pagina van uw website op te halen en te zien zoals Google bot dat doet. Dit betekent dat je Google bot daadwerkelijk kunt laten weten dat je een kopie van die pagina moet ophalen en de HTML-code moet weergeven die het op die pagina ziet. Fetchen als Google Tool bevindt zich onder ‘Crawlen’ Fetchen als Google ‘menu in de oude versie van de Search Console. Dit is handiger en geeft u snel toegang tot de tool. Fetchen als Google In de nieuwere versie moet u naar Index »Dekking gaan en vervolgens op een URL klikken om de optie te zien om deze als Google op te halen. Fetchen als Google in het nieuwe Search Console-dashboard Zodra u een URL ophaalt, ziet u deze verschijnen met een succes of een foutmelding. Als een pagina met succes is gedownload, kunt u klikken om de details te openen. Dus wat moet je zoeken? Het belangrijkste onderdeel van deze weergave is de responscode. Als dit 200 OK is, betekent dit dat Google bot de pagina met succes heeft kunnen downloaden. Reactiecode Vervolgens zou je onderaan de downloadtijd willen controleren. Als het hoger is dan 1,5 seconden, betekent dit dat uw website traag is en dat Google bot tijdens het drukke verkeer moeite heeft met het crawlen van uw website. Raadpleeg onze handleiding over het oplossen van problemen met WordPress-prestaties en -snelheid . Ten slotte wilt u de rest van de code onderzoeken en vergelijken met de broncode die u ziet wanneer u uw website bezoekt. Je zou op zoek zijn naar verschillen of iets verdachts of gebroken. Krijg elke pagina van uw website direct geïndexeerd door Google De meest krachtige functie van deze tool is dat u deze kunt gebruiken om een ​​pagina snel geïndexeerd door Google te krijgen. Dit is met name handig als u een tijdgevoelige campagne op uw website uitvoert en het zoekverkeer zo snel mogelijk wilt ontvangen. Voer eenvoudig een URL in en klik op de knop Ophalen. Zodra de Google-bot de pagina heeft gedownload, klikt u op de knop ‘Indexing aanvragen’. Verzoek om indexering

Stap 14. URL’s verwijderen uit Google Zoeken

Tot nu toe hebben we ons gericht op het gebruik van Search Console om geïndexeerd te worden en om rankings te verbeteren in Google Zoeken. Soms wilt u echter ook inhoud uit Google Zoeken verwijderen. Nu kunt u dit doen door noindex-metatag toe te voegen aan de pagina die u uit de zoekresultaten wilt verwijderen. Afhankelijk van hoe vaak Google uw website crawlt, kan dit echter enige tijd duren voordat uw pagina daadwerkelijk uit de zoekresultaten verdwijnt. Met het hulpprogramma voor het verwijderen van URL’s van Search Console kunt u een URL aanvragen om te worden verwijderd uit de zoekresultaten. Schakel over naar de oudere versie van Search Console en u vindt deze onder het menu Google Index »URL’s verwijderen . URL-tool verwijderen Klik nu op de knop ‘Tijdelijke verberg’ en voer vervolgens de URL in die u wilt verwijderen. Opmerking: het hulpprogramma voor het verwijderen van URL’s verbergt een pagina 90 dagen lang alleen uit de zoekresultaten. Om het permanent te maken, moet u de inhoud van uw website verwijderen, zodat er een 404-fout optreedt.

Stap 15. Gebruikers toevoegen voor toegang tot Google Search Console

Als u een marketingteam heeft of iemand heeft ingehuurd om u te helpen met SEO, hebben die gebruikers mogelijk toegang nodig tot Google Search Console-gegevens. Met Search Console kunt u eenvoudig gebruikers toevoegen en hen toegang geven om alle rapporten weer te geven zonder de gegevens van uw Google-account met hen te delen. Om een ​​nieuwe gebruiker toe te voegen, klikt u eenvoudig op het menu Instellingen »Gebruikers en rechten en vervolgens op de knop ‘Gebruiker toevoegen’. Nieuwe gebruiker toevoegen aan Google Search Console Vervolgens moet u het geldige Google-account e-mailadres van de gebruiker opgeven en een rol voor hen selecteren. Zoek toegang tot console voor nieuwe gebruiker Er zijn twee soorten machtigingsniveaus. Het volledige machtigingsniveau geeft hen toegang tot alles inclusief de mogelijkheid om nieuwe gebruikers toe te voegen. Met beperkte machtigingen kunnen ze de gegevens bekijken, maar geen nieuwe gebruikers toevoegen. Nadat u een machtigingsniveau hebt gekozen, klikt u op de knop Toevoegen om uw wijzigingen op te slaan. De gebruiker die u heeft toegevoegd, ontvangt nu een e-mailmelding, zodat deze zich kan aanmelden en Google Search Console-gegevens voor uw website kan bekijken. Op onze site staan nog 600 andere artikelen over wordpress. Klik op de volgende link voor de wordpress categorie: wordpress

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *