18 Belangrijkste dingen die u moet doen na installatie van WordPress - DeLaatbusiness

18 Belangrijkste dingen die u moet doen na installatie van WordPress

9 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wij worden vaak door gebruikers gevraagd wat te doen direct na het starten van een blog ? Nadat u WordPress hebt geïnstalleerd, zijn er nog steeds een aantal dingen die u moet doen om uw website correct in te stellen en te starten. In dit artikel zullen we de belangrijkste dingen delen die u onmiddellijk zult willen doen na het installeren van WordPress.

Checklist van dingen te doen na het installeren van WordPress

1. Voeg een contactformulier toe

Alle websites op internet hebben een contactformulier nodig. Hiermee kunnen bezoekers van uw website snel contact met u opnemen door simpelweg een formulier op uw website in te vullen.

WordPress wordt standaard niet geleverd met een ingebouwd contactformulier.

Hier komt WPForms om de hoek kijken . Het is de beste invoegtoepassing voor WordPress-contacten en waarmee u gemakkelijk prachtige contactformulieren voor uw website kunt maken.

Ze hebben ook een WPForms-gratis versie die u kunt downloaden van de plugin-repository van WordPress.org.

Een contactformulier maken in WordPress

Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het maken van een contactformulier in WordPress .

2. Wijzig de sitetitel, tagline en tijdzone

Vervolgens moet u de instellingen voor de sitetitel, slogan en tijdzone wijzigen. Ga eenvoudig naar de pagina Instellingen »Algemeen en wijzig deze instellingen.

Wijzig de instellingen voor titel, slogan en tijdzone

3. Stel WordPress SEO in

SEO , een afkorting van Search Engine Optimization, wordt door website-eigenaren gebruikt om meer verkeer van Google en andere zoekmachines te krijgen.

WordPress is vrij SEO-vriendelijk uit de verpakking. Er is echter nog veel meer dat u kunt doen om uw SEO te optimaliseren en meer verkeer naar uw website te krijgen.

De beste tijd voor het instellen van de SEO van uw website is direct na het installeren van WordPress.

We raden aan de Yoast SEO- plug-in te gebruiken. Het is de meest uitgebreide WordPress SEO-plugin op de markt en het zorgt voor de nodige SEO-instellingen.

Yoast SEO geïnstalleerd in WordPress

Voor complete stapsgewijze instructies, zie onze ultieme WordPress SEO-gidsvoor beginners.

4. Installeer Google Analytics

Als eigenaar van een website moet u uw doelgroep begrijpen, weten waarnaar ze op zoek zijn en hoe u hen kunt helpen deze te vinden. Met deze inzichten kunt u slimmere beslissingen nemen om uw bedrijf te laten groeien.

Dit is waar u Google Analytics nodig heeft . Het laat zien hoeveel mensen uw website bezoeken, waar ze vandaan komen en wat ze hebben gedaan op uw website.

De eenvoudigste manier om Google Analytics te installeren is door MonsterInsights te gebruiken . Het is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress en toont prachtige analyserapporten direct in WordPress.

MonsterInsights-rapporten

Raadpleeg de handleiding voor beginners over hoe u Google Analyticsgemakkelijk kunt installeren in WordPress voor de volledige configuratie .

5. Installeer Caching

Onderzoek wijst uit dat een vertraging van 1 seconde bij het laden van de pagina kan leiden tot 7% ​​minder conversies, 11% minder paginaweergaven en 16% minder klanttevredenheid.

Strangeloop-studie

Als eigenaar van een website moet u ervoor zorgen dat uw website snel is en goed presteert, zelfs onder druk verkeer.

Hier komt caching bij. Hiermee kan uw website snel cachekopieën van uw pagina’s aan gebruikers presenteren in plaats van deze meteen te genereren. Dit verlaagt de serverbelasting op uw website en verbetert de laadsnelheid van uw pagina.

Er zijn veel caching-plug-ins beschikbaar voor WordPress, maar we raden aan om de WP Super Cache- plug-in te gebruiken. Raadpleeg onze handleiding over het installeren en instellen van de WP Super Cache- plug-in voor gedetailleerde instructies.

Alleen cachen kan de snelheid van uw website aanzienlijk verbeteren. Er zijn echter nog veel meer dingen die u kunt doen om het sneller te maken. Bekijk onze complete handleiding over het verbeteren van de snelheid en prestaties van WordPress .

6. Backups instellen

Elk jaar worden miljoenen dollars aan schade veroorzaakt door gegevensverlies. Het maken van back-ups is de enige manier om ervoor te zorgen dat u uw website gemakkelijk kunt herstellen in geval van een ramp.

Sommige WordPress-hostingbedrijven bieden beperkte back-upservices met hun hostingplannen. Deze back-ups zijn echter niet gegarandeerd en het is uw verantwoordelijkheid om een ​​back-up van uw website te maken.

Gelukkig zijn er verschillende geweldige back-upplug-ins voor WordPress die u kunt gebruiken om automatisch back-ups te maken.

We raden aan Updraft Plus te gebruiken . Het is de beste plug-in voor WordPress-back-ups en biedt u de mogelijkheid automatische back-upschema’s in te stellen. U kunt uw back-ups ook veilig opslaan op externe opslagservices zoals Google Drive, Amazone S3, Dropbox en meer.

WordPress-back-ups instellen met UpdraftPlus

Voor stapsgewijze instructies raadpleegt u onze stapsgewijze zelfstudie over het maken van een back-up van en het herstellen van WordPress met UpdraftPlus

7. Stel WordPress Security in

WordPress is vrij veilig uit de doos. U moet echter nog steeds de beveiligingsmethoden volgen om uw website te beveiligen.

Sommige van deze praktische tips zijn vrij gemakkelijk zelf uit te voeren, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, het beveiligen van het WordPress-beheergebied en het installeren van updates.

Voor andere dingen heeft u een plug-in nodig. Er zijn enkele geweldige WordPress-beveiligingsinvoegtoepassingen die u kunt gebruiken.

We raden het gebruik van Sucuri aan . Ze zijn toonaangevend in de beveiliging van websites, scannen van kwetsbaarheden en malware.

Het beste van het gebruik van Sucuri is dat ze de beste WordPress firewall-plug-in bieden . Een website-firewall blokkeert verdacht verkeer van ooit uw website te bereiken.

Sucuri website firewall

Volg de stappen in onze ultieme WordPress beveiligingsgids voor beginners voor volledige instructies .

8. Spambeveiliging instellen

Spamcommentaar kan behoorlijk problematisch zijn. De meeste bevatten links naar kwaadaardige websites die bekend staan ​​om het verspreiden van malware. Spamcommentaren kunnen van invloed zijn op uw zoekrangschikking en de reputatie van uw website.

U kunt moderatie van opmerkingen inschakelen in WordPress om te voorkomen dat er opmerkingen worden weergegeven zonder goedkeuring. Naarmate de hoeveelheid spam groeit, besteedt u echter veel tijd aan het modereren van opmerkingen.

Om dit te verhelpen, moet u de Akismet- plug- in installeren en activeren . Het is een WordPress-antispam-plug-in en een van de slechts twee plug-ins die vooraf op elke WordPress-website zijn geïnstalleerd.

Akismet

Raadpleeg onze handleiding over het instellen van de antispam-plug- in voor Akismet in WordPress voor meer informatie.

9. Verwijder ongebruikte WordPress-thema’s

De meeste WordPress-gebruikers zullen een paar thema’s installeren en testen voordat ze een keeper kiezen. In plaats van die ongebruikte thema’s te laten installeren, moet je ze verwijderen. De reden hiervoor is dat zelfs inactieve thema’s updates nodig hebben.

We raden aan om ten minste één standaardthema te installeren. Dit thema fungeert als een terugval in het geval dat u van thema moet veranderen bij het oplossen van fouten .

Ga naar de pagina Uiterlijk »Thema ‘s en klik op een ongebruikt thema dat u wilt verwijderen. Er verschijnt een pop-up met de details van het thema. In de rechterbenedenhoek van de pop-up ziet u de link om het thema te verwijderen.

Verwijder ongebruikte thema's

Herhaal het proces om alle ongebruikte thema’s te verwijderen.

10. Stel WordPress Comments in

Opmerkingen spelen op de meeste blogs een belangrijke rol. Ze zijn een goede indicator voor gebruikersbetrokkenheid en stellen u in staat een community rond uw blog te bouwen.

Ga eenvoudig naar Instellingen »Discussiepagina om opmerkingen in te stellen. Hier kunt u opmerkingen in- of uitschakelen, opmerkingen over opmerkingen instellen en moderatie van reacties inschakelen.

Commentaar instellingen

11. Standaardinhoud verwijderen

WordPress wordt geleverd met een aantal standaardinhoud die kan worden gebruikt als tijdelijke aanduiding. Dit omvat een blogpost met de titel ‘Hello World’, een voorbeeldcommentaar en een voorbeeldpagina.

Ga gewoon naar de pagina Berichten »Alle berichten . Ga met je muis naar het ‘Hello World’ bericht en klik vervolgens op de link ‘Prullenbak’.

Standaardbericht verwijderen

Ga vervolgens naar de pagina’s »Alle pagina ‘s en verwijder vervolgens ‘Voorbeeldpagina’.

Ga tenslotte naar de pagina Opmerkingen en verwijder vervolgens de standaardcommentaar.

Verwijder standaard reactie

12. Stel een standaardcategorie in

WordPress-berichten moeten worden ingediend onder ten minste één categorie. WordPress gebruikt standaard de categorie ‘Niet gecategoriseerd’ als standaardcategorie. Als u de categorie niet bij het schrijven van een blogbericht wijzigt, wordt deze automatisch onder de standaardcategorie gearchiveerd.

Als u de standaardcategorie wilt wijzigen, moet u eerst naar de pagina Berichten »Categorieën gaan om een ​​nieuwe categorie te maken. Dit wordt gebruikt als uw nieuwe standaardcategorie.

Voeg een nieuwe categorie toe

Ga daarna naar Instellingen »Schrijfpagina . Hier ziet u de standaardcategorieoptie, u kunt doorgaan en de nieuwe categorie selecteren die u eerder hebt gemaakt.

Verander standaardcategorie

Ten slotte kun je naar de pagina Berichten »Categorieën gaan en de categorie ‘Niet gecategoriseerd’ verwijderen.

Raadpleeg voor meer informatie onze handleiding over het wijzigen van de standaard categorie Uncategorized in WordPress .

13. Stel front- en blogpagina’s in

WordPress geeft standaard uw blogberichten weer op de startpagina. Als u echter een website voor kleine bedrijven maakt , wilt u een statische pagina gebruiken als uw startpagina.

Zelfs de meeste blogs willen een statische voorpagina gebruiken als hun startpagina. Hiermee kunnen ze aangepaste lay-outs maken voor hun startpagina.

Om deze pagina’s in te stellen, gaat u eenvoudig naar Instellingen »Leespagina en selecteert u de pagina’s die u wilt gebruiken als uw voorpagina en blogpagina.

Selecteer een statische voorpagina en blogpagina's

Zie ons artikel over het toevoegen van een aparte pagina voor blogposts in WordPress voor meer informatie .

14. Upload je Gravatar

WordPress gebruikt Gravatar om gebruikersfoto’s weer te geven in bios van auteurs en in WordPress-opmerkingen. Gravatar is een host-service voor profielfoto’s waarmee gebruikers dezelfde foto kunnen gebruiken als hun profielafbeelding op miljoenen websites.

Een WordPress-website met auteurfoto

Ga gewoon naar de website van Gravatar en maak een account aan met behulp van het e-mailadres dat u in uw WordPress-account hebt gebruikt.

Hierna kunt u dit e-mailadres gebruiken om commentaar te geven op miljoenen websites die Gravatar gebruiken, inclusief uw eigen site.

Zie ons artikel over het gebruik van Gravatar in WordPress voor meer informatie .

15. Voltooi je gebruikersprofiel

Vervolgens wilt u uw WordPress-gebruikersprofiel invullen. Ga gewoon naar Gebruikers »Uw profielpagina om uw profielinformatie bij te werken.

WordPress-profiel bijwerken

WordPress gebruikt standaard uw gebruikersnaam naast uw blogposts en opmerkingen. Je zou het willen vervangen door je volledige naam of bijnaam. Bekijk ons ​​artikel over hoe u uw volledige naam in WordPress kunt toevoegen of wijzigen .

U zou ook uw websitekoppeling willen geven. Andere plug-ins kunnen ook hun eigen aangepaste velden aan uw gebruikersprofiel toevoegen, zoals links naar sociale media.

Tenslotte, voer een korte bio van jezelf in. Dit zou uw gebruikers een snelle introductie geven en hen helpen meer te weten te komen over de auteur achter de artikelen.

16. Upload favicon en het sitepictogram

Favicon of Site-pictogram is de kleine afbeelding die naast de titel van uw website in de browser verschijnt. Het helpt uw ​​gebruikers bij het identificeren van uw website en verhoogt de merkherkenning bij uw meest frequente bezoekers.

Favicons weergegeven in browsertabbladen

Eerst moet u een afbeelding van precies 512 × 512 pixels in afmetingen maken en deze in png-, jpeg- of gif-indeling opslaan.

Daarna moet je Uiterlijk bezoeken »Aanpassen en klikken op het tabblad ‘Identiteit van site’. Klik in het gedeelte ‘Sitepictogram’ op de knop ‘Bestand selecteren’ om uw favicon te uploaden.

Voeg favicon en sitepictogram toe

Raadpleeg ons artikel over het toevoegen van favicon en het sitepictogram in WordPress voor stapsgewijze instructies voor meer informatie.

17. Wijzig WordPress Email Address

De meeste gebruikers voegen hun eigen e-mailadres toe bij het installeren van WordPress. Dit betekent dat hun eerste gebruikersprofiel en het e-mailadres van hun website hetzelfde zijn.

Om dit te wijzigen, gaat u naar Instellingen »Algemene pagina en voert u het nieuwe e-mailadres in dat u voor de website wilt gebruiken.

Wijzig uw site-e-mailadres

Zorg ervoor dat het nieuwe e-mailadres actief is, omdat WordPress een bevestigings-e-mail naar dat adres stuurt.

U kunt hier elk e-mailadres gebruiken. Het is echter het beste om een ​​e-mailadres te gebruiken dat aangeeft dat dit adres is bedoeld voor geautomatiseerde e-mails die vanaf uw website zijn verzonden.

Als u e-mailaccounts met uw eigen domeinnaam wilt gebruiken, raadpleegt u onze handleiding voor het maken van een gratis zakelijk e-mailadres voor uw WordPress-website.

18. Stel uw WordPress-thema in

De volgende stap is om uw WordPress-thema in te stellen. De meeste WordPress-thema’s worden geleverd met verschillende functies en aanpassingsopties. Er zijn echter enkele basisinstellingen die hetzelfde zijn in alle WordPress-thema’s. In feite zijn ze gebruikelijk bij de meeste websites op deze planeet.

Laten we beginnen met het instellen van navigatiemenu’s. Het is het menu links dat meestal in het kopgedeelte verschijnt. Het bevat links naar verschillende delen van uw website.

Navigatiemenu's toevoegen

Voor gedetailleerde instructies, zie onze beginnershandleiding over het instellen van navigatiemenu’s in WordPress .

Vervolgens zou je widgets aan je WordPress willen toevoegen . Met widgets kunt u verschillende blokken toevoegen aan de zijgebieden van uw website of widget.

Standaard toont WordPress een paar standaardwidgets in uw primaire zijbalk. Je zou ze willen herschikken of andere widgets toevoegen. Uw thema kan ook komen met zijn eigen aangepaste widgets voor sociale media en andere functies die u zou willen gebruiken.

Zie onze beginnershandleiding voor meer informatie over het toevoegen en gebruiken van widgets in WordPress voor gedetailleerde instructies

Uw thema kan ook tal van andere opties bevatten, zoals kleurenschema’s, lay-outkeuzes, kopstijlen en meer. Onderzoek deze opties en stel ze naar eigen wens in.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om dingen te leren die je meteen zult willen doen na het installeren van WordPress. Wellicht wilt u ook deze bruikbare tips bekijken om verkeer naar uw nieuwe WordPress-site te leiden .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format